Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • CDG MAN 2 EDT


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Tobacco Vanille

      kenarda sakladığım 15 ml lik 2016 Batch Tobacco Vanille dan kullandım bugün.

      Mumsu vanilyanın ön planda olduğu nemli hissiyatlı pipo tütününün eşlik ettiği eşsiz bir parfümdü.

      Neydi ne hale geldi dediğimiz parfümlerden biri ne yazık ki.

      Yorum


      • Prada Amber Pour Homme (Prada Man), Prada

        Sabunsu parfümler kategorisinde her daim adı geçen, Prada’nın 2006 çıkışlı ilk erkek parfümü; koku tasarımı Daniela Andrier imzalı Amber Pour Homme nam-ı değer: Prada Man.

        Açılışında mandalina, portakal gibi yuvarlak turunçgillerin kabuklarının aldehidik hafif mumsu yumuşak dokusu, biraz tatlı dokunuşlarıyla birlikte küçük modern bir lavanta ile nazik davranmaya çalışarak alttan vanilya destekli kumarinin de bir adım öne çıkmasıyla fujer davranışı sergilemeye çalışıyor ve neroli, portakal çiçeği gibi beyaz çiçeklerle sarılmış nirvanolide misk ile pudralı temiz bir majör sabunsu akor kokunun kalbine yerleşiyor.

        Miskin hafif laktonik salınımlarıyla sabun köpürdükçe vanilya-kumarinli tatlılık, mür gibi reçinelerle tonlanarak artan amber karakterli oryantal bir çatalanmayla birlikte koku, vetiverli sandalımsı yumuşak odunumsu bir alt çerçeveye doğru gidiyor...

        İtiraf etmem gerekir ki; ilk başta safran, vetiver ve sanırım norlimbanol ile kokunun odunsulukla kurutularak ile nemliliğinin alınmasıyla çamaşır leğeni suculluğunun daha az hissedilmesi ve tatlılığın tonlanarak özelleştirilmeye çalışılmasıyla, facia Bvlgari BLV'den sonra birazcık daha iyi hissettirdi. Ama bu da sonrasında paradoksal biçimde koku oturdukça woody amber karakterine sıkışmasıyla kokunun zayıf tarafını oluşturuyor.

        2000’lerin temiz-tatlı-pudralı modern metroseksüel erkek parfümlerin arasında yer alarak yapıyı bozan değil, diğer parfümler gibi yapının içerisinde yer alarak aleladelikten kaçamayan bir koku; daha çok "parfümler hakkında pek bir fikrim yok, hayat tarzım, iş yoğunluğum sebebiyle bunun üzerine düşünecek vaktim de yok, o yüzden hadi bana ofis kullanımı için uygun bir parfüm verin de gideyim; temiz kokayım yeter" pazarı için bir parfüm gibi…

        Kaliteli esansiyel yağlarla kokulandırılmış lüks sabunları seven benim için dolabıma şişeli girebilecek sabunsu kokular arayışım devam edecek... Sabunsu kokuları hiç sevmeyip özellikle yosunlu yeşil aromatik, animalic, baharatlı tarzda kokuları sevenler ise en baştan daha hiç yaklaşmadan başka bir yere bakmalı.

        Marka kokuyu çok özel bir şekilde lanse etse de lila renkli parfüm rengi ile dikkat çekse de en nihayetinde "woody amber bazlı tatlı sabun"

        Click image for larger version  Name:	HaiNgo_04_Prada_Amber_Manhattan_0151-copy.jpg Views:	8 Size:	173.2 KB ID:	204895
        Son Düzenleme Aryan; 31-10-21, 21:18. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Nautica - Voyage

          Yorum


          • Başka bir tütün kokusuyla devam. Serge lutens sidi bel abbes .

            Yorum


            • mancera red tobacco; manceradan beklenmeyecek kalitede bir parfüm.markayı pek beğenmem niş olduğunada inanmam ama bu parfüm baya baya niş olmuş.açılış çok yoğun acı ve buruk.bütün notalar burnunuza saldırıyor.30 dakika içinde koku sakinleşiyor.zaman geçtikçe güzelleşiyor.tatlı kırmızı meyveler, tütün,vanilya yoğun olarak hissettiğim notalar.bir öd parfümü değil ama öd sürekli alttan alttan diğer notaları destekliyor

              Yorum


              • Zara Bois Soleil

                Yorum


                • Parfumerie Particulair Type writer bugünün parfümü. Havayı soğuk görünce geçen sene splitten gelen dekantını kullandım. Çok özel bir parfüm ama kalıcılığı maalesef kısa. 3 saatte tenimden uçtu.

                  Yorum


                  • Hendley Untitled kullandım. Açılışında ilk olarak hafif yanık ve köksü vetiver mevcut ve sonradan orris(çok kısa bir süre hissedilip yerini irise bırakıyor) ekleniyor. Orris, notalarında geçmese de ben o şekilde hissediyorum ve belki de kullanılan iris akorundan dolayı böyle düşünüyorum. Parfüm genel olarak çok değişim göstermeden ilerliyor diyebilirim ama her kullandığımda farklı bir notanın öne çıktığını gözlemledim. Önceki hafta kullandığımda iris ve sandal ağacı baskınken şimdi de vetiveri daha baskın buldum. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi.

                    Yorum


                    • Al haramain - Amber oud Tobacco Edition Çok çok sevdiğim bir koku. Tobacco vanille ile benzerlik taşıyormu ikisinide kullananlar yorum bırakabilir mi ?

                      Yorum



                      • Armanı oud royal kullandım. Hayvansalligin olmadığı temiz kokan bir ud, safran ve tütsü ekseninde ilerleyen güzel bir kompozisyon.Cevapla

                        Yorum


                        • Maubossin Aequalis kullandım Kalıcılık ve performans olarak çok beğendim


                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum


                          • Nicolai Patchouli Intense. Güneşli sonbahar günü eski vefalı bir dost gibi.

                            Yorum


                            • Cartier Declaration d'Un Soir.

                              Yorum


                              • Orto Parisi Boccanera
                                Kuru olarak kullanılmış Sandal ağacına yapılan kakaosu bol şekeri olmayan bitter çikolata dokunuşları. Sıcak ve yer yer oriental-gourmand tarzlı. Yün ve boğazlı kazakla kombini zevk verici

                                Yorum


                                • Abbathdoom
                                  Abbathdoom Yorumladı
                                  Yorumu düzenleme
                                  Soğuk havalarda çok iyi gidiyor
                              İşleniyor...
                              X