Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Lezzet Köşemiz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    İstanbul için 2 katkı da benden gelsin ; şimdiye kadar genelde restoranlar üzerinde durulmuş , belki daha detay önerilerim de olur ilerleyen zamanda.

    sakatat ı herkes sevmez ama seveni içinde büyük keyiftir , İstanbul beşiktaş çarşı içinde , kartal heykeline sadece 100 metre mesafede bir Mabed var , Adı Baba Söğüş , mutlaka deneyimleyin derim ,

    İzmir usulu söğüşle başlayıp , Beyin tava yada soğuk tercih ederseniz Soslu beyin salatasına geçebilir , oradan İşkembe kavurmaya uğrayıp ,araya bir kaç çöp şiş sakatat seçmesi atıp , tüm gece tandırda pişmiş dana yanağı ile final yapabilirsiniz , tabi bu bahsettiğim menü 3-4 kişi keyifle yapılır . küçücük mekanda harikalar yaratmışlar , lezzet çok iyi , malzeme her daim taze , servisleri hızlı , fiyatları bu lezzetler göz önünde bulundurulduğunda makul. Bu kadar bol çeşit sakatat bir arada hiç görmedim , sadece uzmanlaştıkları bu alanda bana göre özel bir gastronomik deneyim yaşatıyorlar.

    ikinci önerim japon mutfağı severlere , Türkiyede japon mutfağı deyince genelde sadece sushi servis edilen yerler akla geliyor bir çoğu da batılılaşmış versiyonlarını sunuyor sushinin , ben Tokyo ya sushi yemek için gitmiş bir insan olarak orada da deneyimlediğim mutfağı istanbul da en düzgün şekilde Udonya restoranda buluyorum . Taksim de point otelin altında bir restoran burası ve türkiyede yaşayan Japonların tercih ettikleri bir yer . genelde müşterilerinin yarısı Japon oluyor . Menüsü aslında bir nevi japon meyhanesi diyebileceğimiz İzakaya ların menülerine benziyor. küçük porsiyonlarda çok farklı lezzetler tadabiliyorsunuz. Hiç bir kebapçıda bulamayacapınız kadar lezzetli bir soğuk közlenmiş patlıcanları var ki aklınızı başınızdan alır... somonun karın kısmını ızgara yapıyorlar , neredeyse tamamı yağ denebilir ancak lezzet muntazam , tako yaki denen osaka ya özel ahtapot topları var mutlaka denenmeli , türkiyede ki en iyi tempurayı burası yapıyor daha iyisini yemedim , Udonları tokyo dakilerden kesinlikle farksız , Somon ve biftekten müthiş tataki yapıyorlar. Sushi leride başarılı ancak ben öncelikle meze menüsünü öneririm , Uzakdoğu mutfağı severlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yer , merak edenlerle tecrübelerimi daha detaylı şekilde paylaşıp , öneriler verebilirim.

    şimdilik bu kadar , görüşmek dileğiyle.

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok güzel öneriler, elinize sağlık İstanbul'a gidince baya gidecek yer birikti

    • vesna
      vesna Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      teşekkürler.. çok iyi oldu. suşiye bayılırım. sumo performansı gösteriyorum yerken.

    • LesPaul
      LesPaul Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Baba söğüş gerçekten küçücük bir mekan ama lezzetler devasa 2. önerinizi ise yazdım bir gün mutlaka deneyeceğim.

  • #17
    Çok güzel başlık. Yemek yemeyi seven bir toplumuz ve malesef benim de kilo fazlam var ama can boğazdan gelir ) gıda sektörünün kontrolsüzce çığ gibi büyüdüğü şu dönemde yediğimiz kaliteli yemekleri ve aldığımız hizmetleri paylaşarak at, eşek, kedi vs yemekten kurtulabiliriz

    Yorum


    • #18

      Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
      Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı

      Cemal SÜREYA bugün de böyle

      Yorum


      • #19
        önümüzdeki hafta IWSA ( International Wine Spirit Academy ) düzenlediği , Vedat Ozanın katılacağı bir yemek şarap eşleşmesi var , ona katılacağım , Etkinliğin adı The Nose Meets Chef .. konsept şöyle , Vedat ozanın belirlediği kokular , chef in hazırladığı bu kokularla eşleşecek bir menü ile sunulacak , ve yine bu bütünü tamamlayacağı düşünülen şaraplar servis edilecek... eminimki kokular üzerine çok konuşulacak ... heyecanla bekliyorum , izlenimlerimi buradan paylaşırım ...

        Yorum


        • #20
          OT isimli kafe/bar/restoran konseptli mekana gittim.

          http://otgrup.com/

          Bu 2. gidişim zira ilkinde çok memnun kalmıştım.
          Ortamı hoş,servis elemanları yeterli .
          Mönüyü alıyorum elime, bunların mönüleri de gayet güzel karar vermekte zorlandım yine.
          Sonunda Ottoman Burger olsun dedim.
          İçecek olarak yine alkolsüz meyve kokteyli aldım.
          Servis hızı gayet iyi.
          Sunuma bayıldım.Logolarında olan inek/öküz neyse artık onun şeklini ahşaba yapmışlar ve çok hoş görüntü çıkmış.
          Bravo.Böyle sunumlara bayılıyorum.
          Çatal,bıçak sunumuda teneke kova içinde bu da farklılık olmuş çok sevdim.
          Ottoman Burger soslu jülyen doğranmış et içeriyor dolayısıyla klasik burger anlayışınında deil ama çok başarılı.
          Lezzet olarak da 10 puan veriyorum.
          Yalnız bir sıkıntı var bu tarz yerlerde söylemeden geçemiycem.
          Bu hamburger sunumunda kesekağıdı gibi bişey de getirmeleri gerek koyup yiyelim diye.
          Eliniz ayağınız batıyor yoksa.
          Bu sefer de öyle oldu, sos damlaya damlaya batırdı her yerimi.
          Yerken sos akıtma dışında herşeyiyle çok keyifli bir yemekti.


          Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_142113.jpg
Views:	58
Size:	327.6 KB
ID:	5840
          Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_143004.jpg
Views:	55
Size:	376.8 KB
ID:	5841
          Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_143054.jpg
Views:	52
Size:	284.2 KB
ID:	5842
          Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_142509.jpg
Views:	49
Size:	341.1 KB
ID:	5843

          Yorum


          • #21
            Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_143531.jpg
Views:	62
Size:	428.7 KB
ID:	5846
            Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_143320.jpg
Views:	53
Size:	346.8 KB
ID:	5847
            Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_143918.jpg
Views:	58
Size:	401.1 KB
ID:	5848
            Zoom yaptım sizin için
            Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_144044.jpg
Views:	56
Size:	369.7 KB
ID:	5849
            Click image for larger version

Name:	IMG_20170118_144053.jpg
Views:	50
Size:	341.1 KB
ID:	5850

            Yorum


          • #22
            Bu iştah açıcı başlıkta benim gibi döner sevdalıları var ise İstanbul Kavacık'ta Bayramoğlu Döner'i tavsiye ederim. Her daim dolup taşar. Biraz telaşlı bir mekan kafa dinlemelik değil, manzara desen yok ama servis hızlı. İşin özü yediğim en iyi döner burada

            Yorum


            • #23
              Etli pırasa sarması, ilk defa denediğim ve çok lezzetli bulduğum bir keşif oldu. Standart etli, pirinçli iç kullandım. Pırasaları biraz haşlamakta fayda var. Boyuna atılan bir kesitle şerit haline gelen pırasaların (mümkünse yeşil kısmına fazla dalmayın beyaz tarafı daha lezzetli oluyor) içine malzemeyi koyup muska şeklinde sarıyorsunuz ve pişiriyorsunuz. Lezzet güzel, e o zaman afiyet olsun.

              (Birdaha yapar mıyım? Senede bir belki)

              Yorum


              • #24
                Yine yöresel bir lezzet sunmak istedim
                (sunum şahsıma aittir

                Tereyağda kavrulnuş ve tavuk suyuna un çorbası. İcinde tavuk parçacıkları var ben göğüs etini tercih ediyorum. Üzerinde acı pul biber sosu ve yine muhteşem lezzet.

                afiyet olsun...

                Yorum


                • Kartaliçe
                  Kartaliçe Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Elinize sağlık çorbanın her çeşidini çok severim sizin yaptığınızda nefis görünüyor

                • Phery
                  Phery Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Sevgili Kartaliçe çok teşekkür ederim. Umarım bir gün sizede ikram ederim.

              • #25
                Orjinal yazı sahibi: LesPaul
                Bu iştah açıcı başlıkta benim gibi döner sevdalıları var ise İstanbul Kavacık'ta Bayramoğlu Döner'i tavsiye ederim. Her daim dolup taşar. Biraz telaşlı bir mekan kafa dinlemelik değil, manzara desen yok ama servis hızlı. İşin özü yediğim en iyi döner burada
                Bende çok seviyorum Avrupa yakasından geliyorum yemeğe lezzet inanılmaz , fakat içeride çok gürültü oluyor rahatsız edici derecede

                Yorum


                • #26
                  .Aslına bakarsanız bildiğimiz başemol soslu fırında makarna. turşu şahsıma aittir 🙂 Şuraya bırakayım dedim 😊

                  afiyet olsuuuun....

                  Yorum


                  • #27
                    ​​​​​Bugün günlerden külbastı. Sevmeyeni vururum, şakam yok.

                    Click image for larger version

Name:	unnamed.jpg
Views:	63
Size:	2.49 MB
ID:	16661
                    Ekli Dosyalar

                    Yorum


                    • alikaptan
                      alikaptan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      güzel bir baharatla müthiş

                  • #28
                    Peynirli poğaça ve mandalinalı kurabiye hemen tarifide vereyim
                    kurabiye için: iki mandalinanın kabuğu rendelenir suyu sıkılır(hem suyu hemde kabuğu kullanılacak) üzerine1 paket margarin,1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 bardak pudra şekeri ,1 yumurta ,1 paket vanilin,1 paket kabartma tozu,2 bardak nişasta ve aldığı kadar un yumuşak ele yapışmayan hamur yapılır şekil verilerek üzeri hafif pembeleşene kadar fırında pişirilir.
                    Peynirli poğaça: yarım paket margarin,yarım bardak yoğurt, 1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek), yarım bardak sıvıyağ,1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un yoğurulur yine ele yapışmayan yumuşak hamur yapılır.içine peynir,maydanoz,pulbiber karıştırılır poğaça şekli verilir üzeri pembeleşene kadar fırında pişirilir afiyetle yenir
                    Son Düzenleme Kartaliçe; 17-02-17, 16:38. Tarafından yapıldı.
                    http://www.fragrantica.com/member/1049144/

                    Yorum


                    • #29
                      Bir garip kemal Paşa tatlısıydı kendileri fakat hikâ yesi, üzerine tahin dökülüp ikrama hazırlanmasini bile bekleyemeden bitti...

                      Yorum


                      • #30
                        Bunun adı şırdan bilen bilir Türkiyede bir tek adanada yapılır biz adanalılar için vazgeçilmezdir

                        Yorum


                        • Kartaliçe
                          Kartaliçe Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          zaten acıktım yapmayın böyle şeyler
                      İşleniyor...
                      X