Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jean Paul Gaultier - Le Male

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Le Male benim içinde yeri her zaman ayrı olan bir parfüm. Eski hali hiç unutmuyorum sokakta yürürken arkada havada bir koku bulutu bırakırdı öyle güzeldi performansı. En son 2013 Batch kullanmıştım. Koku yüzde 90 aynı, kalıcılık iyi fakat silaj düşüktü. En son geçenlerde 2016 Batch denedim. İyice rezil etmişler parfümü. Bu Le Male mi hakkaten dedim içimden kendi kendime. Yoğun bir alkol kokusu ve garip rahatsız edici bir şey vardı.

    Yorum


    • #17
      Bende 2011 versiyonu var hala ara ara tek fıs sıkarım. Oldukça sevdiğim bir kokuydu hatta ultra male intense olanını almak istiyorum. Kullanan arkadaşlar varsa çıtırdan yorumlarsa fena olmaz )


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • #18
        Yerli kozmetik firmaları tarafından çokça taklit edilen (aftershave, deodorant vb ürünlerde) klasik kokulardan biri olduğu doğru. Ancak ben içeriğindeki vanilyayı fazla kremsi ve baygın bulduğum için çok çok nadiren kullanabiliyordum (ki vanilya hastasıyım), son yıllarda kullanmayı bıraktım diyebilirim. Le Male Terrible'ın daha makul olduğunu düşünüyorum.
        http://www.fragrantica.com/member/761777/

        Yorum


        • #19
          Sanırım iki ya da üç yıl önce denemiştim kokusu fena gelmemişti ondan sonra bi daha ne gördüm ne de denedim

          Yorum


          • #20
            2011 Batch buldum bir yerde. Vintage halimi oluyor 2011 yoksa reformüle mi ?

            Yorum


            • #21
              Gencligimde hediye geldigi icin bir tam sise kullandigimi hatirlarim.

              Yorum


              • #22
                Hiç sevmedim.

                Yorum


                • #23
                  ben dev boyu vardı bitsin diye sağa sola sıkıyordum o zaman parfüm kültürümüz bu kadar geniş değildi ki hala de geniş olduğu sayılmaz da neyse aklım başıma gelince kokunun değerini anladım bence çok güzel bir vanilya kokusu kalıcılık her daim çok yüksek şimdi şişenin dibinde çok az kalan kokuyu sıkmaya kıyamıyorum yeniden alacak kadar da sevmiyorum bence efso olabilecek bir koku değil ama güzel.... Mavi olanı intense olanı bence çok daha güzel onu da elden çıkardım düşündükçe çıldırıyorum

                  Yorum


                  • #24
                    Fragrantica'ds birçok kişi son zamanda 2017 batch çok iyi, eski haline çok yakın, performansı ve kokusu daha iyi demiş son PUIG üretimi için. Biliyosunuz 2017de el değiştirdi JPG Parfümleri.

                    Bu hafta aldım 2017 Puig versiyonunu. Rezalet. İyice sentetikleşmiş. Kalıcılık ortalama fakat silaj berbat ötesi. İlk 1 saat içinde bile sanki 6 7 saat önce sıkılmış kadar zayıf vir silajı var.

                    Bundan önce kullandığım 2013 batch bile çok çok daha iyiydi.

                    Yorum


                    • matrai
                      matrai Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Yani demek istediğin dedikodulara aldırış etmeyin JPG de böyle bir değişim söz konusu değil aksine daha kötü olmuş

                    • Burakkk
                      Burakkk Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Aynen Altuğ hocam

                  • #25
                    Yani gerçekten acıdım verdiğim paraya. Yani sinirden şişeyi atıp kırıcam neredeyse. Arkadaşlar parfüm kokmuyor. 9 10 fıs bile sıksanız 5 dk sonra sadece varla yok arası soft bir pudra kokusu kalıyor.

                    Yani edt değil cologne bile yazsalar fazla olur bu kokuya. Body Mist kıvamında, yoğun alkol kokulu rezalat bişey olmuş Le Male.

                    Hiç abartmıyorum CK One daha performanslı şuan.

                    Yorum


                    • Frozenwings
                      Frozenwings Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      O kadar mı kötü. :/ Fragrantica'da öyle böyle methedilmiyordu, normalde çok sevmeyen ben bile meraklanmıştım.

                    • Burakkk
                      Burakkk Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Eski Le Male'i hiç bilmeyen ve kullanmamış biri sevebilir belki. Ama güncel hali tam bir ucube.

                  • #26
                    Ben de PUIG üretimi olanların performans ve koku bakımından vintage haline döndüğü yönündeki yorumların gazına gelip aldım ve pişman oldum.
                    Flankerlarını kullanmaya devam.

                    Yorum


                    • #27
                      Tek düze harmanı biraz genç işi ama tatlığın bu kadar yakıştığı bir parfüm görmedim başka...Bütün serileri birbirine benzese de tüm seriyi koleksiyon haline getirmeyi düşünüyorum.

                      Yorum


                      • #28
                        Click image for larger version  Name:	gaultier_feat.jpg.750x400_q85_box-0,2,1900,1016_crop_detail.jpg Views:	0 Size:	119.7 KB ID:	202535

                        Denizci gömleği giydirilmiş kaslı, müstehcen bir erkek gövdesi şeklinde garip şişeli bir parfüm çıkıyordu ve bunu gören kokunun genç tasarımcısı Francis Kurkdjian parfümün başarılı olamayacağını düşündü. Çünkü, bu 90’lar için sıra dışıydı. Şişe, şişeye benzemeliydi.

                        Oysa tasarladığı kokunun da o zaman için (1995) çok sıradan olduğu pek söylenemezdi: Karşıtlıklardan yararlanılan bir kokuydu, söz konusu tema “temiz ter” idi. Bir tür oksimorondu!

                        Aromatik fujerin, oryantalin içerisine modern bir şekilde yedirilmesiyle; nane/vanilya, kimyon/portakal çiçeği & misk, lavanta/vanilya & amber gibi notalar ile gelen soğuk/sıcak, kirli/temiz, “erkeksi ama hoş” gibi devinim ile tanımlanan modern erkekti.

                        Aldehidik dokunuşlarla temiz, hafif sabunsu bir şekilde en yüksekten parlayan lavanta ve kokuya cool bir hava katan başta nane olmak üzere lavantaya katılan yeşil notalar ile aromatik bir açılış gerçekleşiyor.

                        Aromatik açılışı baharatların beklediği kalp bölümüne ustaca yumuşak bir şekilde bağlayan kakuleden güç alan tarçın, kimyon gibi baharatlar, biraz kafalarını çıkardığı anda portakal çiçeği dökülüyor. Baharatlarla biraz terleyen kokuya misk destekli portakal çiçeği, temiz bir “good boy” öpücüğü konduruyor.

                        Bu ufak tefek patırtının ardından bir süredir yüksek ayak sesleri hissedilen kokunun yıldızı olan vanilya, kumarin ve amberin üzerinden yükselerek sahneye çıkıyor. Burası kokunun partileme bölümü.

                        Kurkdjian, Jicky, Pour Un Homme de Caron gibi eski ekol parfümlerdeki birlikteliklerinden tanıdığımız lavanta & vanilya ikilisini olfaktif uzamda adeta hiç tanınmayacak şekilde dans ettiriyor!

                        Değişebilirliği yüksek olan kokuda, kumarinin hafif vanilyaya yakınsayan tarafını vurgulayan vanilyanın oluşturduğu vanilic yapının kokuyu bambaşka bir hikayeye götürmesi, kokunun karakteristik anlamda en ağırlığını koyduğu tarafı.
                        Kokuyu tükettiğinizde ne kadar vanilya olduğunu anlayabiliyorsunuz: Koku bir süreden sonra taktik maktik yok, vanilya! Vanilya! Vanilya! diye gidiyor. Ve Hollywooding Ending…

                        Odunsuluk? Eh, biraz belki vanilya efektli sandalımsı bir yumuşak kremsilikte, biraz da parlak açılıştan sonra görece olarak bazdaki matlıkta.

                        Bir saçmalık oldu ve ilginç bir şekilde bu şişe ile koku çalıştı! Çok sattı, çook ses getirdi. Bazıları playboy/ladykiller parfümü, clubbing parfümü dedi ve gece bu kokuyla dans etti. Bazıları ise barbershop kategorisine sokup babalara yakışır dedi. Yazın havuz başında kullanan gençler vardı! Yeri geldi bu parfüm sev ya da nefret et parfümü olarak tanımlandı.

                        Çok güçlü ve çok yönlü bir koku olması sebebiyle çok farklı ortamlara girdi, çok farklı insan grupları arasında kendine yer buldu. Özellikle gay toplulukları bu parfümü çok büyük bir memnuniyetle karşıladılar, şişeyi ve bu şişeyle gelen kokuyu çok sevdiler. Parfüm, gay toplulukları arasında o kadar büyük bir sükse yaptı ki... Bunu fark eden marka, şişeyi gökkuşağı bayrağına sararak Pride flankerını piyasaya sürdü. Bu, Le Male’in sayısız flankerlarından sadece biriydi.

                        Aynı zamanda ciddi bir oranda eleştiri alan bir parfüm de olsa, sevmek sevmemek, başarılı ya da başarısız bulmak bir kenara bir gerçek var ki: Le Male, bir fenomen.

                        Le Male, 25 yaşındaki bir genç parfümörün yapabileceği en iyi başlangıçlardan biri. Le Male kendi hikayesini yazarken aynı zamanda bugün bir marka adı olabilecek kadar kabul gören bir parfümörün doğuşuna da şahitlik eden parfüm.

                        İki fenomen: Le Male & Francis Kurkdjian.


                        Click image for larger version  Name:	işe francis.jpg Views:	0 Size:	201.0 KB ID:	202533
                        Son Düzenleme Aryan; 10-07-21, 16:30. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • #29
                          Parfümler hakkında en ufak bir bilgi birikimim yokken dahi aklıma gelen ilk şişe Le Male'dir, günümüzde hala kullanan sayısız insan olduğuna göre bir şeyden emin olabiliriz sev ya da sevme Le Male bir başyapıt.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X