Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Armani Acqua Di Gio

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Armani Acqua Di Gio

    Belki de doldurması ya da çakması her neyse en çok olan kokudur. İlk kokladığım zaman (çok değil 1.5 yıl önce) büyülenmiştim. Abim al götür oğlum ne olacak dediyse de kıyamadım almadım. Avmlere giriyorum kokluyorum çıkıyorum adeta huy edinmiştim ve bazı avmlere girmeye yüzüm kalmamıştı o kadar çok kokladım. Cebimde para var ama bir parfüme 250-300 lira verilmez kafasındayım( keşke öyle kalsaydım şimdilerde amouage,kilian,memo vs kovalıyorum). Ve kız arkadaşımın( şimdiki eşimin) yanına Kars'a gidince kokunun o soğuk havaya yakışmadığını farkettim ve bu illet meraka bulaştım arayışa geçtim.
    Kokuya gelecek olursak kendimi deniz kenarında bir yerde hissettiren aquatik tarzda bir koku. Ekstradan ekşi bir havası da var. Çakmasının çok olması ve niş kalitesinden uzak olması kokudan soğutsa da özel bir yeri vardır benim için


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  • #2
    Hocam emin olun çoğumuzun özel bi anıları olmuştur Acqua di Gio ile ilgili.
    Benim de essenza versiyonuna karşı özel ilgim vardı ve hatta şöyle ki Ankaralı olduğumdan deniz hasretini bi nebze olsun gidersin diye yastığıma sıkıp öyle uyuduğum zamanlar hatırlarım. Hey gidi...

    Yorum


    • #3
      CIYO ulkemizde cok flort baslatmis, cok can yakmistir. Makine gibi sahtesi yapilabilen basit bir kombin oldugundan (esansinin %30 dan fazilasi Hedione bence) kolonyali mendillere dustu malesef.

      Yorum


      • #4
        Bir ara nerdeyse herkes aynı kokuyordu piyasada sanki başka parfüm yokmuş gibi. Herkes te bir CIYO hevesi eline geçen açığını aldı parfüm ayağa düştü sonra hızlıca çöküş. Aslında güzel parfümdür hoştur hatta dönemine göre yenilikçidir ama dönemi artık bitti

        Yorum


        • #5
          Bu tespit net. Donemi bitti evet

          Yorum


          • #6
            Genel beğeniye uygun bir koku. Bana essenza versiyonu hediye edildiğinde başta mutlu mutlu kullanmıştım. Fakat bir noktadan sonra calone rahatsız etmeye başlayınca öylece bıraktım. Hala köşede mutsuz mutsuz bekliyor

            Yorum


            • #7
              Açılışı çürümüş kavun gibi kokan yaklaşık 30ml kadarını oda parfümü olarak kullandığım armaniye karşı hep bir ? Koymama sebeb olan parfüm.
              sucul ve gereksiz olan parfüm, daha ucuza çok daha iyileri var.
              Sadece garçons.

              Yorum


              • #8
                EDP versiyonları gelmeden önce ben de bırakmıştım ama EDP'leri daha kullanılabilir ve bi tık üstte kalite olarak.

                Yorum


                • #9
                  Genç- yaşlı herkesin bildiği ve anısının olduğu yegane kokulardan biridir tahminimce. Çok sadık kullanıcıları da var. Bir gün mağazada parfüm denerken, orta yaşlı adamın biri geldi Gio istedi, çocukluğumdan beri bunu kullanıyorum dedi. Satıcı çocuk 1 saat dil döktü, değişiklik yapın artık vs. Bütün mağazayı koklattı adama, bana mısın demedi, en büyük şişe Gio.yu aldı ve gitti

                  Yorum


                  • #10
                    Birkaç yıl sonra Invictus, Bleu de Chanel, Sauvage üçlüsü yaygınlaşınca geri dönüş yapar mıyız acaba?

                    Yorum


                    • #11
                      Kullanmamış yoktur heralde.. Eski halini bulsam yine seve seve kullanırım gibi geliyor..Gerçi bir arkadaşım hala kullanıyor Fahrenheit gibi bu da kendini belli ediyor direk. Gio mu kullanıyorsun sen dedim. Kokusunda demek ki bariz bir değişiklik olmamış direk çıkardığıma göre. Fakat cılız diyorlar işte Çekiniyorum edinmeye.

                      Perry Ellis Red 360'ı alın tatmin olursunuz baya.

                      Yorum


                      • Bahoo
                        Bahoo Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben kullanmadım

                    • #12
                      Gio deyince aklıma geçen yaz başı berberde yaşadıklarım geliyor. O gün ben Mfk lumiere noir sıkmıştım. berberde bayağı sıra vardı, bekliyorum. traş olanlara berber çakma gio sıkıyor. Tam 5 kişi gio nun adını sordu ve çok beğendiğini söyledi. benim parfümü 1 kişi bile sormadı. içimden biz boşuna parfüme para harcıyoruz dedim. Alacaksın çakma bir gio.

                      Yorum


                      • #13
                        Bu serinin hepsinin kullanarak test ettim. Yaz için kesinlikle ESSENZA olanı. 4 mevsim kullanırım derseniz profumo uygun. Profumo sıcaklarda ağır kaçar. Essenza ve Profumo da performans memnun eder.

                        Yorum


                        • Umut Kurtoğlu
                          Umut Kurtoğlu Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Yumurta kokusu geliyor diyorlardı Essenza için. Hurafe midir?

                        • Drekoo
                          Drekoo Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          bende hiç öyle bir hissiyat oluşturmadı umut hocam. essenza içlerinde en sevdiğim elimde şişeli o kaldı zaten sadece.

                      • #14
                        1996 yılı çıkışlı, modern zamanlarda dünyanın en çok satan erkek parfümlerinden biri olan aquatik koku grubunda yer alan parfüm.

                        Alberto Morillas, Annick Menardo’nun tasarladığı bu parfümün ise Morillas’ın sevgili dostu Jacques Cavallier imzalı koku tasarımına sahip L'Eau d'Issey’den (Issey Miyake) etkilendiğini düşünüyorum.

                        Turunçgiller ile calone’lu sucul bir açılışa sahip kokuda, sitrus cinsi meyveler bizim aşina olacabileceğimiz tarzda sivriliğe sahip ve deniz efekti ise sert ve büyük değil, küçük birkaç yumuşak dalga şeklinde.

                        Denizde kum, Gio’da nota!

                        Ama kumların parmaklarınızdan arasından kayıp gitmesi gibi elinizde kalan pek bir şey yok. Koku profili çok zengin olmasına rağmen kokuya karakter katacak hiçbir çatallanma içermiyor. Bu profil içerisinde özgül olarak karakteristik bir kokuya sahip olan tüm notalar baskılanıp, sesi kısılarak figüratif bir rolde bir denge unsuru olarak kullanılmış. Sanki 3. Sınıf bir Amerikan aksiyon filmindeki figüranlar gibiler. Burada üzerinize ketçap (kan) bile sıçramıyor. Sıkıcı! Daha çok armoniye, "tür filmi"ne odaklanılmış ama bu bayat bir tür film.

                        Ya da bu tarz parfümlerin koku profilleri için sıklıkla yaptığım bir benzetmeyi yine kullanabilirim; vitrinde duran ruhu olmayan cansız mankenler gibiler… (Aynı mankenler Givenchy Ultramarine, Nautica Voyage aquatik kokularında da mevcut, uygun bir vakitte ziyaret edilip görülebilir.)

                        Sonlara doğru Morillas’ın meşhur ettiği “beyaz misk akoru” içinde çiçeklerin ezilen temiz-yumuşak kokusunun yanına bugün tüketici sınıfın yabancılaşmış estetik algıları içerisinde onların hayır diyemeyecekleri tarzda ambroksanlı küçük bir meyve salatası tabağı!

                        Gio, bugüne değin ve halen süren temiz yumuşatıcı-deterjan kokusu trendinin kapılarını sonuna kadar açmış bir parfüm olarak koku endüstrindeki aşinalık açısından benim için Cool Water/Green Irish Tweed yeşil akorunun önünde bir kokuya sahip. Yani Gio’nun bana verdiği; daha fazla, daha fazla bir kokusal aşinalık hissiyatı...

                        Pierre Bourdon’ın Cool Water’ını kullanırken bir 90’lar klasiği parfümü hissiyatını alırken, Gio’yu kullanırken hissettiğim; üzerime sıkılmış olan ucuzcu marketlerde satılan düşük kalitedeki “Okyanus Serinliği tadındaki Oda Spreyi”. Bu, parfümden öte nesnelerin üzerine sıkılan bir koku gibi.


                        Click image for larger version

Name:	Acqua-Di-Gio-sea-yen.jpg
Views:	708
Size:	49.6 KB
ID:	201590

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X