İstanbul için 2 katkı da benden gelsin ; şimdiye kadar genelde restoranlar üzerinde durulmuş , belki daha detay önerilerim de olur ilerleyen zamanda.
sakatat ı herkes sevmez ama seveni içinde büyük keyiftir , İstanbul beşiktaş çarşı içinde , kartal heykeline sadece 100 metre mesafede bir Mabed var , Adı Baba Söğüş , mutlaka deneyimleyin derim ,
İzmir usulu söğüşle başlayıp , Beyin tava yada soğuk tercih ederseniz Soslu beyin salatasına geçebilir , oradan İşkembe kavurmaya uğrayıp ,araya bir kaç çöp şiş sakatat seçmesi atıp , tüm gece tandırda pişmiş dana yanağı ile final yapabilirsiniz , tabi bu bahsettiğim menü 3-4 kişi keyifle yapılır . küçücük mekanda harikalar yaratmışlar , lezzet çok iyi , malzeme her daim taze , servisleri hızlı , fiyatları bu lezzetler göz önünde bulundurulduğunda makul. Bu kadar bol çeşit sakatat bir arada hiç görmedim , sadece uzmanlaştıkları bu alanda bana göre özel bir gastronomik deneyim yaşatıyorlar.
ikinci önerim japon mutfağı severlere , Türkiyede japon mutfağı deyince genelde sadece sushi servis edilen yerler akla geliyor bir çoğu da batılılaşmış versiyonlarını sunuyor sushinin , ben Tokyo ya sushi yemek için gitmiş bir insan olarak orada da deneyimlediğim mutfağı istanbul da en düzgün şekilde Udonya restoranda buluyorum . Taksim de point otelin altında bir restoran burası ve türkiyede yaşayan Japonların tercih ettikleri bir yer . genelde müşterilerinin yarısı Japon oluyor . Menüsü aslında bir nevi japon meyhanesi diyebileceğimiz İzakaya ların menülerine benziyor. küçük porsiyonlarda çok farklı lezzetler tadabiliyorsunuz. Hiç bir kebapçıda bulamayacapınız kadar lezzetli bir soğuk közlenmiş patlıcanları var ki aklınızı başınızdan alır... somonun karın kısmını ızgara yapıyorlar , neredeyse tamamı yağ denebilir ancak lezzet muntazam , tako yaki denen osaka ya özel ahtapot topları var mutlaka denenmeli , türkiyede ki en iyi tempurayı burası yapıyor daha iyisini yemedim , Udonları tokyo dakilerden kesinlikle farksız , Somon ve biftekten müthiş tataki yapıyorlar. Sushi leride başarılı ancak ben öncelikle meze menüsünü öneririm , Uzakdoğu mutfağı severlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yer , merak edenlerle tecrübelerimi daha detaylı şekilde paylaşıp , öneriler verebilirim.
şimdilik bu kadar , görüşmek dileğiyle.
sakatat ı herkes sevmez ama seveni içinde büyük keyiftir , İstanbul beşiktaş çarşı içinde , kartal heykeline sadece 100 metre mesafede bir Mabed var , Adı Baba Söğüş , mutlaka deneyimleyin derim ,
İzmir usulu söğüşle başlayıp , Beyin tava yada soğuk tercih ederseniz Soslu beyin salatasına geçebilir , oradan İşkembe kavurmaya uğrayıp ,araya bir kaç çöp şiş sakatat seçmesi atıp , tüm gece tandırda pişmiş dana yanağı ile final yapabilirsiniz , tabi bu bahsettiğim menü 3-4 kişi keyifle yapılır . küçücük mekanda harikalar yaratmışlar , lezzet çok iyi , malzeme her daim taze , servisleri hızlı , fiyatları bu lezzetler göz önünde bulundurulduğunda makul. Bu kadar bol çeşit sakatat bir arada hiç görmedim , sadece uzmanlaştıkları bu alanda bana göre özel bir gastronomik deneyim yaşatıyorlar.
ikinci önerim japon mutfağı severlere , Türkiyede japon mutfağı deyince genelde sadece sushi servis edilen yerler akla geliyor bir çoğu da batılılaşmış versiyonlarını sunuyor sushinin , ben Tokyo ya sushi yemek için gitmiş bir insan olarak orada da deneyimlediğim mutfağı istanbul da en düzgün şekilde Udonya restoranda buluyorum . Taksim de point otelin altında bir restoran burası ve türkiyede yaşayan Japonların tercih ettikleri bir yer . genelde müşterilerinin yarısı Japon oluyor . Menüsü aslında bir nevi japon meyhanesi diyebileceğimiz İzakaya ların menülerine benziyor. küçük porsiyonlarda çok farklı lezzetler tadabiliyorsunuz. Hiç bir kebapçıda bulamayacapınız kadar lezzetli bir soğuk közlenmiş patlıcanları var ki aklınızı başınızdan alır... somonun karın kısmını ızgara yapıyorlar , neredeyse tamamı yağ denebilir ancak lezzet muntazam , tako yaki denen osaka ya özel ahtapot topları var mutlaka denenmeli , türkiyede ki en iyi tempurayı burası yapıyor daha iyisini yemedim , Udonları tokyo dakilerden kesinlikle farksız , Somon ve biftekten müthiş tataki yapıyorlar. Sushi leride başarılı ancak ben öncelikle meze menüsünü öneririm , Uzakdoğu mutfağı severlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yer , merak edenlerle tecrübelerimi daha detaylı şekilde paylaşıp , öneriler verebilirim.
şimdilik bu kadar , görüşmek dileğiyle.
Yorum