Parfüm fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?Ben parfüm satışlarını pazarlama harikası olarak görüyorum....Geçenlerde bir kanalda bir belgesel seyrettim...5-6 amerikalı birleşip akarsuların içinde altın arıyorlar...Saatlerce günlerce haftalarca soğuk suyun içine dalıp altın bulmaya çalışıyorlar..Gün sonunda çıkardıkları altını hesaplıyorlar ve 500 lira etmiyor.Şimdi şu çabayı,çalışmayı görünce adam bize 100 ml şişelenmiş,çok havalı ambalajlara sardığı kokuları 1500-2000 liraya satıyor...2000 lira desek parfumun şişesine şuan 10 gr altın parası eder...Peki sizce lux olarak düşündüğümüz bir şişe parfümün maliyeti ne kadardır?Tamam belki yüzlerce insan çalışıyor,belki milyon dolarlık reklam tanıtım maliyetleri var. Ama ben şişenin içindekinin maliyetini merak ediyorum.Örneğin bir şişe Amouge maliyeti ne kadar?Bence toplamda şişesi kutusu ile beraber 100 lira maliyeti yoktur.Ama ürünü %1900 kar ile satıyorlar.Yani bu bir satış başarısı...Birazda kokunun muadili yok,mesela samsung televizyon almak istersiniz fiyatı pahalı gelirse lg alırsınız.ve onu ikame edersiniz.Ama Amouge jubilation kokmak isterseniz ysl kouros almazsınız şişesi ucuz diye .Tektir.Yani firma kokuyu 2000 lirada yapsa paranız varsa alırsınız...Peki bu dolar kuru ile bu işler nasıl olacak?Yarın dolar 10 lira olsa gene lüks parfüm almaya devam edermisiniz?Bence satışlarında düşme olmaz.Erişilmez oldukça,lüks kavramına ulaşmak da gittikçe zorlaşıyor sanırım....
Aklıma dayımın anlattığı bir olay geldi.1960 larda eve büyük bir ayna almışlar duvar aynası.o zamanlar modaymış.Nerdeyse bir ev parası verilmiş sanırım aynaya.Çünkü yokmuş....Garip işler bunlar
Aklıma dayımın anlattığı bir olay geldi.1960 larda eve büyük bir ayna almışlar duvar aynası.o zamanlar modaymış.Nerdeyse bir ev parası verilmiş sanırım aynaya.Çünkü yokmuş....Garip işler bunlar
Yorum