Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • mancera hindu kush ben hiç gucci intense oud'a benzetemedim.

    Yorum


    • Bugün Beautiful Belle i denedim.Fragrantica da Beauty e benzetenler olmuş ama ben hiç benzetemedim.Daha tatlı ve meyvemsi notalar var içinde.Klasiğine de benzemiyor.Belki çok hafif anımsatan birşey var ama genel olarak farklı bir havada.Oldukça çiçeksi bir parfüm.Büyük,tatlı bir çiçek buketi gibi ama tatlı meyvelerle harmanlanmış bir buket ve bu tarz bir tatlılık beni biraz baydı.Kokuyu beğensem de alıp kullanabilirmiyim,emin olamadım.Klasiğinindeki biraz soğuk,asil havayı daha çok seviyorum.Oğluma ikisini de koklattığımda,onun da tercihi klasikten yana oldu.

      Yorum


      • Azzaro Wanted by Night; uzun lafın kısası baharatlı bir tütün parfümü tatlı ve genel beğeni için üretilmiş. Kış aylarında çevrenizi ve sizi mutlu eder. Klasman olarak ben aynı kulvarda olan Versace Eros u daha çok beğendim. Bu fiyatları verir misin dersen vermem bence o derece güzel de değil. 7/10

        Tom Ford - Ombre Leather: Meyveli deri parfümü pek bi özelliğini görmedim isminden başka bi özelliği yok parfümden tom ford ismini çıkarın 100 tl etmez bence. 3/10

        Yorum




        • Pierre Balmain de Balmain Vintage

          Parfüm 1998 yılında piyasaya sürülmüştür.

          Parfümü ilk sıktığımda kaliteli meşe yosunu, kasnı otu, biber, sandal ağcı ve vetiver birlikteliği ile karşılaşıyorum. Bu aşmada kadın parfümü olan bu parfümün daha maskülen, odunsu yönünü deneyimlemiş oluyorum. Devamında devreye giren bergamot ve frenk üzümü ile parfüm daha yumuşuyor keyifleniyor birazda unisex haline geliyor.
          Daha sonrasında devreye parfümün daha kadınsı yönünü verecek olan iris, menekşe, yasemin ve gül den oluşan çiçek cümbüşü konuyu ele alıyor. Bu noktadan itibaren parfümün kadın parfümü olarak piyasada varolduğu netleşiyor.
          Tüm çiçekler çok kaliteli ve doğal çok naif işlenmiş mükemmel diyebilirim.
          Dip notalara indiğimizde çiçeksi notalar biraz geriye çekilince tekrar meşe yosunu ve paçuli devreye giriyor. Dip notalardaki hali işe parfüm tene yaklaşıp, vedalaşıyor.
          Genel hatlarıyla çok beğendiğim bir parfüm olduğunu rahatça söyleyebilirim. Malzemeler kaliteli, düşünülmüş bir nota geçişi ile Pierre Balmain markasının dönemin kaliteli çiçeksi şipre işlerinden biri olduğunu gösteriyor.

          Kalıcılık : 7-8 Saat
          Yayılım : 2 saat
          Genel Puanım : 8/10

          Cüneyt Akçetin

          Bu parfümü deneyip, yorumlamamı sağlayan çok kıymetli Can Ablama çok teşekkür ederim.




          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • Prada Luna Rossa Black yine ozgun olmayan biraz derili biraz amberli copy paste parfum.

            RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Tam Dao Eau de Parfum Diptyque Comme de garçons 2 man oldukca benzettim .Odunsu pek fazla degisuklik gostermeyen duz parfum.Benzeri oldukca fazla.



              RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum




              • Jil Sander Background Vintage

                Parfüm 1993 yılında piyasaya sürülmüştür.

                Jil Sander ın eski dönemlerinde çıkardığı daha kaliteli ve farklı olduğunu düşündüğüm Pure man, man(siyah şişe), man absolute gibi parfümlerini gerçekten seviyorum. Background uda denedikten sonra bu sevdiklerim arasında ilk sıraya yazdığımı rahatça söyleyebilirim.
                Bunda en büyük etkenin kalp notası aşamasından sonra içindeki misk ve vanilya ile benim başyapıt parfümler sıralamamda üst sıralarda yer alan Davidoff Relax esintilerini yakalıyor olmam.

                Parfüm girişte bizi temiz soft kremsi bir şekilde bizi karşılıyor,
                Bunda çok net ve kaliteli olarak algıladığım lavanta, vanilya, anason üçlüsünün rolü büyük.
                Bu girişten sonra hafiften hissedilen ahududu ile parfüm biraz şekersi hale geliyor. Bu aşamada hızlıca sedir kokuya hakim olarak odunsu bir havaya bürünmesini sağlıyor. Sedirin tekbaşına sertliğimi engellemek için ise hafiften tonka fasülyesini kullanmaları gerçekten hoş durmuş. 90 lı yıllardaki yeni akım modernize kokularda tonka fasülyesi kullanımına çok rastladığımı söyleyebilirim.
                Bu aşamadan sonra parfümün en sevdiğim yeri başlıyor
                Kaliteli misk ve vanilyanın mükemmel birlikteliği
                Tıpkı Davidoff Relax gibi keyifli ve kaliteli..
                Bu parfümde sadece Davidoffa oranla gül ve karanfil gibi çiçeklerle ekstra bir oryantallik sağlanmış.
                Son sözlerimde parfümün gerçekten keyifli olduğunu tekrar yineleyerek, denenmesi gerektiğini düşünüyorum.

                Kalıcılık : 8-9 saat
                Yayılım : 3-4 saat
                Genel Puanım: 8/10

                Cüneyt Akçetin




                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • protectedsugar
                  protectedsugar Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bir aralar Davidoff'un "Good Life"ı vardı..

              • V Canto Mastin parfumoru Paulo Terenzi olunca insan farkli seyler bekliyor.Notalarinda gül ve oud vardi aslinda ama kokuda ikisine de rastlayamadm.Odunsu ciceksi hayli zayif tene yakin koku.Terenzilerin performansindan uzak Acqua di parma chypre toscana tarzi bir koku.Acikcasi hayal kirikligi oldu benim icin.

                RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • L'artisan - Bois Farine; özetle toz, toprak, küf dışında bir koku almadım (elime gelen dekantın bozuk olmadığını varsayarak). Açılışı başta belirttiğim şekilde kuru tozlu kirli bir toprak kokusunu andırıyor. Pudralar böyle mi kokuyor bilmiyorum. Böyle kokuyorsa kadınları tebrik etmek gerekiyor çünkü çok rahatsız edici bir koku. Açıklanan notalardan hafif bir benzoin ve sandal birlikteliği ve süsen kökü(orris root) hissiyatı var ama çok çok gerilerden geliyor. Belki ben öyle umut ediyorum ve bu belki de sadece rahatsız edici kokuyordur. Beğenmedim. 3/10

                  L'artisan - Timbuktu: Başarılı bir vetiver ve papirüs yorumu. Vetiver papirüs ve tütsünün çok iyi harmanlanmış ve rahatsız etmeyen bir vetiver yorumu diyebilirim. Oldukça keyif verici ve hafif meyvemsi ferah kırmızı biberli açılışın vetiver ile harmanlanması ve bu açılışın papirüs ile tütsü birlikteliği ile olgunlaşması gerçekten etkileyici. Vetiver sevenlerin dikkate alması gereken bir çalışma. Beğenimi kazandı. Tek eksiği tenimde performansı oldu . 7,5/10

                  Yorum


                  • Azzura
                    Azzura Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Yarın tekrar deneyeceğim bakalım hocam teşekkür ederim Leto

                  • Guest's Avatar
                    Misafir Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Dostum;
                    Aldığımız dekantın aynı adresten geldiğini ve bundan bir önceki şişe sürümlerinden de Bois Farine kullandığımı varsayarsam kokuda problem yok. Yalnızca tatlılığı çok çok az kısılmış. Profil: Üzerine pudra şekeri serpilmiş fıstıklı Cheetos. Biraz daha şans ver. Yanlış zaman veya şartlara kurban gitmesin 🙂👍

                  • Azzura
                    Azzura Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Fıstıklı cheetos tanımına uyuyor ) cevap için teşekkür ederim Makedon

                • Atelier rebul no 94 fiyatına güzel koku

                  Yorum


                  • Sospiro Muse ! Yasemini çok baskın olarak hissettim.Unisex ibaresi geçsede feminen tarafa oldukça yakın.Memo Tamarindonun kışlık hali diyebilirim.
                    Son Düzenleme İlyas; 11-12-18, 00:41. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Atkinsons Gold Fair İn Mayfair !
                      Pirates grand reserve ve oud save the king evlense çocukları bu koku olurdu sanırım

                      Yorum


                      • bu gün ilk defa fahrenheit denedim ilk açılış, farklı, enteresan, eksantrik, egzotik gelsede, alttan alttan gelen menekşe beni baydı hatta son kalan tekdüze menekşeyle meşinimsi deri oldu.. aynı şeyi heeley cuir pleine fleur da yaşamıştım sanırım menekşeyi sevmiyorum.fiyatta 700 lerde..
                        Son Düzenleme ssselçuk; 10-12-18, 18:32. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Atkinsons The British Bouquet:British ve cicekle alakali ismini duyunca acaba demistim.Acilisi bol ciceksi ve ferah ardindan sadece lavanta kokusu aldim.Tene yakin hem bayan hem erkek kullanima uygun.Kiyafette 7-8 saat tende cok durmadi.

                          RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                          Yorum


                          • Sample kutusunu karıştırırken daha önce denediğim fakat unuttuğum Perris Monte Carlo - Bois d'Oud'u tekrar denedim.

                            Açılışı dişçi muayenehanesinde o feci beyaz koltukta oturuyormuşum gibi hissettirdi. Öd oldukça ilacımsı, başına buyruk ve soğuk kullanılmış bu da pek barışık olmadığım bi' ayar. Sakinleşmesi için erik, bi' dal gül ve portakal çiçeği seçilmiş ama ilaçların altından çok cılız çıkıyor sesleri. Yoğun bi' odunsu karakter, ne kadar ehlileştirmeye çalışmış olsalar da değişemiyor. Uzun süre sterilize edilmiş dental parçalarla takılıyorsunuz.

                            Kalın kafalı bi' parfüm bu. Güzel yardımcılara rağmen odunlar, tahtalar ve öd egemen. Kapanışa kadar bu kadar sıkıcı olmamalısın diye feryat ederken bir saat içerisinde erik aralardan tekrar tuhaf bi' şekilde yanına biraz vanilya alarak yükseliyor, odunları, ödleri itip yol alıyor ve kokunun genel hatlarını tatlı, hafif meyveli ve reçineli bi' oryantale çeviriyor. Ek olarak ekşi bi' meyve aroması daha alıyorum ama ne olduğunu çözemedim.

                            Toparlarsak sofistike tasarlanmasına ramak kala ayarı kaçmış, soğuk ve ruhsuz başlayıp tatlı (kısmen şekerli) biten değişik bi' meyveli öd çalışması.

                            Benim için Perris Monte Carlo'nun anlamı hala Patchouli Nosy Be...
                            - Stop the car...
                            - What ?!
                            - Stop the fuckin' car!

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X