Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • encre noir mürekkepvari güzel kış için.

    Yorum


    • House of Matriarch – Orca: Tamamen doğal notalar ile kişiye özel üretim yapan seri üretimi olmayan bir marka HoM. Siparişi verdiğiniz an parfümünüz 1-2 hafta içerisinde hazırlanıp adresinize gönderilmekte.Açılışını tuzlu gri amber (ambergis), baharatlar ve hafifçe derinlerden gelen bal ve siyah amber (amber) ile yapıyor. İçinde barındırdığı sıcak ve soğuk notaların iyi harmanlanmış hali diyebilirim. Açılışının ardından gri amber belirginleşmeye ve tuzlu – sucul yapıda kendini hissettirmeye başlıyor. Bu yapının ardına gizlenmiş siyah amber ise kokuya biraz sıcaklık katıyor. Baldan gelen çok hafif bir tatlılık hissedilmekte ama rahatsız etmiyor ve güzel işlenmiş. Kokunun ilerledikçe ısınmasına şahit oluyoruz. Kokumuz amber bal ve baharatlarla ısındıktan sonra tekrar soğumaya ve baharatlı bir yapıya bürünüyor. Baharatlar öne çıkarken baldan gelen tatlılık ve ambergis’in tuzlu yapısı yeşil bir hissiyat da yarattı bende. İlerledikçe orta ve dip notalarda bal ve kuru baharatlar amberin de etkisiyle Tauer LDDM tarzı ama daha rafine ve daha kaliteli olarak karşımıza çıktı. Biraz da gri amber nedeniyle mona vanille tarzı baharatların hafif tuzlu yapıdan kuru tatlı yapıya geçişini benzettim. Oldukça üst düzey bir açılışa sahip. Açılıştan tenden ayrılana kadar parfüm burnu yormadan şiir gibi ilerledi. Değişken yapısı ile zengin bir içerik sunuyor. Tavsiye ederim. 9/10

      Yorum


      • Imaginary Authors - Sundrunk.. San Pellegrino'nun portakallı sodasından biraz daha yumuşak bir açılış, arkasından gelen ama kendini hissettiren hanımeli. Sonrasında ise portakalın biraz daha geri çekilip keskinliğinin hafiflemesi ve yanında beliren renkli çiçekler. Adıyla uyumlu bir koku olduğunu düşündürdü. Koku olarak bana hitap etmese de konsept olarak başarılı buldum. Ama en önemli sorun performansının zayıflığı. Kalıcılık zayıf, yayılım eh.

        Beğeni: 7/10
        Kalıcılık: 5/10

        Yorum


        • Must de Cartier Parfum versiyonu(vintage); açılışını yeşil nüanslar ve narenciye tarzı tozlu bir şekilde gerçekleştirdi. Galbanum ve neroli net olarak açılışta hissedildikten sonra çikolata hissiyatına sahip bir rahiya ortaya çıkıyor. Sonrasında beyaz çiçekler ve oldukça başarılı bir sandal ağacı ve vanilya birlikteliği hissediyorum. Kullanılan sandal ve vanilya üst düzey kalitede bunu söyleyebilirim. Malzeme kalitesinde örnek olarak areej seviyesinde diyebilirim. Gerçekten bayıldım. Özetle açılışı eski kafa tozlu narenciye neroli ve yeşil notalar ile başlayıp bi anda çikolata hissiyatına geçen sonrasında sandal ve birinci sınıf vanilya ile oldukça kremsi bir yapıya bürünen zengin ve nota kalitesi ile vay be dedirttiren bir parfüm. 10/10

          Yorum




          • Pierre Balmain Monsieur Vintage

            Parfüm 1990 yılında piyasaya sürülmüştür. Parfümün burnu Calice Becker dir.

            Parfüm ilk sıkıldığında çok kaliteli bir limon bize merhaba diyor.
            Gerçekten bu limon kalitesi birçok markanın önünde diyebilirim.
            Bu limon harikası ile bir süre geçirdikten sonra bergamot ve vetiver kokunun yapısını bozmadan daha derinlik katarak eşlik etmeye başlıyorlar. Kullanılan vetiveri kaliteli birazda sabunsu havada bulduğumu söyleyebilirim.
            Kokunun orta notalarına geldiğimizde dengeli bir şekilde kimyon biber ve nane birlikteliği kokunun karakterini bozmadan destekleyici oluyorlar. Derinlerde keyifli ölü gül olarak tabir edilen daha dolgun bir gül notası almaya başlıyorum. Genelde daha çok canlı gül notasını sevsemde sanırım parfümdeki kaliteli limon ve destekleyici notlarını kalitesiyle gülün hissiyatı beni çok köyü yönde etkilemedi.
            Dip notalara geçtiğimde limonun hissenin hiç kaybolmadan hafif kekik, sandal ağacı ve meşeyosunu devreye giriyor. Bu sayede parfüm biraz daha oturaklı ve yeşil bir havaya bürünüyor.
            Genel hatlarıyla kaliteli limonun başrolü oynadığı bu parfüm fazla değişiklik göstermesede yardımcı kaliteli notalarla çok keyifli ve erkeksi bir yazlık parfüm olmuş.
            Kalıcılık ve yayılımı orta seviyede bulmama karşın, kalitesi üst segmentlere göz kırpıyor.

            Kalıcılık : 6-7 saat
            Yayılık : 2 saat
            Genel Puanım : 7,5/10

            Cüneyt Akçetin




            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum




            • Yves Saint Laurent Opium Pour Homme Vintage

              Parfüm 1995 yılında piyasaya sürülmüştür. Parfümün burnu Jacques Cavallier dir.

              Parfüm çok hisli ve kaliteli bir erkek parfümü diyebilirim. İlk sıktığımda çok kaliteli ve oturaklı yıldız anason, frenk üzümü ve vanilya kombosu ile karşılaşıyorum. Elimde parfümün 2013 yılındaki yeni formülüde bulunduğu için bu başlangıçtaki farkı net hissedebiliyorum. Koku olarak hemen hemen aynı olsalarda yeni formüldeki başlangıçda olan plastiğimsi kokudan eser yok bu parfümde, hemen yıldız anasona kavuşuyor insan
              Orta notalara geçtiğimde biber ve sedir çok belirginleşiyor ve kokuyu daha bi rayına oturtuyor. Hatta daha bir güzelleşiyor, maskülenleşiyor.
              Başlangıçtaki müthiş koku hiç kendini kaybetmeden daha bir dolgun hale alan parfüm dip notalardada çok değişime uğramıyor. Gerçi ben bundan memnunum, beden bu güzellik değişsin diyorum kendi kendime
              Parfümün performansı yeni formüllere göre gerçekten çok üst düzey, yayılımıda çok başarılı.
              Bence eski formülüne sahip olunsada durmamalı insan stoklamaya devam etmeli

              Kalıcılık : 9-10 Saat
              Yayılım : 3-4 saat
              Genel Puanım : 9/10

              Cüneyt Akçetin



              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • The Merchant of Venic Liberty

                Yorum


                • Başlık her ne kadar “bugün” için olsa da Aralık ayında denediklerimi toplu olarak yazmak istedim;

                  Creed: Silver Mountain Water
                  Xerjoff: Mefisto
                  Tauer: L'Air du Desert Marocain
                  Mancera: Aoud Vanille
                  Ermengildo Zegna: Bourbon Vanilla
                  Jovoy: L'Art de la Guerre
                  Parfums de Marly: Herod
                  Maison Francis Kurkdjian: Baccarat Rouge 580
                  Maison Francis Kurkdjian: Grand Soir
                  Maison Francis Kurkdjian: Aqua Celestia
                  Maison Francis Kurkdjian: Aqua Universalis
                  Maison Francis Kurkdjian: Aqua Vitae
                  Maison Francis Kurkdjian: Amrys Homme
                  Maison Francis Kurkdjian: CPLS

                  Yorum


                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    yorumsuz bırakmayalım lütfen

                  • hlttmz
                    hlttmz Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Dilim döndüğünce bazılarını yorumlayacağım hocam, biraz zaman )



                • Rochas Aquaman

                  Parfüm 2001 yılında piyasaya sürülmüş ve üretimi durdurulmuştur. Parfümün burnu bir dönemin erkek parfümlerindeki bana göre tek ismi Jacques Cavallier dir.

                  Parfümü ilk sıktığımda selvi, okaliptüs ve greyfurt birleşimin biraz buruk tozlu hissiyatı ile karşılaşıyorum.
                  Bu başlangıç beni biraz uzaklaştırsada aslında parfümün karakterini yansıtması için güzel bir adım. Ne çok balzamik nede az..
                  Bu giriş kısa sürüp hemen esas can alıcı biraz temiz biraz aquatic havaya kavuşuyor parfüm.
                  Bunda devreye giren keyifli olarak hissettiğim kişmiş ve adaçayının etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Bu notalarının birleşiminin sonucunda ortaya çıkan aquatic ve temiz his şaşırtıcı gerçekten.
                  Orta notalarda temiz his ile birlikte parfüm biraz baharatlı ve odunsu bir hal almaya başlıyor ancak çok ağır değil daha çok yazlık kompozisyonuna destek veren cinsten.
                  Dip notalarda ise hafif çiçeksi bir hal alan parfüm ile vedalaşıyorum.
                  Son dönemlerde özellikle niş parfümlerde kokladığım deniz temalı kompozisyonlara göre bu şekilde vur kaç yapan çalışmaları daha seviyorum. Ufak bir bilgi vermem gerekirse orta notlardaki temiz ve aquatic yapıyı Lanvin Oxygen e benzettiğimi söylemek isterim.
                  Yayılımı zayıf kalsada kalıcılığı başarılı seviyelerde, buda yaz için tasarlandığından olsa gerek.

                  Kalıcılık : 7-8 saat
                  Yayılım : 1-2 saat
                  Genel Puanım : 7/10

                  Cüneyt Akçetin


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • Bugün yolum Kanyon'a düştü, bir arkadaşımın merak ettiği kokuya bakmak için Harvey'e girdik. Penhaligon's Kensington Amber adlı kokuyu denedik. Kokunun genel karakteri, Penhaligon's Sartorial'ı alın, üzerine biraz tatlılık ekleyin.. hepsi bu. Güzel mi? E güzel tabi. Yani o rafine hali, yumuşaklığı ve sentetiklikten uzak hissiyatı alıyorsunuz. Ama Sartorial kullanıyorsanız buna gerek yok diye düşünüyorum. Harvey'de ikinci ürünlere %40 indirim kampanyası var bu arada onu da yeri gelmişken belirteyim.
                    http://www.fragrantica.com/member/761777/

                    Yorum



                    • MiN Newyork – Momento: Açılışı oldukça doğal bir limon ve bergamot birlikteliğine tozlu yeşil notalar ile harika bir şipreyle karşılaşıyorsunuz. Limon kullanımı olağanüstü. Koku aldehitli yapısı ile oldukça güzel işlenmiş notaları çok güzel şekilde yansıtıyor. Harika değişimler yapmış bilindik notalara. Koku biraz sonra ısınmaya ve gül ve karanfil birlikteliğine eklenen limon ve aldehitler ile birlikte opponaxtan gelen bazik amberimsi çikolatamsı hissiyat ile ilerliyor. Nota kalitesi gerçekten üst düzey ve koku güzelliği de oldukça beğenimi kazandı. Performans ilk 1-2 saat yayılım olarak iyi. Herkesin beğenisini kazandı. Sonrasında tene yakınlaşsa da balzamik bir şekilde burnu tırmalamadan tenden uzaklaşıyor. Oldukça geri planda kalmış bir underrated ile karşılaştığımı itiraf etmem lazım. Koku tarzı olarak kafanızda bir şeyler canlanması açısından birbirlerine çok benzemeseler de daha oryantal bir Guerlain – Jicky havasında. 9/10

                      Yorum


                      • Brecourt Poivre Bengale

                        Oryantal bir koku profili var. Baharatlar çok keskin ve karanlık. Odunsu kısmı da çok güçlü ve nemli bir hissiyata sahip. Hatta nemli değil daha çok rutubetli. Koku Pryn Ayothaya ile benzer kirlilik ve rutubet algısı veriyor. Çok sağlam bir parfüm bana göre. bu tarz parfümlerin kullanımı oldukça güç. Ama farklı ve karakterli bir parfüm arayışı var ise denemekte fayda var. Tanidik bi benzerlik olmasi acisindan, gülsüz Halfeti diyeyim. Bu daha net olur.
                        Son Düzenleme cantona8; 23-12-18, 19:31. Tarafından yapıldı.

                        Yorum




                        • Gucci No3 Vintage

                          Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1985 tir. Parfümün arkasındaki burun ise Karl Lagerfeld KL homme ve Krizia Uomo gibi klasikleri bize sunan Firmenich dir.

                          Elimdeki parfüm edt ve ilk versiyon olduğu için değerlendirmemi daha net yapabiliyorum.
                          Parfümü ilk sıktığımda parfümün kadın parfümü olarak piyasada yer almasından mütevellit çok kaliteli doğal ve pürüzsüz bir meşe yosunu ile çok doğal be feminen bir havası olan nergis ile çok iyi bir giriş yapıyorum. O kadar keyifliki meşe yosunu yeter be dedirtiyor bana. Daha sonrasında meşe yosununa derinlik yine çok kaliteli ve yumuşak bir deri notası devreye giriyor, bu havayı biraz açması için tabiki o zamanların tanıdık ismi aldehitler.
                          Bu zamana kadar yer yer kadınsı olsada meşe yosunu ve derinin katkısı ile parfüm erkek kullanımına çokta uzak değil.
                          Orta notalara indiğimde meşe yosununun ve derinin etkisi devam ederken devreye bu sefer sümbülteber ve feminen gül giriyor. Bu ikilinin girişi ile parfüm biraz kadınsılaşıyor ancak meşe yosununun yeşil hissi hiç kaybolmuyor.
                          Dip notalara geldiğimde bu sefer çok kaliteli hafif sert bir vetiver ve kişniş ile parfüm odunsu bir havaya bürünüyor.
                          Bu noktada alttan hafiften sanki tütün kolonyasındaki gibi bir havada almaya başlıyorum. Sanırım bunda benim net olarak almadığım ama aslında parfümün içerisinde sistemli bir şekilde yedirilen yasemin ve vadi zambağı gibi çiçek notalarının etkisi yüksek. Bu yüzdende parfümün sınıfının çiçeksi şipre olması daha net oturuyor kafamda.
                          Sonlarda parfüm çok kaliteli bir misk ve hafif paçuli ile erkeksi bir havada bize veda ediyor.
                          Genel hatları ile bu zamanlarda sevilmese aiyada aykırı bulunsada o yılları baz aldığımda kompozisyonu çok iyi ve harmanı çok kaliteli. Geçişler çok belirgin ve günümüzdeki bazı kokulardaki gibi birbirinden alakasız değil.
                          Kalıcılık ve yayılım olarak çok başarılı bir parfüm olmuş. Kazağıma 5 gün oldu sıkalı hala parfümün olgunluk kısmını kazağımı kokladığımda alabiliyorum.
                          Bir bilgide şişenin atomizer tasarımı hakkında vereyim istedim. Gerçekten çok farklı plastik kalitesiz his var gibi ama çok enteresan olan spraye hafif bastığınızda bile sanki bir otomatik mekanizma gibi çok sakin ve akıcı aynı zamanda geniş bir etki alanla uygulama yapıyor.

                          Kalıcılık : 12-13 saat
                          Yayılım : 3-4 saat
                          Genel Puanım: 8/10

                          Cüneyt Akçetin




                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum


                          • Pekji hediyeler ulaştı ve elim ilk olarak tabiki Battaniye’ye gitti. Koku açılışta saf paçuli yağı gibi kokuyor.Elimde bulunan paçuli yağı ile büyük benzerlik taşıyor açılışında hissettiğim paçuli.
                            Ömer Bey kokunun formülünde gerçek paçuli yağına yer vermiş diye düşündüm.
                            Sıcak notalar koyu topraksı paçuliyi çok güzel sarmalamış, kokunun koyu ve karanlık yapısını çok güzel bi dengeye oturtmuş.
                            Performans olarak benim burnum çok çabuk alışıyor kokuya ve ilk gün koku benden çabuk ayrıldı diye düşünürken,kıyafetin koluna az miktarda uyguladığım koku ertesi gün hareket ettikçe sürekli burnuma geldi.

                            Yorum


                            • Lagerfeld
                              Lagerfeld Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              murrjm Çok istemiştim bana da çıksın o set diye. Özellikle Odoon ve Ruh çatlatıyor beni. Neyse zamanı gelince tanışacağım o kokularla.

                              Teşekkürler yorum için Murrjm, güle güle kullan, keyfini sür bolcacana.

                            • genjuri
                              genjuri Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Yorumun için teşekkürler, diğerleri hakkında da (ve daha detaylı olarak) yorumlarınızı bekliyoruz



                          • Myrurgia Amarande Vintage

                            Parfüm 1984 yılında piyasaya sürülmüştür. Esans formülü The California Fragrance aittir. Myrurgia firması tarafında indie bu formül alınıp, aynı şekilde üretilmiştir. İncelemesini yaptığım parfüm ise 1988 üretimli.

                            Bu parfüm için aslında çok şey söylemek istiyorum. Çünkü gerçekten saklı kalmış bir İspanyol hazinesi.
                            Belli yerlerde bazı bilgiler olsada formülasyonun içindeki notalar tam olarak net değil. Buda benim çok hoşuma gidiyor çünkü kokladıkça burnumun tecrübesi ışığında notaları yorumlayabiliyorum.
                            Geçelim parfüme Gerçekten günümüz parfümlerini andıran ferahlıkta ve erkeksi bir yapıda başlıyoruz. Başlangıçta çok kaliteli bulduğum portakal çiçeği ve meyveli bir aromatik yapı çok modern ve keyifli. Bu keyifli giriş birazda Hermes D’Orange Verte gibi ama bu tabiki daha sert ve dolgun. Daha sonrasında parfüm biraz farklılaşıp taze çiçekler ile biraz feminen hale geliyor. Bu kısımda kaliteli ve taze gül ile sardunya işe yasemin çok net ve dengeli. Bu kısım ve baştaki erkeksi his uzun süre size eşlik ediyor. Dip notalarda ise eski parfümlerin genelinde rastladığım keyifli bir misk ve meşe yosunu birlikteli ile parfümü noktalıyoruz. Meşe yosunu sonlarda kullanılarak parfümü başta söylediğim gibi daha modern ve taze havada kalması sağlanmış.
                            Parfümün kalıcılığı ve yayılımı gerçekten çok başarılı olmuş.

                            Kalıcılık : 10-11 Saat
                            Yayılım : 4 Saat
                            Genel Puanım : 9/10

                            Cüneyt Akçetin




                            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X