Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Atelier Rebul Patchouli D’or
    Noir de Noir genetiğine sahip bir koku. Keşfettiğim için çok mutluyum. Fiyatı düşünüldüğünde gayet iyi bir alternatif.
    Designer bir markanın özel koleksiyonunda yer alsa daha fazla ses getirirdi eminim.

    Yorum


    • Nicolai - Patchouli İntense, newyork intense nedeniyle biraz geride kalmış ancak bana göre markanın en iyi işi diyebileceğim harika bir çalışma bu yaz bi şişesini üzerime döke döke kullanacağım kesinlikle

      Yorum


      • profumum roma victrix

        Yeşil, ama hafiften kurumaya başlamış bir ot tarlasında -ama otlar 30 40 cm civarinda boya sahip ve bacaklar surttukce kokuları yayiliyor- yürürken ortaya çıkan taze kokuya sahip. Yeşil bir koku. Evet. Ama aradığım tarz değil sanki.

        Yorum


        • Armaf Club De Nuıt Intense

          Yorum


          • Paul Smith Story. Artık bulunmaması üzücü. Gayet güzel ve ferah bir koku.

            Yorum


            • Tom Ford Beau de Jour kullandım, eski klasik ve modern erkek parfümleri arasında bir çizgide geldi bana. Yazlık bir parfüm olarak harika bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

              Yorum


              • hlttmz
                hlttmz Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Designer şişe mi hocam?

              • Kosovic
                Kosovic Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Evet hocam, Designer olan şeffaf şişe. Siyah şişeli olanı denemedim hatırladığım kadarıyla.

            • Parfums de Marly - Byerley
              Bu markanin hic bahsedilmeyen benim icin en guzel isi.
              Kakuleli bir acilisin onderliginden sonra gelen odunsu notalarla desteklenen baharatli, karanlik, recineli, yer yer dumanli, kuru ve keskin harika bir vetiver yorumu.
              Elestirilebilecek en buyuk yani tekduze olmasi ama her parfumden de koku piramitine sahip olmasini beklememek lazim diye dusunuyorum.

              Yorum


              • Abbathdoom
                Abbathdoom Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Vetiver kullanımını merak ettiğim bir çalışma.

              • Asaid
                Asaid Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                benim de denemek istediklerimden üst sıralarda

              • ntmm22
                ntmm22 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bu parfümü Altug hocam bir split yapmıştı çok çok uygun fiyatlı bir splitti orda ml si 5 liradan kimse denememişti bile. O zaman denemediğim için cesaret edemedim ama gerçekten pdm in iyi işlerinden, daha doğrusu farklı işlerinden. Vetiver çok sevmesem de hakkını vermek lazım

            • Pek fazla sevemediğim ve pahalı bulduğum iki parfümü kullandım bugün. Tauer L'air du Desert Marocain ve Ormonde Jayne Montabaco Intensivo. Tauer'in yine gideri var da Montabaco çok garip ve sentetik bir koku bence. Fiyatını da göz önünde bulundurursak asla tercih etmeyeceğim bir parfüm.
              Son Düzenleme Myrkur; 17-06-20, 18:10. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Selective44
                Selective44 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Montobaccoyu sevmeyen birine rast geldim sonunda tek değilmişim.

              • Marmaris büfe
                Marmaris büfe Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Sentetiklik ben notalarında hiç algılamıyorum. Bahsettiğiniz İSO-E süper ise markanın imzası gibi bir şey oldu.

              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Marmaris büfe evet hocam ISO-E çok garip bir hava katıyor hoşuma giden bir nota değil.

            • Nişhane-Hacivat

              Gururumuz Nişhanenin en çok satan en çok gündem olan parfümü hacivat. Aventusla alakası olmayan farklı bir ananas yorumu. Açılışında klasik yaz parfümlerinin açılışı olan naranciye patlamasıyla açılış yapıyor. Bu açılış birazcık sürdükten sonra hafif bir sedir ve patchouli sonrasında ise parfüme ananasla birlikte karekterini veren meşe yosunu bira topraksı biraz tozlu bir hava katıyor. Parfüm ananas ve meşe yosununun hakimiyetinde kararında bir tatlılık ilaveten çok doğal kullanılmış bileşenler. Çok katmanlı bir parfüm değil. Performans yaz parfümlerine göre muazzam 5,6 saat üstün bir yayılım ve 12,14 saati bulan kalıcılık. Genel beğenisi hem Türkiyede hem dünyanın herhangi bir yerinde oldukça yüksek bir parfüm. İlk başta kokladığımda aaaa güzelmiş bu dedim şişeli almalıyım dedim ama sonra kullandıkça içinde beni rahatsız eden bir şeyin olduğunu fark ettim ve şişeli almaktan vazgeçtim. O yüzden her zaman olduğu gibi bir parfümü 3 ml de olsa dekant bir kaç tam gün boyunca kullanmadan almamayı tavsiye ediyorum. İlk koklama bile çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor. Zaten kör alış yapanlar bence tam birer çılgınlar. Saygılar 🙃

              Yorum


              • furkan1001
                furkan1001 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Büyük ihtimal Mustafa hocam mesela sospiro erba pura benim midemi kaldıran parfümlerden 4 saat dayanabiliyorum ama o dekantı bitirecem 😂 nişhane de o kadar olmasada o sentetik misk beni aşırı rahatsız ediyor. 🙃

              • furkan1001
                furkan1001 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Myrkur sizi de rahatsız edip vazgeçirdi değil mi o sentetik misk

              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                furkan1001 hocam miskten ziyade o paraları hak edecek bir parfüm izlenimi vermedi. 500-600 TL olsa alır bir kenara koyarım ama 1600 TL bence gerçekten çok fazla. O fiyatı hak edecek başka parfümler de denedim, Hacivat onlardan birisi değil.

            • Montale - Red Vetiver
              https://www.fragrantica.com/perfume/...iver-4061.html

              limonla başlayıp, 30-40 dk sonra çiğe yakın vetiverle devam ediyor. Baharat hissetmedim, paçuli sonlara doğru hafiften hissediliyor. Yayılım olağanüstü iyi, ferah, tam yaz ve ilkbahara gidecek bir parfüm. Bazen kokusu gitmiş gibi oluyor, 10-20 dk sonra geri geliyor ilginç. Parlak, güzel bir vetiver bol bol kullanması rahat ama ben karanlık ve koyu şekilde kullanımını daha çok seviyorum vetiverin. şimdilik bu alanda favorim Private Label ile Fumidus.

              Yorum


              • Moschino Uomo

                Yorum


                • Amouage Jubilation (Fildişi kapak)
                  Bugün deneme amaçlı sabah 8:30'da elimin üstüne 2 fıs sıktım ve o saatten beri mest olmaya devam ediyorum. Böğürtlenin getirdiği mayhoş tatlılığa eklenen opoponax reçinesi, alttan vuran odunsu bir nüans ve mür notasının tütsü ile birleşmesi sonucu oluşan mistik bir dumansılık. Şunu bir kere daha anladım ki Jubilation hayatımda kullandığım bütün balzamsı kokuların taaa en tepesinde yer alıyor. Bu derecede derinliğe sahip balzamsı koku bir daha zor gelir.

                  Performansını değerlendirirsem de yayılım ilk 2.5 saat çok çok iyi ve sonrasındaki yarım saatlik süreçte de ara ara kendini hissettirdi. 3. saatten sonra ise belirgin bir şekilde ten kokusuna döndü, 8. saat itibariyle de oldukça silik bir hal alarak elimin üstünde neredeyse 12. saat biterken hala kokmaya devam ediyor.

                  Yorum


                  • Alfred Dunhill – Icon

                    Niş parfümleri kıskandıracak güzellikte bir şişeye sahip. Bu parfüm, temiz ve lüks havası olan kokusunu gerçekten güzel tamamlayan, tanımlayan ve dışavuran bir şişede geliyor. Retro estetik tarzda olan şişe, şaşırtıcı derecede ağır olması sebebiyle de ele alınca son derece lüks bir hissiyat veriyor.

                    Parfümlerle kokusu kadar, şişesiyle de estetik bir etkileşime geçmeyi seviyorum. Eskiden üzerine çok daha fazla düşünülen, ince işçilikle üretilen ne kadar özel ve güzel şişeler varmış… Hatta bazen efsaneler için şişesi bile yeter derler. Bugün bu tarz parfümlere maalesef pek rastlanmıyor. Bu tarz parfümler biraz olsa bile aslında parfümleri daha çok sattırabilecek olan tüketicinin parfümlerle böylesine direkt bir temasa geçmesi, onu tam anlamıyla hissedebilmesi satıcılar tarafından engellenebiliyor. Parfümerilerdeki bilgisiz, tecrübesiz satış elemanları yüzünden eski tarz alışveriş kültürü de yok oluyor.

                    İcon’u ben parfümerilerde deneyemesem de neyse ki kokusu hakkında parfümseverlerin yer aldığı platformlardan bilgiler alabildim ve kör alışla da olsa bir şekilde kendisini koleksiyonuma katabilmenin mutluluğunu yaşayabildim.

                    Click image for larger version  Name:	Dunhill_Icon_Social-03_RGB-1200x900.jpg Views:	0 Size:	184.9 KB ID:	171931
                    Son Düzenleme Aryan; 17-06-20, 20:41. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Aryan
                      Aryan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Bence de zorlamaya hiç gerek yok connoisseur. Çünkü, bu sizin sanatsal bir bakış açısına ve rafine bir zevke sahip olduğunuzu gösterir.

                    • Rayiha
                      Rayiha Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Kapağın üstüne kapandığı metalik yüzey ve üstündeki Dunhill damgası çok güzel düşünülmüş. İyi tasarım, dıştan görülmeyen, ilk anda farkedilmeyen noktalardaki bu tür detaylarda gizli aslında.

                    • Aryan
                      Aryan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Biraz da nesnelerle estetik düzeyde bir ilişki kurabilmekle ilgili Rayiha. Bu şişe tasarımı, parfüm dünyasının en prestijli ödüllerinden FiFi D’Or 16' ödülünü kazanmış diye biliyorum. Tasarımı da Dunhill'in ilk olarak 1924 yılında ikonik metal çakmaklarında kullanmaya başladığı tasarımdan ilham alınarak yapılmış. Hafızasına sahip çıkan, ekseriyetle kültürü zenginleştirerek büyüten işlere saygı duyuyorum.
                      Son Düzenleme Aryan; 19-06-20, 02:12. Tarafından yapıldı.

                  • Marc Antoine Barrois - Ganymade

                    Sanırım Nicolai Newyork intensin tahtını sallamaya başladı. Hatta daha da ötesi tahtını ele geçirmiş bile olabilir. Ama kendime yediremediğim için bunu kabullenemiyor olabilirim. Nicolai Newyok İntense benim 7 senedir 1 numaram. O kadar kolay tahttan inmez diye diretiyorum ama Ganymade çok fena yaaaa. 7 senelik sevgilimi aldatıyor gibi hissetsem ve içim buruk olsa da Ganymade galiba 1 numarama yerleşti.

                    Kahrolsun seni tanıdığım güne beni 7 yıllık sevgilimden ettin...
                    Son Düzenleme matrai; 17-06-20, 21:03. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Lostcode
                      Lostcode Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Ganymede gerçekten enterasan derecede çekici bir parfüm sağolsun Mustafa hocam sayesinde tanıştım bende sıkmaya kıyamıyorum

                  • Eldo je suis un homme, deri kokularına hep mesafeliyim çok güzel bir citrus açılışı var begendim

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X