Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Linari | Fuoco Infernale
    Moon Dust ile aynı yumuşak yeşil akora ve benzer mineral ve odunsu arka plana sahip. Yalnız Moon Dust'ta önde yer alan köşeli sert mineraller ona neredeyse çakmak taşı kıvılcımını andıran yanığa yakın bir akor sağlarken; oldukça benzer bir yapı burada yanığa kaçmadan ve yeşil tatlı yapının arkasında olacak şekilde kullanılmış. Yeşili, Opus XI'daki gibi bir mercan köşk dokusu veremiyor fakat yine de doğal tatlımsı yumuşak otsu bir yeşillik vadediyor. Amber-tarçın gibi karakteri yüksek notaları hissetmedim ki bence çok yakışmazdı zaten. Genel itibariyle kokuyu beğendim fakat bu kadar özgün seçilmiş notalarının daha cesaretli şekilde kullanılmasını beklerdim. Kalıcılık ortalama olsa da yayılımda çabuk zayıflıyor.
    Son Düzenleme Asaid; 04-04-21, 03:05. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Stéphane Humbert Lucas | Manteuse
      indolik beyaz çiçekler + pudralı misk adaçayı ile kaşmirli tatlı çiçek-ot karşımında hafifçe sentetik bir doku olsa da güzel bir açılış yapıyor. 10-15 dk içerisinde tatlılık bal ile kıvam alıyor. Hemen arkasından opoponax ile de çok hafif tütsülü renksiz vanilyalı bir reçine yapısı da belirginleşiyor. bu aşamaların hepsinde aromatik doku soluk yeşil otsu misk adaçayı kıvamına yakın. son kısım da ortanın daha balzamik hali. genel yapısı Marie Claire'in Manolya&Misk'inin daha az tozlu ve otsu bal kıvamında bir kısım eklenmiş daha katmanlı hali denebilir. Manteuse ismi yakışmış. koku da ortalama üstü güzel, genel beğeniye uygun, feminen tarafa yakın. markanın diğer parfümlerinde olduğu gibi şişe sunumu gerçekten çok hoş fakat fiyat bence yine mantıksız ölçülerde.
      Son Düzenleme Asaid; 11-04-21, 16:05. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Dusita | Le Sillage Blanc
        hafifçe indolik üst kalite portakal çiçeği-neroli + tatlı çiçeksi neredeyse meyveli yapısında önemli payı olan ambrette + önde hissedilen fakat denk geldiğim en yumuşak galbanum + kompozisyona hafifçe keskin yeşil dokusunu veren kenevir-pelin otu. bakış açısına göre her biri ana oyuncu olacak şekilde sağlam bir yere sahip. bu çiçeksi yesilliğe eşlik eden ara ara saman-damla sakızı tarzı nüanslar da hissediyorum.
        yeşilliğin ortadan itibaren iyice yumuşaması haricinde değişken bir yapı yok. tüm bu elementler iç içe olduğu halde bir karışıklığa sebep olmadan kendilerini gösteriyor. bu oranı nasıl yakalamışlar bilmiyorum ama denk geldiğim en cezbedici ve nadide karışımlardan birinin ortaya çıkmasını sağlamış.

        Yorum


        • Parfum d'Empire | Tabac Tabou
          Saman ve Bal başta olmak üzere, nergis den gelen bir çiçeksiliğe ve ahırı çağrıştıran kirli hayvansal bir arka plana da sahip. hayvansal yapısı Zeybek'e benzese de onun yaklaşık 5’de biri ölçüsünde makul seviyelerde. yine de hassas olanların hoşuna gitmeyecek ölçüde belirgin. Tütün yayılımda hissedilse de bal-saman-nergis kompozisyonunu yalnız kurutucu şekilde davranıyor, kıyafet üzerinde ise ön planda hissediliyor. Ölmez otu 3.planda yine arkadan hissediliyor fakat kompozisyona baharatlı dedirtmeyecek ölçüde hafifçe kalınlık sağlıyor. Bal'ın yorucu olan kendi doğal çiçeksilik ve hayvansallığı yok. sadece ona özgü olan tatlılığı var.
          kıyafet üstünde tek fısı bile gün boyu hissedilecek derecede güçlü. tende henüz denemedim. Malzeme ve harman kalitesi gerçekten çok yüksek ve oldukça doğal hissettiriyor. Luca Turin 4 yıldız vererek green animalic olarak sınıflandırmış. bende yeşilden ziyade kuru saman hissi daha yüksek. Benzerine henüz rastlamadım, beğeni listemde üst sıralarda yer alacağı muhakkak.

          Yorum


          • AdP - Fico di amalfi denedim. Beklediğimden daha yeşil çıktı. Daha çok meyve ağırlıklı bir koku bekliyordum fakat incir yaprakları daha ön plandaymış. Çok gerçekçi bir koku. Yaz ayları için çok güzel olabilir

            Yorum


            • Comme Des Garcons | Avignon
              hafif labdanum eklenmiş karabiber-kişniş ve acı biberli keskin baharatlar. Bois d'Encens'in baharat yapısını aynen koruyup, odunsuluğu azaltılıp, üzerine labdanum serpiştirildiğinde oluşacak bir yapı. tütsü türü olarak beklediğim dumanlı yapıyı tam bulamasam da genel olarak beğendim. sona doğru biberi yumuşuyor ve labdanumu yumuşatılmış La Liturgie des Heures'i çağrıştırıyor. yayılım zayıf kalıcılık ortalama.

              Yorum


              • L'Erbolario | Ambraliquida
                tarçın şurubu ile aromalandırılmış yumuşak vanilya'nın domine ettiği alışıldık ama güzel bir kompozisyon. dikkat ettiğimde az biraz gül de hissedebiliyorum. başlarda daha sentetik bir tarçın varken sona gelindikçe sandal etkisi ile biraz daha yumuşayarak o hissi azaltıyor. vanilya'sı kaliteli ise de tarçın benzeri sentetik aroması benim için işi bozuyor. Perris MC. Nosy Be'sinin orta kısmının sadeleştirilmiş ve daha az yapay hissedilen versiyonu denilebilir.

                Yorum


                • Jeroboam - Vespero splitten şişeli olarak temin ettim. Aslında oldukça güzel bir beğeni kokusu olmuş. Gerçektende Aventus ve Tuscan Leather arasında bir koku. Fakat bende mevcut olan alerjik astımı tetikledi Her koku yapmıyor ama bu yaptı. Şişeyi elden çıkarmayı planlıyorum

                  Yorum


                  • Maître Parfumeur et Gantier | Parfum d'Habit
                    Nu_be'nin Oxygen'i ile oldukça benzer. Bana yeni halı ve pike kokusunu çağrıştıran kupkuru ince tozlu renksiz bir odunsuluk kokuya hakim. ikisini de ancak yan yana denediğimde farklılık hissedebiliyorum. Oxygen'de tütsü-karabiber yapısı biraz daha belirgin P.d'Habit'de ekstra olarak diplerde çürük meyvemsi tatlılık da var. yayılımı da bir parça yüksek. Genel olarak ise tüm bu nüanslar çok dikkat etmediğimde benim için aynı hissettirecek düzeyde. ikisi de benim için fazla kuru hissettiren parfümler.
                    Son Düzenleme Asaid; 21-04-21, 02:46. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Amouage İnterlude ve İnterlude 53’ü aynı anda test ettim bugün. İnterlude’u bilen biliyor. İnterlude 53 ise klasik İnterlude’un daha pürüzsüz, daha kremsi hali gibi geldi bana. Klasik İnterlude’daki kekik çok daha belirgin. Yine klasik İnterlude daha kuru, aynı zamanda daha dengesiz bir parfüm. ‘’Dengesiz’’ kelimesini olumsuz anlamda söylemedim aslında. Bana kalırsa parfümü kült haline getiren de o fevri tavrı. Tecrübesiz burunlar aradaki farkı anlamayabilir. Yine de 53’ün daha yuvarlak hatlı olduğunu farkederler.

                      Aralarındaki fiyat farkından bağımsız, elimin altında bu tarz bir parfüm olmasını istesem klasik İnterlude’a yönelerdim herhalde. Yine de soğuk kış aylarında denemek daha sağlıklı olur. Fiyat kısmını göz önüne aldığımda ise; bir şişe İnterlude almak istesem hemen, kış aylarını beklemeden klasik İnterlude’u alırdım. İki katı fiyat farkını anlayabileceğim bir etki yapabileceğini sanmıyorum.

                      Performans olarak pek fark göremedim. 53, daha kalıcı olacak gibi görünüyor şimdilik.

                      Edit: Aradan saatler geçti ve 53 çok daha diri şekilde devam ediyor. Klasik İnterlude biraz silikleşti. Kalıcılık konusundaki fark bariz. Klasik İnterlude da hala duruyor tabi ki. Yine de 53 hala yeni sıkılmış gibi.

                      Edit 2: Tüm gün kullandığım İnterlude 53, ağır nota geçişleri ve dolgun hissiyatıyla ilk denememe göre daha fazla hoşuma gitti. Klasik İnterlude’da deri notası yarım saat sonra belirginleşirken 53’te bir saati buluyor. Diğer taraftan %53 esans yoğunluğundan ötürü çok yorucu olmasını beklerken yorucu da gelmedi. Parfümün hakkını vermişler kabul etmem lazım.
                      Son Düzenleme caliban; 25-04-21, 20:38. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • L’erbolario-Dolcelisir... Çok aşk...

                        Yorum


                        • Gİvenchy Gentleman Originale

                          Açılış yeşil baharatlı ve sabunsu. Genel olarak sabunsu deriler beni zorluyor. Cuir de Russie de de benzer bir tema algılıyorum mesela ve üzerimde taşımam mümkün değil bu yüzden. Burada da söz ettiğim tema çok uzun ömürlü. Dry-down da hoş taze-aromatik bir iz kalıyor. Kalıcılık ve yayılım ortalama. Açıkçası yeni formül Gentleman burnuma biraz daha iyi gibi geliyor.

                          Yorum


                          • Lucien Ferrero | Par Amour Pour Lui
                            Kuru tütünün önde olduğu, Lavanta ve Paçulili temiz Tabac Tabou. Yine aynı gerçekçi bal ve saman akoru burada da mevcut. tütün ve paçulinin önde oluşu ise T.Tabou'nun çiçeksi saman'ın önde olduğu kırları andıran parlak sade yapısına göre –özellikle sonlara doğru artan keskin tütün ile– çok daha koyu ve kasvetli bir yapı sunuyor. T.Tabou'dan daha katmanlı ve kompleks. fiyatı da daha uygun. Günlük kullanım için de sert tütün sevenler adına daha iyi bir tercih olacaktır. İkisi de bence malzeme olarak üst kalitede hissettiren parfümler fakat daha sade olsa dahi T.Tabou'daki çiçek ve kirli saman yapısındaki derinlik, buradaki temiz lavantalı paçuli'den bence daha fazla. paçulisi hep hissedilse de tütünün önüne geçmeyecek düzeyde, Private Label'dekini andırır hafif bir deri efekti veriyor. Yayılım orta, Kalıcılık T.Tabou kadar olmasa da iyi seviyede. kesinlikle birbirinin yerine geçecek parfümler değiller fakat özellikle saman-bal-tütün yapısında andırır nüanslara sahipler.
                            Son Düzenleme Asaid; 22-04-21, 01:44. Tarafından yapıldı.

                            Yorum


                            • V Canto | Mea Culpa
                              referans paçuli parfümü. %90'ı, saf paçuli yağı ile aynı. başlarda %5 vanilya sona doğru ise %2 sedir %3 beyaz misk katmanı da vanilyaya ekleniyor. Bu parfümü severek kullanan biri kendine rahatlıkla paçuli aşığı diyebilir. tütsü ve huş hissetmedim. kalıcılık iyi, yayılım az-orta.

                              Yorum


                              • Asaid
                                Asaid Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                bendeki dekant cantona8 hocam bir keresinde reformule olduğundan bahsettiği splitten, son versiyonlardan hiç denediniz mi nasıl farklılıklar var? hayvansal hissettiren paçuli diyince aklım direk Lui'ye gidiyor özellikle başlangıcına alışmak kolay değil. Battaniye'nin de bir kısmında hayvansallık var ama Lui'ye göre daha dengeli. Mea Culpa'da çikolata vurgusu sonlara doğru ten üstünde belki biraz ama keşke tütün de hissedebilseydim efsane olurdu. reformule veya sadece algı kaynaklı olabilir.

                              • cantona8
                                cantona8 Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                İşin içinde algı değişikliği de olması hayli muhtemel ama V Canto'nun çoğu parfümü ilk çıktığı halinde değil. Irae ve Mea Culpa hatırladıklarım..

                              • PPBurn
                                PPBurn Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Asaid , Muhtemelen bendeki dekant da o splitten gelendir. Forumdan bir arkadaş aracılığıyla ulaştım, ama eski bir şişeden bölüştürülmüş olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen denediğimiz aynı kokular. Sanırım kastettiğiniz Mazzolari Lui Said Hocam. Maalesef henüz Battaniyeyi de onu da deneyemedim.

                                Tütün ve Hayvansallıktan kastım aslında paçuli üzerindendi. Mea Culpa’ da elbette somut bir tütün ya da hayvansallık yok, fakat paçulinin burna baharat hissi veren burgulu esintisi, çiğ köklü ve yaş topraklı yapısı bana sanki plastik bir deriye yuvarlanan tütünü çağrıştırıyor burada. Bahsettiğim noktada elbette algıyla alakalı farklılıklar doğabilir, fakat elimdeki MeaCulpa örneğinde ıslak toprak ve akışkan çikolata çizgileri arasında gidip gelen vurgular bence çok net diyebilirim. Borneo ve Mea Culpa ile birbirine çok yakın zamanlarda tanıştım, algı farklılığı olarak belki bu sıralama da fark yaratıyor olabilir tabii

                            • nishane ani,ilk aldığımda sıradan geldi ama gerçekten özel bir parfüm.zencefil,bergamot,vanilya ve tozlu paçuli net alınabiliyor.İnşallah reformule falan olmaz

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X