Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlain hommeL'eau sabah güne bununla basladik kalıcılık yarım saat maalesef. Ardından Atelier Cologne Grand Neroli ile kalıcılığı kısmen uzattik. Neyse ki günü Creed SMW ile tamamlamış olduk

    Yorum


    • Zara vibrant Leather Cologne sık ve çık tam yazlık canlı ve taze limon DHC klonumu belki diyebilirim ama tam da öyle kokmuyor DHC tabiki daha kaliteli ve pürüzsüz ama yinede iyi bir muadil olabilir.Sillage ilk 1 1 buçuk saat fena değil sonra maalesef düşüyor.

      Yorum


      • Shl 777 Wish Come True bu markanın denediğim 5. kokusu, kullanım açısından bence bu koku ön plana çıkıyor. Diğerleri gibi zor ve karanlık tarafı yok. Çiçekler ve narenciye kokularıyla iyi harmanlamış tatlı bir koku.

        Yorum


        • Ormonde Jayne Qi Intensivo kullandım. Çay notasının kullanımı çok hoş olmuş. Baya çiçeksi bir parfüm ama feminen değil bence. Hatta sadece bana mı bu hissiyatı veriyor bilmiyorum çiçeksiliği bir tık indolik de geldi bana. Rahatsız edici şekilde bir sertlik değil, kırık bir hayvansallık gibi. Karizma katmış bence. Ki bu hava sadece kullanana geliyordur, etraftaki oluşturacağı o rayihayı etkilemez gibi.

          Yorum


          • DHI 2012
            Ruj efektinden ziyade çok daha fazla çiçeksi bir yapı algılıyorum bu versiyonda. Çiçeksilik ön plandayken ruj efekti gerilerden geliyor. Bu seride açıkçası favorim DHP. DHI de çığır açan bir koku ama ne bileyim DHP'yi kendime çok daha yakın hissediyorum

            Yorum


            • Creed SMW günü yariladik. Havanın soğumasıyla öğleden sonra Dior Fahrenheit Parfüm efsanedir kendisi 👏👏👏

              Yorum


              • Amouage Opus V
                Markanın bana göre taşıması en kolay ve keyifli işi. Yeni şişelerde iris daha baskın bir şekilde hissediliyor. Hangisi bulunursa koleksiyona katılmalı.

                Yorum


                • Banana Republic 78 Vintage Green

                  Yeşillik ve doğallık harika

                  Yorum


                  • Gucci Guilty Absolute
                    ​​​​​​designera göre kaliteli ve uslanmaz çarpıcı deri kokusu , fiyatına göre kıyaslanırsa güzel iş.
                    ilk dekantını aldığımda kullanmaktan çekinmiştim açılışı gerçekten sert gelmişti. Zamanla alıştım ve favorilerim arasında, kurudukça açılıştaki o ahırımsı hava kayboluyor , gayet keyifli..

                    Yorum


                    • Encre Noire

                      Yorum


                      • Jo Malone - Bronze Wood & Leather
                        https://www.fragrantica.com/perfume/...her-52803.html

                        açılışı limon ve tozlu deri-mürekkep ile yapıyor. 1 saat kadar sonra limon kokuyu terkediyor, juniper ve mercan köşk devreye giriyor. buradaki deri-mürekkep keskin değil, sadece tozlu. Özellikle limon ve juniperi bu parfümden çıkarıp, yayılımını 4 e katlayıp, tozluluğuna da bir parça karanlık yeşillik eklesek aynı Opus XI. Koku açılış haricinde Opus ile birebir diyebilirim. Sondaki vetiveri hissetmedim, kalıcılık kıyafette 18 saat kadar ama yayılım ilk 1 saatten sonra yok gibi burnunuzu dayamanız lazım. bu kategoride OpusXI büyük üstünlükle kazanır. f/p tartışılır belki ama Jo Malone da ucuz sayılmaz ama performans yerlerde bana kalırsa, güzel koku ama orası ayrı

                        Yorum


                        • CdG Blue Cedrat. Açılışta tatlı bir turunçgil var. Sonrasında markanın imzası haline gelen o metalij hissiyat ortaya çıkıyor tekrar. Gül orta kısımda ve kapanışta hiç kaybolmuyor. Sedir ile beraber parfümün ana temasını oluşturuyor. İyi mi kötü mü karar veremedim bir türlü. Kaliteli bir parfüm orası net. Fakat özgün bir çalışma mı, emin değilim.

                          Yorum


                          • Rochas moustache edp

                            Yorum


                            • Nicolai- New York İntense Tam bir beyefendi.

                              Bu parfümü zaten bir çoğumuz biliyoruz ve parfümde anlatılmaya ihtiyaç duymayacak bir çalışma yine de bir şeyler karalayım.
                              Açılışta ben çok güçlü bir narenciye kokusu alıyorum hafif bir meşe yosunu kokusu da geliyor ama bergamot çok baskın. Orta noktalarda bu sefer en sevdiğim notalardan lavanta sahneye çıkıyor meşe yosunu ve yoğun bir karanfille adeta dans ediyor ama bu dans salsa gibi hareketli bir dans değil tango gibi naif zarif bir dans. Son noktalarda biber kokusunu yoğun hissediyorum. Performans yeterince tatmin edici hem yayılım hem kalıcılık olarak. Parfümün arkasında ki burun markanında sahibi olan Patricia De Nicolai kendisi yanlış hatırlamıyorsam dünyaca ünlü parfüm ailesi Guerlain’nın üyelerinden bir tanesi. Parfümü bugün sıktıktan sonra sanki üzerimde zarif eski nesil hafif çizgili yelekli bir takım elbise yelekte özel olarak tasarlanmış bir cepkenli gümüş rengi bir köstekli saat ve kafamda şık bir fötr şapka varmış gibi hissettim tabi yürüdüğüm sokaklar uyumayan şehir New York’un 1980 li yıllarda ki sokakları. Herkese selamlar 👋

                              Yorum


                              • Unique Luxury İzmir ve MDCI Ambre Topkapı kullandım. kullandım. İzmir gerçekten çok orijinal bir çalışma. İris kullanımı Prada L'homme ve Ermenegildo Zegna Intenso tarzı parfümlere göre çok farklı. Yıkanmış çamaşır temizliğinden ziyade pudramsı bir temizlik hissiyatı veriyor.

                                MDCI Ambre Topkapı ise çok umut verici bir başlangıç yapsa da çok kısa süre içerisinde designer havası veren, fiyatını hiç hak etmeyen bir parfüm bana göre.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X