Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pdm Pegasus

    Açılışı nispeten ferah bir şekilde yapıyor galiba bergamottan dolayı. Orta kısımlarda erkek parfümlerinde alışık olduğumu lavanta devreye giriyor güzel naif bir lavanta kullanımı iyi işlenmiş. Orta kuşumda parfümün ana karekterini koyan badem de devreye giriyor buradaki badem kullanımı biraz acımtırak. Son kısımda da parfüme tatlılık veren net bir vanilya kokusu var. Bunun dışında ara ara odunsuluk ara ara çiçeksi noktalar var. Parfüm genel olarak güzel bir kokuya sahip. Fena değil ama niş bir parfüm mü bence daha çok tasarımcı tarafa daha yakın bir çalışma. Performans olarak kalıcılığına sözüm yok baya iyi bir kalıcılığı var; yayılım ise ilk 3 saat güçlü sonra tene yaklaşıyor. Benim için kötü bir deneme değilde fena sayılmaz ama şişeli alınacak kadar memnun etti mi beni hayır.
    Genel puanım; 7/10(6.5’dan 7 diyelim) 🙃

    Yorum


    • Kilian sth extreme:Koku olarak normalinden daha fazla rom olmasina ragmen yinede performans konusunda tatmin edici degil.
      Kilian noir aphrodisiac :azicik boozy bir cikolatali koku olarak tanimlayabilirim.Koku kaliteli ama performans yine tatmin etmiyor.
      Tiziana terenzi orion: Daha once ayakustu deneyip cok bir sey anlayamamistim.Detayli inceledikten sonra orion koku kalitesi olarak ust duzey olsada, koku guzelligi olarak diger alternatiflerine gore bir tik altta bence.
      Tiziana terenzi casanova : tam bir genel begeni kokusu,siseli olarak alcagimi dusunmuyorum ama kor alis alan birini tatmin edecegini dusunuyorum.Wow dedirtmesede gecer not aldi.
      Blend oud zanzibar: erba puranin biraz torpulenmis,o saldirgan yapisi biraz geriye atilmis hali gibi.Acilisi neredeyse birebir kokuyor diyebilirim.
      Xerjoff italica: cok begendigim bir gurme oldu,hatta son zamanlarda denedigim beni sasirtan nadir kokulardan.Serideki liranin bence daha uzerinde olmasi gerekiyor,gercekten cok kaliteli.Ben daha cok sutlu kurabiye hissi aldim.
      Ajmal amber wood: beni gercekten sasirtan bir koku oldu.Markaya biraz arabik bakiyordum ama koku guzelligi olarak beni vurdu desem yeridir.Siseli olarak denk gelirsem mutlaka alacagim.Orta notalarinda biraz blessed barakayada benzettim.
      Teo cabanel barkhane: Cok begenemedim.Sevdigim tarzda bir koku olmadi,biraz arabik geldi bana.
      Creed spice and wood: Daha once denemistim ama detayli inceleyememistim.Gercekten cok klas ve elegant bir koku.Malesef performans kotu.Siseli denk gelirsem kokusu icin alacaklarimdan.
      Guerlain angelique noir: Acilisinda angelique notasi asiri sert,ilk kokladiginizda cogu kisi begenmeyecektir.Devamida bir o kadar ayarinda tatlilikta ve guzel.Guerlainin exclusive serisinden deneyipte begenmedigim olmadi.Sanirim hepsini koleksiyona katacagim.
      Laurent mazzone veleno dore:Tek kelimeyle muazzam.Piyasadaki cogu kokudan siyrilan bir basyapit olmus.O hafif tatli visne akoru gercekten parfume cekiyor.Listemin on siralarina girdi.
      Bentley for men intense: Cok sevemedim.Cok sert alkol veya icki aurasi var.Koku designer kalitesine gore basarili.

      Yorum


      • Roja Dove- Enigma
        Geçen sene aldığım bir kez deneyimlediğim dekantı denemeye devam ediyorum. İlk kokladığımda da çok sevmiştim şu an da çok seviyorum. Parfüm narenciyeli bir açılışla giriş yapıyor ama bu bölüm pek uzun sürmüyor. Orta kısımda parfümün ana temasını oluşturan içki notası yani konyak devreye giriyor ki çok iyi bir şekilde yansıtılmış gerçekten; çok hoşuma gitti ki konyak çok sevdiğim bir içki türüdür. Orta kısımda Konyağa eşlik eden güzel bir tütün kullanımı ki tütün de parfümde en sevdiğim notalardan biridir. Son kısımda orta kısımdaki biraz keskin havayı kırmak için tatlımsı bir vanilya kullanılmış. Parfüm gerçekten elegant, klas bir parfüm. Kullanım olarak erkek kullanımına çok uygun, yaş isteyen(30 yaş üstü) giyim kuşam olarak daha klasik giyim tarzına yakışabilecek bir şaheser. Lagerfeld muhteşem incelemesinde söylediği gibi Nathaniel Philip Rothschild’e yakışacak bir parfüm. Performans olarak söylebileceğim bir şey yok gerçekten çok iyi. Parfüme getireceğim tek eleştiri fiyatının TR standartlarında çok yüksek olması ki bu durumdan da parfümün pek suçu yok bizim paramızın aşırı değersizleşmesinden kaynaklı bir durum. Genel puanım: 9,5/10.

        Yorum


        • omerikb
          omerikb Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          En sevdiğim parfümlerden hocam. Bende dekant olarak temin etmiştim. Hep bir şişeli alasım var ama. Uygun bir fiyata arıyorum bakalım. Beymende var şuan ama beymen biraz şişiriyor fiyatları biliyorsunuz

        • furkan1001
          furkan1001 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hocam tam olarak bilemiyorum ama beymen ve Hos de ki parfümlere performans açısından daha iyi diyorlar 🙂

      • Amouage - Lyric Man.. Aslında daha önceden denediğim bir koku olmasına rağmen tekrar denemek istedim. Gülsuyu ve lime'ı oturtalım, araya da yumuşaklı baharat karıştıralım ve kremsi kalıp ağdalı bir hale gelmeden batıya göz kırpalım derken sanki her şeyden biraz biraz içine katılmış. Pek de değişimlere uğrayıp şöyle böyle oluyor diyebileceğim bir durumu yok. Sadece zaman geçtikçe ve koku silikleştikçe, safranın ve gülün daha ön planda kaldığı söylenebilir. Klasik Amouage şatafatına görece de oldukça naif kalıyor. Maskülenden çok feminene yakın. Bana çok hitap etmediği muhakkak ama seven de gül olduğunu yedi düvele haykırmayan bir duruşu olduğu için seviyordur diye düşünüyorum. Kalıcılık ortalama üstü, yayılım ortalama.

        Beğeni: 6,5/10
        Performans: 7/10

        Yorum


        • Dipthyque - Volutes deneme fırsatı buldum ve gayet beğendim. Farklı bir tütün bal yorumu olmuş. İlk başta pudramsı iris baskın fakat zaman geçtikçe koku tatlılaşarak ilerliyor. Ben memnun kaldım. Fragranticada bir kişi kokuyu dior homme intense ve chergui arasında bir koku olarak tarif etmiş. İkisindende bir karışım bulabilirsiniz birebir benzetmesenizde

          Yorum


          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            tütün kullanımını nasıl buldunuz?

          • ali
            ali Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Chergui'e benzediği için bir ara kör alış için gidip gelmiştim en son yine Chergui alıp o sayfayı kapatmıştım. Şimdi tekrar siz yazınca merakım depreşti

        • Blend Oud Sapphire nümunesini denedim. MFK Oud Satin Mood'a fazlasıyla benziyor, zaten pek çok kişi de bu parfümle benzerlik kurmuş. Açılışı oldukça yoğun ve tatlı, reçel kıvamında gülle açılıyor. Daha sonra ud devreye giriyor ancak gülün önüne geçmiyor ve OSM'deki kadar hissedilmiyor. Gül reçeline pudralı bir hava katıyor, bu aşamada reçelden pudra şekerine bulanmış gül lokumuna geçiyoruz denebilir. Sonlarda ise ud geri çekiliyor ve geriye açılıştakine göre çok daha hafif ve tatlı gül kokusu kalıyor.

          İlk denememi minicik spreyden disk pamuğa tek fıs sıkarak yapmıştım, beğenmezsem ve üstümden çıkmazsa diye. Çalışırken yakınımda bir yere koydum ve en az sekiz saat burnuma tatlı tatlı esti. İkinci denememde ise cesaret bulup manşetiime sıktım, ancak bu kez burnum artık kokuya yabancı olmadığı için olsa gerek, ilkindeki kadar güçlü hissetmedim. Bana OSM'ye göre daha tatlı ve feminen geldi. İçerikleri hatta notaların hissedilirlik dereceleri Fragrantica'da aynı görünüyor, iki yeni parfümün bu kadar benzerlik göstermesi nasıl sorun çıkarmamış, ilginç. Marka Arap menşeliymiş ama bendeki nümune İtalyan üretimiydi.

          Yorum


          • Serge Lutens Fille en Aiguilles. Ben uzun zamandır bu kadar mükemmel bir parfüm denememiştim. Çam ağacı reçinesi gibi kokuyor. Biraz pekmezimsi bir hava da var sanki. Sonuç olarak gerçekten süper, hayatın boyunca tek bir parfüm kullanacaksın deseler seçeceğim parfüm bu olurdu.
            Son Düzenleme Myrkur; 21-10-20, 21:25. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Kokucuk Denemeleri

              -Miel: daha gerçekçi bir bal akoru koklamadım. sentetiklik sıfır, kavanozundan çiçek balı kokluyormuşcasına doğal. *referans*

              -Gardenia: buna da denecek söz yok, gardenya'nın ta kendisi, olabildiğine doğal. *referans*

              -Patchouli: açılışın ilk 5-10 dk.sı ağır. fakat bu kısmı paçuli yağı ile birebir, daha sonra yasemin ve sandal ile yumuşuyor ve Molinard Patchouli'sini oldukça andırıyor. *başları referans*

              -Tabac: çok tatlı ballı tütünle açılıyor, tatlılık gittikçe azalsa da yine de tütünün hep önünde, ama güzel bir koku. (edit: başlarında baldan ziyade tonka-lavanta ikilisine benzer bir akor yakaladım. sonları da hafif kirli civet-vanilya ikilisi gibi, güzel değişimler sergiledi.)

              -Oudh: kirli veya hayvansal olmayan, hafif çamursu ve odunsu uda örnek olabilecek kalitede. sentetiklik yok fakat ud'a referans birşey olması güç, çünki çok fazla çeşidi var.

              -Mousse de Chéne: absolute kalitede viskozlu meşe yosununun tıpkısı veya tentür edilmiş şekli, hiç bir fark yok. *referans*

              -Vetiveryl Acetate: açılıştan hemen sonra birebir kök vetiver. vetiveri bu kadar saf halinde seven çok kişi olmaz ama vetiver tutkunları için bulunmaz nimet. *referans*

              -Iso-E-Super: güzel misksi tatlı-ferah-akuatik kokuyor. doğadan birşey ile benzerlik kuramadım. ambroxan ile benzeşiyor.

              -Ambroxan: iso-e-süper ile benzer ama hafif daha silik ve meyvemsi.

              -Cashmeran: pudralı beyaz misk, ince tozlu yapısı yumuşacık, kaşmir ismi verilmesi münasip olmuş. (edit-2: biraz daha yoğun kullanınca: ana gövde tozlu kuru topraksı bir yapda. üstteki tatlılık beyaz miskin yanında hindistan cevizi-ananas benzeri meyvemsi bir yapıda.)

              kısaca hepsi de notaları tanıma adına bulunmaz nimetler. tek akoru temsil etseler dahi bu kadar yüksek kaliteyi bu fiyata satmak bence Vedat beyin bu işteki içtenliği ve tutkusunu gösteriyor. daha fazla da överdim ama reklama girecek artık. gerçekten çok iyi iş 👏🏼
              Son Düzenleme Asaid; 25-10-20, 06:53. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                kendilerinin kokucuk diye ufak bir sitesi varmış ben de yeni öğrendim. oradan temin ettim.

              • protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Vedat Ozan'ın sitesi değil mi?

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                site ve siparişler ile bizzat kendi mi ilgileniyor bilmiyorum ama kokucuk serisi ona ait. eski üyeler biliyordur heralde de ben yeni öğrendim böyle bir site ve markasının olduğunu.

            • Haftasonu böyük sehre gidince hemen parfumcuye daldim
              Once yillardir koklamadigim Rose 31'i denedim. Baslarda biraz eski piriltisi kalmamis gibime geldiyse de aksama dogru lafimi afiyetle yedim. 5. gun oldu hala montumda kokuyor.

              Siradaki Nasomatto Blamage oldu. Cok karakterli, cok ilginc bir koku. Yapisi itibariyle biraz CdG2'ye benzettim ama guclu odunsu ve oud aromalariyla farklilasiyor. Performansi da mukemmel.

              Daha sonra Profumum Roma Victrix. Ben bu kadar guzel doga-orman kokan parfum girmedim. Umarim uygun bir fiyata dusururum gelecekte.

              Yorum


              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Victrix konusuna kesinlikle katiliyorum. Rose 31 i denemem lazim. Bi turlu firsat olmadi. Hep aklimda...

              • Acemiburun
                Acemiburun Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bende de rose 31 in boş dekant şişesi var 😄😄 arada kokluyorum

            • Yves Saint Laurent Opium for Women Vintage

              Kirli karanfil çiçeği, çiğ ekşi asidik citruslar, aldehidik çiçek yaprakları ve tozlu buğulu silik sulu meyveler ile nefis bir açılış yapıyor Opium. Citruslar için; eski kafa asidik maskülen bergamottan ve tatlı portakal kabuklarından bahsedebiliriz. Karanfil çiçeği yine her zamanki gibi oldukça maskülen ve kirli herbal, yeşil çiçek sapı gibi bir formda. Aldehidik çiçekler arasında ise rastlanabilecek en güzel yaseminlerden birini kokluyoruz; pudralı, yumuşakça ve pamukçuklu yapısı ile çiçek yapraklarının kadife dokusunu andıran yaseminin biraz indolik karakterini de yakalamak mümkün. Yasemin yanında bu kadife çiçek yaprağı profilini güçlendiren hafif indolik, ballıca bir sümbülteberden de bahsedebilirim. Meyveler ise oldukça buğulu ve silik. Biraz Mitsouko’ vari tozlu şeftaliden bahsetmek mümkün, fakat Opium meyveleri o kadar karanlık değiller, hatta derinlikli çiçek katmanının bir parçası bile olabilirler. Bunların yanında; köşelerinde sert dönemeçler olan cam bardaklar gibi enterasan kristalize bir yapısı da var Opium’ un.

              Pamukçuklu çiçek yaprakları tene çekilirken; karanfil ve tarçın gibi sıcak, kuru, tatlı dolgun dumanlı baharatlar ile derinleşiyor; anasonlu dumanlı bir profile geçiliyor. Baharatları ısıtan metalik reçinelerle yanan bir parlak tatlı sandal tütsüsü var ki muhtemeşem. Chamade ekollerinde ya da Carven Monsieur’ de görebileceğiniz bir sandal tütsüsü bu; ufak bir duman bulutu loopu yaratıyor, solumaya çalıştığınız baharatların üzerini örten ufak bir duman bulutu. Yaseminin yumuşak aldehidik yapısınında gövdeye yaptığı kremsi dokunuş ile Opium’ un meşhur vanilyası oluşmuş oluyor. Tekil olarak bir Vanilya algılanamıyor; Yasemin temelinde toplanan yan oyuncularla dışı serin içi sıcak; dumanlı, anasonlu, ambersi transparan bir Vanilya akoru oluşuyor ve bu Vanilya akoru da Opium’ un karşılığı oluyor. Silinmeye başladıkça yavaşça hissedilen sıcak misk ve artık tamamen indolik olarak çöken yasemin ile biraz hayvansal ve sabunsu bir formda No5’ vari aldehidik bir yapıda Opium tenden ayrılıyor.

              Opium Yasemin’ in 10 Numaralı takım formasını giydiği ve baştan sona tüm tarafları beslediği, efsaneleşmiş nefis bir oryantal. Must de Cariter’ e ve onun bağlamında Obsession’ a, Scherrer 2’ ye ve yine onun bağlamında Balenciaga Talisman’ a bir şekilde Opium’ un önayak olduğunu düşünüyorum. Oldukça feminen çiçeksi yönleri olsa da; açılışındaki maskülen herbal ve citruslu yönü ile drydowndaki hayvansal ve indolik nüansları ile günümüz maskülenlerine kuşkusuz taş çıkarır. Soğuk havalar dışında değil giymeyi, denemeyi bile aklınızdan geçirmeyin. Opium bana kristal cam bardaklar, aynalarla örülmüş duvarlar ve o aynalar üzerinden üflenen beyaz dumanlar gibi anlamsız, soyutça şeyler çağrıştırdı. İstediğini çağrıştırabilir, gerçekten kafası nefis bir koku Opium.

              Son Düzenleme PPBurn; 24-10-20, 07:24. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • PPBurn
                PPBurn Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Çok geçmiş olsun, tamamen iptal olmak yerine ileri bir tarihe ertelenmiş ama en azından. Maalesef sizin de bahsettiğiniz gibi, hobiye bütçe ayırabilmek bile bir mucize durumundayken bir de üzerine istediğimiz ürünün tedarik problemi ve yine ürünün güvenilirliğini düşünmek zorunda kalıyoruz. Bahsettiğiniz mağaza eski kokular için olan malum mağaza ise bence güvenebilirsiniz, ben de o mağaza üzerinden yapılan bir split aracılığıyla ulaşmıştım. Zevkinizi tam olarak bilmiyorum, fakat Scherrer 2 günlük kullanımda çevrece biraz demode olarak algılanabilecek bir koku. Yine de saydığınız parfümleri merak eden birisi olduğunuzu düşünerek sizin için keyifli olabileceğini düşünüyorum.

              • Swann
                Swann Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                şu parfümü bi ben koklamadım herhalde..

              • PPBurn
                PPBurn Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Swann, sanırım sırada daha çok fazla kişi var. İçiniz rahat olsun

            • Acqua di parma colonia mirra. Fragrantica'da yazdığına göre açılışı turunçgilmiş. Açılışı bana çok ağır ve koyu geldi. Turunçgil hissini yakalayamadım. Fakat tepe notaları çok uzun sürmüyor. Birkaç dakika sonra kalp notalarına geçiyor. O da fragrantica'ya göre mir ve ceviz imiş. Daha önce mir diye bir madde duymadığım ve ilk kez bu parfümde denediğim için öyle midir değil midir bilemeyeceğim. Fakat orta notalara geçince daha çok beğendiğim bir hal aldı. Açılışı benim zevkim için ağır geldi. Bu Mirra'yı ikinci deneyişim. İlk denediğimde sanırım birkaç dakika sabredememiş, bu ağır koku da ne böyle diyerek gidip bileğimi yıkamıştım. Bu sefer ilk birkaç dakikayı geçince hoşuma gitti. Birkaç kez daha deneyip son kanaatimi oluşturmayı planlıyorum.

              Yorum


              • cornelius
                cornelius Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Mir değil de mür olması daha muhtemel o içeriğin. Aklınıza yanlış yerleşmesin diye bilgilendirmek istedim hocam, sevgiler.

            • Chanel Coco Parfum Vintage

              Tütsülü karanlık baharatlar ve pudralı-sabunsu oldukça katmanlı sıcacık nefis bir gül ile tokatlı bir giriş yapıyor Coco Chanel. Baharatlar için karanfil ve tarçından sözedebiliriz. Özellikle karanlık karanfili tecrübe ettiğim en iyi karanfil; tütsülü bir formda kupkuru, kesik kesik ve dumanlı mür gibi, biraz da yanık bir profili var, aynı zamanda fazlasıyla canlı, parlak ve tatlı. Pomegranate Noir’ daki karanfili örnek verebilirim benzer form olarak; fakat Coco Chanel’ deki karanfilli baharat akoru onlarca gömlek üstte kalır. Gül ise Coco Chanel’ in başrol oyuncusu, ama genelde köşelerde yayılım gösteriyor. Bazen sabunsu bir formda gül suyu, gül kurusu gibi davranırken bazen de pudralı, yine barındırdığı karanfil gibi kuru ve dumansı bir forma geçebiliyor. Gül ile birlikte yağlı, köksü, şeffaf süsen gölgesi de hissediyorum, fakat bunun gülün katmanlarından birisi olması da muhtemel.

              Kısa bir süre sonra karanlık tütsülü baharatlar ve çeşitli reçine dumanları ile birlikte nefis bir amber akoru yükseliyor ve Coco Chanel’ in balzamik evrimi tamamlanmış oluyor. Reçine hissinin yükselmesi ile iyice ısınan, hatta artık fokurdayan sıcak gül ile sarılı amber akoru, içinde fazlasıyla maskülen deri parçaları barındırıyor. Bu karanlık, ağır amber akorunun altında ezilen, reçinelerle pastörize olmuş öyle bir kirli indolik Yasemin var ki tek başına ayrı bir parfüm bile olabilir bu kısım. Bu kısmın adı Aeon 001 bile olabilir hatta.

              Beş dakika kadar bir süre bile geçirseniz neden efsaneleştiğini rahatlıkla anlayabileceğiniz, keyfi doruklara çıkaran inanılmaz bir oryantal Coco Chanel. Coco’ nun ten üzerinde tam anlamıyla kimliğini kazanması ile oluşan değişken gülün; sıcak pudralı yapısı ile ruja, daha dumanlı soyutça yapısı ile ruj izine, genel yayılımı itibari ile de şaraba dönüşebildiğini deneyimleyebiliyorsunuz. Hatta geçen haftalar hakkında yazdığım Eldo Putain des Palaces’ ın ilham perisinin de Coco Chanel olması pek muhtemel. Ysl Opium ile Coco Chanel arasında Yasemin ve Dumanlı Reçineli profilleri üzerinden ufak bir bağ yakalamak da pek mümkün, fakat genel profil itibariyle oldukça farklı kokular. Evet, Coco Chanel; parfüm sanatı üzerinden şehvet olgusunun ve “bir femme fatale nasıl kokar” ın mihenk taşlarından. Şarap kadehleri ile ışıldayan dumanlı bir gecenin ardından ten üzerinde kalmış, gizlenmek isteyen bir ruj lekesi ya da yüksek kaliteli bir oryantal olarak değerlendirebiliriz Coco Chanel’ i. Ben Coco Chanel’ i en sevdiğim kadın parfümü olarak zihnimin raflarına kaldırıyorum ve şu soruyu soruyorum: “Bu parfüm ise, öncekiler?”


              Yorum


              • Rayiha
                Rayiha Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Coco uzun zaman denemekten çekindiğim parfümlerden biriydi, çok ağır ve üzerime sinerse rahatsız olacağım gibi bir yargım vardı. Ama denedikten sonra, hiç de korktuğum gibi olmadığını anladım, belki de güncel versiyonu daha kullanıcı dostu hale gelmiştir. Üstümde taşıyabileceğim karakterde bir parfüm değil ama Chanel'in en sevdiğim parfümlerinden biri. İsim benzerliği nedeniyle flanker olduklarını düşündüğüm ama koku ailesi olarak yakın bulmadığım Coco Noir da, aşırı popüler Coco Mademoiselle de koku güzelliği açısından Coco ile yarışamazlar bence...

              • PPBurn
                PPBurn Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Mağazada parfüm denemeyi pek sevmediğimden, pek flankerları ile tanışamadım henüz. Splitlerde de maalesef pek yer bulamıyor artık. Coco ile de ilk olarak saf parfüm versiyonu ile tanışmış bulundum. Karşımda bir araba dayak yemiş, tanıyamayacağım bir Coco Chanel görmekten çekindiğim için muhtemelen güncelini de denemeyeceğim. Maalesef çok beğendiğim bir kokuya uzun bir vedaydı bu yazı

            • Legendary Fragrances - Barista.. Kahve var, latte var, düşük yüzdeli bitter çikolata var, kakule var ama bunları bir bütünlüğe vurduğumuz zaman oluşan şey kahve dükkanı kokusu ya da ortalama bir mocha. Kahve kokusundan ziyade tatlı falan da yapan küçük kahve dükkanları gibi kokuyor. Belki de bu yüzden bireysel kullanımdan öte ortam kokulandırmaya daha müsait bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Tekdüze ama yaratılmaya çalışılan şey düşünüldüğünde lezzetli. Birçok kez heyecanla bekleyip, istediğim sonuca ulaşamayan kahve bazlı koku denememden sonra aradığımı yanı başımda buldum, bu kulvarda da merak edip deneyemediğim tek bir koku kaldı. Benim aradığım şey bu değil ama buradan kötü olduğu anlamı da çıkmasın. Aranan şey parfümün mocha gibi kokması ise oldukça iş görür. Kalıcılık ve yayılım ortalama üstü.

              Beğeni: 6/10
              Performans: 7,5/10

              Yorum


              • Maher Olfactive - Treachery.. Bol küçük kırmızı meyveli, oldukça keskin bir açılış. Mayhoş ya da tatlıdan çok, keskin daha doğru bir kelime. Beklediğim kadar boozy bir taraf bulmadım, hatta bence viskiden de oldukça uzak. İşin ilginç tarafı ise koku biraz zaman geçtikten sonra canavar gibi kayısı kokuyor. Kiste’nin oldukça ufak bir akrabası gibi davranıp, gourmand bir havaya giriyor. Burada o keskinlik yok, yumuşatılmış bir hale bürünüyor. Sonrasında ise değişim göstermeden silikleşip tenden ayrılıyor. Beğeni tarafında çok özel görmemiş olmam bir yana, beklediğimden çok uzak bir profil çizdiğini söyleyebilirim. Ama değişimi ilginç. Kalıcılık ortalama üstü, yayılım iyi.

                Beğeni: 6/10
                Performans: 8/10

                Yorum


                • Geçenlerde Jubilation man i deneyimleme fırsatı buldum fakat ne yazık ki beğenemedim. Amouage ın bu beğenilen parfümünü de denedikten sonra markanın zengin insanlar için farklı ama güvenli parfümler yaptığı yönündeki algı bende güçlendi. Kokuları farklı kokular ve pahalı ve kaliteli kokuyorlar fakat ilginç değiller. Özelde değiller ve oldukça güvenli kokuyorlar sanki zengin insanların gittikleri balolarda güzel kokmalarını sağlarken bir yandan da bakışların çok üzerlerinde olmamasını sağlamak olmuş Herkese güzel ama farklı kokmak

                  Yorum


                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Figment'i denediniz mi?

                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    markadan 5-6 tane tecrübe edebildim gerçi ama, benim izlenimim güvenliden ziyade, her seferinde farklı bir kesimi hedefleyen kompleks çalışmalar yaptıları yönünde. bazen bu kitle azınlık oluyorken bazen çoğunluk da olabiliyor. fikrinizi değiştirebileceğini düşündüğüm opus xi ve myths e de bir göz atın derim hemen karar vermeden. Overture da güvenli sayılsa da bence çok özel bir parfüm. Figment denemedim fakat yapılan yorumlardan zorlayıcılığını duydum. ayrıca Journey ve Interlude da benim çok başarılı bulduklarımdan. bence bunların çoğu iyi mi olur kötü mü bilemem ama bakışları üzerinize kesin çeker.😁 Jubilation da denedim, ana yapısını beğensem de, bazı sentetik akorları çok tatlı gelmişti bana ama dediğiniz gibi çoğu kişinin beğeneceği bir profili var.
                    Son Düzenleme Asaid; 28-10-20, 01:41. Tarafından yapıldı.

                  • Leto
                    Leto Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Amouage hakkinda "guvenli" kullanacagim son kelimelerden olurdu herhalde
                İşleniyor...
                X