Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Laboratorio Olfattivo Nerotic: Hafif limoni odunsularla açılıyor. İlerledikçe tatlılaşan bir yapısı var. Armani Myrrhe Imperial'e fazlaca benzettim. Safran, amber, sandal üçlemesi orta kısımlardan itibaren hakimiyeti ele alıyor. Deri notası belli belirsiz geliyor. Orta güçte ama kalıcı bir parfüm olmuş. Tatlılığından ötürü genel olarak "tatlı odunsu/balzamik" olarak tarif edebilirim. Genel beğeniye açıkı değil ama bu tarz parfümleri sevenleri mutlu edecektir. Benim için en büyük eksisi "tatlı" gelmesi. Benzeri çok parfüm kokladığımı hatırlıyorum. En aklımda kalanı yukarıda bahsettiğim Myrrhe Imperial oldu.
    Kalıcılık: 8
    Farkedilirlik: 7
    Beğeni puanım: 6


    Hayari Parfums New Oud: Limoniler, hafif beyaz çiçekler ve ud ile başlıyor. Başlangıcı klasik ud gibi gelebilir. Oldukça değişken bir başlangıcı var. Orta kısımlarına geldikten sonra tuberose (sümbülteber) iyice belirgin hale geliyor. Hafif tatlılık var. Paçuli ve vetiver ilk anlarda çok az ve tozlu halde hissediliyor ve kayboluyor. Orta kısımlardan sonrası sümbülteber, safran, ardıç ekseninde ve tatlıya yakın şekilde ilerliyor ve değişim göstermiyor. Sümbülteberi erkeksi bir koku olarak görmediğimden ve bu parfümde de ud beklerken sümbülteber egemenliğinde bir kompozisyon görünce benlik olmadığına karar verdim. Bu tarz sümbülteberli parfümleri sevenler için bir alternatif olabilir. Ama ismi gibi "New Oud". Yeni ud parfümleri böyle olacaksa hepsini denemeye varım. Başlarda göründü ve sahneyi sümbülteberli tatlımsılara bıraktı.
    Kalıcılık: 8
    Farkedilirlik: 8
    Beğeni puanım: 6

    Yorum


    • Tiziana Terenzi Gumin.Meyveler ve sandal ağacı üzerine kurulmuş bahar ve yaz aylarını için ideal bir parfüm.Ben sevdim ama fiyat biraz pahalı.Yanlış hatırlamıyorsam Altuğ abi bu parfüme sahip.Detaylı inceleme yapar herhalde.

      Yorum


      • Amouage myhts man
        Tiziana terenzi gumin
        Memo italian leather
        Terenzi porpora
        Terenzi eclix

        Özellikle amouage myths man e bittim ve terenziler
        Memo biraz daha dusunmem lazim .
        Terenzi gumin sandal ağacı ve ananas çok hos olmus kokusu .
        Myths man ve gumin radarimda.

        SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • doors
          doors Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Gumin'i bende beğendim.Ama bu marka fiyatları çok kasıyor.Kalıcılık üst düzey yalnız.Doğal ve sentetik hammaddelerle güzel işler çıkarıyor bu marka.Örnek olarak Orıon.

      • HdP - Petroleum denedim. Hafif yanık motor yağlı deriyle açılıyor. İlk yarım saatten sonra o hissiyat biraz daha yumuşaklaşıyor, kullanılabilir hale geliyor. Yanık motor yağı mazota yakın bir kokuya dönüşüyor ve bu mazotumsu koku derinin gerisine çekiliyor. Deri sabit. Performans sağlam. Bana pek hitap etmedi ama yine de ilginç.

        Yorum



        • Yukarıda terenzileri denedim demiştim, ve en çok amouage myths man önceliğim demiştim, koku kartı bekledikce koku oturdu ve 1. önceliğim tiziana terenzi eclix oldu fena koku
          Badem, vanilya ve pudramsılık ön planda kokuda ve yayılımı iyi bu koku genel beğeniye uygun kessinlikle edineceğim.

          SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • Bugün Serge Lutens'in elimdeki örneklerinden üzerinde duramadığım parfümlerini gözden geçirdim.

            Bas de Soie: Yeşil reçineler ve acı çiçek sapları ile oldukça nostaljik başlıyor ve sonrasında bu nostaljik hal süsen ve misk ile daha yumuşak ancak halen derinliğini koruyan çekici bir çiçeksiliğe dönüşüyor. 4 veya 5 notadan fazlası olamaz fakat hepsinin verebileceği her yüzünü gösteren bir parfüm.

            Clair de Musc & Gris Clair: Bu ikisi de yukarıdaki bence başyapıt niteliği taşıyan eserin daha farklı yönlerini daha naif bir yapı ile ortaya çıkardıkları çalışmalar. Hayvansal misk, hafif tütsüler, temiz beyaz miskler ve transparan çiçeklerin farklı iki hali gibi.

            Vetiver Oriental: Kabe samanı denilebilir ancak Borneo 1834'ün daha kafurlu, daha soğuk kakaolu ve daha cansız silhatlı hali gibi geldi bana. Safkan bir vetiver parfümü diyemem fakat hüznü ve ölüm soğukluğunu yaşatan bir toprak altı kokusu. Borneo 1834 ile Vetiver Oriental arasındaki benzerlikler/farklılıklar bağlamındaki ilişkiler Arabie ile Bapteme du Feu ile beraber El Attarine ile De Profundis/Sarrasins çalışmalarında da mevcut.

            Mandarine Mandarin: Çok fazla denk gelinemeyecek tarzda bir turunçgil parfümü. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum fakat şekerlenmiş portakal kabuklarının damaktaki kekremsi halini ortadoğu baharatları ve Çin merhemleri ile sunulmuş hali gibi. Muhtemelen burada da yüksek doz kafur bu hüzünlü hatta ölüme yakın hissi yaratıyor. Denenmesini şiddetle tavsiye ederim.
            Son Düzenleme Balzamik Sirke; 23-07-17, 23:25. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Sissi Marc de la Moriendiere.. Bol çiçekli hafif pudramsı daha çok ferah güzel bir seçenek kadınlar için.

              Yorum


              • Tom Ford Bois Marocain... Başroldeki hayvansal deriyi çağrıştıran kirli, dumanlı, katranımsı bir odunsuluğun başlangıçta arka planda hissedilen ekşimtırak yeşil aromatik otlar ve ferah bergamotla, daha sonra baharat ve odunsu paçuliyle yolculuğu. İlk birkaç dakika burnumu zorlayan bir karmaşa var gibiydi ama 5 dakika sonra dengeli bir yapıya oturdu. Benim sevdiğim tarzda kışlık bir kompozisyon ama bu kulvarda daha başarılı örnekler mevcut. Biraz tekdüze bir çizgide ilerliyor gibi geldi bana. Performans ortalama.
                Son Düzenleme Medea; 24-07-17, 20:17. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • D.S. & Durga - Bitter Rose, Broken Spear: Öncelikle D.S. & Durga çok enteresan ve kaliteli bir parfüm evi. Farklı tarz çalışmaları var ve parfümleri gerçekten sağlam hammaddelerden üretiliyor belli ki. Bitter Rose, Broken Spear, ilk başta içeriğiyle ilgimi çok çekti. Özellikle "ember (köz)", "larch (melez adında çamsı bir bitki sanırım)" ve "hot iron (sıcak çelik)". Çok enteresan .eyler bekliyordum bu koku için ama denediğim ilk andan itibaren karanlık bir dumansı bulutu geldi gitti ve yerini hafif tütsülenmiş gibi bir güle bıraktı. Sanırım köz notası bir uğrayıp gidiyor en başta. Dolu dolu hissedilmese de çalışmaya bir "is" kattığı kesin. Çünkü orta kısımlarını isli gül olarak tanımlayacağım. Melez denen şeyin tadını bilmiyorum ama sanırım çam familyasından ve belli belirsiz bir odunsu barındırıyor bu parfüm. En çok beklediğim kısım ise hot iron kısmı idi ama parfüm açıkçası beni beklediğim kadar yamultmadı. Hot iron dediği güldeki hafif metalik hava ise pek benlik değilmiş. Ama yine de enteresan bir çalışma idi. Kalıcı ve farkedilir bir yapısı var. Genel puanım her ne kadar benlik olmasa da 7.5 (kalıcılık 8.5, farkedilirlik 8). Pek benzeri bir parfüm koklamadım ama bu tarz isli metalik gül örnekleri varsa birbirlerini çağrıştırabilirler.

                  D.S. & Durga - Cowboy Grass: İçeriğine bakınca çok tanıdık bir parfüm olduğu belli diyebilirsiniz. Vetiver, kekik, adaçayı ve yaprağı... İçeriği kadar basit değil. Gayet kaliteli, dolgun ve olgun bir parfüm. Ama sıradışı değil. Yeni bir şey öğretmiyor. Vetiver her daim ön planda. Çok kalıcı. Farkedilirliği de yüksek. Ama limoni bir hava ile başlayıp uzun süre o şekilde ilerliyor. Gayet lezzetli bir koku kuruyana kadar. Ortalardan sonlara kadar ki kısmı işe vetiverin en tanındık yüzü ve biraz daha kirli. Daha köksü. Yine içerik olarak olmasa da kalite ve keyif olarak dolgun bir parfüm daha. Bu tarz limoni ekşilikte vetiverli parfümler çok var sanırım. En güzel kısmı da orası. Çünkü kalitesi sayesinde kendinizi koklamaya bırakıveriyorsunuz. Son kısımları pek ban hitap etmedi kuru vetiver sevmediğim için. Baş kısımlar ise 4-5 saat kadar gidiyor o şekilde. Genel puanım 7 (kalıcılık 8.5, farkedilirlik 8.5). Benzeri çalışmalara rastlamak mümkün. O nedenle puanını kırdım ama kalitesinden ötürü yine de çok kırmak istemedim.

                  Les Liquides Imaginaires - Sancti: Açılışında binbir çeşit citrus var sanırım. İçeriğine baktım neler var diye.. Ne arasanız.. Limon, greyfurt, mandalina, pomelo fln.. Ama derinlerden yüzüme vuran bir tütsü vari nota var ve inanılmaz derecede CdG Incense Avignon ile benzer. Bu kokuyu sevmiyorum pek. Ama gelin görün ki içerisinde tütsü notası göremedim. Sanırım birkaç notanın bileşimi öyle hissettiriyor. Çok fazla ekşi geldi bana bu koku. Derinlerden hafif tatlılık geliyor ama ambergris olsa gerek. Ona benziyor tatlılığı, Sex and The Sea'deki gibi. Belli belirsiz. Çok fazla nota algılayamadım bu parfümde. Ekşimsilik hakim ve sanırım tanıdığım bir çok nota şu anda çorba olmuş şekli ile geliyor ve zor bir çalışma ortaya çıkarıyor. Genel beğeniye daha açık üstteki ikiliye göre. Ben 5 puan verdim (Kalıcılık 7, farkedilirlik 8). Incense Avignon ile olan benzerliğinden ötürü puan düşük ama kaliteli bir harmanı var. Yapay bir nota almadım hiç. Yazın serin günlerine gider. Çok sıcakta bayabilir.

                  Jean Luis Scherrer (Vintage): Adam gibi parfüm işte! Kuru ve yaş yeşil yapraklar, egzotik yeşil bir tema, beyaz çiçeksiler, karanfiller, güller... Açılışında neler yok ki. Enfes bir vintage deneyimi. Orta kısımlardan itibaren biraz daha sahneyi ağır toplara bırakıyor bu saydıklarım. O aldehitli yeşil tema kaybolmuyor ama meşe yosunu ben geldim dercesine kuruluyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir parfüm. Açılış kısmından sonra maskülen tarafa doğru hızla kaydığını söyleyebilirim. İlerledikçe orta ilk ve orta kısımlarındaki güzelliği kayboluyor ne yazık ki :/ Sonunu getiremese de 4-5 sat kadar yaşattığı enfes deneyim için değer. İçeriği çok zengin ama ben nota nota algılayamadım çoğunu. Sadece bol çiçekli, yeşilli açılışı ve sonrasında gövde metni olarak ortaya çıkan meşe yosunu net geliyor bana. Ayrıca orta kısımlar fazlaca sabunsu. Tertemiz koku işte mis gibi Genel puanım 8.5 (kalıcılık ve farkedilirlik 7. Bir vintage'a göre iyi değerler bence). Forumlarda elden çıkarmak isteyen bulursanız mutlaka edinip deneyin.

                  Nobile 1942 Rudis: Nobile 1942 markasının en iddialı parfümü bu sanırım. Gerek fiyatı, gerekse içeriği (kuru ve yaş meyveler, tütsü, gül, safran, deri...) olarak gayet dolgun bir parfüm. Bir ara başlangıcında fazlaca arabik geliyor ama gülün ve safranın arabik etkisi çok uzun olmuyor. Ben kurudukça üst notalarını daha çok almaya başladım sanki. Limon ekşiliği ise ilk sıkıldığı anda yayılıyor etrafa hemen. Üzüm notası da belirgin mesela orta kısımda. Deri öylesine farklı ki, bilindik deriyi aradım ama bulamadım. Çok çok güzel işlenmiş çalışmanın içine. Fragrantica'da içeriğine bakınca derinin ilk sırada, yani en çok algılanan nota olduğunu gördüm ve şaşırdım. Ben ise daha çok gül algılıyorum. Kuru soğuk bir gül var her daim. Ama derin koklayınca üzüm net şekilde geliyor. Karagöz'deki üzüm gibi değil. Bizim kültürümüze uzak bir koku. Odunsularla kurudukça tene yaklaşan bir koku ki zaten performansı da çok iyi değildi denediğimin. Ama genel puan olarak 8 diyebilirim. Sadece bana hitap eden bir koku değil ama hakkını da yiyemem. Güle karşı bir şey tamamen. Bitter Rose, Broken Spear'da yaşadığıma benzer.. Kalıcı ama bir o kadar da farkedilir değil. Ters orantı. Avrupalılardan bir orta doğu-uzak doğu arası çalışma. Kesinlikle denemeye değer bu da...

                  Saygı ve sevgilerle...
                  Son Düzenleme cantona8; 19-03-23, 15:58. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Burnuna sağlık Mustafa. Sancti'deki bahsettiğin Avignon benzeri tütsü kokusunun kaynağı olibanum (frankincense) isimli reçine. Bu reçine zaten kiliselerde yakılıp tütsü olarak kullanılıyor.

                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hım.. Notaları öğrenmeyi seviyorum Teşekkür ederim Mete abi. Epey ilgimi çekmişti çünkü bu benzerlik. Öyleyse Avignon'dakini de buna (olibanum) bağlayabilir miyiz tütsüden ziyade?

                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Tabi... Zaten aslında hepsi aynı kapıya çıkıyor. Bazen ikisini beraber, farklı nota olarak gösteriyorlar ama sonuçta, ana malzeme olarak, olibanum ve tatlı olmayan myrrh falan gibi reçinelerle sağlanan bir durum. Biraz da labdanum karışabiliyor işin içine, gövde ve derinlik yaratmak için mesela. Çok sert ve keskinse yumuşatmak, törpülemek için benzoin gibi unsurlardan destek alınabiliyor. Bazen daha dumanlı, bazen daha ilacımsı/buruk yönleri öne çıkıyor. Duman öne çıkınca, notalarda ayrıca bir de tütsü yazıyorlar görebildiğim kadarıyla ama bunların hepsiyle elde edilen bir tütsü akoru diye bakmak daha doğru... Tabi dumansı olup bu reçineler gibi kokmayan başka şeylere de rastlıyorum, cypriol falan gibi ama onlar tütsü kokusundan farklı bir dumansı hava yaratıyor.

                • Cantonam burnuna kalemine sağlık keyifle okudum hepsini

                  Yorum


                  • Enigma ve tango denedim. Eşim enigmayı kola kokusuna benzetti ama ben beğendim. Tango ise tam anlamıyla derin bir parfüm

                    Yorum


                    • Ağzına sağlık canımın içi

                      Yorum


                      • Terroni ve sth extreme de denedim ama çok etkilenmedim. Kısa süreli karttan kokladığım için detaylı yorum yapamıyorum ama en çok masque tango ve roja enigma hoşuma gitti diyebilirim

                        Yorum


                        • Umut Kurtoğlu
                          Umut Kurtoğlu Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Tango candır. Biraz daha azalsın elimdekiler alım listemin başlarında 1-2 koku ile beraber

                      • Mfk Amyris

                        Yorum


                        • Roma'daki son günümde kokladım tangoyu. Zamanım olsa buraya yazacaktım isteyen var mı diye. Çünkü 100 lük şişeydi ve 170 euroydu. Cevaplar gelene kadar gitmiş olacaktım ne yazık ki.. 35 lik şişe 125 euro galiba. D&G velvet desert oud denedim. Bana tuscan leather ve songe un bois d'ete karışımı gibi geldi. Bir de Halfeti denedim ve çok beğendim. Dolu dolu bir koku. Bu arada Fiumicino hava alanındaki free shopta amouage klasik serideki parfümler 150-170 euro bandında. Beymen'in 1000 lira civarında sattığını düşününce zor tuttum kendimi

                          Yorum


                          • Umut Kurtoğlu
                            Umut Kurtoğlu Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Russian Tea efsanedir yine de benim gözümde.

                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Kank tango da cok iyi.

                          • Umut Kurtoğlu
                            Umut Kurtoğlu Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Aynen babuş. 2. o gözümde.
                        İşleniyor...
                        X