Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm fiyatlari

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Parfüm fiyatlari

Parfüm fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?Ben parfüm satışlarını pazarlama harikası olarak görüyorum....Geçenlerde bir kanalda bir belgesel seyrettim...5-6 amerikalı birleşip akarsuların içinde altın arıyorlar...Saatlerce günlerce haftalarca soğuk suyun içine dalıp altın bulmaya çalışıyorlar..Gün sonunda çıkardıkları altını hesaplıyorlar ve 500 lira etmiyor.Şimdi şu çabayı,çalışmayı görünce adam bize 100 ml şişelenmiş,çok havalı ambalajlara sardığı kokuları 1500-2000 liraya satıyor...2000 lira desek parfumun şişesine şuan 10 gr altın parası eder...Peki sizce lux olarak düşündüğümüz bir şişe parfümün maliyeti ne kadardır?Tamam belki yüzlerce insan çalışıyor,belki milyon dolarlık reklam tanıtım maliyetleri var. Ama ben şişenin içindekinin maliyetini merak ediyorum.Örneğin bir şişe Amouge maliyeti ne kadar?Bence toplamda şişesi kutusu ile beraber 100 lira maliyeti yoktur.Ama ürünü %1900 kar ile satıyorlar.Yani bu bir satış başarısı...Birazda kokunun muadili yok,mesela samsung televizyon almak istersiniz fiyatı pahalı gelirse lg alırsınız.ve onu ikame edersiniz.Ama Amouge jubilation kokmak isterseniz ysl kouros almazsınız şişesi ucuz diye .Tektir.Yani firma kokuyu 2000 lirada yapsa paranız varsa alırsınız...Peki bu dolar kuru ile bu işler nasıl olacak?Yarın dolar 10 lira olsa gene lüks parfüm almaya devam edermisiniz?Bence satışlarında düşme olmaz.Erişilmez oldukça,lüks kavramına ulaşmak da gittikçe zorlaşıyor sanırım....
    Aklıma dayımın anlattığı bir olay geldi.1960 larda eve büyük bir ayna almışlar duvar aynası.o zamanlar modaymış.Nerdeyse bir ev parası verilmiş sanırım aynaya.Çünkü yokmuş....Garip işler bunlar

Türkiye de ki hemen hemn bütün parfüm üreticileri ile muhabbetim var. Gerçek anlamda kaliteli hammaddelerle üretilen bir parfümün 1 litrelik saf esans maliyeti 1500 ile 3000 euro arasında değişiyor. Bu içeriğinde hangi kalitede malzeme kullanıldığı ile tamamen doğru orantılı. Bu bahsettiğim ifra kurallarına uyacak şekilde yapılmış olan bir parfüm esansı. Yani şu şekilde bakacak olursak 1500 X 6 = 9000 TL. 1 Litreden %33 extrait oranında parfüm yapsanız 100 ml şişelerde toplamda 30 şişe parfüm elde edeceksiniz. buda en düşük kalitede 300 tlye takabül etmekte. Litresini 3000 Euroya mal ettiğiniz bir esansı aynı şekilde %33 esans oranında 50 ml şişelerde 60 adet çıkartırsınız maliyeti yine 300 tlye gelir. Bu sadece esans maliyeti olup şişe kutu parfümörle şişe başı anlaşma ücreti dağıtım pazarlama ve bilimum giderler hariç ortaya çıkan saf parfüm maliyeti. Burda bahsetmiş olduğum rakamlar en düşük ve ortalama olan maliyetlerdir. Bu rakamlar daha da yükselebilir düşebilir de.

Yorum

Şişesi; evin en özel köşesine koyulan, sabah işe çıkarken ve gece yatmadan önünde eğilinen ve sıkmalara - koklamalara doyulamayan; bence tentürdiot içinde eriyik hale gelmiş pembe pamuk şekerden başka hiçbir esprisi olmayan Baccarat Rouge adlı çalışmanın bir litre formül fiyatının 15$ olduğunu biliyor muydunuz..?

Bugün ne kullandım?
      - MFK BR Ext.

Yorum

• mertus
        mertus Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ext ise 30 dolara kadar çıkabilir maliyet. Hatta 45...

Bence batch farkı olmayan parfümler tamamıyla kimya ürünü ve maliyeti çok az.Gerçek hammedeler kullanıldığında bir parfümü 2000 tl den aşa satmamaları lazım. Mesela aventusdaki ananas notasının yapımı
      Manzanate 100% 100
      Ethyl heptanoate 50% 100
      Allyl cyclohexyl propionate 100% 15
      Ethyl butyrate 100% 25
      Allyl amyl glycolate 100% 30
      Ribes mercaptan 0.25% 5
      Alcohol 2475

Yorum

Youtube fenomeni haline gelen Jeremy kendi parfümünü çıkardığında ön satış zamanında 28 ya da 38 bin doların (tam hatırlamıyorum videoyu da tekrar bulup izlemeye üşendim şu anda) kendisi için ilk etapta yeterli olduğunu söylemişti. Bu fiyatın içerisinde galiba her şey dahil mi değil mi kendisi belirtmiyordu ama totalde 300 bin dolarlık bir satış yapmıştı daha ilk batchden. Parfümünü yapan kişi de bildiğiniz gibi ağır toplardan biri olan Alberto Morillas idi. Jeremy'nin fiziksel görünüşünü de göz önünde bulundurursak bu adam daha çok satış yapar insanlara. Türkiye'ye de kargo gümrükten geçiyor olsaydı eminim ki meraktan alıcısı çok olurdu. Bu adam galiba kendi parfümünden çok ama çok para kazanacak.

Yorum

• protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ben örneğin kesin sipariş vermiş olurdum eğer Türkiye'de gümrük problemi olmasaydı :-)

• vagonlar
          vagonlar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ben de meraktan alacaktım hatta gümrüğü bile göze almıştım ama fiyatı riske değer değildi. Bir de o satıştaki belirtildiği rakamlar belki PR çalışması olabilir doğruluğu tartışılır. Benim de görüşüm baya kar edeceği yönünde onu da belirteyim.

Matrai hocam demek ki baya maliyetler konusunda yanılmışım .Litresi 3000 euro olan bir koku 100 ml lik %30 extrait kullanılarak şişesiz 600 liraya mal oluyormuş ki baya yüksek bir maliyetmiş.. İyi mal iyi para, yapacak birşey yok... Aklıma başımdan geçen bir olay geldi.. Ben ankaradayım, ankarada çantacılık yapıyorum..çanta kemer cüzdan valiz vs... 6 sene oldu galiba dükkana 2 tane garson kıyafetli genç çocuklar geldi.. Abi bugun açılışımız var istanbuldan geldik kemer almayı unutmuşuz acil ucuz yollu 2 kemer ver.verdik. Dedim ne açılışı?nusret ankarayı açıyorlarmış. Tabi kimse bilmiyor genellikle.öyle instigram hesabıda yoktu galiba 2013 te. Dediler istanbulda çok meşhur acun hergün bize geliyor yemeğe falan. Bende merak ettim internetten telefonunu buldum arayım bi nasılmış yemekler fiyatlar falan aradım ne var??
        hamburger yollayabiliriz...fiyat?? Galiba 20 -veya 25 liraydı o zaman... İçimden diyorum ki yav burgerking de menu (o zamanlar 6-7 falandı galiba) tam kazıkçı anlaşılan... Teşekkür ettim birşey istemedim..o gün burgerking den verdim siparişi ama aklıma girdi bi kere ..ertesi gün dedim arıyayım en fazla bir kez kazık yemiş olurum,siparişi verdim hamburgeri...geldi...karton kutuda.hambugerin içindeki et:150 gram vardı herhalde.patetes kızartmaları buyuk (elma dilim) ve özel sos vardı üzerinde..yanında da ıspanak yollamışlardı galiba ama o da inanılmaz lezzetliydi...yolladıkları kolanyalı mendil bile sıradan değildi...lavanta kokuyordu ve butun sukkan lavanta koktu. O zaman anladımki adamlar 5 liralık ürünü 25 liraya yollamıyorlardı .size 25 liralık hizmet veriyorlardı...
        Parfum işi de böyle sanırım iyi mal iyi fiyat....

Yorum

Maliyetleri kalem kalem ayırdığımız zaman ortaya ciddi rakamlar çıkabiliyor..

Kısa örnek
          Parfümör > Esans > şişe ve ambalaj >üretici kar marjı;
          Lojistik > Bayi - dağıtıcının kar marjı;
          Giriş yaptığı ülkenin gümrük mevzuatı (kdv, gümrük vergisi, ek vergi ötv gibi)
          Mağaza satış kar marjı

Ortaya suggested retail price: tavsiye edilen satış fiyatı çıkıyor... Bu sıralamaya göre 20 liralık ürün 200 lirayı bulabiliyor haliyle..

Ülkemizde Parfümde ÖTV %20 diye biliyorum (edc hariç) + standart KDV %18

Bence verdiğiniz örnek tam isabet hatta;

BKG: Eau de Cologne
          NST: Extrait de Parfum

olurdu sanırım

Yorum

İşleniyor...
          X