Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Terre D'Hermes

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Terre D'Hermes

Designer kokularımıza saygıdeğer yapıtlarla devam edelim o zaman. Ezber bozan burun Jean Claude Ellena’dan ezber bozan minimalist bir çalışma. Parfümde önemli olanın nicelik değil nitelik ya da –eski bir deyişe kemmiyet değil keyfiyet – olduğunu öğreten bir ders niteliğinde. Çıktığı dönemde devrim yaratan bu koku genel olarak baharatlı odunsular ve turunçgiller piramidinde lanse edilse de, bu kokuyu her hangi bir kalıba sokmak oldukça zor. Kimilerine göre toprağa düşen yağmur damlasının kokusu, kimilerine göre portakal bahçelerinde koşturduğumuz küçüklük anılarımızın kokusu. Ellena üstadın şahsına münhasır bu kokuda herkese anlatmak veya hatırlatmak istediği bir hikâye var adeta. Beğense de beğenmese de parfümsever herkesin saygısını kazanmış bu kokumuzu bir daha yad edelim.

Aklımı okumuşsun, ben de açmayı düşünüyordum Terre'yi Ününü hak ettiğini düşünüyorum, aurası farklı bir parfüm özellikle ünlü designerlar içerisinde. İmza koku olmaya uygun karakteristik bir yapısı var.

Yorum

Kokusunu çok sevdiğim evimde bir şişesi bulunan ve her zaman bulunmasını istediğim.bir parfüm, montale red vetiver ile olan benzerliginden decant olarak elde ettim montaleyi ama hermes daha canlı geldi bana,

Yorum

sürekli merak edip duruyordum, bir kere denedim vazgeçilmezim oldu 😀

Yorum

Peki bir sorum var, edp mi edt mi? Ya da şöyle diyeyim siz hangisini tercih edersiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: leasing72 View Post
            Peki bir sorum var, edp mi edt mi? Ya da şöyle diyeyim siz hangisini tercih edersiniz?
            Ben edt kullanıyorum ama bendeki eski versiyon biraz. Şimdiki edt'lerin hem kalıcılığı hem de koku karakteri biraz değişmiş sanki, ikisini bir karşılaştırıp ona göre kullanırım herhalde.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: leasing72 View Post
              ikisi de oldukça birbirine benziyor. parfum versiyonu abisinin sivri kısımlarının törpülenmiş hali gibi diyebilirim. ayrıca debussy'nin dediği gibi edt'lerin güncel formülü eskisine nazaran biraz vasat. her ikisini de oldukça seviyorum ama burun farkıyla genele daha çok hitap ettiği için edp derim.

Yorum

Güncel olarak çakmasının orjinalinden güzel koktuğu koku , geçenlerde bir arkadaşımda kokladım vintage versiyonu sanki dedim kendi kendime ,terremi üstündeki koku diye sordum , evet çakması dedi Kızılaydan bir yerden alıyormuş ama hatırlamıyorum adını ( EDT versiyonu için konuştum).
                Son Düzenleme BatuhanKLC; 13-01-17, 16:44. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Kadir.tbk
                  Kadir.tbk Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Black Orchıd gibi İstanbul terre kaynıyor.Çakması orjinali hırla...İşin kullananlar için iyi yani iyi taklit etmişler...Zaten taklide açık bi koku bas e süperi portakalı tamam..

Ahh o eski çakmak taşlı formülü yok mu aşık olmuştum parfüme. Durmadan elimi koluma götürüp koklardım. Ne zaman o çakmaktaşı çıktı formülün içinden parfüm bana uzaklaştı.

Yorum

Designer tayfada son yılların tartışmasız en iyi parfumu...Tek uzuntum artık taklid sayısının artmasıyla bıraz ayağa düşmesi..

Yorum

Bizler hep yeni güzellikleri aradığımız için belki de derdimiz kendimizle. Hiçbir kokunun yenisi eskisinden güzel yaratılamıyor. Bana göre de edp açık ara çok iyi.

Yorum

eşimin burun kıvırmadığı nadir kokulardan biri olarak aklımda yer edinmiş. Benim için ise ortalama bir koku olmuştur hep. Bir şişesini almayı hiç düşünmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

hocam bende pure parfümü var çok güzel aşırı beğeniyorum kalıcılık farkedililirlik vs müthiş. ama edt versiyonunu denemedim acaba seri arasında en çok tutulan hangisi. ve hermesin bu parfüm için bi yakıştırması var " yağmur sonrası ortaya çıkan toprak kokusu" diye bu tabire hangi versiyon en yakın. edt ? edp? pure parfum?

Yorum

En çok sevdiğim bahar ve yazlık desinger kokum, her zaman dolapta bir şişesi olacak

Yorum

Beni en çok şaşırtan kokulardan. Ne kadar doğal ve canlı bir portakal kokusu dedikten sonra gelen o tuhaf, topraksı, taşımsı koku. Farklıdır, güzeldir, edp si candır.

Yorum

İşleniyor...
                            X