İzmirde şu an hava 38 derece. Ve tercihim hermes Nil oldu.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Bleu de Chanel EDP.
Baz notalardaki amber ve tütsünün ferah bir parfümde böylesine baskın olarak kulanılması harika bir fikir. Amberin hissedilebilirliği şaşırtıcı derecede yüksek, dumansı ferah bir koku.
Bunun yanında açılıştaki pembe biber ve nane, beni mest eden zencefilin turunçgil notalarıyla akordu, sedir ve sandal ile güzel sağlam bir ağacımsı taban ve paçuli, labdanum ile yasemini içeren küçük bir çiçeksi akor, aralardaki kavun gibi farklı notalarla küçük dokunuşlar… Gerçekten bir ferah parfüme göre zengin ve kalın bir koku.
Hal böyleyken parfümlerle pek ilgili olmayan bir insanın Dior Sauvage için “ öff... baharatlı, sabun kokusu” demesini anlarım, her ne kadar tabii ki o koku o şekilde özetlenemeyecek kadar basit değilse de yine de tamam anlarım. Ama şimdi gelip de Bleu de Chanel’e “pff... normal bir traş losyonu gibi” demek! Ayıp ya…Son Düzenleme Aryan; 16-05-20, 17:27. Tarafından yapıldı.
- 15 beğenme
Yorum
-
The Zoo Club Design;
Baştan sona yeni boyanmış ilacımsı deri hakimiyetindeki deri kokusu, gerçekten tabakhane/atölye kokuyor. Bu yapıya çok ama çok tiz bir greyfurt, greyfurta bağlı olarak sucul frekanslar, acı badem ve tonka eşlik edip derinlik veriyor. Son demleri ise deriden kurumuş süete evriliş...
İlk kullanımdan bu yana kullandıkça saygı kazanan ve benim deri envanterimde kendine sağlam bir yer edinen karakterli çalışma. Deri böyle olur ve böyle kokar.
- 18 beğenme
Yorum
-
Ayni hisleri paylasiyorum. Ben de ilk denedigimde algilayamadim. Sonraki denememde muazzam bir calisma oldugunu fark ettim. Demek ki cabuk karar vermemek gerekiyormus. Son yillarda kokladigim en net deri parfumuydu. Yani deriden anladigim koku aslinda bu. Tuscan Leather familyasi da guzel bir yorum ama bu tadi alamamistim.
-
Bugün yine birsürü dekant denedim. Hepsini tek tek yazayım.
Tiziana Terenzi Maremma: Mükemmel. Sanırım Black Orchid klonuymuş. Onu hiç denemedim ama bu parfüm benim için mükemmel. Açılışında hafif Hindistan Cevizi suyu gibi bir hava aldım. Bu hava hemen kayboldu. Devamında ise müthiş bir Patchouli-Kakao uyumu var. Unisex olduğunu düşünüyorum. İleride kesinlikle şişeli alırım.
Nishane Ani: Çok kaliteli bir harman olduğu her halinden belli olsa da ekşimsi bergamot-tatlılık uyumu beni pek sarmıyor. Salvatore Ferragamo Uomo'da da aynı durum var. Pek beğenmedim.
Nishane Hacivat: Efsaneyi denemek sonunda nasip oldu. Aventus'a hiç benzetemedim. Çok daha hoş bir ananas var bunda. Hafif kirlimsi bir hava da var sanırım meşe yosunu kaynaklı. Beğendim evet ama üzerindeki fiyat etiketi uzak durmama sebep olacak.
Serge Lutens Fleurs D'orange: Resmen ocakta Ihlamur kaynatmışsınız gibi kokan bir parfüm. Aşırı çiçeksi ve feminen. Rengi çok güzel, iç ısıtan bir turuncu. Benim için tek güzel tarafı rengi oldu.
Mancera Wave Musk: Uzun zamandır denemek istediğim bir aquatikti. Adg Essenza'dan sonra beğenebildiğim ikinci aquatik oldu. Gerçekten yosun, tuz, deniz havasını çok güzel vermiş. Aquatik parfüm arayan insanlar acqua di sale, Jo Malone Wood sage Sea salt (Çok severim ama deniz havası alamıyorum) ile falan hiç uğraşmasın direk bunu alsın.
Thierry Mugler Ultra Zest: A men serisinden komple nefret ediyordum, bunu denememiştim. Bu da aralarına eklenmiş oldu. Çok yorum yapmak istemiyorum.
Acqua di Parma Sandalo: Garip bir parfüm. Bana aoud lemon mint'in seyreltilmiş hali gibi geldi ama ona göre başarısız. Aoud Lemon Mint sevmeme rağmen bunu sevemedim.
Unique Luxury Akdeniz: Tek kelime ile iğrenç. Fragrantica'daki notalarla zerre alakası yok. Nasıl 4.71 puan almış anlamak güç. Parfüm resmen Burger King'de 10 gün boyunca sürekli kullanılan translaşmış berbat yağ gibi kokuyor. Markanın başka parfümlerini de deneyecektim anında vaz geçtim. Kimseye de önermiyorum.
Roberto Cavalli Uomo Silver Essence: Designer olduğu her halinden belli ama çok güzel kokuyor. Tarif etmesi zor. Orta düzey bir sentetikliği var. Keşke Dior Sauvage ya da Versace Eros gibi parfümler yerine bu tarz parfümler popüler olsa.Son Düzenleme Myrkur; 16-05-20, 17:54. Tarafından yapıldı.
- 19 beğenme
Yorum
-
Evdeydik ama Bentley Azure denedim tekrar üzerimde. Sevemediğim bir kokuydu belki ısınırım diye şans verelim dedik Fikrim hala değişmedi metalik hissi rahatsız ediyor beni
- 15 beğenme
Yorum
Yorum