Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Orjinal yazı sahibi: PinotNoir View Post

    O zaman, 'kokulara dair beklentiyi marka bazında düşünmek lazım' teorinden hareketle bir markayı daha eledik mi?
    Aynen oyle abi.. Papillon markasi tuttu mesela Son olarak Dryad i da denedim.

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben çok güzel splitler planlamıştım ama özel durumlardan ötürü mümkün olmadı Yurt dışı fırsatı yine... Bu aralar vaktimi bol bol deneme yaparak geçiriyorum. Yurt içinde bulamadığımız parfümlerden güzel bir liste yapmak için...

    • RİYAFES
      RİYAFES Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Mustafa Hocam yorum için teşekkürler benlik bir koku izlenimi vermedi. Satışlardan ufak çaplı bir bütçe olurturmuştum bir parfum için yakında split varsa o zaman beklemeye alalım

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Benim için (şartlar oluşursa) en yakın zaman dilimi Kasım-Aralık

  • Eğer o listedeki kokuları getirtebilirsek beğeni çıtamız çok yükselecek.

    Yorum


    • RİYAFES
      RİYAFES Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kemal Hocam listeden 1 kaç tüyo alsak

    • PinotNoir
      PinotNoir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sefayir hocam, aslında split hazırlığı ve belirlenmiş kokular yok. Ama sağolsun, koku aşığı hemşehrim sayesinde bazı hazineler keşfettik. Telif hakkı kendisine ait.

  • Xerjoff Homme - İlk sıkışta buruna gelen alışılageldik xerjoff imzası taşıyan klasik italyan citrusları ve zengin baharatlar daha sonra gövdede yüksek kaliteli bir deri ve onu tamamlayan tamamlayan keskin bir karanfil ve lavanta ile erkeksi bir vücut. Sonlardaki odunsular ise imza niteliğinde çok başarılı. Parfüm ben buradayım ve kaliteyim diye bağırıyor. Tek sıkıntısı 600 Euroluk fiyatı. 300 Euro civarında olsaydı gözümü kapatıp 1 şişe alırdım.

    Yorum


    • Dusita Issara


      Karşılaştığım en güzel adaçayı ile açılıyor. Yeni kesilmiş, yeşil adaçayı. Ve tütün. Muhteşem. Jeke'deki gibi balzamik (severim tabi) ya da Montabaco'daki gibi sentetik değil. Islak, yumuşak, pürüzsüz, tonka'dan dolayı biraz da tatlı. Vetiver'i net olarak seçemiyorum. Amber ve odunsu notaları zamanla güçlense de kokunun çok fazla değişim gösterdiği söylenemez.

      İlk kokladığımda 'bu koku bir şeye benziyor ama neye' demiştim. Net'teki yorumlarda herkes farklı bir şeylere benzetmiş.

      Özetle; Issara, tertemiz, yumuşak, pürüzsüz, herkesin sevebileceği bir koku. Ne var ki ml'si 20₺ edecek kadar özgün ya da performanslı değil. Hatta hiç değil. Daha ilk dakikalardan itibaren tene yapışıyor. Bir çuval para vereceğim kokuyu alabilmek için kolum burnumda gezmek istemem.

      Yorum


      • Umut Kurtoğlu
        Umut Kurtoğlu Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok şaşırdım performansına. Yazık resmen. Ağzına sağlık hocam

      • PinotNoir
        PinotNoir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Rica ederim Umut hocam.

    • Hayari - New Oud.. Floralli hafiften turunçlu bir öd ile başlıyor.. İlk saati biterken ise burnum beni yanıltmıyorsa sümbülteber öne çıkıyor. Zaman geçtikçe de tatlılaşıyor. Bayan kullanımına uygun bir öd kokusu olduğunu düşünüyorum. Ama bana göre özel bir tarafı yok. Kalıcılık ortalama. yayılım ortalama üstü.

      Beğeni: 6/10
      Kalıcılık: 7.5/10

      Yorum


      • cornelius
        cornelius Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sen yaz hacım yine, okuyanı var

      • PinotNoir
        PinotNoir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Fortis, Afgano, Terroni, Explorer ve Pardon'a takılınca sümbülteber görünce kaçarsınız tabi.

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme

    • Agonist - Dark Saphir..Oud ve gül trendine uyan başka bir deneme. Oud Satin Mood'a benzetenler olmuş ama bence alakası yok. İçinde çok fazla çiçeksi nota var ve bu parfüme bir derinlik katmamış aksine basitleştirmiş. Kalıcılık iyi, yayılım eh.

      Beğeni: 6/10
      Kalıcılık: 8/10

      Yorum


      • 1-) Chanel Gabrielle: Chanel'in tüm çiçeqsi qadin parfümlerinin bir ozeti sanqi. Farq yaratmayan yapisina sadece günümüzün sümbülteber aqimini eqlemish. Çoq az aldehitler, süsen, gül, sümbülteber we misqlerin yumuşaq yorumu. Performans da iç açici değil. Yine bugün denediğim Gucci Bloom bence daha tercih edilesi bir floral sümbülteber yorumu.
        2-) Parfums de Marley Carlisle: Tiziana Terenzi'nin Ursa isimli çalishmasinin İngiliz usülü aromatiq wersiyonu gibi olmush. Silhat we aromatique otlar var, qirliliq ve haywanssalliq yoq.
        3-) Anatole Lebreton Grimoire: Günlüq ağaci saqizi, gübre, silhat, meşe yosunu ve duman ile sinifinin en farq yaratan parfümü diyebilirim. Teq dezavantaji değişiminin az olmasi we performansi. Ancaq ozgünlüğü ve günlüq dumanini bu qadar ilginç bir haywansalliq ile yoğurmasi çoq hoş olmush. Bu sinifi sevenlerin denemesini tawsiye ederim. edit: qlawye.

        Yorum


        • CdG - Floriental.. Erikli, hafif likörümsü. Plum Japonais'in CdG versiyonu gibi. Oud ve alttan gelen çiçeksilik yok, onun yerine biraz daha baharat ve sakinleştirici etki yapan sandal ağacı var. Kalıcılık ve yayılım iyi.

          Beğeni: 8/10
          Kalıcılık: 8/10

          Yorum


          • D.S & Durga - Cowboy Grass.. Yanık ot ve vetiver. Aradan da eşlik eden adaçayı gibi bir şeyler var. Dibine kadar maskülen. Ben o yanık ve hafiften karanlık tarzı ve koku yapısını Profumum Roma - Fumidus'a benzettim. Fumidus biraz daha köşeli, sert bir koku Cowboy Grass'a göre. Ama ikisinde de o yanık hissiyat var. Her ne kadar Fumidus'ta viski notası olsa da Cowboy Grass'ın içeriği de finalde benzer bir yere çıkıyor. Kalıcılık çok iyi, yayılım ortalama üstü.

            Beğeni: 7.5/10
            Kalıcılık: 9/10

            Yorum


            • sol kol dior homme parfüm. sağ kol kouros. anladım ki dior homme serisi pek tarzım değil. kouros ise dizginlenmiş hali ile bile cesaret istiyor.

              Yorum


              • Kilian - Vodka on the Rocks.. Hayaller Ambre Russe, gerçekler sentetik, biraz daha ekşitilmiş(votka??) lime içeren, saçma sapan, kötü bir designer örneği. Kalıcılık çok zayıf, o kısıtlı süredeki yayılım ise ortalama. Son zamanlarda kokladığım en gereksiz parfüm. Bravo Kilian.

                Beğeni: ?
                Kalıcılık: 2/10
                Son Düzenleme cornelius; 05-09-17, 03:02. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Moris Mottley LIMITED EDITION 100

                  Moris Mottley ünü Avustralya'yı aşıp önce Amerika ardından da Avrupa'ya ulaşmış Avustralyalı bir erkek kuaförü.
                  Kendisi halihazırda aynı ismi taşıyan saç bakım ve şekillendirme ürünleri üretip satıyor.Şimdi de anladığım kadarıyla parfüm işine girmek için nabız yokluyor.Devamlı müşterilerine yaklaşık 5ml lik deneme boyunda gönderimler yapmaya başladı ve bana da göndermiş.

                  Kokuya gelecek olursak yeşilimsi ve odunsu bir koku.Yani Creed GIT ve Aventus arasında gezen bi koku kendisi.Kalıcılığı ve farkedilirliği ortalama .Ben çizgisel ve yapay buldum.Kendisine de bu şekilde bi geri dönüş yapacağım.Bakalım Moris Bey bu işin devamını getirecek mi?

                  Yorum


                  • Bugün Sevil Zorlu ya ufak bir ziyaret ile 4 farklı kokuyu değerlendirdim ,

                    ADG Profumo , ilk denediğim zamanlarda beni çok etkilememişti ancak bugün hoşuma gitti , ADG nin olgun hali gibi , paçuli ve insense etkisi ile güzel dengelenmiş . sonbahar ayları için uygun olabilir. Ofis kullanımına uygun olabileceğini düşünüyorum. Hani bazı ara parfümler vardır , koleksiyon içinde en çarpıcı yada özellerden değildirler ama sıklıkla kullanılır ve beğenilirler sanki o gruba dahil bir parfüm gibi geldi bana.
                    Chanel Pour Monsieur , ben bu kokuya arada bir gider gelirim , hiç şişeli almadım ama sık test ettiğim bir kokudur. açılıştaki yeşillik ve citrus hızlıca kayboldu ve koku neredeyse hemen orta notalara geçti , çok net aldığım kakule kokusu oldukça baskın , bir an chai masala aromaları hissettim tenimde. Silik bir odunsuluk kaldı 45 dakika içinde. Elegan bir havası var kokunun , insanı iyi hissettiriyor ama bu durum ilk dakikalara özel , hızlıca performans düşüyor ve bence silik bir hale geliyor koku. benim tenime çok uygun değil .
                    Dior Fahrenheit: hastasıyımdır , elimde 200 lük şişe bir 2015 i var bitmek üzere , karşılaştırmak için denedim bugün . 2017 üretimiydi sanırım , orjinaline daha yakın bir havası var , projeksiyonu artmış gibi geldi bana. 2015 versiyonunu çok tutmamıştım , sanki bastırılmış aşırı dizginlenmiş bir havası vardı. bugün denediğimde performans , yayılım kesinlikle daha iyi. forumlarda farklı görüşler var bu konuda . Fahrenheit benim için ayrı bir sınıf. zamansız bir klasik. Bir parfümün ulaşabileceği en sofistike hallerden birisi.
                    Chanel Gabrielle : araya birde kadım parfümü sıkıştırayım derken , Yeni chanel gözüme çarptı. Maalesef olmamış bence bu arkadaş , son derece jenerik , citrus açılış ve beyaz çiçekler , sonrası 10. dakika itibarı ile vasat bir musk tonu. insan yeni , etkileyici , çarpıcı bir şeyler bekliyor ama gelmiyor. Kart üzerinde denedim , kalıcılığının yüksek olacağını düşünmüyorum. 617 TL gibi bir fiyatı vardı. Belki de beklentilerim yüksekti ama tatmin olmadım.

                    bugünlük bu kadar.

                    Yorum


                    • Libra
                      Libra Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Eşime en son aldığım Fahrenheit gerçekten bir öncekinden daha kalıcı.Ertesi gün bile çok net hissedebiliyorum.Fakat koku olarak 90 lardaki hissi vermiyor bana.Belki de benim parfüm zevkim değiştiği içindir...

                    • Optuna
                      Optuna Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Fahrenheit in 2016 sonuna dogru cikisli bir sise var bende. Performans cok iyi. Eski fahrenheite uzak oldugunu dusunmuyorum. Simdiye dek olusturulmus genel olarak en iyi parfum bana kalirsa.

                  • bir kaç deneme yaptım bugünde , çok çarpıcı bir şey çıkmadı hatta hayal kırıklıklarımda oldu , notlar şöyle ;

                    CDG Black : genel beğeniye çok uymayan , çarpıcı , karanlık bir açılış , hatta zorlayıcı. beğendim. notalar tütsünün etrafında dolanıyor , sonra yavaş yavaş ayrılıp yerlerini tütsü ve kuru bir duman benzeri bir havaya bırakıyor. tenimde bir saat sonra sıradanlaştı ama oraya kadar çok iyi götürdü. bir koleksiyona değer katabilecek bir parça. dip notalardaki kuruluk ve yavanlık olmasa hiç düşünmeden alırdım bugün. kişilikli bir koku.
                    CDG Wonderwood : çok seveni olan bir koku ama ben beğenemedim. adını içine koymuşlar , çok odun bu koku , aşırı odun garip bir hissiyatı var , notaları bir birinden ayırmak bence imkansız. farklı odun tonları öyle harmanlanmış ki ortaya acaip yoğun bir odun tonu çıkmış. odunsu severler için çok başarılı olabilir ama benim tarzım değil. birde burnuma fazla sentetik geldi. genelde CDG lerin çoğunda böyle hissediyorum.
                    Chanel Egoiste Platinum : tenimde denedim , açılıştaki ferahlık , denge ve hissiyat müthiş. güzel kokuyor , elegan bir havası var ama kısa bir süre sonra tenim resmen emdi kokuyu ve kaybetti. refomulasyonlardan nasibini aldığını düşünüyorum , benim hatırladığım hali bu değildi çünki .eskiye göre belki ilk 15 dakika çok fark yok ama sonrası performans olarak çok düşük geldi. en azından tene yakın kalıp temiz temiz kokmasını beklerdim.
                    Narciso for him Bleu Noir : Bu aralar narciso ile ilgilenir oldum , bu flanker bence olmuş. aklımı başımdan almadı ama bence çabucak ısınılıp sevilebilecek bir koku. geceye çok uygun ama gün içinde de hafif spreylenip kullanılabilir , sonbahar kış için ideal. orjinal for him deki kadar ıslak ve nemli bir havası yok , daha sıcak ve gösterişli. musk severler beğenir bence. NR for him edt nin hem baharat hemde odunsu notalarla zenginleştirilmiş hali gibi geldi bana. Çevreden beğeni ve olumlu yorum alabilecek bir potansiyeli var.
                    Bleu de Chanel : ilk çıktığında duty free den bir şişe edt alıp hızlıca tüketmiştim. sonrasında çok ayağa düştüğünü , her köşe başında klonlarının sahtelerinin satıldığını görünce imajı benim gözümde çok düşmüştü. yıllardırda test etmişliğim yoktur. bugün dior ve chanel deki ağa babalardaki performans düşmelerine reformülasyonların olumsuz etkilerine şahit olunca ( eau savage parfum , egoiste , egoiste platinum ve anteaus ) bir bakayım dedim ve beni şaşırttı. edt sini eskiye göre farklı bulmadım , edp biraz daha tene yakın geldi. gayet kalıcılığı yüksek , enerjisi olan bir koku. yıllar sonra bir şişeye daha şans verebileceğimi düşünüyorum.

                    Yorum


                    • Hattab.
                      Hattab. Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      CDG Wonderwooda şans vermeye devam edin ilk başlarda bende sevmiyordum, sonra kendini sevdiriyor.

                  • Aedes de Venustas - Grenadille d'Afrique.. Naif bir vetiver yorumu olduğunu düşünüyorum. Tamamen vetiver temalı diyemem ama köşesiz vetiver ve hafif meyveli floral denebilir yapı için. Alttan alta vanilya da hissediliyor orta bölümde. Genel beğeniye uygun, yormuyor. Her durumda kullanılabilir bir koku ama çok özel olduğunu söyleyemem. Lakin burada en büyük sorun performans. Buram buram kokmasını beklemiyorum ama bu performansla şişeli edinilecek gibi de değil. Kalıcılık zayıf, yayılım eh.

                    Beğeni: 7.5/10
                    Kalıcılık: 5/10

                    Yorum


                    • Umut Kurtoğlu
                      Umut Kurtoğlu Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Peh denemem bile şu yorumdan sonra
                  İşleniyor...
                  X