Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Maison Margiela - By the Fireplace: Açılışı oldukça başarılı pudramsı vanilya ve gourmand tarzı ile cezbediyor. Kısa süren açılıştan sonra odunsu tatlılığın bayık bir hale bürünen tamamen sentetik ucuz malzemelerden oluşan başarısız bir designer. Bu kadar övülmesini çözemedim. 5/10

    Tom Ford - Fucking Fabulous: Açılışı başarılı bir aromatik olarak gerçekleşiyor. Pudramsı hissiyata sahip bademler ve tonka ile birleşen lavanta açılışı muhteşem kılıyor. Sonrasında lavantanın öne daha da belirginleşip öne çıkarak aromatik hissiyatı artırıyor. Açılışı ve sonrasındaki lavantanın giderek belirginleşen 1-1,5 saat keyif veriyor. Koku ilerledikçe orris kökünün belirginleşmeye başlayıp tatlılığın artması rahatsız edici pudramsı bir hissiyat ile parfüm basit bir yapıya bürünüp aromatik çizgiden çıkıyor. Sanırım ilk 1,5 saat sonrasında fucking bölümü başlıyor. Çünkü tam bir brain fucking yaşıyorsunuz. Bu kadar güzel parfüm nasıl bu kadar kötü kapanıyor anlamıyorum. Bence ismi fabulous fucking olmalı. 6/10

    Tom Ford - Bois Marocain: Herkesin zevkine saygı duymakla birlikte markanın belki de çizgisinden dışarı çıkan ve adam akıllı bir işmiş gibi gözüken parfümlerinden. Başarılı bir sedir kullanımı mevcut. Tütsü ve selvi ağacı vetiver ile birleşerek hafif papirüs kokusunu andırıyor. Kompozisyon olarak odunsu - tütsülü sınıfına girebilecek başarılı bir maskulen izlenimi yarattı bende. Benzerlik olarak Clive Christian - Rococo İmmortelle ile benzediği yönler olmasına rağmen clive bir adım daha önde bence ancak fiyat olarak TF yarışı önde kapatmakta. Bence yeni nesil maskulenlere güzel bir örnek taşımakta. 7/10

    Yorum


    • İbrahim20
      İbrahim20 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Fireplace'i o kadar övünür kılan şey parfümdeki o yanan odun hissi bende ilk denediğimde kokusuna bayılmıştım.

    • protectedsugar
      protectedsugar Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hayret.. FF'nin bitiş evresinin bu kadar kötü bittiğine şaşırdım; demek ki Luca Turin haklı; alış-veriş merkezlerinde 1-2 saat oyalanan insanlara, 1-2 saat süren üst ve kaip notlarını gagalyarak parfüm sattırmak. "(3) The drydown has become a minority interest." (Perfumes - The Guide - 2018; S. 7)

    • Azzura
      Azzura Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Gerçekten açılışı ve kalp notaları bu parfümü aldırır ancak sonrasında FF'nin bozmasını anlamadım ben sevemedim diyeyim. Aromatik bir kokudan garip bi' hale bürünüyor. Sevemedim baştan savma geldi Luca Turin bence bu işte aşmış birisi olarak doğru demiş

  • Coach platinium denedim sıradan piyasa parfümü tarzında beklentim boşa çıktı

    Yorum


    • L’Occitane Lavender Oil
      Evde sanırım 5-6 farklı markadan lavanta yağı var, bu ara tamamen lavantayla kafayı bozduğumdan gece gündüz lavantayla yaşıyorum(yaptığım meditasyonlardan birinde lavanta tarlasında mutluluktan gözleri pırıl pırıl gülen üç dört yaşlarında sarışın kıvırcık saçlı bir kız çocuğu olduğumu görmüş ve en mutlu anımın bu olduğu sonucu çıkmıştı, lavantayla böyle bir bağım da varsa demek..) neyse Hidden Botanics markasının n11 üzerinden sonra kendi sitesinden aldıklarımın en güzeli olduğunu düşünürken, dün L’Occitane indirimindeyken bu saf yağ önerildi, 5 ml 100küsür TL olunca denemesem mi dedim ama satış temsilcisi olgun ablanın kendi eline birkaç ml damlatıp avuçlarının arasında yayıp yüzüme yaklaştırınca gözlerini kapat direktifiyle aniden kendimi dünyanın en huzurlu Provence lavanta tarlalarında hissettim gözlerim kapalıyken, yeniden.
      Bu fiyata değer mi tartışılır ama denediğim en iyisi budur.
      Aldım mı hayır (ama alır mıyım evet), onun yerine Lavender Pillow Mist aldım, yastığınıza sıkıp huzurlu uykulara dalıyorsunuz, en azından indirimde o ml için fiyatı uygundu..
      Son Düzenleme dewnew; 25-11-18, 17:00. Tarafından yapıldı.
      https://www.fragrantica.com/member/789115/

      https://www.instagram.com/sebnemin_dunyasi/

      Yorum


      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sevgili Dewnew eczaneden Tabia markasının Lavanta yağını alıp kullandım bende uzun süre. Yağın kalitesi ve saf olması çok önemli o yüzden kimyasalsız ve su buharı distilasyonu yöntemi ile üretilip şişeleniyor yazısını okuyunca direk almıştım.

        Gerçekten de acayip bi' şey bu lavanta. Peçeteye bi' iki damla damlatıp başucuma bırakıyordum, böyle bi' derin uyku yok! Bütün odam ve koridor alabildiğine kokuyordu.
        Arada kardeşimin migreni tuttuğunda koklatıyordum, o ışıktan, sesten kaçan insan pamuğa dönüyordu. Herkeste aynı etkiyi yapmayabilir bunun da altını çizeyim tabii.

        Müthiş özelliklerinin yanında kuvvetli bi' sinek ve böcek savardır da, kaçıp yok oluyorlar.

        10ml 18TL idi ben aldığımda, şu an ne durumda bilemiyorum. Siteleri var diye hatırlıyorum, dilersen bi' incele belki ilgini çekebilir.
        Son Düzenleme Lagerfeld; 25-11-18, 15:59. Tarafından yapıldı.

      • dewnew
        dewnew Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Evdekilere bakayım bu marka var mı diye, yoksa not alıyorum hemen. F/P ürünü olarak kendi sitesinden almak kaydıyla Hidden Botanics de denemelisin sevgili Lagerfeld. Ama L’Occitane en en en..



    • Reminiscence Patchouli Pour Homme (2001 Üretim İlk Formül)

      Parfümün 2000 yılında piyasaya sürülmüştür.

      Parfümü ilk sıktığımda paçuli esansının sertliği ve balzamikliği ile başlangıç yapıyor. Yaklaşık 15-20 dakika sonra harika bir parfüme hazır olmamız gerektiğini bildirircesine parfüm silhat ve citrus birlikteliği ile sabunsu ve erkeksi bir hal alıyor.
      Çok hafif hissedilen balzamikliği ortadan kaldırmak için devreye sedir giriyor. Çok odunsu olmayan sabunsu aromatik bu koku gerçekten hoş 🙂
      Orta notalarda net bir şekilde sardunya hissetmeye başladım. Buda aslında çok ses getiren aynı parfümün kadın versiyonunu andırıyor. Tahminlerime göre baştaki sedir ve citrusların kullanımı ile erkeksi bir his vererek bu parfümü piyasaya çıkarmışlar.
      Parfüm genel olarak başlangıçtaki hareketlilikten sonra sakinleşiyor.
      Diplerde çok azda olsa misk ve tonka fasulyesi hissetsemde bu genel hattı çok etkilemiyor.
      Genel hatları ile kullanılan paçuli kalitesini ve citrusları çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Yeni formülasyonu denememiş olmak ile beraber yapılan yorumlarda paçuli kalitesinin değiştiği ve bunun en çok kalıcılığa etki ettiğini söylüyorlar.
      Eğer doğruysa yazık etmişler çünkü kalıcılık fark edilecek düzeyde hatta üst seviyede diyebilirim.

      Kalıcılık : 11-12 saat
      Yayılım : 4 saat
      Genel puanım : 8/10

      Cüneyt Akçetin


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • Areej Le Dore:
        Oud Picante
        Atlantic Ambergris
        Flux de Fluer. Bunlar Areej in eski serileri. Yeni seri ile karşılaştırınca şunu farkettim Areej gittikçe kullanılabilir kompozisyon lar denemeye başlamış, benim için kötü başkaları için iyi haber. Ama ne olursa olsun Areej benim için bir tutku olmaya devam edecek.

        Yorum


        • ali
          ali Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Atlantic Ambergris... ambergris meraklısı olarak çok merak ettim...

        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Seyretilmemiş hâli mi? Yani %100 civet miski mi?

        • Kosovic
          Kosovic Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          ali hocam Atlantic güzel bir parfüm ancak doğal Amber'i tek olarak koklamadığım için ne aradığımı tam olarak bulamıyorum. Bu parfümün, bildiğimiz Amber parfümleri ile alakası olmadığı kesin. Doğal amberi koklasak işte bu Amber diyebiliriz. Mesela akşam Meşe yosunu yağı kullandım doğal, balçık kıvamındaydı, koklar koklamaz Baikal Gris tam bir Meşe yosunu parfümü dedim.
          protectedsugar Muaz hocam, yüzde yüz saf Civet miski idi. Misk kokusunu elde etmek için bazı maddeler kullanılıyor tabi, ancak onun dışında bir şey yoktu içinde nota olarak.

      • Prada Infusion d'Iris temizligin durulugun resmini ciz deseler bu parfumun sisesini cizerim.Normalde sabunsu kokularla cok aram yok ancak bu koku prada l homme intense haric diger tum pradalardan bir adim onde.Bayan parfumu olarak gosteriliyor ama bence tam bir beyaz yaka kokusu.Gercekten begendim.Benik denedigim 2015 versiyonu.Yayilimi ve kalicikigi turune gore iyi.

        RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Houbigant – Bois Mystique: Açılışı artemisa ve kakule patlaması ile gerçekleşiyor. İlk sıktığım an paçuliyi andırır bir his yaşattı. Ancak bu kısa süreli açılışın ardından kakule ve zencefil birlikteliğiyle ilerleyip arkasından hafif kırmızı biber ve odunsu notalar ile yayılımına başladı. Bu kakuleli zencefilli açılışı beğendim hafif zencefilden gelen tatlılık ile kakule baharatı başarılı bir şekilde kullanılmış. Kokuda kısa süre geçtikten sonra kaşmir yünü notası giderek belirginleşmeye başlaması ile ısınmaya başlıyor. Kakule geriye doğru çekilirken zencefil ve kaşmir birlikteliği sıcacık bir hissiyata sahip oldu. Yün bir kazak gibi diyebilirim. Kokuda derinlerden gelen çok hafif çiçeksi bir his var. Temel olarak gözlemlediğim kaşmir, kakule, sedir ve zencefil ağırlıklı bir koku. Geri kalan notalar genelde yanlara serpiştirilmiş pek gözükmeyen notalar. Kakule kullanımını beğendim. Koku kısa dönüşümler sonrasında sabit bir şekle bürünüyor ve pek değişmiyor. Bu sabit şekilde kakule en belirgin nota. Kakule kullanımı sonlara doğru sedir ve hafif tarçın dokunuşları ile yayılımına devam ediyor. Yapı olarak ilk 1 saat performansı iyiyken tene yakınlaşan bir koku oldu benim tenimde. Odunsu hafif baharatlı bir koku olarak sınıflandırılabilir. Yenilik vaat etmeyen bilindik örneklerine çokça rastlanabileceği bir parfüm. Parfümü sınıflandırırsam Ormonde Jayne – Montobaco ve Kilian – Straight to Heaven arasında gidip gelen bir parfüm izlenimi yarattı. Ben oldukça Kilian – STH’ye benzettim. 7/10


          Areej Le Dore – Malik Al Taif: Açılışı inanılmaz bir gül patlaması ile yapıyor. Bu açılış beni oldukça rahatsız etti. Gül oldukça ama oldukça baskın ve tozlu. Bu gülün yanına eklenmiş olan doğal misk ise oldukça güzel kullanılmış. İkisinin birleşimi oldukça pudramsı ve tozlu bir koku yaratmış. Açılışın ardından öd de belirginleşmeye başlıyor. Gül ve miskin arasında belli belirsiz kendini gösterip geri çekilmekte. Notalar oldukça kaliteli olsa da parfümden ziyade notaları kokluyormuşum hissine kapıldım. Açılış oldukça karışık ve oturmamış. Hepsi birbirinden bağımsız şekilde öne çıkma yarışında olan notalara bir karmaşa hakim. Sonrasında hafif tatlılıkla bilindik gül öd birlikteliğine bürünüyor öd tene yakın kalırken gül uzaktan da kendini metalik bir şekilde hissettirmekte. Metalik gül sevenler kokuyu çok sevecektir. Ben kadınsı tarafa daha yakın buldum bu gül kullanımını. Genel beğeni olarak ilk 30 dakikayı saymazsak beğeneni çıkacaktır. Pek beğenmedim bana biraz areej çizgisi dışında gibi geldi. 6/10

          Yorum


          • memo african leather çok çekici ve baharatlı bir parfüm öyle ismindeki gibi deri gelmiyor

            Yorum


            • memo parfümerinde leather yazıyor ama deri ya hiç yok ya da baskın değil

              Yorum


              • Sample ların arasından bir tane seçtim ama maalesef etiketi yoktu.içinde yarım ml vardı.bileğime damlatıp kokladım.enfes bir başlangıcı vardı.dayanamayıp yarım ml i döktüm üstüme.böylesi bir güzelliği mahvetmiş oldum böylece.çünkü ağır geldi ve hiç zevk alamadım.meğer amber temalı bir parfümmüş.eve gelip kazağımı çıkartmak zorunda kaldım


                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • Act. ?

                  Avon Today;
                  Sümbülteberin ergenlikten olgunluğa geçiş hikayesi gibi. Açılışı çiğ, taze, ham ve toy. Yeşil-beyaz soğancıkları açmamış Sümbülteber. Orta ve bitişte ise önce Do Son ve sonra neredeyse ToD’e yaklaşınca küçük yılanların zehri daha etkilidir misali beni etkilemeyi fazlasıyla başardı. Kış harici kullanımı keyif verecek fiyat-performans Sümbülteberi diyerek listeye alalım.

                  Avon Silky Soft Musk;
                  Vanilya çiçeği, belki biraz Tiare, karamelli-vanilyalı süt, bolca amber ve beyaz misk ile yarı gurman/yarı misk-i amber kişiliğinde yormayan bir çalışma. Gaultier 2 benzerliği dikkat çekici.

                  Avon Premiere Lux Oud for Bağğğyan;
                  Gül, safran, deri, öd, paçuli ve amber ile standart oryantal Gül akoru. Bizim için batılı, Avrupa ve Amerika için doğulu; tatlılığı da bir tık arttırılmış Rose d’Arabie.

                  Avon Premiere Lux Oud for Delüğanlu;
                  Gucci PHI, CdG 2Man, Komünyon Zamanı ve Zadig&Voltaire Him kırması şaşırtan bir iş.

                  Avon Cherish;
                  Boozy çiçek reçeli. Çiçeklerden orkide kakaolu, Gül ise biberli. Tatlılık ise çıkaramadığım o içki notası ile törplenmiş. Mod değiştiren işlerden biri.

                  Yorum




                  • Balenciaga Ho Hang Vintage

                    Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1971 dir. Parfümün burnu ise Raymond Chaillan dır.

                    Parfüm başlangıçta tabiki şaşırtmıyor ve lavanta ile bize merhaba diyor. Ancak bu sefer lavanta bana biraz metalik veya balzamik bir havada hissettirdi. Daha sonra hafiften odunsuluk ile biraz yumuşuyor. Bu aşamadan sonra keyifli çiçeksi ve baharatlı notalar ile lavantanın hissini atlatıyoruz.
                    Orta notalarda çok sevdiğim silhat ve sedir birlikteliğine çok hafiften tonka fasülyesi ve sardunya dahil oluyor. Açıkcası başlangıca göre orta noktalardan itibaren parfüm başlasa daha tercih ederdim 🙂
                    Orta notalarda Paco Rabanne Pour Homme Vintage ve YSL Pour Homme esintilerine rastlanabiliyor.
                    Bu şekilde uzun süre parfüm istikrarlı bir şekilde bizimle beraber kalıyor.
                    Bi süre sonra Davidoff Relaxdaki gibi Kaliteli misk ve vanilya birlikteli ile yola devam ediyoruz. Sonlara doğru çok hafiften paçulide kendini hissettiriyor.
                    Vanilyanın verdiği yumuşaklık ve tatlılık, misk ve paçulinin verdiği kirlilik ve dumansılık ile keyifli bir şekilde parfüm tene yaklaşıp, bize veda ediyor. Başlangıç haricinde parfümün karekterini çok beğendiğimi söyleyebilirim.

                    Kalıcılık : 9-10 saat
                    Yayılım : 2-3 saat
                    Genel Puanım: 7,5/10

                    Cüneyt Akçetin



                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Nevermore Frapin.Bazı parfüm yorumlarında tozlu kütüphane kokusu diye bir deyim okuyordum. Bu parfümü sıktığımda herhalde bunu kast ediyorlar diye düşündüm. Bilmiyorum başkaları bu tür bir koku için mi boyle demişler zira bu tarz kokuları sevenler var biliyorum, lakin ben üstümde hiç ama hiç hazzetmedim. Tekrar bu kokuyu almamak için.bileğimi burnumdan uzun süre uzak tuttum, Neyse sonunda kötü diyemeyeceğim bir gül kokusu kalmıştı. Evet parfümün son notaları çok önemli, sonuçta üzerimizde en uzun süre o kalıyor. Ama ben bu son için bu açılışı çekmek istemem..Bunun dışında aynı markanın Paradis Perdu ve Passion Boisse adlı parfümlerini de denedim. Paradisten bir şey anlamadım ,Passion için meh deyip geçtim. Oysa 1270 ne kadar hoşuma gitmişti.

                      Bunların hepsi ilk izlenimdir. Gerektiğinde fırıldak gibi dönme hakkı mahfuzdur.

                      Yorum


                      • Areej Le Dore – Baikal Gris: Açılışı oldukça doğal ve başarılı bir gri amber (ambergis) ile açılıyor. Hafif mentolümsü, acımsı, metaliksi ve sucul notalardan oluşan bir bileşim. Sanırım ambergis ve yeşil nüanslar nedeniyle böyle bir etki yarattı. Bu hafif açılış beni gerçekten etkiledi. Farklı ve yemyeşil bir hissiyatı var biraz acımsı bir his uyandırdı bende. Bu acımsı hissiyat biraz plastiğimsi de diyebilirim. Menekşeyi bir an oldukça net hissetmeye başladım ve bu kısa bir an da olsa çok hafif bir fahrenheit izlenimi yaratmadı değil bende. Açılışı oldukça değişken ve etkileyiciydi. İlerledikçe yeşil yönü giderek artan bir parfüm diyebilirim. Karanlık bir yapısı var. Soğuk bir hissiyata sahip. Koku ilerledikçe bu baskın nemli yeşil hissiyat tonka fasulyesi ile tatlılaşmaya başlamakta. Kokumuz da ısınmaya ve tatlılaşmaya başlıyor. Açılışı bir o kadar güzelken sonrasında tatlılaşmaya ile yeni bir yönünü keşfetmemizi sağlıyor. Orta notalardan itibaren selvi ve tonka ile yeşil yapı ilerlemekte. Bu tatlı kısım uzun sürmüyor ve bu sefer de topraksı ve earth yanını göstermeye başlıyor. Koku olarak açılış ve drydown kısmını beğendim orta notalar tatlılaşma olmasaydı daha çok beğenirdim ancak kötü diyemem. Kaliteli ve oldukça değişken zengin yapısı ile beğenimi kazandı. 8,5/10

                        Yorum


                        • Areej Le Dore – Oud Luwak: İlk sıkıldığı an hafif kremsi bir kahve kokusu karşılıyor. Çikolatamsı bir hissiyatı bulunmakta. Vetiver ve kullanılan öd’ü başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Kahve ve aromatik otlar ile iyi harmanlanmış. Kremsi yapının benzoin kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Kullanılan öd’ü pek açıklamamış sanırım ama Russian Oud’a benzer bir öd gibi durmakta. Tatlı yönü ağır basan daha az hayvansal bir öd. Çikolatamsı, kahvemsi, kremsi ve hafif tatlı hatlarla çevrili bir öd parfümü. Keyif verici bir açılış. Kahve notasını beğendim. Koku ilerledikçe tatlı ve dumansı bir yapıda kahveli yönü devam ediyor. Pek değişken yapıda değil ancak bu parfümde ben orta notalarda iyice kendini hissettiren biraz kuru biraz da dumansı vetiver’i çok beğendim. Dip notalara geçerken öd bu sefer kendini belli etmeye ve oldukça tatlı bir yapıda karşımıza çıkmakta. Oldukça reçelimsi bir öd etrafına hafif çikolatamsı hissiyatla en beğendiğim kısım oluyor. Drydown’da karşınıza çıkan öd gerçekten keyif verici. Pek tek düze yapısı ile beni pek etkilemese de içinde barındırdığı ufak nüanslar ile yine de beğenimi kazandı.Ancak 4. seriyi genel olarak hızlı çıkarılmış olarak görmekteyim ve bu sefer beklediğim kadar memnun ettiğini söyleyemem. 7/10

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X