Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dekant Alma Yöntemi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Dekant Alma Yöntemi

Benim merak ettiğim bir konu var. Sitede belki benzeri bir başlık olabilir. Bulamadığım için bu başlığı açmayı uygun gördüm.

Dekant hazırlayan arkadaşlar bunu yeni şişeye hangi yöntemle aktarıyorlar? Fıslatma şeklinde olduğu zaman kokunun aslından çok şey kaybettiği ve çarçabuk bozulduğu söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Fıslatma yöntemini "ona mahkum kalmadığınız" veya çabuk tüketmeyeceğiniz durumlarda kesinlikle kullanmayın derim. Mahkumiyeti açacak olursak; Birkaç dekant alma yöntemi var ve eldeki imkanlar dahilinde bildiğim kadarıyla enjektör haricinde temiz şekilde dekant almanın bir yolu yok (enjektörle bile 3-4 faklı yöntemle alınabiliyor zaten). Ben genel kültür seviyesindeki fizik ve kimya bilgim ile biraz da mantıksal olarak; "fıslatma" dediğimiz yöntem ile parfüm dekantlarken parfüm, toz taneciklerinden bile küçük şekilde kendi tabiriyle "atomize" oluyor ve yüzey hacim ilişkisini düşündüğümüzde daha fazla miktarda bir yüzeyin (bir damla parfüm ile, atomize edilmiş (fıslatılmış) bir damla parfümün yüzey hacimlerini kastediyorum) hava ile temas ettiğini görürüz. Parfümün ilk fıslatıldığı andan itibaren başlayan tüketim ömrünün de kat kat gerilere çekildiğini sonucuna varılabilir. Çünkü toplu bir şekilde, bir arada duran bir sıvıya etki eden hava/nem ile, binlerce (belki milyon, kesin bir fikrim yok) parçaya ayrılmış bir sıvıya etki eden hava/nem (yıpratıcı olarak) kesinlikle deformasyon olarak birbirlerinden farklı etkiler yaratır.

Ben çarçabuk bozuluyor demem ama "evet bozulma süreci hızlanıyor" diyebilirim (belki bozulma demek yanlış da olabilir). Özellikle de yayılımda düşüş olduğunu gözlemliyorum. Çünkü atomizerden çıkan tanecikler, hava ile binlerce kat daha fazla temas ettiğinden, ona yayılım kabiliyeti veren kimyasalların (alkol vs) çözündüğünü veya miktarının azaldığını düşünüyorum. Haliyle fıslatma yöntemiyle ilk doldurulduğundaki hali ile, 5-6 ay sonraki halini kıyaslama imkanınız var ise, bu bahsettiğim durumu siz de gözlemleyebilirsiniz

Saygı ve sevgiler..
    Son Düzenleme cantona8; 02-11-17, 09:48. Tarafından yapıldı.

Yorum

Fıslatmadan başka bir çare yok.Enjektör işi biraz karışık,enjektör ancak falcon şişelerde kullanılabiliyor. Şişe parfümünüzü doldurma parfümcüye götürürsünüz fısfıs kısmını söktürürsünüz içine enjektör sokar dekant alırsınız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fsater View Post
        Fıslatmadan başka bir çare yok.Enjektör işi biraz karışık,enjektör ancak falcon şişelerde kullanılabiliyor. Şişe parfümünüzü doldurma parfümcüye götürürsünüz fısfıs kısmını söktürürsünüz içine enjektör sokar dekant alırsınız
        Kesinlikle yanlış bir yorum.. Onlarca şişe split dekantını fıslatarak ya da fısfıs kısmını sökerek yaptığımızı düşünmüyorsunuz umarım

Yorum

sadece dipnot geçeyim aklınızda bulunsun bazı şişelerin sprayleri çekvalfli yani sizin şişeden almanıza izin veriyor ama geri şişeye eklemenize izin vermiyor
          bunu öğrendiğimde çok geçti ve şişenin hepsini 60ml şırıngaya çekmiştim fazlasını nasılsa koyarım diye..ama çekvalfli çıkınca decant şişesine almak durumunda kaldım

Yorum

Şimdiye kadar geri eklenebilen bir şişeye hiç denk gelmedim. Vakumlu özel makinelerle yapılıyor diye biliyorum ben de. İşin o kısmını tam olarak bilmiyorum ama Ben sadece dekant almaktan anlarım

Yorum

;
              Her 2 yöntemide başarıyla uyguluyorum. Bazı parfümlerden şiringa ile dekant almak imansız özellikle Thierry mugler Micheal Kors vs gibi dış kaplamaya sahip olanlarda ve bazı eski vintage parfümlerde bu yöntem imkansıza yakın tek yol fıslatma yöntemi olarak kalmakta. En sağlıklısı şiringa ile dekant almak olsada parfüm spreyini eze eze yapmış olduğunuz spreyleme yönteminde parfüm püskürtmesini ve dağılmasını önlemiş olursunuz. Ben bu ezme yöntemine sağma yöntemi diyorum tıpkı süt sağarmış gibi püskürtme olmadan bu işlemi gerçekleştiriyorum.

Yorum

Mugler çok sıkıntılı özellikle.. İğne ucunu olaya dahil etmeden, sadece enjektörün plastik ucunu bastırıp (çok zor ama. kaydırmamak lazım. el yoruyor) çekmeye çalışıyordum bazılarında. Kaplamalı olanlarda ise baş kısmı parmak genişliğinde falçatayla keserek (şişe sahibinin rızası olursa tabi) o kısmı yukarı kaldırıyor ve içindeki basma düzeneğini çıkarıp klasik yöntem ile alıyordum.

Ben de o "ezme yöntemi" dediğin şeyden bahsedecektim unuttum. Sayı az olunca işe yarıyor. El ayarı gerektiriyor ama bir notadan sonra el alışıyor zaten.

Yorum

Değerli katkılarınız için teşekkür ederim. Ezme yöntemi gerçekten de şırınga ile alınamayacağı durumlar için güzel bir alternatif.

Ayrıca bu cevaplar bize, dekant hazırlayan arkadaşlarımızın bu konuda ne kadar hassas olduklarını göstermek acısından da iyi oldu diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post

Kesinlikle yanlış bir yorum.. Onlarca şişe split dekantını fıslatarak ya da fısfıs kısmını sökerek yaptığımızı düşünmüyorsunuz umarım
                    şırıngayla nasıl alıyorsunuz peki? geçenlerde bir tane parfümün fısfısı bozuldu çok az fıslatıyordu. şişeden dekant almam gerekti.fısfısı söküp içine şırınga sokayım dedim. şırınga şişeye girmedi.Fısfısı yerine taktığımda hiç çalışmaz oldu kısacası dimyata pirince giderken evdeki bulgurdanda oldum. Fısıfısı sökmek büyük risk.Diyelim fısfısı söktük geri taktığımızda tamamen bozulma ihtimali var. Şırınga yöntemiyle ilgili bir video koysanız keşke belli ki bir püf noktası var

Yorum

• cantona8
                      cantona8 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Bu konuyla ilgili bir video ekleyecegim ben de

Şırınga yöntemini bende merak ediyorum. Bildiğim kadarıyla riskli bir yöntem atomizeri borusu delinebiliyor ama işin incelikleri için bu işin üstadlarından bilgileri bekliyorum

Yorum

Geçen gün eşimi dekant alırken video ya çekmiştim şiringa ile güzel bir dekant alma videosu

Yorum

• Pervane
                        Pervane Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Bunu ben yapsaydım son enjeksiyondan sonra elimi çarpıp dekant şişesini devirirdim. Video için teşekkür ederim.

• KARALARIN_CEMAL
                        KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Altuğ hocam Şırınganın ucunda iğne var mı, yoksa iğnesiz mi yapıyorsunuz, ben ilk defa görüyorum bu yöntemi?

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
                      Geçen gün eşimi dekant alırken video ya çekmiştim şiringa ile güzel bir dekant alma videosu
                      Altuğ hocam harikasın gerçekten çok teşekkürler

Yorum

video çok iyi,iğne sokulmuyor demekki içine,bu yöntemi hiç düşünemedim fısfısın basma yerini geri taktığınızda her zaman çalışıyormu? ben az çalışan fısfısı söküp yerine taktım hiç çalışmaz oldu

Yorum

iğne ucu 0,5 veya 1 cm olması yeterde artar bile. Buna göre şiringa iğnesini belirtilen uzunlukta kesin. Spreyleme mekanizmasına ve borusuna hiç bir zararı yoktur veya ben bunca yıldır denk gelmedim

Yorum

• Kosovic
                            Kosovic Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Merhaba Hocam. MFK 70 ml şişelerden nasıl dekant alabiliriz. İğnenin ucu ne kadar kısa da olsa sabitlenmiyor.  iç kısım geniş. Spreyi aşağı ittirince içeride plastik bir parça çıkıyor. bütün parfüm dışarı akıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.
                        İşleniyor...
                        X