Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • cantona8 oncelikle puntolar sahane di mi, tekrar elinize saglik.. craquele benim en sevdigim safran kullanimina sahip parfüm oldu denediklerim arasinda ayrica en kalitelilerinden. safran bagirmiyor ama sicakligi hissediliyor sonra ise tutsu aliyor burnum ve deri.. kalicilik muazzam; markanin butun parfumlerini deneme istegi dogdu icime, iste oyle bi sey!

    Click image for larger version

Name:	0BC5466D-9E2B-46A5-A64C-34AA4192AAEE.jpeg
Views:	486
Size:	1.78 MB
ID:	188334

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Benim icin TMoV markasinda zirveyi Craquele temsil ediyor. Gerisini denemeye degmez asla demiyorum yanlis anlasilmasin

      Fontu yillardir hic degismedim Imza gibi bisey oldu resmen.

  • Frederic Malle Dawn

    Köşesiz güzel bir ud temelinde oldukça yağlı bir deri akoru ile açılıyor. Bu deri akoru aslında deriden çok, biraz daha et gibi. Hani yol üzeri et mangal dükkanları olur ya, işte o mekanların girişindeki, etin yağlı ve soğuk kokusu. Deri akorunun üzerini kaplayan kekik, biber gibi hafif tozlu, ılık ve tatlı baharatlarla Dawn biraz derinleşiyor, ama çok değil. Bir nevi tatlı baharatlarla marine ediliyor. Kısa bir süre sonra; is, reçine ve dumanla birlikte ilginç bir noktaya varıyor. Burada hallice bir kehribar akoru da hissediliyor, ki baş etmen fazlaca is veren labdanum reçinesi. Tatlı, çeşit çeşit baharatlarla marine edilmiş bu lezzetli deri akoru reçinelerle birlikte yanmaya başlıyor ve bildiğiniz mangal kömürü üzerinde kızarmakta, hatta yanmakta olan bir pirzola kokusu açığa çıkıyor. Etlerin ateşe bakan yüzeyi artık kömürle bütünleşmiş, mangal demirinin izini derinlemesine almış da olabilir. Yüzeyi fazla mühürlenmiş et. Kurumada da The Night benzeri güzel bir kehribar akoru, ambergrise oldukça yakın, biraz daha baritonu. Bu kadar.

    İşin mutfağına henüz girmediğim için bu konuları irdelemeyi doğru bulmuyorum, fakat Dawn’ da; sanki bu finansman hangi parfümöre sağlansa yine Dawn, hatta belki de daha iyisi çıkarmış gibi bir çiğlik seziyorum. Evet, kesinlikle iddia edilen kaliteli laos udunu, belki en iyisinden bir günlük yağını içeriyor olabilir; ama Dawn’ da maalesef aklımı başımdan alacak bir kompozisyon, derinlik bulamıyorum. Carlos Benaim’ in muhtemelen yapmayı hedeflemediği bir konsept üzerinden Dawn beni fazlaca yakalamış, hatta serideki en beğendiğim üye olmuş olsa da; Beymen’ de falan denk gelinmediği sürece Dawn’ ı denemeyi kimseye önermiyorum. Özellikle de bu dolar kurunda.

    Frederic Malle The Night

    Yine yağlı muazzam bir ud, çeşitli tatlı baharatlarlar. Baharatlar arasından sızan tatlıca, hafif vanilik, sıcak muazzam bir gül. Ud kaynaklı deri izleri Dawn’ da olduğu gibi burada da mevcut, fakat The Night oldukça parlak, yüksek kontrastlı bir yapıda. Dawn’ ın birkaç ses ileri transpoze edilmiş hali de denilebilir. Kurumada ise oldukça parlak, kristalize, çok boyutlu bir amber akoru oluşuyor. Bu amber vanilik gül tatlılığında, biraz da animal ve hafif dumansı. Fazlaca anılan PoaL iskeleti de hemen burada yer alıyor. Üzerine anlatacak pek bir şey bulamasam da oldukça derinlikli ve keyifli olduğunu söyleyebilirim The Night’ ın.

    The Night ne kadar köşesiz, detaylı, muazzam bir harmana sahip olsa da onu; zaten niş olan birkaç ana akım oluşumu, daha iyi içerik ile daha niş olarak sunup, kimden ne koparsak projesi olmaktan ileri götüremiyorum. Ne at nalı Oudh Infini kadar karakterli, ne de öykündüğü toprakların çocuğu Ajmal Mukhallat Shams kadar atmosferik. Ensar No: 1’ den falan bahsetmeyeceğim bile, ki zaten mevcut fiyatlandırması ve ortaya çıkan şey itibari ile öyle bir konumda ki The Night, bulunduğu segmentte sadece serisindeki diğer üyeler var. Arada bir koklamak için gerçekten güzel bir koku The Night, 3-5 ml bir dekant bence yeterli olacaktır, ama illa kullanacağım da derseniz bence 2-3 şişe PoaL ya da Rose d Arabie falan alabilirsiniz. Hatta 20 şişe Mukhallat Shams yanına birkaç ml misk alıp çılgın denemeler de yapabilirsiniz. Neyse fazla uzatmadan UzayExclusive’ e gelen şu teklif ile noktalıyorum yazımı:

    Click image for larger version

Name:	
Views:	0
Size:	57.9 KB
ID:	188464

    Yorum


    • Caron Yatagan. Şu ana kadar denediğim en sert parfüm herhalde. Çam ağacına benzer bir kokusu var ama sanırım meşe yosunu kullanımından kaynaklı, aşırı sert bir havası var. Çok acımtırak. Anateus'u biraz andırsa da Anateus daha kullanılabilir bir parfüm bence. Böyle eski kafa, meşe yosunlu sert parfümleri sevmeme rağmen beni bile aşırı zorladı hatta mide bulantısı bile yaptı.

      Creed Viking: Öncelikle şunu söylemem lazım ki Creed markasını çok antipatik buluyorum. Fiyatları aşırı derecede abartılı. Viking'i bu önyargı ile hiçbir beklentim olmadan biraz önce denedim. Bence çok güzel bir parfüm olmuş. Aromatik, otsu kokulardan çok hoşlanıyorum. Parfümün nasıl hissettirdiğine gelirsek, sanki naneli bir sakızı çiğnemeden önce dağlardan toplayıp kuruttuğunuz otların içerisinde şöyle bir gezdirip öyle çiğnemeye başlamışsınız gibi. Yani nane epey ön planda ama sırf nane kokmuyor sanki. Bilmediğim başka otların kokusunu da hissediyorum. Daha yeni sıkmış olmama rağmen diğer Creed parfümleri gibi zayıf hissettirmedi. Kalıcılığı ve yayılımı iyiyse 4 mevsim kullanılabilecek bir parfüm.
      Son Düzenleme Myrkur; 15-12-20, 16:20. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Asaid
        Asaid Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Vintage Yatagan mı denediniz hocam? ben güncel versiyonunu çok beğenmiştim ama beklediğim sertliği bulamamıştım. Kunduz yağını yadırgamış olabilirsiniz, Meşe ve çam ile birlikte en baskını o çünkü kompozisyonda.

      • Myrkur
        Myrkur Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Asaid Muhtemelen vintage değil güncel versiyon. 2-3 saat bekleyince sertlik baya azaldı ama ilk sıktığımda bana çok sert geldi. Kunduz yağından ziyade meşe yosunu beni bazen çok rahatsız edebiliyor. Kunduz yağının çok baskın olmasını da pek sevmiyorum ama bu parfümde esas beni zorlayan şey meşe yosunu.

      • atua
        atua Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Zor bir parfüm yatagan günümüzde birinin imza parfümü olduğunu düşünemiyorum... Çevreden garip bakışlara maruz kalmıştım kullandığımda.

    • Rochas Man: 3 gün kalıcı parfüm 5 ₺

      Lagerfeld Classic: Bergamot ve yeşil aldehitler ile başlıyor. Ardından çok yoğun bir tütün geliyor, tıpkı tütün kolonyalarındaki gibi. Kapanışı da kunduz-vetiver-vanilya birleşimi bir koku ile yapıp teninizden ayrılıyor.
      Son Düzenleme İbrahim20; 15-12-20, 20:44. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • initio psychedelic love dekanttan sıktım kesinlikle leş kimyasal,çok ağır ylang ylang yanık acımsı tatlı şeker ya sev ya nefret et koku bence parfüm geniz akıntısı bile oluşturdu bir iki saat gecsin bileğimi yıkarım gidecek gibi görünmüyor. Sanki çok eskide kalmış günümüzle hiçbir bağı olmayan bir koku... Kalite hissiyatı .2 yayılım 9 kalıcılık şimdiden 9 veriyorum kokuya 1 veriyorum

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Initio out olali coktur bende

      • Herve Gambs Eden Palace. Çok basit bir kompozisyon olmuş. Sadece aşırı ekşi bir limon ve kirli bir vetiver hissediyorum. Vetiver severlerin mutlaka denemesi gereken bir parfüm ama fiyatını da göz önünde bulundurursak benden geçer not almadı.

        Yorum


        • pomak
          pomak Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Designer ayarında gerçekten de kesinlikle fiyatını hak etmiyor

      • Pekji - Battaniye
        İlk sıkıldığında yüze bir anlığına vetiver-misk-beyaz çiçek akorları vuruyor, anında vetiver kaybolup; çiçek ve misk kısmındaki ince tatlılık, koyu paçuli-bal-civet'e dönüşüyor. Orta kısım hepsi en doğal halinde olmak üzere Bal-Toprak-Civet olarak özet geçilebilir. Ortadan sonra civetin hayvansal tatlılığı azalıyor, paçuli köşeli yapısını yumuşatıyor, bal belirginleşiyor. Son kısım oturduğunda civetin hayvansal kirliliği neredeyse bitmiş, ortadaki vurucu nemli toprak akoru iyice kuruyup yumuşamış ve yanındaki hayvansallık yabani bal tarafına kaymış şekilde son buluyor.
        - - - - - - - -
        Battaniye'nin baş-orta kısmı Lui'ye, son kısmı da tatlılığı üç de birine düşürülmüş Sahara Noir'ın sonu ile oldukça benzer. Baş-Orta kısımda Lui'ye göre Civet-Paçuli daha iyi dengelenmiş, bu da ona eşlik eden labdanum-hanımeli'ni tamamen bastırmadan kompozisyona yedirilmesini sağlamış. Sonda Lui'deki Labdanum temelinden, hayvansal tatlı bal akoru ile ayrılıp birbirlerinden biraz daha uzaklaşıyorlar. son kısım tür olarak Sahara Noir'daki bal-reçine yapısına daha yakın ve daha doğal. Üçü de istedikleri konsepti gerçekleştirme de başarılılar fakat şahsi beğenim olarak baş-orta kısımlarında Battaniye'deki hayvansallık benim açımdan olması gereken yerde durdurulmuş, tatlılık kısmındaki bal da ana temaya daha iyi yedirilmiş. Baş-Orta da Lui daha zorlayıcı, sonda ise Battaniye. Tek keşke olsa dediğim nokta, hafifçe kül'ün daha belirginleştirilmesi. Athunis'deki kül kısmının yarısı Battaniye ile birleştirilse bu tema için tam aradığım olacakmış. Her türlü çok başarılı ve olması gereken cüretkarlıkta bir niş. Türkiye böyle dahi bir parfümör çıkardığı için gurur duymalı. Belirgin hayvansallık ve göreceli az tatlılık, ve aşırı gerçekçi toprak akorları dolayısıyla genel beğeni olmaz diye tahmin ediyorum.
        Son Düzenleme Asaid; 16-12-20, 17:11. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Pekji ve tasarimlarinin Turkiye kullanicisiyla bir isi yok aslinda. Cunku bunu yasayabilecek bir kitle degiliz maalesef. Bizim gibi bir avuc parfumsever hobici ile sinirli adamin piyasasi sanki. Zaman gectikce, daha dogrusu yerli markalar her yeni parfum cikardiginda degeri daha da belirginlesen bir marka oldu. Iyi seyleri övmeyelim mi yani? Herkesin derdinin cok satanlardan, cok konusulanlardan olmak oldugunu goz onunde bulundurunca hele ki...

        • murrjm
          murrjm Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Kesinlikle katılıyorum.Pekji markası diğer tüm yerli markalar içinde en değerlisi benim gözümde de.

      • Lôr Paris - Animal Doux
        Ökaliptus, Gül, Ananas, Ahududu, Egzotik meyveler ile neredeyse akuatik şekilde açılıyor. Oldukça tatlı şerbetsi bir yapı. gittikçe kafurik tarafı azalıyor, tropik meyveler-osmantus-vanilya şeklinde devam edip üzerine belirgin bir yeşillik ve az dozda deri eklenmesi ile hafif bir değişim gösteriyor. Sona doğru sadece vanilya ile yumuşatılmış, şekeri azalmış meyveler ve hafifçe taze nane yeşili kalacak şekilde tene oturuyor.
        - - - - - - - -
        Aqua Regia koklamamış olsam benzerini koklamadığım bir yapı derdim, yine de ondan kopya çekmediyse oldukça özgün bir yapı. özellikle baş-orta kısmın benzemekten öte bir yakınlığı var. Meyveli tatlılık türü aynı olmakla birlikte kafurik ve canlı ferah calone benzeri akuatik elementler de bu meyve-çiçek yapıları içinde aynı tarzda kullanılmış. Her türlü oldukça hoş koku. Animal Doux Uysal Hayvan demek, uysal veya sert herhangi bir hayvansallık hissetmedim. Yalnız orta kısımda tatlılığı benzer, deri dozu 5'de bir olmak üzere AdP Leather'ı andırır bir yapı var, orayı kasdetmiş olabilirler. yine de koku ile çok uyumlu bir ad değil sanki.
        3 nota ile özetlenebilir Ökaliptus-Ananas Şerbeti-Osmantus.

        Yorum


        • Andy Tauer Lddm denedim sırf karşıma çok fazla çıktığı için dekant olarak aldım güzel bir koku fakat forumlarda veya diğer sitelerde abartıldığı kadar da muhteşem değil sanki bu parfümün reklamı yapılıyormuş gibi geldi bazen beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor
          Son Düzenleme samettemiz34; 17-12-20, 19:04. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            geçende Luca Turin'in 5 yıldız verdiğini yeni gördüm bu parfüme. aklımda yoktu ama zamanı gelince denemeye karar verdim.

          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kendi çapında bir efsanedir benim gözümde.

        • nishane fan your flames hafif enigmaa esintileri aldım rom hindistan cevizi tütün fena değil şişeye layık değil

          Yorum


          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            4160 Tuesdays Maxed Out denerseniz fikriniz değişebilir

        • Mille Centum | M.Cristo Deleggend Noir
          Private Label başlangıcı ile aynı tatlı boozy yapı, orada bu yapı paçuli ve vetiver ile yoğurulup kompozisyonun toprak-odun taraflarına kuvvet verirken; burada tütün ve koyu yeşil akorlar ile birleştirilmiş ve ortaya bu boozy yapıya çok yakışmış olan yeşil baharatlı(muskat) - tütsülü fakat aynı zamanda canlı-parlak bir yapı çıkarmış. Bu parlaklıkta lavanta'nın rolü büyük, baharatlarla birlikte oranı çok iyi ayarlanmış. Baş rolü boozy tütünden almıyor fakat çok iyi eşlik ediyor. Sona doğru baharatı azalıp, otsu yeşili biraz daha öne çıkmış şekilde yanında boozy tütün ile tene oturuyor. belirgin bir hayvansallık, deri ve amber hissetmedim. benim için Boozy-Tütün-Muskat-Lavanta-Yeşil Otsu kategorisinde.
          - - - - - - - -
          ​​​​​Kendi adıma bu yılın en iyi keşiflerinden biri. Bunda çok sevdiğim Private Label ile yardımcı iskeletlerinin benzerliğinin önemi büyük. Takım elbise ile çok iyi gidecek tam anlamıyla "class" bir koku. Çok değişim sergilemese de koku güzelliği ve harman kalitesi mükemmel.

          edit: Kıyafette baharatları daha vurucu ve onun kadar reçineli olmasa da Black Tourmaline'deki baharat akorunu anımsatan güçlü bir yapı var.
          Son Düzenleme Asaid; 20-12-20, 14:56. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Acemiburun
            Acemiburun Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Genel beğeniye uygun hoş bir koku bencede 👍🏽

        • Lagerfeld Photo: Soğuk, sabunsu ve yeşil bir parfüm. Nasıl açıldıysa öyle devam ediyor, pek bir numarası yok. Günlük kullanıma uyacak, genel beğenicilerin sevebileceği bir parfüm.

          Jo Malone English Oak&Hazelnut: Fındık notasını gördüğümde heyecanlanmıştım ama maalesef en ufak bir fındık kokusu dahi alamadım. Ana akım parfümlerin DNA'sını taşıyor, başladığı gibi devam ediyor. Arkadan Terre esintileri de geliyor ama Terre gibi ferah değil odunsu notalar üzerine kurulu bir parfüm.. Bu da günlük kullanıma uyacak, genel beğenici parfümü.

          Yorum


          • teafortwo
            teafortwo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Aslında açılışta çok hafif var bir nutty etki, çok özel bir koku değil ama Jo Malone için performansı iyi sayılır..
            Beraberinde English Oak & Redcurrant ile gelmişti koleksiyonda ve aynı şekilde Redcurrant ın da başlangıcı biraz ilginç fakat sonradan yani pek de bir numarası yok dedirtiyordu..

        • Orjinal yazı sahibi: İbrahim20 View Post
          Lagerfeld Photo: Soğuk, sabunsu ve yeşil bir parfüm. Nasıl açıldıysa öyle devam ediyor, pek bir numarası yok. Günlük kullanıma uyacak, genel beğenicilerin sevebileceği bir parfüm.

          Jo Malone English Oak&Hazelnut: Fındık notasını gördüğümde heyecanlanmıştım ama maalesef en ufak bir fındık kokusu dahi alamadım. Ana akım parfümlerin DNA'sını taşıyor, başladığı gibi devam ediyor. Arkadan Terre esintileri de geliyor ama Terre gibi ferah değil odunsu notalar üzerine kurulu bir parfüm.. Bu da günlük kullanıma uyacak, genel beğenici parfümü.
          "Genel Beğeniciler" güzelmiş


          GENEL BEĞENİCİ KİTLESİ

          Click image for larger version  Name:	genel begenici kitlesi - Kopya.jpg Views:	0 Size:	5.6 KB ID:	188969

          Yorum


          • Boyner’de test ettiğim kokular/gerçi satıcı ile parfüm bölümünü birbirine kattık, neredeyse denemediğim designer kalmadı, he he-
            Libre-başta klasik lavantalı koku hissedilse de sonrası efsane kaliteli katmanlaştı-
            Libre intense- sevmedim, sevemedim, bolca vanilya katılmış hali, klasik kremsilik vs vs-
            Estée Lauder sensuous serisindeki iki parfümu de denedim-sevmedim, kadinsi hos kokular ama bu kadar-
            Idole-fena degil.. fresh, odunsu, elegant-
            Nomade edp- sevmedim, mese yosunu var diye gittik mirabelle erigi ile donduk..-
            Sonuc olarak libre’yi alip cikis yaptim
            Son Düzenleme Swann; 19-12-20, 17:14. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Strangers Parfumerie Salted Green Mango: Hiç beklediğim tarzda değil. İsminden ve notalarından yola çıkarak aşırı tropikal bir parfüm hayal etmiştim ama pek beklediğimi bulamadım. Epey doğal kullanılmış tuz ve yosun hissediyorum sadece. Notalardaki meyveleri hiç hissedemedim. Yosun da sevdiğim tarzda kullanılmamış. Sıkalı pek fazla olmadı ama kalıcılık-yayılım muhtemelen iyi düzeyde.
              Ekleme: Biraz bekledikten sonra yosun gitti, yerine meyveler geldi. Şimdi biraz daha tropikal bir havaya büründü. Gerçekten çok ilginç bir parfüm

              Jacques Fath Vers le Sud: Gerçekten çok güzel bir yazlık. Notalarında görünmemesine rağmen en çok hissettiğim koku hindistan cevizi. Koku Creed Virgin Island Water'ın üzerine biraz yeşil tema eklenmiş gibi. Ama Viw'den önemli farklılıkları da var tabi. Viw'de açılışta çok keskin ekşi bir lime, daha sonra kremsi hindistan cevizi varken, bunda bütün notaları aynı anda hissediyorum ve ve hissettiğim limon Viw'deki kadar ekşi değil. Bunun da kalıcılık-yayılımı iyi gibi.
              Son Düzenleme Myrkur; 19-12-20, 15:35. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • ali
                ali Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Jacques Fath Vers le Sud kullanırken o cümbüş esnasında hindistancevizini ben de hissedememiştim. Fakat yayılımda etraftan gelen yorumlar Viw benzerlikleri üzerine olmuştu.
            İşleniyor...
            X