Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jean Paul Gaultier - Le Male

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Jean Paul Gaultier - Le Male

Click image for larger version  Name:	image_199.jpg Views:	1 Size:	140.4 KB ID:	2142

Maison Francis Kurkdjian ı bize tanıtan bir klasik. 1995 yılında Jean paul Gaultier için tasarladığı Le Male ana akım parfümlere bir dönem yön gösteren gerek içeriği gerekse şişesiyle günümüzde kült sıfatını haketmiştir. Şişesi denizci kıyafetli bir erkek vücudundan esinlenerek yapılmıştır. Günümüzde reformüleler sayesinde o eski ihtişamını ve performansını kaybetmiştir.İlk şişesine 1997 yılında sahip olduğumda aralıksız olarak yaklaşık 15 sene imza parfümüm olmuştur kendileri. Toplamda 37 adet flankeri mevcuttur. Bu sayı bile aslında parfümün ne kadar popüler olup çeşitlendirildiğini göstermektedir. Lavanta ve Vanilya kullanımı ustalık eseridir. Bir o kadar da sexi bir parfümdür. Bu zamana kadar en fazla iltifat alan parfümlerin başındadır. Don Juanlara duyurulur

Bir arkadaşımın babasında görmüştüm ilk defa. Gece parfümü olduğunu söylemişti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Altuğ hocam çok efsane bir parfümdür kendileri lakin benim ilk kokladığımda galiba 97 yada 98 yılıydı,kuzenime babası yurt dışından getirmişti.O zaman o ergen burnumla beğenmemiş yada beğenememiştim...Şu gün olmuş hala sevemiyorum...Tabiki bu kurkdjian'ın suçu değil bu benim suçum😅😄

Yorum

Bu parfüm neden bu kadar efsane oldu anlam veremedim ben.

Yorum

• Medea
          Medea Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Kendi dönemi için alışılmadık, yeni, farklı gelen bir yanı vardı sanıyorum ama bu da çok hızlı yıprananlardan oldu.

• promesta
          promesta Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Kendi dönemi içerisinde değerlendirecek olursak haklısınız Mete bey avangart bir çalışma olabilir fakat zamansız bir koku değil bence de hızlı yıprananlardan.

Kimileri tarafından gay parfümü denilen (ki tanıtımı her zaman bir şüphe uyandırıyor) kimi tarafından sürekli kullanılan bir parfüm.
        ilk yarım saat benden uzak olsun açılışını hiç sevmiyorum.
        kadınlar tarafından çok seviliyor.
        kalıcılığı ve fark edilirliği bende çok yüksek oluyor.
        yılların eskitemediği parfümlerden
        yinede bir şişesine sahip olmadım bugüne kadar.
        Sadece garçons.

Yorum

2012 de tanıştığım parfüm,beni çekiciliği ve cezbediciliği konusunda pek etkilememiştir,Promesta hocanın dediğine katılıyorum,parfüm hakkındaki yorumlar tavan yapmış durumda.Çok tercih edilen bir parfümdü,son zamanlarda durum nedir bilemiyorum.
          Şişe tasarımı olarak ve metal kutusuyla gayet başarılıydı,ayrıca metal kutuyu çay saklama kabı olarak kullana bilirsiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: promesta View Post
            Bu parfüm neden bu kadar efsane oldu anlam veremedim ben.
            benim için tam bir hayal kırıklığıdır bu parfüm. sevmediğim bir koku.

Yorum

Hiç sevemedim bu kokuyu

Yorum

İlk kokladığımda açılışındaki nane ve lavantanın keskinliğinden irkildiğimi hatırlıyorum. Sonra bir daha yanına yaklaşmadım.

Yorum

Reklamını tanıtımını hedef kitlesini konseptini ve bir dünya dolusu flankeri çıkan böyle bi kokuyu kesinlikle kullanmam hatta dünyanın en büyük şaheseri dahi olsa fikrim degişmez.
                  Yıllarca güzel ülkemin güzel insanları bu kokunun orjinalinden,, bir dünya dolusu çakmasına kadar belki bilinçsizce ki öyle ,,kullanmış olup firmaya büyük paralar kazandırmıştır.Ama karşı cins tarafından çok sevilmiştir işte burda koku kültürü devreye giriyo ..Bu forumda bunun için bişeyler yapmalı diye acizane düşünüyorum.Fılankerleriyle beraber Saygı duymadıgım bi koku ailesi...

Yorum

Baslikta typo var

Yorum

1 "l" harfi fazla olmuş Altuğ

Yorum

• Guest's Avatar
                        Misafir Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Frederic Malle ile karıştırdı herhalde :P. Başlığı düzeltim Mete bey, teşekkürler.

Yeni versiyonun son demlerinde ekşimsi bir hava var (limon?), sanki bozulmuş bir yiyecek gibi kokuyor. Yoksa lavanta ve vanilyaya ben hayır diyemem.
                      Son Düzenleme ersin; 21-01-17, 06:48. Tarafından yapıldı.

Yorum

Güncel versiyonu berbat vintage hiç koklamadığım için bilemiyorum bence flankerı daha ilgi çekici ''ultra male''

Yorum

kullanmayınca özlediğim bir koku. le maleyi özlersem reflection kullanıyorum. o da yoksa zor günler için terriblenin 35 ml lik şişesini tutuyorum işimi görüyor.

Yorum

İşleniyor...
                          X