Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bir kaç gündür Chanel N° 22 deniyorum.
    EDT ya da EDP hangisi bilmiyorum.
    Koku tam bir aldehit bombası. Evet N° 5 ile çok benziyor aldehit ve çiçeklerin kullanımı.N°22 de alttan naif bir şekilde hissedilen kremsi bir tatılık da mevcut ama asla kokuyu tatlı koku sınıfana sokacak bir tatlılık değil bu . Baskın aldehit kullanımı İle Frederic Malle Superstitious ve Lanvin Arpege’i de anımsattı bana
    özetle çok beğendim ve şişeli almak isteyeceğim parfümler listesine dahil ettim.

    düzenleme: yorumdan sonraki gün parfümü şişeli olarak aldım
    Son Düzenleme murrjm; 26-08-20, 22:37. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben de aldehitten yana No.5'ten daha hafif ve taze bir parfüm bekliyordum ama oldukça keskin bir kokuyla karşılaşmıştım.

    • murrjm
      murrjm Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet o keskinlik rahatsız edici olabilir bazısı için.Mesela Superstitious'da da öyle sert ve keskin bir aldehit kullanımı var ve ben hepsini çok seviyorum
      Son Düzenleme murrjm; 26-08-20, 22:35. Tarafından yapıldı.

  • Kilian Single Malt

    Ekşi elma likörü, malt deri parçaları, hafif sigara dumanı ve ekşi çürük fermente meyve bazlı viski-rom akoru ile başlayıp; ekşi mayalı, buruk, dolgun bir odunsu vanilya ile derinleşiyor ve diplerden yükselen acı, hafif baharatsı sedir tozları ile ahşap tonlar da yakalayıp, Paçuli - Amber kombinlerindeki kadife yayılımın biraz daha şeffaf ve boozy tabanlı hali ile köşelerde yayılım gösterip tenden uçuyor.

    Klasik türk biralarına göre nispeten daha kaliteli olduğunu düşündüğüm; Weihenstephaner Vitus, Leffe Blonde - Brune gibi biralardaki güçlü maya kokularını çağrıştıran odunsu vanilyayı fazlasıyla beğendim, açılışındaki Viski akoru da bir o kadar doyurucu; fakat yaklaşık yarım saat sonra Bvlgari Black Orient ayarında biraz daha derinliksiz boozy bir şeylere dönüşmesi üzücü. İlk yarım saati ile elinde viski ve purosuyla Tony Montana’ yı beklerken sonrasında bir düğün salonunun arka bahçesinde hafif ticari bir aracın bagajında damat yakınları ile acele acele tekel ürünleri tüketirken buluyorsunuz kendinizi. Bu kokuyu bir iki sefer düğün vs. gibi bir organizasyonda Straight to Heaven ile Layer şekilde kullanmıştım, belki de ondan bu şekilde kaldı bende, bilemiyorum. Aslında her anlamda yine keyifli bir koku, ama mesele zaten fiyatı işte. Vanilyalı gövdeye geçişte malt ve kül pudralı kısım hafiften Ambre Narguile’ e dokunsa da tema olarak fazlasıyla farklı kokular, ama o likörsü hava itibariyle biraz benzeştiklerini söyleyebilirim, çok kısa süreli olsa da. Aslında Single Malt’ ın asıl aklıma düşürdüğü görüntü ise mutfakta bir yere dökülmüş Peynir Suyu oldu, sebebini bilmiyorum. Bu keyifli kokuyu bana hediye ettiği için Kral’ a da tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

    Yorum


    • Tiziana terenzi Ursa. Kilian Straight to heaven benzerliği ile bilimiyor Sth'yi yalnızca bir kere deneniştim fakat ursanın açılışı bana onu hiç çağrıştırmadı. Ursa çok karanlık açılıyor deri çok baskın geliyor paçuli yeşil bir biçimde derinin arkasında hissedilyor fakat 20 dakika sonra bu deri baskın ağırlıklık tatlılaşıyor ve o zaman güzelleşiyor koku

      Yorum


      • Memo Oriental Leather

        Soyutça çimenlerin arasında soğuk, pudralı ve temiz, anason serinliğinde güçlü bir lavanta ve tatlı kremsi minik vanilya bulutu ile oluşan aldehidik yasemin ilüzyonu, Must de Cartier Pour Homme baharatları, şerbetsi benzoin ılıklığında transparan amber akoru ya da benzeri bir şeyler. Drydown’ da, kurutulmuş melankolik samansı papatyalar ve buruk ıhlamur yaprakları.

        İçine girilmesi gerçekten çok zor bir koku Oriental Leather, hatta direkt girilemiyor, çünkü erişim izni yok. Tekil olarak algılanamayan, fakat bir şekilde ben buradayım diyen; sedirsi, sandalsı, ambersi, iso e super gibi transparan ve ılık, MFK tarzı çeşit çeşit sentetik bileşenlerle örülmüş bir kale diyebilirim Oriental Leather için. Mesela aranızda mesafe varken nemli topraksı bir paçuli yayılımı mevcut; yaklaştığınızda ise bunun bir yanılgı olduğunu farkediyorsunuz ve karşınıza şekersi ılık ambersi bir gövde çıkıyor, yaklaşıyorsunuz ve o da puff.

        Bazen lavanta bezeli fujer izler taşıyor, bazen de Giorgio Beverly Hills for Men, Jacques Bogart One Man Show gibi aldehit tabanlı retro maskülenlerin aldehit sarmalları içinde yüzen ardıç, muskat, kakule gibi aromatik tatlı baharatlı karakterlerinden anımsamalar yapıyor. Bazen de Must de Cartier Pour Homme gibi baharatlı bir çaya dönüşebiliyor, ya da güncel olan Robert Piguet Baghari’ deki sevmediğim aldehidik köpüksü yasemin formunda bana; yeni temizlenmiş banyo derzlerindeki birikmiş temizlik kimyasalı kokusu ambiyansı yaşatıp tiksindiredebiliyor. Ardıçtan olsa gerek ki, Memo’ nun meşhur serisinin en naif üyesi Irish Leather ile arasında ufak benzerlikler de hissediliyor Oriental Leather’ ın, özellikle de barındırmadıkları derileri benziyor ama.

        Anlaşılacağı üzere oldukça soyut katmanlar barındıran bir üye Oriental Leather. Bu da onu koklanabilir olmasından daha çok kullanılabilir kılıyor. Hiç şüphem yok ki, kullanana anosmi yaratan katmanları çevreye bir o kadar yayılacak, bir o kadar da beğeni kazanacaktır. Bu arada tüm bunları görmezden gelerek net olarak söyleyebileceğim şey ise; Oriental Leather’ ın toplanıp güneşte kurutulmuş mayıs papatyalarının, ıhlamur yaprakları ile birlikte French Presste demlenmiş bir tür çiçek çayı olduğudur ya da bir çeşit MFK ve Memo’ nun Irish Leather ortak yapımı olduğu.

        Yorum


        • Estée Lauder - Lauder for Men
          ilk saniyeleri adeta klasik hacı şakirin sıcak su ile köpürtülmüş lifteki kokusu. bu sabunsu-pudralı his parfüm boyunca azalarak gidiyor.
          ilk yarım saat juniper-citrus öncülüğünde. yanında özellikle ilk 10 dk.sında kendini önlerde gösteren misk adaçayı-galbanum(kasnı)-anason var. misk adaçayı bir ara çok öne çıkıyor, buruk-yeşil bir otsuluk ki bir de kasnı otu gibi bu burukluğu arttıracak bir nota ile kullanılması bana göre çok olmuş. Sabunsuluğun yanında adeta fazla demli ıhlamur-adaçayı çayı akoru oluşturmuş. Orta kısımda baştaki buruk otsu yapı kendini çoğunluğu karanfil-vetiver'den oluşan limonî çiçeksiliğe bırakıyor. Son kısım da citrus-çiçekler yok. Sabunsuluğunda çoğu kayıp. Yalnız pudralı sedir yanında hafif amber ve sandal da benim hissedebildiklerim. Tenden ayrılırken tatlılık sıfır, sadece hafif tozlu bir sandal. Kalıcılık tende 8 saat kadar, yayılım ilk 2-3 saat iyi seviyede.

          özetle çokdan aza:
          baş: ekşi-sabun-pudra-çok demli bitki çayı
          orta: ekşi-keskin beyaz çiçeksi-sabun
          son: pudralı-odunsu-amber

          Yorum


          • EldO Putain des Palaces

            Şarap, şampanya ve ruj izleri arasında; zencefil, kimyon, zerdeçal gibi oldukça kirli ve patates kabuğu kadar sert, tatsız buruk baharatlarla temellenip, oldukça kirli, endüstriyel izler taşıyan maskülen çiçek yaprakları ile bezenmiş fazlasıyla sert maskülen bir mazotlu deri akoru. Oldukça feminen, ama içinde bir o kadar da maskülen. Cronenberg’ in hastası olduğum Crash’ ını anımsatan; mekanik, şehvet, arzu ve beden bütünleşmesinin şişelenmiş hali. Tek sıkımlık hakkım olduğu için kendimi yiyorum şu an. Rien, Tom of Finland’ la falan yeterince asabım bozulmuştu zaten, hiç gerek yoktu gece gece.Neyse elinde olup da paylaşmak isteyen olursa

            Yorum


            • Sigilli Athunis
              başlangıç yanık sedirli keskin vetiver. tatlılık için ortaya kadar artan pudralı misk. sonda neredeyse biten tatlılıkla birlikte soğuk küllü odunsu vetiver.

              Fumidus karşılaştırması:
              Başlangıç tarzları Fumidus ile çok benzer ikisinde de yanık keskin vetiver hakim. Sonraları Fumidus kadar keskin değil ve çiçeksi misk ile daha tatlı. Fumidus'daki tatlılık çok az olmakla birlikte profili epey farklı, daha yeşil ot-amber karışımı bir tatlılık. Yine Fumidus keskin otsu yanık vetiver iken Athunis kullanılan yanık sedir ile odunsuluğu arttırılmış bir vetiver. Fumidusta bulunan vetiver daha yeşil ve yanına eklenen tatlılık daha ambersi-şurupsu iken Athunis'te vetiver odunsu ve tatlılığı çiçeksi-misk şeklinde. Yanık tarzları Athunis'te daha çok tamamen sönmüş gri soğuk kül şeklinde iken Fumidus'ta huş kullanılmasına rağmen daha reçinemsi yeşil (galbanum benzeri) bir yanıklık var. Athunis başlangıçtan sonra çabuk tatlanıyor. öyle ki başlangıca hakim olan küllü vetiver; sonraları tozlu misk ve odunsuluğun gerisinde kalıyor. sona doğru odunsu kül akoru tekrar üste çıkıyor. Fumidus'ta yeşil keskin yanık vetiver başlangıçta yoğun olmakla birlikte hemen sonrasında gelen huş ile birleşip reçinemsi yanık vetiver bir bütün halinde hep hakim nota ve yeşil-ambersi tatlılık her aşamada olmakla birlikte sadece yardımcı unsur ve yanıklık ile birlikte gittikçe azalmakta ta ki en son yeşil vetiver tek başına kalıncaya dek. Athunis'te misk ve yanık sedir parfüm'ün adeta ana kahramanlarından. orta kısma gelene kadar misk, başlangıçtaki yanık sedir-vetiver ikilisinin üstüne çıkıyor, vetiver altta kalıp odunsu misk baskın şekilde ilerliyor, sona doğru misk epey altta, yanık guaiac tarzı, soba içi küllü, odunsu yanık vanilik vetiver şeklinde devam edip sonlanıyor.

              Yayılımları ilk saatler orta seviyede ikisinin de. tendeki kalıcılık Fumidus 8-9 saat kadar, Athunis 18 i zorluyor. Kıyafetteki koku profilleri, Fumidus hemen hemen aynı iken Athunis'de misk ve vanilik dokunuş daha az belirgin. gri sedir külü-vetiver ikilisi kokuya hakim, daha az katmanlı olsa da benim sevdiğim tarza daha yakın.
              2'sini de çok beğenmekle birlikte burun farkıyla bu alandaki favorim hâlâ Fumidus. Şu da var ki: Athunis'in son kısımları Fumidus'u döver.


              uyarı-1: tatlılıkdan kastım özellikle Fumidusda olmak üzere her 2 parfüm için de birçok kişi için bahse konu olmayacak ölçüde az, o yüzden "ambersi yeşil tatlılık"tan kastım sadece tatlılığın türüne işaret etmek. yoksa amber tatlılığında bir parfüm beklemeyin.

              uyarı-2: Her 2 parfüm de "her" aşamada yanıklık içeriyor, azalıp artmalar var fakat en azı bile bu tarza alışkın olmayanlar için zorlayıcı olacaktır.
              Son Düzenleme Asaid; 10-09-20, 16:57. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Frederic Malle Lys Mediterranee klasik beyaz ciceklerin agirlikli oldugu pudrali sabunsu bayan kokusu bu tarz designer bir cok parfum bulabilirsiniz.

                RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Bulgari - Black
                  _sade yanık vanilik amber - odunsu deri_
                  Tatlı kısmının profili Sahara Noir ile oldukça benzeşiyor. S.Noir'daki vanilik dokunuş, yoğun yeşil tütsü-bal ile sağlanırken, bunda plastiğimsi deri ile pudralı vanilya-beyaz misk ile verilmiş. S.Noir'dan çok daha az kompleks ve biraz tek düze ama güzel ve uyumlu nota seçimleri.
                  Son Düzenleme Asaid; 15-09-20, 18:04. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • My Way:L’interdit ile benzediğini çok yerde okumuştum.Anımsatıyor ama ona göre daha çiçeksi ve yeşil,otsu bir havası var bence.Fena değil.Beğendim ama vurulmadım.
                    Givenchy Irresistible:Hoş ama sıradan.Aklımda yer eden bir parfüm olmadı.Zaten kısa sürede tenimde silikleşmeye başladı.
                    libre Intense:İlk anda çok güzel geldi.Klasiğe benziyor ama onun daha yoğun ve oturaklı,vanilyalı hali gibi.Ancak kısa süre sonra baharatlı,burnumu yoran bir kokuya dönüştü.Kalıcılığı iyi.Ben yine de klasiği tercih ederim.Daha ferah ve kullanımı kolay geliyor bana.Zaten genelde intense versiyonlarda,daha yoğun,kalıcı yapmak için baharat ilave ediyorlar parfümlere.O yüzden klasik hallerini çoğunlukla tercih ediyorum.

                    Yorum


                    • Libra
                      Libra Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Rica ederim🥰Ben de bir cesaret hızlıca sırf parfümlere bakmak için AVM ye girip,bakıp çıktım.Başka şey için olsa gitmem.Maskeli halimle bile tanıdılar beni😄

                    • Rayiha
                      Rayiha Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Parfüm aşkı nelere kadir sevgili Libra 😊 Parfümerilere gitmem için toplu taşımaya binmem gerekiyor, uzaktan çalışabildiğim için sadece kısa mesafe market alışverişleri yapıyorum. Kolonya deodorant sabun reyonlarıyla o hızlı alışverişin içinde azıcık avunuyorum 😊

                      Parfüm merakımın başlarında sık sık aynı parfümeriye gidip sonunda deli gözüyle bakılmamak için farklı yerlere gidiyordum. Ama satış danışmanlarının da mağazalararası dolaştığını farkedince bu kez de mağaza mağaza gezen deli olarak tanınacağımı anladım ve durumu kabullenip bu merakın tadını çıkarmayı seçtim. İşini iyi yapan danışmanlarla zamanla tanış olmak, küçük sohbetler yapmak güzeldi... şimdi maskeyle gitsem eminim beni de tanırlar 🤣

                    • Libra
                      Libra Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Kesinlikle aynı durumdayız😄Ben de her seferinde başka parfümerilere gidip, evimin çok uzaklarında bile tanıdık çalışanlarla karşılaşınca,eşim bana diyordu deli kadın buralara da geliyor diyorlardır senin için diye😂😂Ben de bazen onu gönderiyorum kendim utandığım için.O da yeter artık,senin yüzünden beni de tanıyacaklar diye kızıyor bana.Normalde ben yazlık dönüşü ilk iş parfümeriye uğrayıp yeni çıkanları koklardım.Bu sefer iyi dayandım yine😂

                  • Francesca Bianchi Etruscan Water deneme şansım oldu. Yüksek konsantrasyon ve doğal içerik her zaman en iyisi demek olmuyor Bana çok ağır geldi ve nedense içinde midemi bulandıran bir şey var ama tam olarak anlayamadım. Tekrardan şans vereceğim

                    Yorum


                    • Tom Ford London

                      Tuzlu - Tatlı karışık tütsülenmiş baharat cümbüşü ve Castoreum’ vari misksi, dumanlı, kösele deri akoru ile başlıyor London. Baharatlardan; kirli ve kuru tensel kimyon, hafif yeşilsi sivri burukluğu ile kişniş daha ön planda, gövdede ise oldukça kuru ve ferah, hafif tatlı kabuksu kakule izleri var, fakat bunun kişniş kaynaklı mı olup olmadığını kestiremiyorum. Hatta kişniş bile kakule kaynaklı olabilir, ikisi de olmayabilir. En iyisi aklınızda tütsülenmiş genel bir baharat akoru canlanması galiba, kesinlikle bir baharat adı vereceksek; kimyon diyelim o zaman. Evet, çünkü gerçek bir kimyon bombası London. İlk birkaç denememde ilk yirmi dakikasıyla kimyon kaynaklı çok zorlamıştı beni hatta, ama tuhaftır giydikçe açılan bir koku London. İlk denemelerimdeki hayvansal kimyonlu dayak gibi açılışını artık istesem de bulamıyorum maalesef. Evet, toparlayacak olursak; tatlı, tuzlu ve tozlu, kuru, kirli, sıcak ama ferah olarak sıfatlanabilecek geniş skalalı ortadoğu esintili tütsülenmiş baharatlar ve terli misk tabanlı, dumansı kösele deri akoru olarak bahsedebiliriz açılışından.

                      İlk yarım saati biraz sert geçirsek de, balzamik yönü daha da güçleniyor London’ ın, hatta o genel kabul gören yumuşacık balzamik kokulardan birine dönüşüyor. Artık yeterince dinlenen tütsülü baharatları ile Serge Noire’ vari şöminelik cilalı ahşaplar (zararlıdır aslında) bütünleşiyor. Gövdede şişerek oluşan; tatlı reçineler ve laden bazlı fazlaca plastik amber akoru ile mevzu bahis baharatların kesişimi ile de London’ ın balzamik yönü oluşmuş oluyor. Buradaki yapı oldukça fenolsü, hatta kokladıysanız; sıkma (çakma) kehribar tesbihlerin buhar ya da farklı bir kaynakla ısı ile reaksiyonu durumundaki koku salınımı ile oldukça benzer ki, fenol kokusunun da bizzat kendisidir bu durum.

                      Evet, London; oryantal baharat cümbüşüyle, hayvansal miskli plastik ve kösele derisiyle ve tatlı balzamik yönüyle alışılagelmiş Tom Ford çizgisinin oldukça dışında bir Tom Ford, hatta benim en beğendiğim Tom Ford. Bahsettiğim balzamik profilin içinde tatlı vanilya, tütün, sandal gibi “soyutça” izler bulmuş olsam da, yazıyı sulandırmamak için bunlardan bahsetmek istememiştim. İlk yarım saati mi yoksa balzamik yönü mü derseniz; ben açılışını daha çok beğendim galiba. Uzun süre aç ve susuz kaldığınızda ağızda oluşan tat ve kokuyu, o dil ve çene etrafındaki yapışma hissini anımsatıyor, hatta plastik yönü; uzun süre tekrar tekrar doldurulup, kafaya dikerek kullanılan 1.5’ luk pet şişenin ağız kısmında oluşan misk kokusu ile de bağdaşıyor aklımda. Bu son yazdığımı umarım kimse tecrübe etmek zorunda kalmaz, ben öğrenci iken mecburi tecrübe etmiştim galiba. Bu arada London aşırı derecede ağız kurutan bir koku, her denememde en az 2 Litre falan su içtim. Deneyecek olanlar hazırlıklarını da yapsın derim. Farklı yorumlara baktığımda London’ ı Londra Metrosu ile bağdaştıranlar olmuş. Harika yakalamış bence, Londra’ da bulunmadım, fakat yaz aylarında Tramvay ve Metro ile ulaşımı fazlaca kullandım. Özellikle Ankara’ daki Batıkent - OSB Törekent metrosunu ilk yapıldığı yıllar kullandıysanız, London’ da benzer izler görmeniz de gayet mümkün.

                      Yorum


                      • Nicolai new york intense. Denediğim en iyi fougerelerdem biri oldu. Normalde fouegerlerdeki aşırı yeşillikten hoşlanmıyorum veya lavantanın çok fazla kokuyu domine etmesi ve buram buram lavanta koklamaktan ama ny intnse bçyle değil. Başlangıcı citrus ile başlıyor limon ve arkasından gelen lavanta. Daha sonra lavanta biraz daha ön plana çıkıyor hafif yeşil bir koku ile birlikte ama bu yoğun değil çünkü arka planda bir karanlıklık var işte bu karanlıkta civetten kaynaklanıyor ve civet yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor ve kokuya çok farklı bir karakter katıyor. Ben çok beğendim.

                        Yorum


                        • Dün yeni çıkan Black Orchid Parfum u denemiştim.İlk anda çok canlı,parlak,çiçeksi buldum,sonradan kağıt üzerinde biraz baharatlı bir hal aldı.Hatta eşim,klasiğe göre biraz erkeksi buldu.Daha sonra düşündüm,taşındım ve Sephora %20 indirimi devam ederken,eşimden erken doğum günü hediyesi olarak bu parfümü istemeye karar verdim.Klasiğini çok sevdiğim için,bu versiyonda klasiğe oldukça benzediği için riske girmemiş olurum dedim.Şu an üzerimde.Sıkalı 2-3 saat oldu.Oldukça çiçeksi,parlak,sarı,insanın içine işleyen çiçekler..Klasiğe göre çiçekleri daha fazla hissediyorum.Tam sevdiğim gibi.Tenimde erkeksi durduğunu da düşünmüyorum.Dün kağıt üzerinde denediğimde bir süre sonra baharatlanmıştı ama şu anda üzerimde hala çiçekler hakim.Ağır bir parfüm değil bence.Yoğun vanilyalı parfümler bana daha ağır geliyor.Bu parlak,ışıltılı bir parfüm.
                          Diğer denediğim parfüm ise eşime sample olarak verdikleri Versace Eros.Çok bilindik bir parfüm olabilir ama ben erkek parfümlerini fazla bilmediğim için ilk defa kokladım.Aslında tanıdık geldi.Basit bir koku olabilir ama çok sevdim.Hatta alıp kendim kullanmak istiyorum,o derece☺️Yazları kendim ferahlamak için aradığım mavi-yeşil tonlarındaki,hem ferah,hem temiz,sabunsu,denizimsi,duru kokuyu bu parfümde buldum diyebilirim.Bileğimden burnuma buram buram da geliyor.Hiç dönüp bakmadığım bir parfümün bu kadar hoşuma gideceğini tahmin etmezdim😊

                          Yorum


                          • Libra
                            Libra Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Bu arada eşime verdikleri,Versace Eros EDP imiş.

                        • Bentler for men intense dekant alarak deneme fırsatı buldum ama beklediğimi bulamadım. Galiba ben beklentimi çok yüksek tutmuşum genel olarak youtubeda yabancı pardüm sayfalarının da çok beğendiği bir parfüm ve niş kalitesinde olduğu söyleniyor fakat maalesef koku karakteri niş olsada kalite ve yoğunluk sıradan bir parfümün seviyesinde büyük beklentilerle dekant alınca bana çok seyrek geldi. Daha yoğun olsaymış çok güzel bir parfüm olurmuş ama o zamanda bu fiyatta olmazdı heralde yurtdışında millet 20-30 dolara alıyor bunu

                          Yorum


                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            En büyük reformüle kurbanlarından birisi kendisi... Böyle olacağını bilseydim zamanında 130 140 lira bandındayken 3 4 şişe alır gizli bölmeye atardım...
                        İşleniyor...
                        X