Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kahve Kültürü

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Burası benim daimi uğrayacağım bi' başlık artık. Keyifle ve heyecanla takip edeceğim önerileri, yeni fikirleri, yöntemleri. Harika!

- Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

Yorum

Bana makina tavsiye edin üstadlar gözü kararttım

Yorum

• matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Lagerfeldim bi marka var onu çok methediyorlar italyan markası bulursam yazıcam onu. Biraz tuzlu bişey ama ucuza mal alacak kadarda zengin değilim Başlıyorsak bişeye şöyle güzel kalifiye bişeyle başlamak lazım. o yüzden kalifiye bir makina lazım yarın öbürgün de değiştirmeye ihtiyaç duymayacağım kahveyi kendisi öğüten türden

• Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Anladım Tchibo'da kilerin öğütme özelliği varmıydı bilmiyorum ama bi' çok fonksyonu var ondan eminim. En yükseği 700TL civarı bi' şeydi diye hatırlıyorum.

Şu linktekini bi' inceler misin Altuğ hocam. Kafandaki makinaya uygunluğu açısından.

https://www.tchibo.com.tr/cafissimo-....html?dim1=Arg

• Miriel
        Miriel Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben makine değil French Press kullanıyorum ancak makineden tavsiyesinden önce ne tarz kahve istiyorsunuz? Espresso? Filtre?

Ben tam bir kahve bağımlısıyım.Türk kahvesiyle aram pek yok ama günde 6-7 fincan az sütlü,şekersiz Nescafe gold içiyorum.Güne onunla başlıyorum.Evde azaldığı zaman hemen alıyorum.Bitmesine tahammülüm yok...Sigarayı bıraktıktan sonra kahve düşkünlüğüm arttı diyebilirim.Arada farklı çeşitler denesem de en sevdiğim Nescafe gold.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
        Bana makina tavsiye edin üstadlar gözü kararttım
        Güzel bir konu açmışsın Altuğ Hocam, bu aralar bende espresso makinası almayı düşünüyorum. Çok bilgim olmadığı için bir türlü karar veremedim. Bir arkadaşım delonghi nin makinelerinin ev için yeterli olacağını söyledi. İnternette Krups un makinelerinin çok sağlam olduğunu okudum. Ama onlarda tam otomatik. Daha mı iyi kötü mü karar veremedim. Çekirdek kahveler de benim damak tadıma en uygunu illy nin çifte kavrulmuşu oldu. Segafredo da bğendiğim markalardan biri ama hala parfüm gibi sürekli yeni markaları deniyorum.

Yorum

• matrai
          matrai Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Geliyorum Gürcan hocam peşindeyim yetişicem sana. Konuyu açtığım için iyi mi ettim kötümü ettim anlamadım. Bu kadar kahve tutkunu olduğunu bilmiyordum çok fena gaza getiriyorsunuz insanı

Bu konuyu açtığınız İçin öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Parfüm kadar sevdiğim bir diğer konuda kahve. Aslında bir aralar baya sardımıştım ama son zamanlarda kendimi biraz frenledim. İlgi ve talep oldukça burada değişik paylaşımlarda bulunabiliriz.
        Benim maceram bir toplantıda Lavazza kapsül makinelerinden espresso içmemle başladı. O bir an damakta patlama yapıp kaybolan aroma beni çok etkiledi sonra espresso favori kahvem oldu, nihayetinde bu düzeneyi evde kurmalıyım dedim. Aslında olaya istediğim zaman istediğim kahveye ulaşabilmek amacıyla başlamışdım ama baktım ki maliyet avantajı da müthiş.
        Önce bir De Longhi ECO 310 espresso makinesi aldım starbucksdan standart Espressodan alıp onlara çektirdim bunu evde kullanmaya başladım baktım ki oradaki kahvenin aynısını yapıyorum. Sonra 3. Nesil kahvecilerden değişik kahveler almaya başladım. Maceram gayet güzel devam ediyordu taa ki artık damak zevkim bayat ve taze Çekilmiş kahveyi ayırt etmeye başlayınca kadar Aaa farkettim ki mühim olan öğütücüymiş makine herhalükarda görevini yapıyor. Öğütücüde olay biraz karışık, en ince kahve şekillerinden birisi olan (En incesi türk kahvessi) espressoyu homojen bir şekilde öğütebilecek kapasitede olan bir cihaz gerekiyor ki makineden daha pahalı. Bunuda hallettim artık filtre kahve french press gibi kahveleri de yapabilmeye başladım. Yukarıdaki makine olayına da devam etmek istiyorum; bu alacağımız kahve makinasının yanında süt köpürtme aparatı da varsa yani buhar çubuğu, latte veya cappucino da yapabiliyorsunuz. Bununla yetinmedim bir de hario aldım. Şuan evde çok değişik kahve çeşitleri yapabiliyorum. Favorim ; Zaman müsait ise Americano, kısıtlı ise espresso, plase Hario.
        Şu an tam otomatik bazı makinelerde alınabilir seviyelerde mevcut. Bu dünya ayrı bir dünya, maliyet tartışılabilir. Konuya aşina olmayan arkadaşlar için söylüyorum talep geldikçe her türlü tartışmayı yaparız.
        Selamlar.

Yorum

• matrai
          matrai Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Artık kendi isminle bir kahve yapmaya yaklaşmışsın. Yeni kahve çeşidi Testosteronosso

• Miriel
          Miriel Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Parfüm severler taze kahvenin farkını damaktan önce burunları ile farkedecektir..

• Lagerfeld
          Lagerfeld Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Dostum nefis bilgiler vermişsin, teşekkürler.
          Sinirim bozuldu şimdi bana makina araştırtacaksınız.

Ben bu konuyu sevdim, yazmaya devam edelim.

En son taze kahvenin öneminde kalmıştık ve hali hazırda kavrularak aylar öncesinde pakete girmiş veya öğütülmüş kahvelerden uzak durmamız gerektiğinden bahsetmiştik. Gelelim taze kahve alabileceğimiz yerlere. Son dönemde kaliteli olduğunu okuduğum ve alışveriş yaptığım/yapacağım yerlere;
        • Probador Colectiva
        • Coffee Department
        • Bonarri
        • Kimma Coffee
        • CoffeNutz

Bu 5 kahvecide belirttiğim şekilde siparişiniz sonrası kavurum yaparak gönderen 3. dalga kahve firmalarından. Kimma yeni açıldı, hatta hala açılma aşamasında diyebiliriz, başındaki isim kahve kavurma konusunda derece yapmış biri ve kahveleri Debussy 'nin bahsettiği nitelikli kahve sınıfında SCAA'dan 80+ puan almış kahveler. Diğerleri de yine araştırdığım kadarıyla TR'de bu işi en iyi yapan firmalardan. Şu ana kadar sadece Probador Colectiva'yı denedim ve çok memnun kaldım, sırayla deneyeceğm.

Son değinmek istediğim konu ise malesef üzücü, bu konu ülkemizdeki Türk kahvesi çekirdeklerinin kalitesizliği hakkında. Türk kahvesi diyince ilk etapta özel bir çekirdek gibi düşünüyor insan ancak malesef durum böyle değil, bir pişirme metodu. Üzücü olan nokta ise şu ki Türk kahvesi diye satılan çekirdeklerin Brezilya'nın kötü(çok kötü) çekirdeklerinden olan Rio Manas'ın bayat ve çook fazla kavrularak satılıyor olması. Dolayısıyla, yine tekrar etmiş olacağım ancak, taze kavrulmuş çekirdek alıp uygun şekilde öğüterek bu zevkinizi de üst düzeye çıkartabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus bu pişirme metoduna uygun türde kahve seçmek.

Ne kadar çok taze kavrulmuş çekirdek dedim değil mi..

Sevgiler..

Yorum

• matrai
          matrai Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hocam sen bu konuda benim için cevhersin. YaZılarını ilgiyle takip edeceğim bu sayfada

Teşekkür ederim matrai hocam, beraber öğreniyoruz.

O zaman kısaca asidite ve gövdeden bahsedelim, zira 3. dalga kahvecilerden sipariş verirken karşımıza çıkan ilk 2 terim bu olacak.

Asidite: Kısaca kahvedeki keskinlik ve ekşilik. Ekşiliği negatif anlamda algılamayın, zira doğru kavrulmuş bir kahvede ekşilik önemli bir etken. Son olarak kahvenin kavrulma derecesi arttıkça ekşiliği azalır çünkü bu asitler yok olur. Her çekirdeğin kendine has kavurma gerektirmesinin sebeplerinden biri budur.

Gövde: Kahvenin damağınızda oluşturduğu tat yoğunluğu olarak özetleyebiliriz.

Afrika kahveleri genellikle nispeten daha asidik ve fazla narenciye tadları barındırırken, Amerika kahveleri daha çok kakao ve fındık tadları barındırır. Tabi bu kadar geniş bir genelleme yapmamak lazım esasında ancak yolun başında biri olarak bunları söyleyebilirim.

Bir mesajın daha sonuna geldik..

Sevgiler..

Yorum

Forumun adı kahvehobi.com olsun bence herkes buraya yazmaya başlamış)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

www.baristasepeti.com adresinden internet üzerinden kahveye dair pek çok ürüne ulaşmak mümkün. Ben epey zaman filtre kahve tükettim. Artık içmiyorum doktor tarafından yasaklandı bana kahve. Herkese de tavsiyem abartmadan tüketmek lazım. Herşeyin kararı iyidir. Çokta masum bir içecek değil. Vücuttan kalsiyum atımını kolaylaştırıyor ki kalsiyumun vücuda geri alımı o kadar kolay olmuyor. Ayrıca bazı ürünlerin ülkemizde bazı ticari gruplar tarafından bilinçli olarak özendirildiğini düşünüyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Kesinlikle çok yararlı bir konu olmuş bu. Ben de Moka Pod almayı düşünüyorum bu aralar. Hali hazırda French Press de hazırlıyorum ama bazen espresso şart oluyor. Her sabah sade bir Türk kahvesi içmeden işe başlayamıyorum.

Bir de hangi ülkelerin kahvererini tercih ediyorsunuz?
              The right way to brew delicious and well balanced coffee with moka pot.

Yorum

Bu saatte üşenmedim gittim kahve yaptım kendime. Bu kadar kahve yazısı okuduktan sonra içmeden uyuyamazdım..

Yorum

Konunun bu kadar tutacağını tahmin etmiyordum. Ne kadar çok kahve sevdalısı varmış forumda

Yorum

• Pikcell
                    Pikcell Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Bende kardeşim Barista olduğundan beri bu konuya merak saldım ama uygun bir platform bulamadık sanırım, o yüzden gecikti promesta. Hep içimizde varmış yoksa kahve sevdası.

• promesta
                    promesta Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Çok keyifli bir merak gerçekten, kahve ile aram olsa kesinlikle saplantılı olurdum

Ben de dışarıda kahveye gömüldüm bugün. Sizin yüzünüzden uyumak yok bana bu gece
                  4 - 5 sene önce espresso bağımlılığı vardı bende, günde 2 - 3 tane içer, 3 - 4 saat uyku ile dururdum en fazla.

Yorum

Bugün hangi kahveyi içtim? Kahve parfüm dışı konulardan çıkıp özerkliğini ilan edebilir bu gidişle..

Yorum

Kahveyi hiç aramam ama bu konuyu okuyunca resmen bağımlılar gibi yokluk sendromuna girdim.

Yorum

İşleniyor...
                      X