Narciso Rodriguez Bleu Noir
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ekim 2017
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
- 8 beğenme
Yorum
-
Bugün baya bi parfüm denedim. Denediklerim arasında en ilginç gelenlerden birisi Zara - Rich Leather'dı. Parfüm ilk sıkıldığı an ve ilk yarım saat Creed - Aventus sonrasında ise o koku gidiyor gerisini hak getire. İkincisi yeni şişesiyle guerlain - lidge oldu. 2014 siyah şişe lidge ile koku olarak aralarında fark yok. Ancak kalıcılık ve farkedilirlik olarak kakao ve paçuli açısından siyah şişe baya bi önde bence. Ancak siyah şişe lidge açılmamış folyosu bile üstünde dururken ve iyi saklanmasına rağmen portakal notası abuk subuk bi hale gelmişti. Bu yeni şişedeki o portakal kokusu gerçekten niş parfümler seviyesinde. Velhasıl kelam lidge için reformüle olmamış demek mümkün. Ancak parfümü nasıl saklarsak saklayalım bazı notaların kaybolduğu gerçeğini bugün test ettim onayladım. Ha gün sonunda gittim TF Tuscan Leather aldım o ayrı.Son Düzenleme Azzura; 20-09-17, 22:07. Tarafından yapıldı.
- 6 beğenme
Yorum
-
Bugün, ne zamandır kullanmayı ertelediğim Jacques Bogart Furyo (vintage) ile beraberdim. İnsanın beynine balyoz inmiş etkisi yapan oldukça zor bir açılışla bana merhaba dedi. Çok zengin ve dolu dolu bir başlangıç. Kafurla kaplanıp karanlık hale gelmiş aromatik yeşilliklerin arasından hissedilen ve uzaktan Kouros çağrışımları yaptıran idrarımsı civetle hayvansal miske eklenmiş oryantal bir gül ve lavanta dokunuşu! Günümüzün parfüm açılışlarıyla hiç ilgisi olmayan bu şok açılışa alışmaya çalışırken değişimler gözlemlemeye başlıyorum. Yüksek perdeden giriş yapan kirli karanlık hayvansallık geri çekilip parfümün en sonlarına kadar fonda kendini sürekli hissettirmeye devam ederken sabunsu ve temiz sardunya dümeni ele alıyor. Çiçeksi yapıdaki indolik etkinin nedeni biraz yasemin olabilir. Buna eklenen kuru paçuli ve tarçın, karanfil gibi tatlı sıcak baharatlar harmana daha fazla boyut ve zenginlik katıyor. Giderek, miskin eşlik ettiği meşe yosununu andıran bir odunsuluk öne çıkıyor ve bana parfümün bu şekilde sonlanacağını düşündürtüyor ama her daim varlığını sürdüren miskin yanına bu sefer tatlılığı sınırlı, tozlu ve kuru bir vanilyalı egzotik amber sürprizi ekleniyor ve parfüm iyice sıcak bir yapıya bürünerek kapanışa geçiyor.
Çok eskide kalmış maskülen bir tarzı şahane yansıtan, adeta heyecanlı bir macera yaşatan müthiş bir kompozisyon olduğunu kabul etmem gerek. Katmanlı yapı, geçişler, başlangıçtan sona kadarki karakter değişimi, çok boyutluluk, zenginlik, denge, yapaylıktan uzak harman... Hepsi ders gibi! Zamanın ve güncel trendlerin (doğal olarak) çok gerisinde kalmış olmasını bir tarafa bırakırsak kesinlikle niş parfüm seviyesinde bir eser. Günlük kullanımda benim açımdan yeri olmayacağı kesin olsa da birçok modern niş parfümden çok daha fazla heyecan yaşattığı da bir gerçek. Performans da servet ödenen bir yığın güncel niş parfümden çok daha yukarda.Son Düzenleme Medea; 21-09-17, 03:25. Tarafından yapıldı.
- 8 beğenme
Yorum
Yorum