Designer kokularımıza saygıdeğer yapıtlarla devam edelim o zaman. Ezber bozan burun Jean Claude Ellena’dan ezber bozan minimalist bir çalışma. Parfümde önemli olanın nicelik değil nitelik ya da –eski bir deyişe kemmiyet değil keyfiyet – olduğunu öğreten bir ders niteliğinde. Çıktığı dönemde devrim yaratan bu koku genel olarak baharatlı odunsular ve turunçgiller piramidinde lanse edilse de, bu kokuyu her hangi bir kalıba sokmak oldukça zor. Kimilerine göre toprağa düşen yağmur damlasının kokusu, kimilerine göre portakal bahçelerinde koşturduğumuz küçüklük anılarımızın kokusu. Ellena üstadın şahsına münhasır bu kokuda herkese anlatmak veya hatırlatmak istediği bir hikâye var adeta. Beğense de beğenmese de parfümsever herkesin saygısını kazanmış bu kokumuzu bir daha yad edelim.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Terre D'Hermes
Çökme
X
-
Orjinal yazı sahibi: leasing72 View PostPeki bir sorum var, edp mi edt mi? Ya da şöyle diyeyim siz hangisini tercih edersiniz?
- 1 Beğen
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: leasing72 View PostPeki bir sorum var, edp mi edt mi? Ya da şöyle diyeyim siz hangisini tercih edersiniz?
- 2 beğenme
Yorum
-
Güncel olarak çakmasının orjinalinden güzel koktuğu koku , geçenlerde bir arkadaşımda kokladım vintage versiyonu sanki dedim kendi kendime ,terremi üstündeki koku diye sordum , evet çakması dedi Kızılaydan bir yerden alıyormuş ama hatırlamıyorum adını ( EDT versiyonu için konuştum).Son Düzenleme BatuhanKLC; 13-01-17, 16:44. Tarafından yapıldı.
- 3 beğenme
Yorum
-
hocam bende pure parfümü var çok güzel aşırı beğeniyorum kalıcılık farkedililirlik vs müthiş. ama edt versiyonunu denemedim acaba seri arasında en çok tutulan hangisi. ve hermesin bu parfüm için bi yakıştırması var " yağmur sonrası ortaya çıkan toprak kokusu" diye bu tabire hangi versiyon en yakın. edt ? edp? pure parfum?
- 2 beğenme
Yorum
Yorum