Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ekim 2018

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • aksam üzeri serin havada CRAQUELE ile devam


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Guerlain Bois d'Armanie. İsminde bois görüpte sert bir odunsu bir parfüm bekliyorsanız yanılabilirsiniz. Hafif tatlı tütsülü bir gövdede ilerleyen odunsu notaların sadece bir derinlik kattığı balzamik ve yer yer dumansı yapılı son derece farklı ve bir o kadar başarılı bir parfüm.

      Yorum


      • Vintage Azzaro pour homme

        Yorum


        • Xerjoff Mefisto

          Yorum


          • Serin geceye Xerjoff Casamorati 1888 gider
            ne kadar haci yagi deselerde inadina casamorati 1888 diyorum 😊

            Yorum


            • Nishane Colognise

              Yorum


              • Terre d’Hermes edt

                Yorum


                • Nishane - Cologniese. Mutsuzum. Buna parfüm diyenlere de kızgınım.

                  Yorum


                  • Lagerfeld
                    Lagerfeld Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Sevgiler, saygılar.

                  • matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Parfüm beğenip beğenmemek gerçekten göreceli bir kavram. Özellikle içinde bulunduğumuz kültürde, içeriğinde amber, oud, misk bulunan parfümler hacı yağı olarak yakıştırılırken diğer tarafta limon veya buna benzer asidik bazlar ihtiva eden kokularda kolonya olarak yaklaşılmakta. Aslında bu bizim, küçüklüğümüzden beri içinde olduğumuz kültürden dolayı, kokulara aşina olup, bilinç altımızda bu sınıflandırmayı yapmamızdan kaynaklı bir durum. Bu tarz kokuları hiç koklamamış olsak bakış açımız daha farklı olabilirdi. Bunlardan bir tanesi de Colognise. Bu parfümde tamamen bakış açısına dayalı ve ne umduğunuz ne bulduğunuz ile alakalı bir durum. Benim beklentim oldukça düşük olduğundan ve kullandığım anda beni gerçekten şok etmesinden dolayı yere göğe sığdıramadım ve halen de bu görüşüme harfi harfine katılıyorum. Basit bir yazlık parfümden benim beklentim boğucu olmaması, pozitif bir enerji vermesi ve performansını kendi standartlarına göre iyi olması. Colognise beni bu konuların hepsinde mutlu etti. Basit ama bir o kadar başarılı. Zaten parfümün hikayesini bildiğim için hikaye ile uyum sağladığından benim için kompozisyon olarak tutarlı ve başarılı. Bu hikayeyi de kısaca özetleyim çok fazla detaya girmeden. Parfüm otoriteleri ve Bloggerlar, Mert ve Murata sizin ülkenizde kolonyalar meşhurdur ama sizin koleksiyonunuz da neden bu tarz bir kolonya yok. Oysa ki siz Türkler kolonya konusunda uzmansınız sizden başarılı bir kolonya bekliyoruz diye bir serzenişte bulunurlar. Nishane de buna cevap olarak bizim kolonyamız böyle olur diye Colognise yi çıkartır. Yani aslında bu parfüm adından da anlaşılacağı üzere kolonya temelleri üzerine inşa edilmiş bir parfüm buna bu göz ile bakmak gerekiyor. Basit bir kolonyadan ne beklerseniz size fazlasını veriyor. Overdose olarak adlandırdığımız gövdeli bir nota üzerine inşa edilmiş bir parfüm değil. Hafif, naif ve pozitif. Bir tarafta Xerjoff Nio gibi 2000-3000 aralığında satılan ve hemen hemen aynı tarz olan bir parfüm diğer tarafta indirimsiz bir fiyatla bile 600 tl ye alacağınız Nishane colognise ki bizler 300 TL ye aldık. Bakın burda kokular aynı demiyorum yanlış anlaşılma olmasın tarz aynı. Beğenen beğenmeyen mutlaka olacaktır sonuçta başta da belirttiğim gibi parfüm göreceli bir kavramdır. Eğer böyle olmasa piyasaya bu zamana kadar çıkmış yüzbinlerce parfüm olmazdı. Herkes aynı parfümü kullanır mutlu olurdu. Şimdi mesela çoğunluğun yere göğe sığdıramadığı TT Ursa ile hiçbir zaman yıldızım barışmadı. Denedim, denedim olmadı. Ama hiç bir zaman ona parfüm diyene kızmadım

                  • protectedsugar
                    protectedsugar Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hârika bir parfüm; hem Kolonya hem de Kolonya üstü bir parfüm; yani Meta-Kolonya :-) Hele o son evresi yok mu..müthiş bir metallik koku algılıyorum; çok da iyi bir fiyata aldık gerçekten.. onun için Altuğ Hocam sana ve Nishane'ye tekrardan teşekkürler...

                • Nishane Fan Your Flames kullandım.

                  Yorum


                  • Creed - Aventus

                    Yorum


                    • Jo Malone sea salt

                      Yorum


                      • Club de Nuit Intense Man.

                        Yorum


                        • Nishane Vain & Naive. Fan your flames ile aynı taban üzerine inşa edilmiş. Fan your flames den rom, tütün ve hindistan cevizi çıkarılmış yerine aromatik, çiçeksi ve meyveli notalar kullanılmış. Kuzeni Fan your flames kadar cezbedici olmasa da yine de kolay kullanımı olması kendisini sevdirdi.
                          estefanyen

                          Yorum


                          • Terre d hermes 2008
                            Gercekten güçlü ve yayılımı sağlam

                            Yorum


                            • Francesca Dell'Oro - Ambrosine

                              Havayı biraz serin bulunca kıyıda köşede duran bu küçük sample'a gitti elim.

                              Tarçına pek tahammülüm olmasa da portakalla birlikte asidik ama harika bi' ikili olmuşlar. Bunlara yetişen nefis, kıpkırmızı bi' gülü bembeyaz ama biraz kirlenmiş çiçekler sarıyor.
                              Gülü kirletenler utansın derken kendi kendime öyle karakterli bi' amber adım atıyorki içeri... Ne gül kalıyor, ne çiçekler.

                              Gelirken sandal ağaçlarını, miskleri de toplamış... Hafif Ambre 114 çizgisinde ama daha dolgun, çok sıcak, ağır ve derin. Tam bi' ambiyans kokusu.
                              Kazak üzeri, atkı altı diyebileceğim bi' oryantal. Performans muhteşem. Bi' şişesi zor biter.

                              Son olarak, kışın ayazda insanlar ısınmak için size doğru yürüyebilirler. Açın kollarınızı, sarılın birbirinize.
                              - Stop the car...
                              - What ?!
                              - Stop the fuckin' car!

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X