Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Issey Miyake L'eau D'issey Pour Homme Noir Ambre

    Açılışı tatlı baharatların egemen olduğu tozlu, buruk bir safran ile beraber karanlık, dumansı bir şeklilde yapıyor. Safran amber ile beraber parfümün ana gövdesini oluşturuyor. Hatta safran bir çok yerde ambere oranla daha baskın ama kullanılan safran baharatlarla beraber o kadar güzel harmanlanmış ki klasik safran kullanımlarının dışında daha az köşeli ve karamelize edilmiş reçinemsi bir hissiyata sahip. Bu reçinemsi hissiyat parfüm ısındıkça ve tene oturdukça deri, papirus ve vetiver ile beraber yine dumansı zaman zaman tütsülü bir hissiyat veriyor. Diplerde ortaya çıkan odunsuluk yine bu tatlı aromoya destek vererek kremsileşip teninizden ayrılıyor.

    Bu zamana kadar denediğim en benzersiz designer parfümlerden bir tanesi. Bir designer parfümden ziyade özel seri parfümleri gibi hatta onlardan da fazlası.

    Yorum


    • Heeley Athenean

      Ege kıyılarında güneşli bir gün. Denizden çıkmışsınız, denizin tuzlu suyunu içine çeken havlunuz sırtınızda, incir ağaçlarının gölgesinde ki masada rakı sofranız hazır yanında da meze olarak sadece bal tadında kavun.

      Heeley Athenean yaz parfümü değil yazın tam olarak kendi kokusu. Her damlasında pozitif duyguları harekete geçiren insanı rahatlatan ve ege sahillerine sürükleyip bırakan bir parfüm.

      Yorum


      • Matiere Premiere Encens Suave

        Seviyeyi arşa çıkartan mükemmel bir odunsu.

        Daha reçinesi üzerinde, çıralı, taze bir odun parçası. İnce ince kıydığınız bu odunu yaktığınız ilk anda ortamı kaplayan ve genizini yakan tütsülü dumansılığı. Gotik, karanlık ve depresif. O kadar derin ve iyi işlenmiş bir parfüm ki daha ilk koklayışta sizi büyülü bir yolculuğa çıkartıyor.

        Bois d’Ascese, Memoirs Of A Trespasser, Profumum Roma Arso, By The Fireplace tarzında odunsu parfüm düşkünlerinin ilk sırasına yerleşecek iddialı ve zengin harmanlı bir çalışma.
        Son Düzenleme matrai; 22-02-23, 17:31. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • L’Artisan Parfumeur Batucada

          Bir Virgin Island Water hayranı olarak bu kokudan da beklentim oydu aslında. Tropikal tarz kokuları seviyorum. Ama ikisi de tropikal havaya sahip olmasına rağmen bence bambaşka iki tür,iki koku.

          Batucada bir Brezilya kokteyli olan Caipirinha kokusuna gönderme yapıyor. Maalesef ben denemedim bu kokteyli ama Batucada’yı yorumlayacak olursam açılışta şekerli ve lime’lı bir kokteyl gibi açılıyor. Belki de Caipirinha budur. Açılışı oldukça tatlı bana göre. Şekerli kokular severim, sevmem diyemem. Ama burdaki şekerli kokteyl havası beni biraz zorluyor. Parfüm tene yerleştikçe tuz ortaya çıkmaya başlıyor. İlginç bir yön değiştirme. Tamamen tuzlu, sucul bir lime notası hakim.

          Kısacası konsept olarak güzel bir parfüm. Ama üzerimde kullanmayı pek sevmiyorum. Aklıma geldikçe bir sprey bileğime sıkıp hatırlarım. Öyle bir dost benim için.

          Yorum


          • Robert Piguet Casbah

            Sarsıcı bir sabunsu tütsü parfümü. Yeşil notalarla parlatılmış, tütün ile dumanlanmış, baharatlarlarla keskinleştirilmiş net bir tütsü yorumu. Mumlarla aydınlatılmış bir şapelde ayine hazılarnan bir rahibin elindeki kandili sağa sola savurması ile kutsanmak gibi. Bir tütsü parfümünden beklediğiniz kirli ve karanlık yapıda değil daha çok parlak ve temiz sabunsu yapısı olan bir tütsü parfümü. Bu dengeyi kuran ise kesinlikle angelica ve aldehitler. Ben tütsü parfümü sevmiyorum diyenlerin bile beğenisini kazanacak, boğucu olmaktan uzakta, ruhu dinlendiren ve arındıran bir ambians parfümü.
            Son Düzenleme matrai; 23-02-23, 09:33. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Amouage Journey Man

              Parfüm dünyasında en hoşuma giden şey burnun gelişmesi. Mesela ilk dekantımı denediğimde African Leather bana çok ama çok kötü bir koku gibi gelmişti. O kadar kötü gelmişti ki tahammül edemiyordum. Sonra boşa sıktığım her ml’i için pişman oldum.

              Amouge Journey de onlardan biri benim için. İlk kokladığım zamanı hatırlıyorum. İnanılmaz ağır bir Orta Doğu kokusu deyip geçmiştim. Ama artık öyle mi ? Değil. Benim için çok katmanlı oldukça başarılı oluşturulmuş bir kompozisyon. Açılışta yoğun karabiber ve dozajında ayarlanmış tatlılık… Devamında çok olgun ama güzel kullanılmış bir tütün… Baharatların birbiriyle dansı… Kısacası Orta Doğu piyasası için çok kaliteli oluşturulmuş bir yapıt.

              Denedikçe gelişen burunlara…

              Yorum


              • Sospiro Afgano Puro

                Topraksı paçuli ve dumansı tütünün ön planda olduğu puslu ve karanlık bir ormanın nefis tasviri. Dökülen sarı yaprakların toprakla bütünleşen hali. Çürümekte olan nemli odun parçalarından yükselen dumansılığın verdiği gizemli, puslu karanlık aura. Misk’in kattığı kararında hayvansılık. Her anı ile hem sizi hemde çevrenizi etkisi altına alıp büyüleyecek üst düzey kalitede ve ultra performansa sahip bir parfüm.

                Yorum


                • Duftanker MGO Duftmanufaktur Dark Side kullandım. Rania J. Ambre Loup ile benzer nüanslara sahip ama ondan bir tık daha az kirlilik barındırıyor. Vanilya ve tonka çekirdeği kullanımları gayet dengeli ve baymıyor. Biraz da çikolatayı andıran bir tatlılık var ama neyden kaynaklı bilemiyorum. Genel olarak beğendim. Güzel bir reçineli-baharatlı amber parfümü. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                  Yorum


                  • Maskülen tanımını baştan yazan bir parfüm The Tragedy of Lord George. Filmlerde işlenen serseri centilmen milyoner tiplemesine özel olarak bestelenmiş gibi bir kompozisyona sahip. Sıcak hissiyatın verdiği çekicilik ve temiz dokusunun getirdiği olgunluk burnunuza çarptığı an zihninizde karanlık ve yoğun bakışlar, özel dikim bir takım elbise ve girdiği ortamı zamanı durdurmuşçasına domine eden bir karizma canlanıyor.

                    Yorum


                    • PR. | Fumidus
                      20 fıs ile yanık vetiver terapisi. endonezya vetiverini saf halde sevebilenler için bu seviye hiç de boğucu gelmeyecektir. zaten ne kadar çok sıkılsa da daha yoğun fakat yarım saatin ardından dirsek seviyesine inen bence ideal düzeyde bir yayılımı var. ana olarak boozy yanık acı vetiver göze çarpıyor fakat açılışın hemen ardından güçlü odunsuluk da ön planda. basit ama zevkli.

                      Yorum


                      • Dior Leather Oud

                        Extreme parfümleri sevenlerdenmisiniz. Aykırı ve uç noktalarda dolaşan karanlık, kirli ve sanatsal bir parfüm. Animalik tabirinin ‘’lik’’ takısı bu parfüme light kalır.

                        Performansı mı? Siz koklamaktan yorulursunuz o kokmaktan yorulmaz.

                        Yorum


                        • xeryus rouge

                          Yorum


                          • Aaron Terence Hughes (ATH) - Adonis kullandım. Diğer denediğim parfümlerindeki gibi sentetiklik oldukça fazla ve 3-5 fısla tüm odayı dolduracak bir güce sahip. Kokusu ise önceden elimde olan Ozone ile %90 benzer(narenciye + nane + ambroxan) diyebilirim. Genel beğeni ve performans konularında üzmez.

                            Yorum


                            • Lancome / Mille et Une Roses

                              1999 Christine Nagel yapımı parfümün 2022 Maison Lancome serisi yeniden yorumu "Binbir Gül". Gerçekten de gül gibi bir parfüm bu.

                              Pek aram yokken geçen sene gül parfümleri ilgimi çekmeye başladı. Hem kışlık vanilyalı, reçelsi ama yine de tatlılığı ile baymayacak, hem de yaz için eskiden bahçemizde açan beyaz güller ya da incecik yapraklı katmerli mayıs gülleri gibi hafif kokulu yazlık bir gül arıyordum. İlkini bulamadım. İkincisi için YSL Blouse'u edindim, yeşil bir gül olarak güzel ve rahat kullanımlı ama yine de aradığım gül değildi.

                              Piyasadaki pek çok gül parfümü içinden Mille et Une Roses'i tercih etmemdeki en büyük sebep, içeriğinin yüksek oranda doğal olmasıydı, dedim ki, "hiç olmazsa bir parfümle daha az zehirleneyim". İyi bir fiyattan indirimli denk gelince almaya karar verdim. (Şu an Beymen'de tüm seri aynı fiyat ama bir ara bazılarının etiket fiyatları daha düşüktü nedense...)

                              Binbir Gül, ismiyle müsemma bir parfüm. İlk andan itibaren yorun bir gül bulutunun içinde buluyorsunuz kendinizi. Ama özellikle ilk 5 dakika tam anlamıyla gülsuyu gibi bayık ve tatlımsı, ve baygın ve bunaltıcı kokuyor. Bu aşamada gelen derin bir pişmanlık...

                              Neyse ki bu evre çok uzun sürmedi ve parfümün diğer destek akorları devreye girmeye başladı. Miskten gelen bir temizlik ve çok ayırdedemesem de amber olduğunu düşündüğüm kremsi bir katman ortaya çıkmaya başladı. Bu aşama gülle kokulandırılmış bakım ürünleri gibi kokuyor, hiç şikayetçi değilim.

                              Son aşamada misk daha baskın hale geçti ve koku sivrilmeye başladı. Bu aşamada Blouse ile benzediğini söyleyebilirim, ama onun daha hafifi...

                              Kalıcılık ve yayılımı ortalama, ilk aşamaya tahammül edebildiğim sürece yazlık, ferah ve temiz bir parfüm Mille et Une Roses. Benim içimi başlarda baymış olsa da, tatlı ve baygın gülleri sevenler bayılarak kullanabilirler.
                              Son Düzenleme Rayiha; 15-06-23, 19:23. Tarafından yapıldı.

                              Yorum


                              • zoologist Squid
                                Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X