Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Moustache Original 1949, Rochas

    Son zamanlarda beni en fazla şaşırtan parfümlerden birisi oldu. Aslında bunun sebebi bu parfüme karşı benim beklentimi düşük tutmuş olmamdı. Beni şaşırtmayacak, klasik limon baskın narenciyeli ferah bir koku bekliyordum ama…

    Evet koku, limon ve bergamot ile açılıyor ama dikkat çeken tarafı; genel olarak parfümün biraz tozlu, acımsı hatta bazı kullanıcı yorumlarında “küf”lü diye bahsedilen bir tarz kokuya sahip olması. Aslında bu bazı yorumlardaki “küf”lü ifadesi kokunun bir yönünü doğru karşılıyor mu tam emin olamasam da hafif o tarza yakın bir koku barındırdığını söyleyebilirim. Dedelerimizin o kaliteli, yıllanmış ceketlerine sinmiş nostaljiyi yansıtan kokunun benzeri bu parfümde de var.

    Baz bölümünde bugün modern ferah parfümlerde hissedemeyeceğiniz kadar cesur bir meşe yosunu yer alıyor, yanında da misk ve paçuli bulunuyor. Lavanta da limon, bergamot, meşe yosunu ile en fazla hissedilen notalardan biri olmakla birlikte kokunun kalbinde yer alan neroli ve menekşenin de altını çizmek gerekir. Bunların dışında da daha fazlasını; fesleğen, nane gibi benzer yeşil aromatik notaları da hissetmek mümkün.

    Son zamanlarda kokladığım/kullandığım en stilize notaların yer aldığı en minimalist parfüm olabilir. Nostaljik esintilere sahip, modern zamanlara da uyabilecek, gerçekten bir tarzı olan, yaz mevsimine uygun narenciyeli çok hoş bir centilmen parfümü.
    Click image for larger version  Name:	rochas-moustache-edt-fragrance-pc.jpg Views:	0 Size:	32.6 KB ID:	174938
    Son Düzenleme Aryan; 14-07-20, 02:01. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam, nereden temin ettiniz acaba

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Şuan temini, satışı zor bir parfüm. Son durumuna bakıp size bilgi vereyim furkan1001.
      Son Düzenleme Aryan; 13-07-20, 23:02. Tarafından yapıldı.

    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam alabilirim böyle zamansız maskülenlerin hastasıyız edp varda bunu bulmak zor

  • Amouage - Interlude Man Black Iris

    Yorum


    • Mancera kumkat wood

      Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • Serge Lutens Cannibale ve Five O'clock Au Gingembre kullandım. Bu Serge Lutens işini biliyor. Le Participie Passe hariç daha kötü parfümlerine denk gelmedim. Le participe passe cidden rezalet ama.

        Yorum


        • Bugün Black Orchid kullandım.Bu yazın en severek kullandığım parfümleri arasında.Sıktığımda kendimi iyi hissediyorum.Yoğun bir parfüm olmasına rağmen alerjimi tetiklemiyor.Kalite hissi veriyor.Kalıcılığı zaten tam istediğim gibi.Değerini sonradan anladığım parfümlerden☺️

          Yorum


          • Sisley Eau d’İkar


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • Trussardi Amber Oud

              fiyatına göre performansı iyi bir koku. Her ne kadar bazı kısımlarında yapaylık hissedilse de.

              Yorum


              • Guerlain L'Homme Ideal Cologne kullandım. Narenciyeli yönü olsun, kremsi yapısı olsun, nokta atışı tatlılığı olsun bence genel çerçevede yeterli bir yazlık. Performansı bence idare eder ama çoğu kişiyi tatmin etmez. Üretiminin durması üzücü gerçekten.
                Son Düzenleme vagonlar; 14-07-20, 10:34. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Bileğe bir fıs naxos , gerisi burberry touch

                  Yorum


                  • COCONUT

                    Hindistan cevizi kokusuna takilmis biri olarak iceriginde bulunan tum kokulari hemen hemen denedim... Bugun Estee Lauder Bronze Goddess ve coconut body sprey sıktım... Cok ta guzel oldu...
                    Coconut
                    Ylang ylang
                    Muz
                    Iceren parfum onerirmisiniz? Cok sevinirim

                    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                    Yorum


                    • YSL Rive Gauche PH. Vintage

                      Bugün teneke şişe den rive gauche kullandım kokuyu anlatmaya çok gerek yok aslında yaşı genç olmasına rağmen klasikler arasında yer bulmuş başarılı bir fujer baya da bilindik bir çalışma. Bugün koku içeriğinden ziyade şişelerinden bahsetmek isterim biraz, flankerları saymaz isek 3 farklı şişe de rive gauche üretildi bu zamana kadar 2003 de çıkan ve bugün benimde kullandığım uzun yuvarlak teneke şişe, 2011 de la collection serisinden çıkan kenarları siyah etiket ile kaplı olan kare şişe ve halen günümüzde satılan yine kare fakat yanlarında siyah etiketler olmayan şeffaf şişe rive gauche.

                      Malum reformülasyon durumları özellikle designerlar da başlı başına bir sorun Dior bu konuda başı çekse de pek çok bilindik markada da aynı durum söz konusu Ysl de bunlardan biri benim en sevdiğim parfümlerden biri olan Opium PH da reformülasyon hali katlanılmaz düzeyde iken rive gauche da durum çok daha kabul edilebilir düzeyde. Yukarıda bahsettiğim 3 farklı şişe RG ı kıyaslarsak ilk çıkan formül tabi ki de en başarılısı, koku diğer ikisine nazaran hem daha parlak hemde anason çok daha net hissediliyor. Bir ara basenotes de okumuştum teneke şişelerin de arka kısmında made in france yazan kısmın iki farklı çeşidi varmış biri ilk parti diğeri sonra çıkanlar diye ama bence fazla gereksiz bir ayrıntı diye düşünüyorum fark olacağını çok sanmıyorum. Teneke tasarımdan sonra çıkan cam şişelere gelirsek eğer benim elimde uzun zamandır yanları siyah kare olandan mevcuttu ve severek kullanıyordum hatta daha önceki yorumlarımda da belirtmişimdir benzerliklerini teneke ile yakın buluyordum, anason biraz geriye çekilmiş fakat halen çok kullanışlı ve alınabilir diye düşünüyordum bu yorumu yaparken şeffaf cam şişe elimde elimde yoktu, geçtiğimiz günlerde son versiyon şeffaf cam şişeyi de alınca orijinaline yakınlık anlamında siyah olanın önüne geçti şeffaf olan. İkisini tenimde test ettiğimde özellikle açılış kısmında şeffaf olanda aynı tenekedeki gibi bergamotu hissediyorsunuz ve daha canlı kokuyor, anason tenekedeki kadar doğal olmasa da halen kabul edilebilir düzeyde

                      3 farklı şişenin performanslarına bakarsak bence çok bariz farklar yok. Bazı fragrantica yorumlarında teneke şişenin efsane performansından falan bahsetmişler ama RG öyle aman aman çok performanslı ve saldırgan bir parfüm değil bence zaten bu tarz bir kokuda bence performansın çokta ehemmiyeti yok adı üzerinde centilmen tarzı bir kokudan sürekli burun tırmalamasını beklemek abes olur. fakat yine de performans sıralaması yaparsak burada ilginç bir şekilde en kalıcısı benim tenimde 2011 de çıkan siyah kare şişe oldu yayılım anlamında ise ilk versiyon teneke şişe az öncede bahsettiğim o mükemmel anasonlu bergamotlu açılışı ile ilk sırada fakat bir müddet sonra o da diğer iki şişe gibi tene yaklaşıyor ama arada misler gibi kullanıcının burnuna geliyor.

                      Özetle şunu diyebilirim RG bu tarzın bence en iyi işi 2003 de çıkmasına rağmen hem 80 ler 90 ların havasını hemde günümüz modern çizgilerini çok iyi yansıtıyor bulunabiliyorsa teneke şişesi bulunamıyorsa yeni şişeleri alınıp kullanılacak zamansız kokulardan. Fujer diye diye fahiş fiyatlara satılan niş lere bu konuda bence ders veriyor. Aşağıya 3 farklı şişe görselini de bırakıyorum biraz kafa karışıklığı yaratmış olabilirim bu anlamda faydalı da olabilir.

                      Click image for larger version

Name:	596f994c-ad26-4161-8a4e-a6bc9b9f5621.jpg
Views:	339
Size:	138.8 KB
ID:	175027

                      Yorum


                      • Aryan
                        Aryan Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Gerçekten çok faydalı bilgiler ve tecrübe aktarımı sağlayan bir yorum, elinize sağlık pomak. Peki Beau De Jour için ne düşünüyorsunuz? Rive Gauche ile karşılaştırmalı olarak nasıl yorumlarsınız?

                      • pomak
                        pomak Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Teşekkür ederim Aryan denediğim kokuları elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum faydalı oluyorsa ne mutlu. TF beau de jour un son çıkan versiyonu kullanma şansım oldu hatta RG ile benzer yorumlarını okuyunca deneme miktarından bir hayli fazlaca bir dekant aldım fakat birlikteliğimiz pek uzun sürmedi 😀 Kötü bir koku olduğunı kesinlikle düşünmüyorum fakat elimde bolca RG varken bana biraz gerek yokmuş gibi geldi ikisinden birini tercih edecek arkadaşlara da hem daha klas hemde daha uygun fiyatlı bulunabildiği için RG ı öneririm naçizane. İkisinin de oturduğu temel lavanta fakat rive gouche da çok daha başarılı kullanılmış lavanta. Ayrıca ysl nin bence imzası rive gouche ta da kullanılan anason özellikle teneke şişe de ki bir başka güzel, bu zenginliği maalesef Tom Ford da ben bulamadım. Son zamanlarda ki fiyatları da göz önüne alındığında TF benim tercihim olmaz

                      • Aryan
                        Aryan Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben, Beau De Jour'a sempatiyle bakıyorum; özellikle bazı kokuların vintage'larının artık çok zor bulunduğu ya da hiç bulunmadığı, fahiş fiyat çekildiği bir zamanda, private blend koleksiyondan signature koleksiyonuna çekilmesiyle birlikte parfüm mağazalarındaki güncel tasarımcı parfümler arasında çölde bir vaha gibi parıldadı. Koku olarak tabii ki eleştirilecek yanları vardır ama en azından şuan güncel parfümler arasında fujer tarzında kafaları karıştıracak, kafa çelecek kalitede bir parfüm. Ama tavsiyelerinize dikkate alacağım pomak. Vintage şişe ve saydam şişe çok zor bulunanlar... Olmadı, (dediğiniz gibi çok kötü değilse) belki siyah renkli köşeli şişeyi alabilirim. Bakalım...
                        Son Düzenleme Aryan; 16-07-20, 00:13. Tarafından yapıldı.

                    • Guerlain L'Homme Idéal Edp ve İntense'i karşılaştırdım. Kokular birbirine çok benziyor. Edp'nin performansı İntense'den daha iyi.
                      Edt'yi koku güzelliği olarak bu ikisinden daha güzel buluyorum. Üçünden birini tercih etmem gerekirse daha az tatlı ve daha taze olan Edt'yi tercih ederdim.

                      Yorum


                      • Xerjoff Mefisto Gentiluomo

                        Yorum


                        • Kerosene walk the sea


                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum


                          • Jo malone orange Bitters. Satıştan çekip fısır fısır kendim kullanmaya karar verdim

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X