Parfümlere ilgim ilk oluşmaya başladığı zamanlarda araştırma yaparken ilk uğradığım durak Parfüm Merakıydı.O yüzden yeri bende ayrıdır.Güncelliği ve devamlılığı da ayrı bir güzellik.O yüzden ona oy verdim
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
En Beğendiğiniz Parfüm Blogu
Çökme
X
-
İlk göz ağrım Parfüm Merakı olduğu için hala zaman buldukça açıp okurum. Daha önceleri de Saklı Notaları okurdum. Özellikle sayfa tasarımında yeşil tonlarla birlikte kullandığı nefis bi' 60'lar 70'ler müzik listesi vardı. Bayılırdım.- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 3 beğenme
Yorum
-
Kesinlikle Saklı Notalar hatta ondan öncesi Geltir vardı hala aktif ama Özgün hoca her iki forumdada aktif degil uzun zamandır , ailevi sorunları oldugu için ( annecigi rahatsız) . Özgün hoca bence hem burun olarak hem anlatım tarzı ve yaklaşımı olarak ve bu işi ilk sırtlayan insandır kendisi Türkiyede yeri bende zirvededir .
Daha sonra Gurme Kokular ve ondan sonra üçüncü sırada ise Raşit hoca tabiki .
7 nota 1 parfümde seçenekler içinde var ama açıktan kopya bi forumdur kendisi . Katıksız ve saf halde düzmece bi forum . Bu siteden alışverişimde olmuştur tamamen düzmece bi forum bunuda belirtmek isterim .
Yabancı platformlarda ise Basenotes daha iyi düye düşünüyorum .Fragnantıca ile karşılaştırdıgımda konsept anlamında altta olsada ilgililerin tecrübeli burunlar oldugu aşikar .
- 1 Beğen
Yorum
-
100% objektif olmak mümkün olmuyor muhakkak kendi beğendiğiniz notalar istemesinizde parfüm değerlendirme durumunda etkili oluyor. Raşit bey fazla sayıda decantshop sitesinden istettiği decantlarla, bay-bayan parfümü ayrımı yapmaksızın, parfümleri yorumluyor. Elbette onun da sevmediği notalar mevcut zaten yazıyor. O nedenle elbette Parfüm Merakı ancak başka yerlere de özellikle ülkemizin diğer değerli parfüm yorumcularının yazılarını incelemenin yanında yabancı yazarlar artı youtube videoları da belirleyici olabiliyor. Parfüm kişiye özeldir bu yüzden hiç kimsenin zevki bir diğerine uymaz. Gönül ister ki ülkemizde de youtube ortamında parfüm bilgi ve tecrübesine sahip örneğin Mete bey gibi değerli kişiler parfüm yorumlamaya başlasınlar 1-2 kişi var ama onlarda kendi zevklerine göre parfüm yorumluyorlar tabii hiç olmamasından daha iyi.PARFÜM HOBİSİNE VEDA !!!
Yorum
Yorum