Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dekant Alma Yöntemi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
    iğne ucu 0,5 veya 1 cm olması yeterde artar bile. Buna göre şiringa iğnesini belirtilen uzunlukta kesin. Spreyleme mekanizmasına ve borusuna hiç bir zararı yoktur veya ben bunca yıldır denk gelmedim
    İğne ucu sadece ve sadece enjektörü orada sabit tutmak için işe yarıyor. Uzunluğu sadece parfümün spreyleme düzeneğine zarar verir. Onun dışında 0,1 mm bile kesseniz yeterli olacaktır. Zaten iğne girmeyen düzenekler karşımıza çıktığında yine aynı mantık ile dekant alacağımız için, bu sefer iğneyi kullanmıyoruz, enjektörün plastik ucunu kullanıyoruz. Alt ve üst kısımları birbirine sıfırlayıp, minik bir kaydırma bile yapmadan 90 derecelik dik açıyla baskı uyguladığınız zaman, enjektörün pompasını çekip dekant alabilirsiniz. Videoda pompalama yöntemi kullanılıyor. Ama çoğu parfümde enjektörü bastırdıktan sonra, elinizi kaldırmadan enjektörün pompasını yukarı çekerek istediğiniz kadar dekant alabilirsiniz. Kelimelerle aktarmak biraz zor oluyor ama müsait olduğum bir vakitte video ile kendi yöntemlerimi paylaşmaya çalışacağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post

İğne ucu sadece ve sadece enjektörü orada sabit tutmak için işe yarıyor. Uzunluğu sadece parfümün spreyleme düzeneğine zarar verir. Onun dışında 0,1 mm bile kesseniz yeterli olacaktır. Zaten iğne girmeyen düzenekler karşımıza çıktığında yine aynı mantık ile dekant alacağımız için, bu sefer iğneyi kullanmıyoruz, enjektörün plastik ucunu kullanıyoruz. Alt ve üst kısımları birbirine sıfırlayıp, minik bir kaydırma bile yapmadan 90 derecelik dik açıyla baskı uyguladığınız zaman, enjektörün pompasını çekip dekant alabilirsiniz. Videoda pompalama yöntemi kullanılıyor. Ama çoğu parfümde enjektörü bastırdıktan sonra, elinizi kaldırmadan enjektörün pompasını yukarı çekerek istediğiniz kadar dekant alabilirsiniz. Kelimelerle aktarmak biraz zor oluyor ama müsait olduğum bir vakitte video ile kendi yöntemlerimi paylaşmaya çalışacağım.
      Ben de ilk denememde enjektoru bastirip basili tuttuktan sonra pompasini yukari cekerek dekant almistim ama ne yalan soyleyeyim pompalama yontemi hic aklima gelmemisti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: connoisseur View Post

Ben de ilk denememde enjektoru bastirip basili tuttuktan sonra pompasini yukari cekerek dekant almistim ama ne yalan soyleyeyim pompalama yontemi hic aklima gelmemisti.
        Çok işe yarıyor o yöntem de.. Özellikle indie parfümlerde bastır-çek olmuyordu. Videodaki gibi pompalayarak alıyordum. Şişeye enjekte ederken, parfümü köpürtmemek lazım bir de (yani basınçlı püskürtmemek gerek). Malum, başta konuştuğumuz şeylere geliyor yine söz. Havayla minimum temas ilkesi : ))

Yorum

İlginçmiş hep merak ederdim

Yorum

bundan alsanıza.
            Ekli Dosyalar
            Son Düzenleme parfummaster; 05-11-17, 16:16. Tarafından yapıldı.

Yorum

Islevi ve kulkanim amaci cok farkli. Tek parfum icin kullanilir ama pahali bir çözüm. Pratik gibi görülebilir tabi..

Yorum

• Pikcell
                Pikcell Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                maliyeti çok yüksek olduğu için pahalı bir yöntem kesinlikle katılıyorum.

Ben alışkanlık olduğu için ve parfümlerin şişelerine zarar vermemek adına hep spreyleme yöntemini kullanıyorum. En iyi yöntem; bildiğin yöntemdir.

Yorum

Enjektörle çekim yapmak için evet fısfısın uzunluguna göre 0,5 veya 1 cm olması yeterli .
                İgnenin ucunuda o boyuta indirgemek için makasla kesebilirsiniz ,ben hep makas kullanarak bunu yapıyorum .
                Makasla kestikden sonra ignenin ucu baskıya maruz kaldıgı için , ucu yapışıyo. Böyle durumlarda dişimle açıyorum tabi bunu tavsiye etmem .

Yorum

• cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  1 cm çok Kadir hocam. Mümkünse 0,5 cm yi geçmemekte fayda var. Ayrıca falçata vb kullanıyorsanız, onunla çizip sonra kırarak devam edebilirsiniz. Temiz bir yöntem. İğneyi takın, sert bir yüzeye yatırın ve kesmek istediğiniz noktadan maket bıçağı ile baskı uygulayın, enjektörü yuvarlayın kaydırmadan. Bir süre sonra ince bir halka oluşacak. Kaldırıp kırın sonra. Öneri

• Pikcell
                  Pikcell Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bilgilendirme için teşekkürler, bizde bu yöntemleri sayenizde öğrenmiş oluyoruz.

Fıslatarak dekant yapmak hiç hoş degil Cantona Mustafa Hoca açıklamış zaten .Bende bi Kimyacı olarak bunu tavsiye etmiyorum .
                Herkes şişeden dekant çekebilir zor görünüyo ama bikaç denemeden sonra alışılıyo.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kadir.tbk View Post
                  Fıslatarak dekant yapmak hiç hoş degil Cantona Mustafa Hoca açıklamış zaten .Bende bi Kimyacı olarak bunu tavsiye etmiyorum .
                  Herkes şişeden dekant çekebilir zor görünüyo ama bikaç denemeden sonra alışılıyo.
                  Bu konuda özellikle ilgili meslek grubu arkadaşlardan uzman görüşü bekliyoruzz : ))

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                    Bu konuda özellikle ilgili meslek grubu arkadaşlardan uzman görüşü bekliyoruzz : ))
                    Çok doğru, eğer daha farklı fikirleri ve tüyoları olanlar varsa eksiklerimizi de görüp düzeltmiş oluruz.

Yorum

Şiseden aldığınız parfümü nereye aktarıyorsunuz, eşantiyon olarak verilenler gibi minik sprey şişelerine mi? Plastik veya cam malzeme farkediyor mu?

Yorum

• matrai
                        matrai Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Cam şişe olması kokunun bozulmasını önleyeceğinden küçük spreyli cam şişeler

• Rayiha
                        Rayiha Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Bu küçük spreyli cam şişelerin piyasadaki adı nedir?

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
                      Geçen gün eşimi dekant alırken video ya çekmiştim şiringa ile güzel bir dekant alma videosu
                      Hocam gerçekten çaresini bulamadığımız bir şeydi teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                      X