Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nicolai New York Intense

    Yorum


    • Bugün Kenzo Flower kullandım.Bir ara beni baymaya başladığı için az kalsın yazlığa gelirken getirmeyecektim.İyi ki öyle bir hataya düşmemişim.Parfümüm buram buram koksun,etraftan beğenilsin diye düşündüğümde ilk aklıma gelenler arasında.Deniz ve çiçek kokularıyla uyumu çok güzel. Her zaman da iltifat alıyor.

      Yorum


      • atelier cologne grand neroli

        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Serge Lutens - Vetiver Oriental
          Hacı Şakir tarzı sabunsu bir yapı üstüne az tatlı Amber, İris ve Toz Kakao-Tonka ile ortalama bir koku şuanki algı seviyeme göre. Vetiveri isminde geçecek kadar hissedemiyorum ilk birkaç dk haricinde. Bu sefer meşe yosunu da çok hissedemedim, az dozajda sıktığımdan olabilir. Kullanmaya devam bakalım..

          Yorum


          • Ferrari Bright Neroli

            Bugün bir kolonya parfüm sıkayım dedim. Açılışı narenciyelerle yapan orta kısımda portakal çiçeği ve nerolinin eklenmesiyle somut halini alan bir parfüm. Genel beğenisi; beğenmeyen çıkmayacaktı. Performansı; ilk başlarda baya kendisini hissettiren bir yapıda sonrasında tene çok yaklaşıyor. Fiyat/Performans oldukça başarılı.En çok benzeyeni Tom Ford Neroli Portofino. Neroli Portofinoya o paralaro vereceğime Bright Neroli alır bolca bolca sürer keyfimi çıkartırım. Herkese günaydın. 🙃

            Yorum


            • Dior Sauvage

              Yorum


              • Rochas aquaman

                Ne mavi renkli şişesi ne de ismindeki aqua ile alakası olmayan yemyeşil kokan bir parfüm. Açılışı çok keskin bir okaliptüs ile başlıyor o kadar belirgin bir okaliptüs var ki diğer notaları resmen bastırıyor anca etkisi geçince biraz narenciye ve çiçekler belirginleşiyor zaten daha sonra da tenden ayrılıyor. Çok fazla derinliği yok fakat yaz için sıradan olmayan güzel bir alternatif. Bayan kullanımına da uygun bana hatta biraz hermes in Nil i ni anımsattı yeşil taraflarıyla.

                Yorum


                • Aryan
                  Aryan Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Kendisini koklayamadığım için neden ses getirmediğini anlayamadığım, üretimi durmuş bir Rochas ve Jacques Cavallier aquatiği. Belki zamanlama yanlıştı pomak hocam, siz ne düşünüyorsunuz?

                • pomak
                  pomak Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Üretiminin durması parfüm severlere pek bir şey kaybettirmemiş aslında, benimde yakın zamanda deneme fırsatım oldu çok ta ilgimi çeken bir parfüm değildi o yüzden pek de beklentim yoktu açıkçası post ta da dediğim gibi çok derinliği olan özel bir koku değil, yazlık yeşil temalı aquatik yönü bence pek olmayan gündelik bir parfüm. Bugün halen satılsa hem performans hemde tarz olarak çok tercih edileceğini düşünmüyorum genel kullanıcılar tarafından.

              • Click image for larger version

Name:	Screenshot_20200729_145725.jpg
Views:	332
Size:	154.5 KB
ID:	176052

                Ormonde Jayne - Royal Elixir

                Yorum


              • Mancera Cedrat Boise- o kadar yazlık arasında elim hep buna gidiyor hiç yormuyor çok naif bir parfüm.

                Yorum


                • Xerjoff - Lira
                  Niye "lezzetli" tanımı yapıldığını anladım. Gerçekten de ilk limonlu-vanilyalı kek kıvamında başlayıp, meyan kökü ile otsu ekşilik kazanıp ve karamel-tarçın ile daha da bir tatlanıp, bu elementlerden oluşan yeni pişmiş sıcacık bir kek gibi kokuyor. Sunum tabağında da üzerine 1-2 adet yasemin çiçeği bırakılmış. Yemesi/Koklaması çok zevkli. "Gurme" lere layık bir kek/koku yine de fazla sıkmak/yemek şeker komasına sokabilir.
                  Son Düzenleme Asaid; 29-07-20, 15:57. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Hdp1828 güzel bir greyfurt,okaliptüs Hindistan cevizi yorumu.


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Kenzo pour Homme, Kenzo

                      1991 yılı çıkışlı, kendine özgü aquatik kokusuyla bir 90’lar yaz klasiği olarak kendine yer bulmuş bir parfüm. Christian Mathieu imzalı bu koku, bana en fazla nostalji yaşatan yaz kokularından biri oldu.

                      Bir yaz parfümüne göre gerçekten kalın, zengin bir profile sahip bu koku, açılışında ilk olarak hemen yoğun, gerçekçi ve başarılı bir deniz havasıyla sizi selamlıyor. Bu kokuya çam, balsam köknarı gibi notalar günümüz parfümlerinde alışık olmadığımız tarzda farklı, yeşil bir yön çizerken; sandal, maun ve sedir de dikkat çekici bir odunsu özellik katıyor. Ciddi derecede hissedilir bir ağacımsı, odunsu özelliği olan bu koku; karanfil, gül, müge, yasemin, iris gibi çiçeklerden oluşan çiçeksi yönüyle de dikkat çekiyor.

                      En dikkat çekici yanları marine teması, ağacımsı-odunsu ve biraz da çiçeksi yönü olan bu kokuyu daha da kalınlaştıran diğer notalar ise: adaçayı, ardıç kozalağı, meşe yosunu, misk, bergamot, limon, kimyon, vetiver, amber, şeftali, labdanum.

                      Benim şahsen kokunun en sevdiğim yanları: En sevdiğim notalardan biri olan sandalın yüksek hissedilebilirliği, bugün çok karşılaşmadığımız tarzda retro bir hava veren ağacımsı notalar ve 90’ların çiçeksi erkek parfümlerinin ilk ipuçlarını taşıması… Ve daha da farklı, çeşitli notalar, dokunuşlarla zengin bir koku profiline sahip olması. Tüm bunları da deniz/marine konsepti içerisinde başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi...

                      Click image for larger version  Name:	o.32506.jpg Views:	5 Size:	121.1 KB ID:	176062
                      Son Düzenleme Aryan; 29-07-20, 17:29. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Rayiha
                        Rayiha Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Bu parfümün bendeki yeri ayrı zira sayesinde parfümde dozun ne kadar önemi olduğunu uygulamalı olarak öğrenmiştim Üniversitede sınıf arkadaşlarımdan birinin kullandığı parfümü çok beğeniyordum, birgün dayanamadım sordum ve Kenzo cevabını aldım. Aynı yaz okulda staja başladık, grupta üst sınıflardan, parfümün ağırının makbul olup su gibi aktığı memleketlerden bir öğrenci var, o da Kenzo kullanıyor, ama bidonla almış ve her sabah üzerine döküyor olmalı. Hissettiğim bunaltı hala aklımda. Güzelim parfüm mahvolmuştu benim için. Bir daha da cesaret edip deneyemedim.

                      • Aryan
                        Aryan Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        KPH kalın ve konseptine göre güçlü sayılabilecek bir koku olduğundan dolayı bahar ayları için de önerilebiliyor. Eski zamanlarda daha da güçlüyken, yaz sıcağında yüksek dozda nahoş bir durum ortaya çıkarabileceğini tahmin edebiliyorum Rayiha. Benim KPH'ya dair koku hafızam, bende nahoş bir hatırası olmayan çocukluk dönemlerime dair.

                    • Amouage Beach Hut

                      Başlangıcındaki o nane kokusunu aşırı sevip sonrasında ortaya çıkan tozlu ve yeşil nüanslara sahip olan vetiver kokusunu ayrı sevdiğim bir parfüm. Dekant bittiğinde muhtemelen şişeli alacağım

                      Yorum


                      • Jacques Fath Vers Le Sud kullandım. Yaz için en çok beğendiğim parfümlerden birisi. Marine temasında deniz yosunu çok baskın olduğunda biraz rahatsız oluyorum ama Vers Le Sud’da böyle bir sıkıntı çekmiyorum. Narenciyeli ve yeşil bir açılıştan sonra tam anlamıyla deniz kenarındaymış gibi hissettirmeye başlıyor. Ek olarak bugün incir yaprağı kullanımını biraz daha farklı buldum. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi.

                        Yorum


                        • furkan1001
                          furkan1001 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Hocam hayırlı olsun temin etmişsiniz darısı bana inşallah 🙃

                        • Abbathdoom
                          Abbathdoom Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Teşekkürler hocam. Umarım en kısa sürede bulursunuz.

                      • Hermes sur le nil kullandım

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X