Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pekji - Zeybek

    ilk fıs ve arkası aşk.
    Çoğu kişi açılışını zor bulmuş...Neresi zor bu az baharatlı hayvancağızın. Gayet naif, hafif derili, aromatik, acısız baharatlı ve üst düzey kaliteli.

    Ortalarda çıkıp egemenliği eline alacak olan tütün ve deri öncesi kortej geçişi izlemeye değer. Nefis bergamot, eski kafa lavanta tınıları, taze vetiver kökleri, salaş bi' meyhane, kadehler, ud sesleri...
    O ezmenin ekşisinin ağzınızdaki sigara tadıyla birleşmesi... Gelmişine geçmişine diye başlayan cümlelerin yükselmesi...

    Neyse...

    Harikulade bi' deri çalışması olmasının yanında muhteşem bi' erkek kokusu. Parfümlerde cinsiyete takılan biri olmadım olmam da fakat o bariton sesi duymazdan gelemedim.

    Karman çorman bi' yapıda değil. Net konuşan, tende geliştikçe sabırlı ve ağırbaşlı olan, kullanıcısını arayan, -ki bu nokta önemli- niş parfüm kavramının hakkını hiç kasmadan ve onaya gerek olmadan veren çok çok beğendiğim ve şişeli olarak almayı netleştirdiğim bi' diğer Pekji incisi.

    Fujer tanrıları için ziyafet...
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • Robert Piguet – Visa (2007): Açılışını armut ve şeftalinin kremsi bir benzoin ve kokuda çok gerilerden meşeyosunu ile karışık belli belirsiz bir deri hissiyatı ile yapıyor. Açılışındaki malzeme kalitesi oldukça iyi. Kullanılan şeftali akoru ve armut bolca sulu ve doğal bir hissiyata sahip. Menekşe yaprakları ile kokuya biraz yeşil nüanslar eşlik etmekte. Koku ilerledikçe vanilya ve sandal ağacının tatlılığı daha net anlaşılmaktayken benzoin kaynaklı kremsilik artmakta. Koku ilerledikçe tatlılık ve meyveler geriye çekilip yerini daha az tatlı odunsu bir yapıya bırakıyor ve sonrasında da tenden uzaklaşıyor. Kadın kullanımına uygun bulduğum kaliteli bir harmana sahip 90’lı yıllardan izler taşıyan bir çalışma olmuş. Performans ve yayılım başarılı. 7,5/10

      Kemi – Aqua Regia: Kemi markası doğal ürünler kullanan bir marka bu açıdan malzeme kalitesi olarak üst düzey diyebilirim. Açılışını bergamot ile gerilerden gelerek güçlenen ferah bir okaliptüs ile yapıyor. Bu ikilinin arasında çok hafif dokunuşlarla gül ve vanilya da var. Okaliptüs koku ilerledikçe daha belirgin bir hal alıyor ve odunsu bir yapıda daha da kendini belirginleştiriyor bu sırada hafif ve kaliteli ancak kuru bir vetiver kokunun odunsu yönünü artırıyor. Koku pek fazla değişkenlik göstermiyor. Nota kalitesi oldukça iyi ancak çeşitlilik yönünden zayıf buldum. 6,5/10

      Yorum


      • The Merchant of Venice - Andalusian Soul: İlk sıktığım an vanilya ve anlamlandıramadığım bir kuruluk ile sıcak bir açılış gerçekleştiriyor. Vanilya en belirgin halinde iken bu kuruluk sanırım kullanılan rom akorundan kaynaklı ancak boozy bir etkiye de sahip değil bana biraz kuru hafif kavruk vanilyalı kurabiye hissi verdi. Koku ilerledikçe amber hissedilmeye ve kokuya balzamik bir hal katmaya başlamakta. Koku giderek ısınırken kullanılan nota kalitesi de düşmeye başlamakta. Designer tarzı olmaması ve en azından designer parfümlerden daha iyi nota kalitesine sahip vanilya – amber tarzı sıcak ve tatlı kokuları sevenler için denenebilecek ancak benim pas geçeceğim bir koku oldu. 5/10

        Salvatore Ferragamo - Incense Suede: Koku pembe biberlerin patlaması ile açılışını yapıyor. Ferah ve canlı bir şekilde açılıyor. Bu açılışın hemen ardına styrax ile hafif hayvansallık ve mate – safran karışımı ekleniyor. Tütsü güçlenmeye başladıkça insanı yormayan oldukça keyifli mistik bir hal alıyor koku. Deri notasını algılamadım ancak tütsü kullanımını oldukça başarılı buldum. Koku açıldıkça styrax uzaklaşıp kaybolmakta. Açılışta bir anda ortaya çıkan o hafif hayvansallık böylece gitmiş de oldu. Tütsü kokuda daha da güçlenirken pembe biberin de geriye çekilmesi ile koku safran ve mate ile beraber daha da dumansı ve oryantal bir hal alıyor. Koku bu tütsülü yapısını tenden ayrılana kadar sürdürüyor ancak içinde barındırdığı mistik hali ile insanın ruhunu dinlendirici bir koku diyebilirim. Kenarda her daim 5 ml durmasını isteyeceğim kokulardan ve özellikle açılışı ve sonrasındaki ilk 1 saatteki değişken yapısını oldukça beğendim. 8/10
        Son Düzenleme Azzura; 01-02-19, 16:28. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Colognise. Kıymetli hediyesi için sevgili Herod 'a teşekkür ediyorum.

          Bahar ve yaz aylarında fısır fısır kullanabileceğim tertemiz bi' narenciye çalışmasıymış. Özellikle çay notasına verilen rol yasemin ve limon birlikteliği sonucu oluşabilecek sıradan bi' kolonya havasını bozuyor. Nefis harmanlamışlar.
          Tabanı hazırlayan miskin vetiver ile uyumu, greyfurtun portakal çiçeğinin indolik karakterini kırması... Aslında atılan her adım bu kokuyu kolonya olmaktan kurtarmak için atılmış.

          Ayrıca ortalarda oluşan kremsi hissiyat ise bu kokuyu duş jeli niyetine kullanmam için yeterli bi' neden.

          Narenciye sınıfının tepelerine oynayan çok kaliteli, konforlu, rakiplerini koku güzelliği dışında performansıyla da geride bırakacak kadar güçlü bi' iş Colognise. Çok beğendim.

          Sağlıcakla.
          - Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

          Yorum


          • ali
            ali Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Benim de çok beğendiğim bir çalışma. Bahsettiğiniz kremsiliği Creed Original Vetiver'deki kremsiliğe oldukça benzetiyorum. O.V. sevdalısı biri olarak, Colognise her zaman elimin altında olmasını isteyeceğim bir parfüm..

          • Herod
            Herod Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Güzel günlerde kullanın

        • Rien Intense Incense Etat Libre d'Orange: Deri, tütsü ve kimyon. İlk denememde alabildiğim tek notalar bunlar oldu. Çok da güzel bir parfümmüş kokusu bana plastik atölyelerini anımsattı.

          1828 Histoires de Parfums: Doğal ve ferah narenciyeler ile açılıyor sonra devreye vetiver,sedir ağacı vs. giriyor koku birazcık sıradanlaşıyor. Ama yine de gayet güzel, takım elbisenin üzerine cuk diye oturabilecek bir parfüm.

          Infusion d'Iris Cèdre Prada: Harika! Çok doğal bir iris ve tertemiz bir hissiyat. Hiç bu kadar gerçekçi sabun koklamamıştım.

          Yorum


          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            1828 ben de cok kullandim bir donem. Gercekten tarif ettigin gibi hocam. Katiliyorum. Ama degeri sonradan daha cok biliniyor 1828 in. Bu da kendi tecrubem

        • juliette has a gun anyway layering not a parfume:Parfumu ilk kokladigimda molecule tarzi olabilcegini dusundum ve not a parfume ile beraber uzerime baya bi sıktım.Koku ilk 15 20 dk molecule havasi veriyor soft yumusak bir koku ancak kalicilik cok kotu yarim saat surmuyor bile. Not a parfume zaten tek basina bir hic kokuyor sadece ambroxan notasi var. Bu markanin bir cok kokusunu denedim ele avuca gelen hic bir koku yok.

          RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • Tom Ford - Tobacco Oud İntense: Açılışı kaliteli bir öd ve hayvansal nüanslar ile yapmakta. Tütün ve hafif tatlı notalar da kokuyu derinlerden destekliyor. Açılışını oldukça beğendim. Genel beğeniden uzak ancak deneyimli burunlar için oldukça keyif verici sert bir açılışa sahip sonrasında koku ilerledikçe bu hayvansallık barındıran öd kokusu geriye çekilip tütünün hafif balzamik bir şekilde yayılımı ile klasik tobacco oud çizgisine dönmekte. Bu intense versiyonları gerçekten harika yapmış Tom Ford. Kesinlikle Oud Wood İntense ve Tobacco Oud İntense'i alıp koleksiyonuma ekleyeceğim.
            Son Düzenleme Azzura; 09-02-19, 20:39. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • uncle-benjen
              uncle-benjen Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Eklediniz mi hocam, hala memnun musunuz?

            • Azzura
              Azzura Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ekledim evet hocam, memnunum.

          • Jewel for Him M. Micallef : Terre'ye ben pek benzetemedim. Koku olarak da oldukça kuru ve tozlu bir kokusu var. Bana eski sandık kokularını anımsattı.

            Yorum


            • Xerjoff more than words:Oud ve gul kombinasyonuna alistirmaya calisiyorum ama olmuyor bende bas agrisi yapiyor. Katlanamiyorum. Parfum cok yogun yayilim ve kalicilik uzay ama bana gore degil. Oud ispahan armani rosed arabia olmadi isinamadim. Sevenine saygim sonsuz ama ben boyle kokmak istemem. Bu formatta giyebilecegim sadece Guerlain santal royal olur Aslinda xerjoff farzi da denedim ama more than wordsun altinda ezildi.Fena bir kokuya benzemiyor. Ayri olarak sans verecegim.

              RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • emroztrk Ben de denediğimde aynı şikayeti yaşamıştım hocam. Test kağıdına sıkıp böyle havadan kokladığımda fena değildi ama burnumu yaklaştırdığımda o kadar güçlüydü ki inanamamıştım.

                Yorum


                • Xerjoff - Mefisto Gentiluomo: Performansı normal Mefisto'dan daha iyi. Ancak koku olarak %99 benzer parfümler. Koleksiyona eğer elinizde Mefisto yoksa onun yerine daha performanslı hali için tercih edilebilir. Koku olarak Mefisto gibi çok başarılı ve kaliteli. (9/10)


                  Xerjoff - Uden Overdose: Açılışı limon ve balzamik bir amber yorumu ile hafif boozy bir şekilde açıldıktan sonra koku giderek oryantal bir hal alıyor. Açılışı Uden'e çok benzemekte. Orta notalardan itibaren tamamen ısınıp oldukça designer kafasında bir parfüme dönmekte. Üstüne bir de malzeme kalitesi de Uden'in oldukça gerisinde olunca tam bir hayal kırıklığı oldu. Kompozisyon olarak da başarısız. Temanın ne olduğu kokunun neye evrileceği tam belli değil. Bu fiyatlara designer bir parfüm almak isterseniz tabi ki ama ben kesinlikle beğenmedim. Açılışı için sadece 4/10 verebildim sonrası gerçekten çok kötü. (4/10)

                  Yorum


                  • Azzura
                    Azzura Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Kesinlikle katılıyorum. Umarım biraz düzeltebilirler bu durumu yoksa 2019 daha da zor bir yıl olacak Xerjoff için

                  • ali
                    ali Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Eski parfümleri reformüle edip peşinden flanker çıkarmak düşündürücü..

                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Xerjoff un bunu yapmasi beni üzdü. Yuksek fiyatini zaten hak edip haketmedigini sorgular olmustum... flanker olayine iyice girerse muhtemelen sacma bir hal almaya baslayacak urun yelpazesi....

                • Guerlain Tonka Imperiale

                  Guerlain'in L'Art et la Matière koleksiyonunda yer alan bu koku mükemmel bir gourmand olma özelliğini taşıyor. Açılışta biraz alkolümsü bir hava olsa da birkaç saniye içerisinde bu olay ortadan kalkıyor. İlk yarım saat kadarı kirazlı marzipan (badem ezmesi) şeklinde biraz feminen tarafa yakın kokuyor. Sonrasında ise parfümün isminden de anlaşılacağı üzere asıl nota olan tonka devreye giriyor ve baskın bir şekilde kokuya ağırlığını koyuyor. Bu kısımdan itibaren parfüm aslında Ameretto ismindeki liköre benziyor koku olarak ama haliyle Guerlain kalitesinden ötürü o bayıcı şeker havası yok bu kokuda. Genel olarak çok naif bir gourmand, tatlı bir koku mu evet tatlı ama kullanan kişide tatlılıktan ötürü baş ağrısı yapmıyor, burnu rahatsız etmiyor, kapalı sıcak ofis ortamında çevreye sıkıntı yaratmıyor ve kokuyu sürekli almak istiyorsunuz açıkçası. Ben sample şişesinden boynuma totalde 4 fıs sıkarak ilk 3 saat boyunca hep hissettim kokuyu burnumda, sonrasında ise çok nadir burnuma vurdu. Bileğimde denediğimde ise kalıcılık yaklaşık 10 saat sürdü. Yayılım açısından oda dolduran cinsten değil, siz hissediyorsunuz kokuyu ama yayılım ilk 3 saat için en fazla kol boyu mesafesinde diyebilirim, biraz tene yakın gidiyor. Gourmand severlere şiddetle tavsiye edebileceğim bir parfüm, kendi klasmanındaki en yakın koku olan Dior Feve Delicieuse'den erkek kullanımına daha uygun kaçıyor Tonka Imperiale.

                  Yorum




                  • Başarılı olmuş


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Montale Aoud Night. Bugün bu arkadaşı denedim uzun süredir bu kadar burun tırmalayan ve beni rahatsız eden bir parfüm olmamıştı. Özellikle açılışı olmak üzere tenimden ayrılana kadar tütün kolonyasından hallice bir havası vardı. Marka genelinde olduğu gibi çok güçlü ancak koku güzelliği olmadıktan sonra bu anlamsız bir veri haline geliyor ne yazık ki.

                      VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                      Yorum


                      • Emporio Armani Stronger with you intensely:Acilisi cok yogun ve burun tirmalayaci asiri sentetik tipki normal stronger with you gibi ancak orta nitalardan itibaren tamamiyle degisip tipki m. margiela by the fireplace deki yanik vanilya kestane kokusunu aldim. Kalicilik yayilim gercekten cok iyi. Ben begendim martin margiela by the fireplace'ten baya kopya cekilmis.

                        RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X