Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Flowerbomb Midnight ı denedim.Açıkçası beni şaşırttı kokusu.Klasiği ile alakası yok.Bana biraz Guerlain Idylle i anımsattı.Beyaz çiçekler,biraz turunçgil.Oldukça zarif bir parfüm.Hatta belki biraz fazla zarif.Kalıcılığı ve farkedilirliğinin çok iyi olacağını düşünmüyorum.
    Diğer denediğim parfüm,Elie Saab Girl of Now Forever.Bu parfümü daha önce bir arkadaşım önermişti ve ben denediğimde beğenmemiştim.Tekrar bir şans vereyim dedim ve bileğime sıktım.Yine hoşuma gitmedi kokusu.Aradan yarım saat geçtikten sonra burnuma kaliteli,keskin bir sabun kokusunu andıran değişik bir koku geldi.Önce Flowerbomb Midnight sandım ama sonra bu parfümden geldiğini anladım.Saatlerce bileğimden sürekli burnuma geldi kokusu.Klasik limonlu,taze ferah parfümlerden değil.Biraz oturaklı,klas ve aynı zamanda temizlik hissini veren,değişik bir parfüm.

    Yorum


    • MFK - Grand Soir, yine çokça merak ettiğim popüler ve beğenilen bir parfüm, aslında tam olarak beğenmedim diyemeyeceğim beklentilerimi karşılamadı sanırım, amber üzerine kurulu parfümleri genelde seviyorum ama Grand Soir biraz bayık bir koku olarak buldum.

      Yorum


      • Uzun zamandır artık şehir efsanesi haline gelen sağlam batch/performanslı aventus arayışlarıma; nefsimi ve sabrımı nihayet bir kenara bırakıp 1600-2200 TL arasında bir parayı vermekten vazgeçerek bunun yerine benzeri/kopyası olan "ARMAF CLUB DE NUIT INTENSE" alarak son verdim.. bkz: (link)

        Başlangıcı narenciye "citrus" tarzı olarak açılsa da ilerleyen zamanda dengeyi yakalayarak Aventus olduğunu bir nebze hissettiriyor. Performansı edt olmasına rağmen gayet tatmin edici fakat silajı şimdilik beklentinin altında gibi hissettim. Aventus ile farkını fark edebildiğimi sanıyorum

        Kopya puanım: 7/10

        Üretim tarihi: 02/2019 (belki öncekiler daha iyidir //// creed psikolojisi)

        Yorum


        • Boucheron Jaipur Homme: Son zamanlarda denediğim en kötü parfüm. Sanki dandik esansları alıp karıştırmışlar gibi.

          Dior Leather Oud: Modernleştirilmiş ve kullanılabilir hale getirilmiş hayvansı notalar ve odunsu notalar. Performans da felaket şişenin dışına biraz sızmasıyla birlikte dolabımı tüm kokusu kapladı.

          Les Liqudies Imaginaires Belle Bete: Nasıl anlatsam bilemiyorum, koku çok karışık Ama şuan adı aklıma gelmeyen bir likit ile kokusu aynı (aynı olduğuna tam emin değilim ama koluma sıkınca direk aklıma o geldi.), bulursam eğer yorum kısmında paylaşacağım.

          Salvatore Ferragamo Terra Rossa2014: Gül,reçine ve amber üçlüsünün baskın olduğu hafif pudramsı gayet güzel,kaliteli bir parfüm.

          Aramis Vintage: Her klasikten bir takım izler var, çok iyi En çok da Yatagan'daki yeşil bitkilerden..

          L'Artisan Seville A l'Aube: Belki çok garip bir benzetme ama bana bu böyle bol limonlu sulu köfteyi anımsatıyor neden bilemiyorum ama her koklayışımda acıkıyorum Bunu deneyen başka birisi varsa lütfen yorumlasın. Çok merak ediyorum başkaları ne düşünüyor bu parfüm hakkında.

          Unutmadan bir de Black XS 2018 denedim, meyveli şekerli zıbıdık birşey işte. Ladykiller tarzında...
          Son Düzenleme İbrahim20; 02-01-21, 17:40. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ya aslında koku genel olarak hayvansı nüanslardan,kahveden,vetiverden,paçuliden oluşuyor. Öyle tek tek notaları ayırt etmek biraz zor. Bu bakımdan çok kompleks bir kokusu var, tam imza parfümü yapmalık hatta.

          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            E bitmiş işte daha neyin peşindesin.
            Koca bi' "kokuyu tanimlayacak kelime yoksunluğu (Olfactory verbal gap)" diye bi' şey var.
            Bazen kokunun bize sadece hissettirdiklerinde kalmak gerekir, anlamlandırması güç olanlar kurcalandığında büyü kaybolabiliyor. Tecrübeyle sabit.

            Keyfini sür bol bol.

          • İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Evet, dediğiniz gibi bazen sadece bizlere hissetirdikleriyle kalmak en iyisi oluyor

        • Ormonde Jayne - Ambre Royal, test ettiğim parfümlerde genelde merak edip beklentilerimin oluştuğundan sanırım bir hayal kırıklığı oluyordu şimdiye kadar, Ambre royale tek kelimeyle bayıldım sanki gizli bir hazine keşfetmiş gibiyim, sürekli koklamak istiyorum

          Yorum


          • FM - Carnal Flower = Uzun zamandır denediğim en rafine koku. Etkileyici bir çalışma. Erkek kullanımına çok uzak. Keşke öyle olmasaydı dediklerimden.

            VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Serum kol, kevgir kabalar ve pamuk tıkanmış ölü k.çım ile yatak odasında felsefe...

              Pryn Mogao;
              Seni Seviyorum ve Aşığım diye direkt söylemek yerine tanıdık ama çileli arka yollardan dolanarak Tapıyorum demek gibi bir şey: Feminite du Bois. Sağlam çok sağlam bir oryantal.

              F&M Amber Absolutely;
              Amber değil. Buram buram süsen yağı ve menekşe pudrası yedirilmiş el kremi / vücut losyonu: Balzam. Şu açıdan bakarsam belki gideri olur: Prada çalışmalarının ana iskeletini sevenler ama zayıf bulanlar için biçilmiş kaftan. Güçlü.

              CM Christopher Street;
              Çerkezköy Sanayi Sitesi plastik enjeksiyon fabrikasının arka bakçesinde bahar yağmuru sonrası pis kokulu yeşil böcek Nezara Viridula istilası. Dibine inene kadar iki serum daha gerekti...

              FM Promise;
              35 saniyelik çürük ekşi yeşil elma ve öd cesedi sonrası ölene kadar devam eden safran, papirüs ve deri taklidi. Timbuktu, Ombre İndigo ve L’Ombre des Hommes hırsızlığı. Sahte ve boş bir söz evet...
              The Night’ın serçe parmağının kesilmiş tırnağının uç parçası etmez. Boş teneke sesi.

              Yorum


              • İsmi ve şişesindeki derin ihtişamı beklentilerinizi dipsiz bir kuyuya atabilir... Black Afgano da ne buldum derseniz bolca oud, tütsü ve kenevir. Buradaki kenevir tema olarak uyuşturucuyu andırsa da temelinde rafine oud notası referans alınmış olmalı. Bana biraz şireli geldi nedense ve daha çok kafamdan duman çıkartacak, acı, ekşi bi o kadar da baş döndüren bir tat bekliyordum. Ve nihayetinde de beğendim. 2020 kış sezonunda görüşmek üzere (tabi satmazsam);.

                Yorum


                • Mancera - Red Tobacco, açılışı etkileyici geldi sonrası ise tanıdık, Carlisle ile nerdeyse aynı, fiyat olarak daha avantajlı olduğundan tercih edilebilir

                  Yorum


                  • Beso Beach / Beso Negro

                    Parfüme geçmeden önce marka hakkında ufak bir bilgi: Beso Beach, İspanya adalarından Formentera'da yer alan bir restaurant. 2018 yılında parfüm çıkarmaya karar vermeleri üzerine 3 parfümden oluşan bir koleksiyona sahip olmuşlar. Benim denediğim Beso Negro (Black Kiss/Kara Öpücük) parfümör Chirstophe Raynaund imzalı. Parfümörün en meşhur parfümleri CK Obsessed For Men(2017), Davidoff Leather Blend (2014), Dolce&Gabbana Velvet Amber Skin (2017), Guerlain My Insolence (2007), Issey Miyake Pour Homme Fraiche (2015), Jean Paul Gaultier Scandal (2017), Paco Rabbane 1 Million (2008).

                    Parfüme dönecek olursam Beso Negro, Black Kiss ya da Siyah Öpücük olarak çevrilse de argodaki anlamıyla dikkat çekici bir parfüm ismi olmuş. Tabi parfümü sıkınca deri kokusu dışında bunun tamamen bir satış stratejisi olduğunu söylemek pek mümkün. Parfümü sıktığınız andan itibaren açıklanan bütün notalarını ayrı ayrı koklamak mümkün oluyor. Sadece zaman geçtikçe yoğunlukları ve hissedilebilirlikleri değişiyor. Parfüm yoğun ve yapay bir ambroxan ile açılışı yaparken sandalağacı, sedir desteği ile kremsi bir yapı ilk dikkati çeken taraf oluyor. Hemen ardından cypriol ve kakule ile baharatımsı bir tını küçük bir dokunuş yapıyor. Cypriol ile birleşen paçuli ve orris tozlu ve hafif topraksı yapısıyla alt notalardaki deriyi her zaman destekliyor ve parfüm tamamen uçana kadar deriyi hissetmeme sebep oluyor. Menekşe ise canlı ve yeşil bir katkıyla her zaman taze kokmasını sağlıyor parfümün. Genel olarak, düşünmeden ve ayrıştırmadan kokladığımda bütün bu notalar kararında tatlı ve yapaylığı hissedilen ambroxan ve pürüzlü deri birleşimi kokuyor. Sentetik yapısı itici gelse de Santal 33 Le Labo'ya benziyor oluşu kendisini kabul edilebilir kılıyor. Tabii özgünlük arayanlar için bu detay pas geçilebilir. Şişesini alıp kullanacağım bir parfüm değil doğrusu.
                    estefanyen

                    Yorum


                    • ali
                      ali Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Teşekkür ederim İsmet hocam

                    • Herod
                      Herod Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      haftaya yanında getirmeni umuyorum

                    • ali
                      ali Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Memnuniyetle Herod

                  • Annick Goutal – Ambre Fetiche :Açılışını sardunya, tütsü, styrax ve paçulinin etrafında şekillenen bir amber ile gerçekleştiriyor. Kullanılan amber odunsu amberimsi hisse sahip sanırım sentetik bir notadan oluşmakta. Koku durdukça sentetik bir vanilyanın eklenmesi ile tatlılaşmakta ve kaya gülü(labdanum) ve tütsü ile birleşerek sıcak bir hissiyata sahip şekilde devam etmekte. Açılış sonrasında amber hissiyatının yanına daha güçlü bir deri ve tütsü notasının yaklaştığını hissettim. Kokuya eklenen bu deri ve tütsü hissiyatı baskın değilken kokuya derinlik katıp beğenimi kazanırken, baskınlaşmaya başladıkça parfümden aldığım keyifte bir o kadar azaldı. Yine de bahsettiğimsentetik amber ve vanilya kullanımı ile Grand Soir’in 2016 versiyonunun andıran yanları bana keyif verdi. Parfümün en büyük eksikliği sanırım kullanılan sentetik hammaddenin hepsinin iyi kalitede olmaması. Rahatsız etmeyen bir amber – vanilya yorumuna burnu tırmalayan bir o kadar sentetik hisse sahip tütsü olmamış. Yine de amber sevenler ve sentetik notalar ile herhangi bir sorunu olmayan kişilerin oldukça sevebileceği tütsü ve deri nedeniyle biraz kararsız bir amber yorumu. 7,5/10
                    Son Düzenleme Azzura; 19-04-19, 13:04. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Memo irish leather, bayıldım kokuya. Terenzi Kaff ile kıyaslayınca irish leather daha öne çıktı.. İtalian ve russian leather ı da denemiştim ama African leather ve irish leather bambaşka..

                      Yorum


                      • Click image for larger version

Name:	5D4_0934_s.jpg
Views:	821
Size:	200.5 KB
ID:	122637
                        Areej Le Dore Ottoman Empire Part II.
                        Eskisine nazaran baharatı az, gül'ü freş, ud hafif olmuş.
                        Kompozisyon aynı ama. Areej seven de sevmeyen de kullanabilir. Gündelik kullanıma uygun olmuş. Eskisi daha bir karanlık yapıya sahipti. Russian Adam Part 2 de farklı Gül ve farklı Ud kullandığını söyledi. Zamanla daha bir oturaklı olacağını düşünüyorum. Elimde ki diğer Areejler bekledikçe daha bir oturaklı oluyor.

                        Yorum


                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Bekledikce daha oturakli olan denedigim en son Areej, Walimah oldu. Ortalardan itibaren ortaya cikan kuru nostaljik ve hafif buruk ciceksi kokusuna tam puan.

                        • Kosovic
                          Kosovic Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Lagerfeld Teşekkürler Hocam .

                          Herod Teşekkürler Hakan abi, Bir bakarsın Areej ci olup çıkmışsın .

                          cantona8 Mustafa Hocam, Russian Adam ın da en güvendiği çiçek parfümü Walimah zaten. Biraz Tütün de kullandım onda ancak hisssedilecek kadar fazla değil dedi.

                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Himm.. tutun belki baslarda vardir. Acikcasi hissetmedim. Ama ciceksi o bahsettigim efekti cok sevdim.

                      • Bond Hamptons:

                        Creed smw ve mefisto seviyorsanız buyurun lütfen.

                        Daha önce smw kullanıp mefisto'yu da denemiştim.

                        Elimdeki bond Hamptons sample'ı bugün kullandım yazmaya değer ender bondlardan biri bence. Unisex denilse de erkek kullanımına daha uygun sanki.. Narenciye, odunsu çiçekli bir koku.. Kısaca şöyle söyleyeyim Creed Silver Mountain water ve mefisto arası bir koku olmuş.. Creed Smw'den çok daha iyi çünkü daha doğal, creed smwnin metalikliğinden herkes şikayetçi Hamptons daha doğal, ayrıca çok daha güçlü bir koku, silaj ve kalıcılık tatmin edici ölçüde.. Mefisto ile de yarışır bence.. Smw ve mefisto sevenler deneyebilir..

                        Yorum


                        • Byredo Bibliotheque

                          Lancome La vie est belle'in olması gereken hali gibi.. La vie est belle'in yoğun bunaltan, boğucu kısmından arınmış, meyvenin biraz daha önde ve daha kaliteli bir harmana sahip hali.. Beğendiğimi söyleyebilirim.
                          estefanyen

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X