Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

# Seçmece Split # ARŞİV

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Mustafa Üstadım, iş yogunluğundan gün içinde unuttum kusura bakmayın. Karınca kararınca şimdi bir miktar gönderdim. Eğer zarar telafi olmaz ise yine imkanlar dahilinde destek olmaya da çalışırım. Dostlar Elinize yüreğinize sağlık.

    Yorum


    • cantona8, ben de yoğunluktan anca ş’edebildim.. cornelius, yazdıklarına katılıyorum..

      Yorum


      • Orjinal yazı sahibi: connoisseur View Post
        Bu tarz mesajlara cevap vermeyi dogru bulmuyorum ama kendi adima konusmam gerekirse pandeminin basladigi Mart 2020 den beri benim isyukum iki mislinden fazla artti, bu yuzden geri kalan zamanlarimda aileme ve ozellikle ogluma ayirdigim zamani arttirmak zorunda kaldim ve forumda aktif olmak icin ayirdigim zamani da dogal olarak azalttim fakat forumu takip etmeyi ve bana ozel mesajla gelen sorulari ve talepleri yanitsiz birakmadim.
        Forumdaki yanlis olan her unsura yonetimdeki arkadaslar tarafindan ilk firsatta mudahale ediliyor, bu forumdaki uyeler tarafindan bazen farkedilebilir bazen de yetki derecelerinden dolayi farkedilmeyebilir.
        Derya ile tanisma ve birlikte calisma firsatimiz olmadi ama Ege ve Ali ile zaten devamli iletisim halindeyiz, keza Altug ile de oyle ve kuruldugundan beri forum uzerinde aldigimiz aksiyonlari rapor olarak kimseye sunmuyoruz, herkes icin bu is bir hobi; onemli ve herkesi etkileyecek bir is yapmissak zaten duyuru olarak yayinliyoruz.
        Aktif yonetimdeki kisiler arasinda da herhangi bir konu hakkinda inisiyatif alamayacak, forumla bilerek ilgilenmeyecek ya da ses cikaramayacak tek bir kisi yok. Herkesin oncelikleri zaman zaman degisebilir, farkli olabilir.
        Asil konuya gelirsem, split teki urunlerin kargolanmasi esnasinda olusan sorunu en basindan beri zaten biliyordum, hatta olusan zayiatin telafi edilme mesajlarinin yayinlanmasindan once de maddi olarak yardim eden uyeler bulunuyordu. Bunlarin hicbiri yapilmasa ya da olmasa da biz (yonetim)ya da Altug (bireysel olarak) zaten Mustafa'nin verdigi emekleri karsiliksiz birakmazdik. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.
        Sahsen bundan sonra duzenlenecek ilk splitte bahsedilen guvence bedelinin ya da sigortanin alinmasi taraftariyim, bu konu icin yonetim olarak bir kural koymamiza da gerek yok, simdiye kadar zaten yapilmamasi hataydi, biz de on ayak olamadik. Split'i duzenleyen kisi kendi hakkaniyetli kurallarini koyar, bu ya Mustafa ya da Altug olur -split duzenleyen kac kisi var ki?-, kafamiza yatmayan ya da eklenmesi gereken bir kisim olursa herkes ozgurce yorumunu yapar, sonuc olarak ortaya cikan taslagi hep birlikte degerlendiririz.
        Öncelikle bu tarz mesajlardan kastın ne olduğunu sormak isterim. Sadece bu konuda beni aydınlatırsanız da çok memnun olurum. Eğer yazdığım şeyler rahatsızlık yaratıyorsa onu da bilmek isterim. Üye olarak görüşümü topluluk içinde belirtmemde bir sakınca varsa ona göre hareket edebilirim. Ama açıkçası düşündüğümü söyleyebilmeyi ve muhatabımla iletişim kurabilmeyi tercih ederim.

        Benim forum yöneticilerinin şahsi iş yüklerinin artması veya ailelerine ayırdıkları zamanla ilgili hiçbir sözüm olamaz. Kendimde bunu sorgulama haddi bulmuyorum, herhangi bir üyenin de buna itirazı olacağını düşünmüyorum. Benim yazıda kastettiğim şey de bundan bağımsız ve bence oldukça açıktı, siz -birden fazla kişi, benim bildiğim ve üstte de bildiğim kadarıyla belirttiğim en azından 4-5 kişi- kendi aranızda konuşuyorsunuz, olaylara da hakim olduğunuzu söylüyorsunuz ve yönetim olarak konuyla ilgileniyoruz veya bir çözüm üstünde düşünüyoruz gibi basit bir cümle dahi yazmadınız. Temelde bahsettiğim şey de bundan ibaret, yoksa oluşan maddi zararın "bir noktada" bireysel olarak karşılanacak/yönetim olarak karşılanacak ya da üyeler tarafından karşılanacak olması değil. Olay kimin karşıladığı değil yani. Hatalı bulduğumuz veya mağduriyet yaratan bir durumla ilgili, hobi olarak aktif bulunduğumuz bir forumda karşılıklı diyalog kuramayacak insanlar olduğumuzu da düşünmüyorum. Ortada mağduriyet vardı, önemli de bir konu olmasına rağmen yönetim tarafından herhangi bir duyuru, kısa metin veya ilgilenildiğini belirten bir cümle görülmediği için bu durum oluştu. Ben de bir forum üyesi olarak konuyla alakalı düşüncemi dile getirdim. Bu kadar basit. Cevap için teşekkürler.

        Yorum


        • Ben kendimi yeterince ifade ettigimi dusunuyorum. Yazdiklarimi herkes kendi mantik cercevesinde degerlendirip yorumunu yapabilir ve yine isteyen herkes forum kurallarina uygun olarak dusuncelerini belirtebilir, bunda kesinlikle bir kisitlama yoktur. Konu hakkinda da daha fazla yorum yapmayacagim. Son olarak sunu soylemek istiyorum, bu surecte duyarli davranip kendi imkanlari dogrultusunda katki saglayan herkese tesekkur ederim.

          Yorum


          • Herkese merhabalar, adım ve forumdaki pozisyonum anıldığı için cevap yazma gereği ve hakkı hissettiğimi belirtmek istiyorum. Öncelikle splitlerde her zaman yaşanılabilecek bir sorunun çözülmesine yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki splitlerde zararın paylaştırılması için bunun bir kurala bağlanması fikrine ben de katılıyorum. Hatta toplanacak sigorta fonunun her split başında değil de yaşanan aksilik sonucu istenilmesini teklif ediyorum. Splite katılan herkes çıkabilecek bir sorunda ortak ödeme yapmayı baştan taahhüt etmiş olabilir... Belirlenecek kurala uymayanlar sonraki splitlerden men edilebilir. Bu konudaki çözümler daha da genişletilebilir, tartışılabilir.

            Ancak, bu splitte yaşanan aksilikte özellikle yönetimin hedef gösterilmesini çok da adil bulmadığımı belirtmek isterim. Yöneticileri her zaman eleştirebilir, açıktan mesaj yazarak fikirlerinizi belirtebilir ve bir gündem oluşturabilirsiniz. Bizler de hata yapabilir ve eleştirilebiliriz elbette. Şahsım adına şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki; forumda yazılan bırakın her konuyu, her bir kullanıcının yazdığı bir harfi bile okuyor ve forumun işleyişinde bir sorun çıkmaması ya da kurallarımızın ihlal edilmemesi için yoğun vakit harcıyorum. Foruma yazı yazarak katkıda bulunamıyor olabilirim, bilmelisiniz ki bu kadar yakından takip edip bir şeyler yazmaya vakit/enerji/konsantrasyon bulamamak beni üzüyor.

            Bu splitte ortaya çıkan problemi en başından beri izliyordum. Aksiyon almak için ise çıkabilecek bir ihtilafın belirtilerini görmeyi takip ediyordum. Çok kısa bir sürede cantona8 'nın ve cornelius 'un yaklaşımlarıyla ve diğer herkesin iyi niyetiyle sorunun çözüleceği aşikar oldu. Zaten, kendilerinin tecrübesi buradaki hiç bir yöneticiden az değildir hatta çoktur.

            Genel olarak, sanmıyorum ki burada kimse, yöneticilerin üstten bir tavırla ya da yöneticilik pozisyonunu vurgulayarak her olaya müdahale etmesini, karışıklığa ya da bütünlüğü bozacak taraftarlıklara yol açmasını istiyor olsun. Ya da kimse çıkıp bizi yönetin, ne olur yönetin demiyordur. Fakat bize ulaşan, sorunları için mesaj yazan herkes kendilerine nasıl yaklaştığımızı ve çözüm yollarımızı nasıl sunduğumuzu gayet iyi bilmektedir.

            Ayrıca, forumla ilgili meselelerde connoisseur ve Abbathdoom ile aramızda görüşüp ortak bir fikir birliğine vardıktan sonra yapılan eylemlerimizle bizlerin müdahalelerine tanık oluyorsunuz. Arkadaki işleyişten haberinizin olmaması gayet normal bir durum. Zaten, sürekli, yöneticilerin her şeye karışıp farklı farklı söylemlerle foruma müdahale etmesi sizleri aşırı rahatsız edebileceği gibi forumda ortaya koymaya çalıştığımız amaçlara da hizmet etmezdi. Forumdaki herkes değerli ve kıymetli bizler için. Bu sorunda da görüldüğü üzere herkes ne kadar nazik ve anlayışlı olduğunu ortaya koymuş, yönetimin müdahale etmesine gerek kalmadan harika bir şekilde sorunun çözümüne yardımcı olmuştur. Forumda kurmak istediğimiz düzen ve yönetim şeklimizin hedefi de bu samimiyet ve paylaşımdır.

            Herkese tekrar ve teker teker teşekkür ediyorum.


            estefanyen

            Yorum


            • İsmen tek tek yazmamın amacı sadece daha önce "yönetim" adı altında insanların çağrıda bulunmasına rağmen kimsenin herhangi bir açıklama yapmamasından ve foruma değer veren bir üye olarak dışardan gördüğümü yazıya dökmemden ibarettir. Onun dışında ne amaçladığımı ya da neyi ne sebeple düşündüğümü tekrarlamayı anlamsız buluyorum.

              Yönetimde olan hemen her arkadaşla en azından konuşma geçmişimiz vardır, hiçbiri ile bugüne kadar en ufak bir tartışma yaşamadım, o yüzden kimseyle şahsi bir sorunum olmadığını yazmama gerek olmadığını düşünsem de maalesef olası yanlış anlaşılmalara karşı belirtme ihtiyacı duyuyorum. Ama aleni olarak ortada olan bir durumda insanların yöneticilerden reaksiyon beklemesi ve "görünen durum" ile ilgili eleştiride bulunulması "hedef göstermek" olarak algılanmazsa veya "bu tarz mesajlar" olarak nitelendirilmezse olası sorunlarda daha sağlıklı bir diyalog oluşabileceğine inanıyorum. Yine de paşa gönüller bilir tabii.

              Emeklerin için teşekkür ederim ali .

              Yorum


              • Öncelikle geçmiş olsun. Herkes için cüzi sayılacak bir miktarla olası zayiatların, spliti düzenleyen ve emek veren kişilere yük oluşturmaması adına mantıklı bir karar.

                Yorum


                • Geçmiş olsun hem Mustafa hocama hemde parfümü denemeyi bekleyenlere, bende kargomu teslim aldım

                  Yorum


                  • Split çok zor bir iş, gerçekten hakkınız ödenmez. Bana düşen katkımı gönderdim ben de, etiketleyen arkadaşa teşekkür ederim. Çok fazla mesaj vardı okuyamıyorum pandemide görevli olduğumdan bir süredir. Kargomu da teslim aldım bu arada. Teşekkür ederim.

                    Yorum


                    • Göz ucuyla biraz takip etmeye çalışsam da yoğunluktan anca yazabiliyorum:

                      Kargomu sorunsuz bir şekilde teslim aldım.

                      Guerlain Musc Noble'ın küçük sevimli dekant şişesini barok buldum, çok hoş.

                      Kokular hakkında kategorilendirmeli değerlendirmemi ise önümüzdeki hafta yeni açılan başlığa yazmaya çalışacağım.

                      Split sigortasını geç de olsa ben de yaptırdım.

                      Hayatın her bölümünde olduğu gibi forumda da liberal, demokratik kültürü oluşturacak, geliştirip yaşatacak her türlü iletişim, eylem ve çalışmaları olumlu buluyor destekliyorum.

                      Teşekkürler.

                      Yorum


                      • Lanetli parfüm Dunhill Century de dekantlanıp paketlere girdi... Yarın kalan kargolar da yola çıkıyor

                        Yorum


                        • Selective44
                          Selective44 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Harbiden ne uyuz parfümmüş.

                        • protectedsugar
                          protectedsugar Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Pipoya ve pipo tütününe sırt çevirip sadece parfüme devam eden Dunhill ailesine Alfred Dunhill'in bedduası isabet etti herhalde :-))

                      • Brkblk10 501881015019
                        cemm 501881015019
                        ntmm22 501881015016
                        Selective44 501881015015
                        caliban 501881015008
                        Freerange 501881015011
                        Erens 501881015013
                        h.g.w 501881015009

                        Yorum


                        • Kargolar Ctesi çıkmıştı. Ben biraz boşladım forumu iki gün. Bugün herkese ulaşmış olur kargoları. Bir sorun çıkmadığı taktirde sayfayı arşive almadan önce "sigorta fonu" için ne kadar ücreti toplandığını yazacağım Herkesin yüreğine sağlık.

                          Yorum


                          • Kargomu teslim aldım. Eline,emeğine sağlık hocam.

                            Yorum


                            • Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                              Brkblk10 501881015019
                              cemm 501881015019
                              ntmm22 501881015016
                              Selective44 501881015015
                              caliban 501881015008
                              Freerange 501881015011
                              Erens 501881015013
                              h.g.w 501881015009
                              teslim aldım hocam kargomu. Henüz açmadım. Ama burnuma güzel kokular geliyor. Bu sadece şişenin kokusudur umarım 😁🙄

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X