2 farklı sandal yorumu olan Acqua di Parma Sandalo ve Serge Lutens Santal Majuscule kullandım
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Sospiro - Laylati
az-orta tatlılıkta, bol pudralı vanilya-misk-paçuli. paçuli çok iyi kanalize olmuş, tek başına hissedilmiyor, tamamen bu üçü birleşik. misk temiz şekilde dengeli. yapraksı bir yeşillik de var. kenevir olabileceği söylenmiş fakat Kinski tarzından gayet uzak, keskin değil yumuşak tozlu hafif dumanlı bir yeşillik. pudralı, tozlu kısmı L'Air de Rien'i anımsatıyor. tatlılık çok daha az, Amber yok, meşe yerine başka türden bir yeşillik daha yoğun olarak var. benim tende katmanlı olmadı, tek düze fakat yayılım, kalıcılık üst seviyede. kullanmaktan bıkmayacağım, huzur veren bir koku profili var. ben yazın kullanıyorum ama asıl sonbahar-kışa iyi gider.
Black Afgano'yu denemediğim için benzerliği konusunda yorum yapamıyorum.
- 15 beğenme
Yorum
-
Back to black by killian. Tahammül sınırlarımı bu kadar zorlayan, bu kadar midemi kaldıran başka bir parfüm kokladım mi hatırlamıyorum. Sevenine elbette saygım var, ama mümkünse bir daha yollarımız kesişmesin.
- 11 beğenme
Yorum
-
orangeverte hocam, sizi ilk defa bu kadar sert görüyoruz Bugün de Olfactive Studio Close Up kullanmışsınız. Bence, şöyle bir Bowling Green açıp ferah, rahat bir nefes almalısınız...
-
-
Bu akşam deyim yerindeyse canım vanilyalı bir parfüm çekti... Vanilya genellikle tatlı ve kuvvetli yapısıyla kış kullanımı için uygun görülür ama bazı vanilyalı parfümlerin sıcak havada daha da güzelleştiğini farkettim. Özellikle vanilyaya narenciye veya beyaz çiçekler eşlik ediyorsa. Guerlain L'Instant da bunlardan biri. Açılışta kısa bir süre hissedilen narenciyeler, yerini yine limonsu bir kokusu olan manolya ile çok tatlı olmayan, hatta soğuk havada acımsı hissedilen bir vanilyaya bırakıyor. Yazınsa vanilyadan gelen bu acılık tamamen kayboluyor ve bazı yorumlarda tariflenen kremsi hissiyat, dip notalarda şahane bir şekilde ortaya çıkıyor. Sevdiğim parfümörlerden Maurice Roucel'in tasarımı olan L'Instant'ın ana akım parfümler içinde hakettiği değeri görmeyen bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Benzeri bir parfüme rastlamadığım, ama bir şekilde nostaljik, çok eskilerden tanıyormuşum gibi gelen bir parfüm. Gündelik telaş içinde kullanmaya kıyamadıklarımdan, özledikçe çıkıyor kutusundan.
- 9 beğenme
Yorum
-
Hermes Un Jardin En Mediterranee
Hermes bahçe serisine devam. Serinin gizli güzelliklerinden mediterranee. Yeşil bir koku ama bu ot,çimen yeşilliği değil de daha çok ağaç yaprağı yeşilliği içerisinde keskin tarzda kullanılmış narenciyeler var. Sahili olan bir vahşi orman vahşi narenciye ağaçları ve keskin yeşil yapraklı ağaçların olduğu bir yerin şişelenmiş hali gibi. Tabi bu seride her parfümde olduğu gibi doğallık akıyor. Genel beğenisi ortalama diyelim. Performans ortalama. Herkese mutlu pazarlar 🙃Son Düzenleme furkan1001; 12-07-20, 15:48. Tarafından yapıldı.
- 11 beğenme
Yorum
Yorum