Creed GIT kullandım. Sıktığım anda soda/tonik aklıma geliyor ve sanki içerken ki ferahlığını yaşatıyor bana. İlginç bir durum olabilir ama kendisini çok severim ve pozitif bir ruh haline sokuyor beni.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Adama, serseriye ve züppeye saygı: YSL Kouros;
Siyah ile beyaz, temiz ile kirli, iyi ile kötü ve yeryüzü ile gökyüzü arasında tutturulması imkansız bir denge...
Bazen aydınlık bir berber fujeri; bazen de deneysel indie sınırlarında dolaşan cüretkar hayvansallığın karanlığı...
Başyapıt!!! Simsiyah yakalılara.
- 14 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: connoisseur View PostNe zamandir aradigim yazlik parfumlerde bugun:
Min New York - Dune Road
Orta notalarina herhangi bir denizde ya da okyanusta olabilecek herseyin notalarini koymayi basarmislar, parfumun en sevdigim kismi da burasi
- 4 beğenme
Yorum
-
Alfred Dunhill – Icon
Neroliyi yaprakları (petitgrain) ile birlikte bütüncül olarak kucaklayan bir parfüm, acımsı-tatlı diyalektiğine sahip ferah bir koku…
Koku profilinde özellike acı portakal çiçeği-yaprakları, ud, meşe yosunu, lavanta, ardıç, deri gibi acı kullanımları olabilen notalar dikkat çekiyor. Ama bir yandan da kokunun hafif tatlı, hareketli bir yanı var...
Tatlılığın nereden geldiğini düşünüyorum da emin olamıyorum; belki ardıç meyvelerinin tatlı tarafı alınmış olabilir. Bu tatlı yön, iris ile birleşerek kokuya biraz pudramsı-kremsi bir özellik kazandırıyor. Bu tatlılığa karşılık acımsı tarafın yanında karabiber ve kakulenin çizdiği bir maskülen çerçeve de söz konusu. Adaçayı ise kokuyu farklı kılmak için kullanılan dokunuşlardan bir tanesi. Tabi bunların hepsi temiz bir çarşaf kadar beyaz bir zeminde yükseliyor!
Parfümü özetlemem gerekirse: Neroli üzerine fujer retrospektife sahip modern bir maskülen.Son Düzenleme Aryan; 21-05-20, 21:53. Tarafından yapıldı.
- 13 beğenme
Yorum
-
Aynen gerçekten de öyle. Fiyatına göre güzel parfüm. Fakat flankerları onun kadar başarılı değil. Bentley intense dediğiniz infiniti intense mi for Men intense mi.
-
Serinin en iyisi kesinlikle. Iris notasını bu parfümde hissetmek için cidden koku uzamı olmak gerekiyor olabilir Bu arada serinin "Racing" de fena sayılmaz. Sentetik hissi dışında ferahlık, tatlılığı güzel ayarlanmış ve ucundan da olsa Icon DNA'sı taşıyor.
-
Jul Et Mad Aqua Sextius
Herşey bitmiş ve geride kalmış biz yine güneş kremimizi, nemlendiricimizi, plaj havlumuzu, parmak arası terliklerimizi valizimize koyup yollara düşmüşüz. Aylardan temmuz hava sıcak mı sıcak. Muğla-Antalya yolu üzerinde o meşhur virajlı tepeden Gökova körfezine doğru iniyoruz. Yeşilin ve turkuaz rengi denizin keyfine varıyoruz. Yolu düzledikten sonra o meşhur tatili simgeleyen yol ayrımındaki tabelalara geliyoruz. Sağ taraf Marmaris, Datça düz gidersek Fethiye, Antalya. Biz sağa doğru kıvrılıyoruz Marmarisin o eşsiz, ferah çam ormanlarının arasından Datçaya vuruyoruz kendimizi. Palamutbükünün buz gibi sularına atıyoruz kendimizi serinlemek için. Önümüzde deniz arkamızda narenciye ağaçları ve incir. Elimizde ferahlık veren bir mentollü bir soğuk çay. Tüm yaşanları geride bırakıyoruz.
İşte kısaca bu hissiyatta bir parfüm Aqua Sextius. Notaların değil hislerin parfümü...
Bu da Şarkısı https://www.youtube.com/watch?v=5TTi3emNNHYSon Düzenleme matrai; 21-05-20, 21:39. Tarafından yapıldı.
- 20 beğenme
Yorum
Yorum