Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralık2018

Çökme
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Gucci Pour Homme

Yorum

• Montale patchouli leaves.

Yorum

• Dior- Ambre Nuit. Bazen ferah bir gül, bazen ekşimtrak bir amber ile kendini gösteriyor.

Yorum

• Xerjoff - 40 knots, bu marka bu işi biliyor.

Yorum

• Terre d hermes 2008

Yorum

• houbigant - Iris des Champs

sevgili Lagerfeld ın güzel yorumu...
              başka söz bulamadım yazacak aynen aktarıyorum....
              sadece şunu söylemek istiyorum kokladığım en zarif iris yorumu olmuş bembeyaz kokuyor temizlik hissi neşeli bir havası hepsi var...

''Daha önce bahsettiğim Harvey Nichols sample paketinin derinliklerinden çıktı ve hayatıma girdi bu süsene bulanmış kibar iksir.
              Açılışta müge çiçeğinin ev sahipliğini yaptığı bi’ bahçede, capcanlı, fresh bi’ armuta yanaşmaya çalışan şık giyimli bergamot ve uzaktan onu kesen gülü görüyorsunuz. Pembe biber ise bunların fotoğrafını çekmeye çalışan gazeteci gibi. Kendini gizlemiş ama orada olduğunu belli ediyor. Çok doğal, çok canlı bi’ açılış. İlk dakikalarda enerjinizi yükseltiyor.

Bi’ bahçe partisi gibi olan bu ortama birazdan gri bulutlar eşliğinde hafif bi’ esintiyle ve tüm ihtişamıyla süsen giriyor. Elinde fazla göze batmayan ama çok şık bi’ çanta var. Yesemin.
              Bu esnada koku radikal olarak pudralı bi’ yapıya evriliyor. Serin ve seviyeli. Temiz veya sabunsu bi’ hissiyatta denebilir. Bi’ süre bu serin hava süsenin etkisiyle devam ediyor.

Bahçedekiler üşürken odunsu notalar (yeni kesilmiş odun gibiler) ellerindeki amber ve vanilyayı serpmeye başlıyor konukların üzerine. Ağır ağır ve dikkatlice. Bu kısımda koku biraz ısınıyor neyse ki. Bu arada armutun verdiği meyveli hissiyat yer yer kendini gösterip çekiliyor. Onu net alabiliyorsunuz.
              Sonlara doğru artık konuklara misk servisi yapılıyor ve iyice ısınıyorlar. Süsen hala etkili hala esiyor ama vanilya, amber ve misk ortamı gerçekten ısıtıyor. Bu kısımda biraz sıradan deodorantlar izlenimi veriyor ama içerik kaltesi bunu bana unutturdu. Açıklanan notalarda sandal ağacı da mevcut fakat ne kadar uğraştıysam da pek alamadım yada yakalayamadım.

Gözlerimi açtım ve kucağımda kedim bi’ güzel temizleniyor. Hayaller, hayatlar. :=)''
              İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• Lagerfeld
                Lagerfeld Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Aaa unutmuş gitmişim hep bunları. Houbigant köklü bi' markadır da pek adı geçmiyor bizim forumda. Zamanında Kraliyet mensuplarına parfüm tasarlarlarmış ve kokulu eldivenlerden bu zamana gelişleri tam bi' başarı öyküsü.

Teşekkürler sevgili Herod sayende kokuyla ilgili güzel anılarım canlandı. Bol bol keyfini sürmeni diliyorum parfümün.

• Herod
                Herod Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                ne demek rica ederim...öyle güzel anlatmışsınız ki ekleyecek söz bulamadım...
                prada lhomme yi anımsatsa da daha kaliteli daha zarif bir parfüm...

• PDM Layton.

Yorum

• Pryn - Turkish Leather

Yorum

• Balenciaga Ho Hang Vintage

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Areej Le Dore - Russian Oud

Yorum

• Tom Ford Tobacco Oud. Oud un kuru ahşabımsı hali. Keskin bir whiskey ile açılıştan sonra bastıran tiz ve kuru oud un arkasına gizlenmiş tütsülü, baharatlı, sandalağaçlı aroma benzoin ve vanilyayla yumuşatılmak istenmiş ama pek de yumuşadığı söylenemez... Kullanmaktan keyif aldığım bir parfüm.
                      estefanyen

Yorum

• Lagerfeld
                        Lagerfeld Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Sevgili ali Intense versiyonuna da ulaşırsan okumayı bekliyor olacağım.

• ali
                        ali Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        connoisseur kalıcılık maalesef tatmin etmedi hocam.

• ali
                        ali Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Lagerfeld üstadım hiç denemedim intense 'i. Mutlaka yazarım..

• Orjinal yazı sahibi: Fatal1ty View Post
                      Gucci Pour Homme
                      İsteriz bi dal hocam

Yorum

• Mfk Apls. Soğuk havaya çok yakıştı. Ara sıra beni rahatsız eden balımsı tatlılık soğuk havada hiç rahatsız etmedi. Serin hava kokusu değil buz gibi hava kokusu bu.

Yorum

• Lagerfeld
                          Lagerfeld Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          O bal başka bi' hava şartında ehlileştirilemez zaten.

Ferragamo Golden Acacia'da öyle... Ay'ın karanlık yüzünde kullanmak için bekletiyorum.

• caliban
                          caliban Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Aslında çok tatlı bir koku değil ama balın hem keskin hem de tatlı tarzı her havaya uygun olmuyor demek ki

• Medea
                          Medea Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Golden Acacia'nın balı ile APLS balı arasında belirgin farklılıklar var gibi geliyor bana. Golden Acacia, balıyla beni serseme çevirmişti, tek yumrukta knock-out olan boksör gibi hissetmiştim kendimi. APLS'deki daha reçinemsi bir bal, balmumu gibi bir etki yapıyor, uygun havada hiç rahatsız etmiyor.

• Bugün Guerlain L’Heure Bleue kullandım günün kasvetine uygun olarak.
                        https://www.fragrantica.com/member/789115/

https://www.instagram.com/sebnemin_dunyasi/

Yorum

• Guerlain - Ambre Eternel
                          Performansın iyi olsaydı keşke

Yorum

İşleniyor...
                          X