Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kilian Moonlight in Heaven

    gerçekten çok hoş mutlu eden bir koku ama yayılım ve performansta sıkıntı var oda tam olsa çok güzel yazlık çokta iltifat aldırır

    Yorum


    • PROFUMUM ROMA... SOAVISSIMA

      Sevdigim bi tarz degil ama arasira burnumu dinlendirmek istiyorum...Pudra kokulari bunu sagliyor... Ayrica kapali yerde kimseyi rahatsiz etmiyor... Teint de Neige in ikiz kardesi bebek pudrasi..

      SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • Xeroff alexendria 2; bugün ikinci günümüz ve yoğun bir kullanım yaptım.beni etkilemedi. bu fiyata şişesini hayatta almam.Güzelmi derseniz güzel. kalıcılık muhteşem. fark edilirlik oldukça iyi.Ne eksik derseniz birincisi çok pahalı ikincisi çok özgün bir yapısı yok

        Yorum


        • Histoires de Parfums Ambre 114

          Yorum


          • Black Orchid Parfum kullandım. Seviyorum Tom Ford un tüm Orchid parfümlerini. Black, Velvet, Orchid Soleil. Çevremden de hep olumlu yorumlar alıyorum. Benim parfüm konusunda huysuz eşim bile seviyor☺️ Kaliteli kokuyorlarmış. İçlerinde ilk tercihim Black Orchid EDP. Ama hepsi güzel ve kalıcı parfümler. Beni hiç baymıyorlar ve ağır gelmiyor kokuları.

            Yorum


            • Sigilli EA

              Yorum


              • junleon
                junleon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Sürekli bu kokuyu kullanıyorsunuz. Merak ettim ama fragrantica da bile yorum yok. Bilgi alabilir miyiz parfüm hakkında?

              • İbrahim20
                İbrahim20 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Mentollü ve okyanus ferahlığında oldukça keskin ve bir o kadar da sıra dışı bir koku. Kalıcılık ve fark edilirliği de gayet iyi.

              • junleon
                junleon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Teşekkürler

            • PDM - Layton.

              Yorum


              • Lorenzo Villoresi | Atman Xaman
                soğuk sigara külüne eşlik eden dolgun ama kararında bir ölmez otu ve çok hafifçe pudralı bir tatlılık veren nişastalı kuru meyveler. şimdilik çok sevemesem de oldukça özgün ve ilgi çekici bir yapısı var.

                Yorum



                • Ormonde Jayne Man

                  Kullandıgım zaman bundan da övgü aldım bir arkadasım cok begendi hatta

                  Yorum


                  • Zara vetiver pamplemousse kullandım. Açılışı resmen ağız sulandıran, şu ana kadar deneyimledigim açık ara en gerçekçi greyfurtla gerçekleşiyor, inanın greyfurtu kestiğinizde burnunuza gelen koku gibi. Çok ferah ve doğal bir greyfurt kesinlikle. Akabinde greyfurta yumuşak bir mandalina eşlik etmeye başlıyor ve koku hafif tatlilasiyor, ama hala baskın nota greyfurt. Kurumaya doğru yumuşak ve çimensi vetiver kendini gösteriyor ve koku bu şekilde kapanışı yapıyor. Yayilim ilk bir saat ortalama , sonra hızla düşüyor. Kalıcılık ben de 3-4 saati buldu. Ara ara tazelemek ve biraz fazla dozajlamak kaydıyla ilkbahar yaz için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Ucuz fiyatı da göz önüne alındığında tam bir bol bol sık çık kokusu. Ben beğendim.

                    Yorum


                    • PDM - Carlisle. 🙂

                      Yorum


                      • CdG | Vettiveru
                        limon ile keskinliği arttırılıp neroli ile tat katılmış çiğ otsu vetiver. genel yapısı vetiveril asetat ile benzer. arka planda carven vetiver'deki samansı dokuyu andıran hafif kirli bir yapısı da var. kokusunu oldukça beğensem de bende baş ağrısı yapan birkaç parfümden biri.

                        Yorum


                        • Brut, Brut Parfums Prestige

                          Rakı. Bildiğin rakı. Tekirdağ Rakısı. Bu parfüm apaçık bir şekilde rakı kokuyor...

                          Çocukken rahmetli dedemlerin macır komşularıyla birlikte kurduğu rakı sofrasında otururken ceketlerinden gelen kokunun nostaljik etkisinin bunda payı olabilir veya Tekirdağ’ın anason kokulu sahil sokakları içinde geçen çocukluk dönemimi biraz da hatırlattığı için… Benim için bu eski kokuyu psikolojik kavrayıştan bağımsız ele almak zor olsa da elimden geldiğince geri çekilip nesnel bakmaya çalışsam da yine bana rakı kokuyor.

                          Yine de daha nesnel bir ifade ile yazmam gerekirse; bu benim kokladığım en anason baskın fujerlerden biri!

                          Belki de alkolün damıltılma tarihselliği bağlamında rakının atası olan parfümlerden bir parfüm olan Brut’te söz konusu olan; ezilmiş anasonların alkollü bir ortamda burnunuza taşınması…

                          Koku, açılışında havaya püskürtülen narenciyeler bizi selamlıyor ve ardından hemen fesleğen ve hafif nanemsi yeşil otlar ile serili zemine keskin anason balyozunu sert bir şekilde indiriyor!

                          Açılışın ardından anason, bir diğer majör nota lavantaya yakınlaşıyor ve keskin köşeli aromatik lavanta ile adeta gövde gösterisi yapıyor.

                          Sonrasında sardunya, yasemin, ylang ylang gibi çiçeklerin kendini göstermesiyle ortam biraz sakinleyerek çiçeksi bir dokunuş ile kokunun sertliği alınıyor.

                          Sonlara doğru iyiden iyiye fujer baz damarı olan vanilya destekli kumarine katılan biraz yosunlu-odunsu bir misk kokusuna dönüşerek temiz bir şekilde sonlanıyor.

                          1964 çıkışlı Brut, nostaljik bir aromatik fujer, retro bir barber shop parfümü. Bazılarına göre baba kokusu, anılar, eskiye dair bir şey. Brut defteri kapanmış olsa da bugün, koku mirasıyla parfümlendirme / kokulandırma sektörü ve imgelemde, hayatın içerisinde halen dolaşan bir hayalet…

                          Click image for larger version

Name:	brut-7.jpg
Views:	122
Size:	41.1 KB
ID:	201287
                          Son Düzenleme Aryan; 09-06-21, 18:07. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • Rayiha
                            Rayiha Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Benim için de çocukluğumun kokularından biridir Brut. 80'erin ilk yarısı, dayımın 20'li yaşlarında kullandığı parfüm. Metal kolyeli, parlak yeşil şişesini gizili gizli açıp koklardım. Şimdiki halini bilmiyorum ama o zamanlar çok güçlü, ferah, karakteristik bir kokuydu.

                            Tekirdağ demişken, sadece Tekirdağ'dan alınan rakının "Tekirdağ Rakısı" olduğu, ayrı marka olarak satılmadığı yıllarda, yakınlarımıza hediye olarak İzmir'e şişe şişe taşıdığımızı hatırladım şimdi Aryan

                          • Aryan
                            Aryan Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Gülümseten anılar ama aynı zamanda üzücü. Brut, her şeye rağmen halen nostaljik. Ama artık Tekirdağ'da üretilmeyen rakılar Tekirdağ Rakısı olarak geçiyor... Rayiha.

                        • PDM Pegasus.

                          Bu koku nedense bana uzay mekiği gibi kokuyor.

                          Yorum


                          • TF - Tobacco oud

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X