Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Histories De Parfums 1740

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Orjinal yazı sahibi: maserati2303
    Çok sert ve maskülen bir koku ama bir o kadar da orijinal .İlk kokladığımda sanki burnuma okkalı bir yumruk indi sanmıştım.
    Emre hocam tam senlik bu kokular senin kalemin 😀

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Haftasonları keyifle kullandığım acik alan parfümüm. Kapalı alanda tek fis bile hassas kişiler icin boğucu olabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: promesta View Post

Orta notalara gelindiğinde buram buram devam eden ölmez otunun yanı sıra devreye tütün giriyor. Puro sevdalıları bu konuda daha çok yardım edecektir bkz: ibrhm orta notalarından itibaren ballı puro paketini açtığınızda çıkan kokuya benzer bir koku alıyorum.
        Metin hocam, bu parfümü Lagerfeld viski ve sigaraya yakıştırmıştı ama bence sigara yerine dolgun aromalı bir Küba ile cok daha iyi gider ki, puroya en cok yakıştırdığım kokulardan bir tanesi. Tespitinize de aynen katılıyorum.

Yorum

Metin hocam detaylı inceleme olduğu için yorumlama kısmına taşıyorum başlığı, niş parfümler başlığında dursun dersen geri taşırım yine de.

Yorum

• promesta
            promesta Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ne diyorsanız öyle olsun sayın adminim

"Emre hocam tam senlik bu kokular senin kalemin 😀"

​​​​​​Teşekkür ediyorum Altuğ hocam şimdilik dekantla idare ediyorum ama şişeli alma gibi bir niyetim de var ileride.

Yorum

Denildiği gibi sert ve kalıcı bir koku. Tam bir kışlık koku, en son kullanalı 2 sene olmuştur sanırım ama o ilk fıs hala hafızamda bir köşede duruyor.

Yorum

Merhaba,

Histoires de Parfums'te Ambre 114'ten sonra en beğendiğim koku sanırım 1740'tır. Zaten bu parfümevinin kendine has münhasır bir çizgisi var. 1740 bahsedildiği gibi çok sert başlayan bir koku ancak bitişinde öyle güzel bir vanilya teması var ki, onca zaman süren sert ve fetish duygulardan sonra yumuşak bir inişle, Sodom'un karanlığından kendimizi şafak vaktindeki tatlı ılık rüzgara bırakıyoruz. "Eski" hissiyatı, hemen hemen bütün kokularında var (bknz. Ambre 114, 1969, 1889 Moulin Rouge..) Ölmez otunun da gerçekten çok başarılı kullanıldığını düşünüyorum, hatta L'Occitane'nın ölmez otlu kremleri ile birlikte kullanılınca ölmez otu etkisi uzun sürüyor Hatta aktardan alıp demleyeceğiniz ölmez otu çayı ile bu hissiyatı evinizde de sürdürebilirsiniz
              http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

Normalde ben eski maskülenleri severek kullanan bir adamım. Bu kokuyu bir türlü sevemedim. Kereviz yemeği pişen ev gibi kokuyor.

Yorum

Sevilmesi zor ama saygı duyulması gereken özgün bir çalışma.

Yorum

Benim bir türlü alışamadigim bana çok sert gelen bir parfüm.

Yorum

Bu kokuyu aşırı duyduktan sonra harveydeki dostuma sordum bayağı konuşuluyor basıl bir koku diye. Arkadaşım açıklaması ne denli doğru bilmiyorum ama "Parfümör hapisane hücresini anımsayarak bu förmülü ürettiğini açıklamış" dedi. Kendisi sevdiğim biri parfüm konusundaysa baya bilgili ve bayağı ilgilidir. Neyse daha da merak edip denemek istedim hakikaten sert bi açılış ile karşılaştım pek ısınamadım. Elimde makul miktarda ısınmak için ara ara denediğim örneği mevcut. Belki birgün kokuyu anlayabilirim ama şu an için mesafeliyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cihan mert View Post
                        Bu kokuyu aşırı duyduktan sonra harveydeki dostuma sordum bayağı konuşuluyor basıl bir koku diye. Arkadaşım açıklaması ne denli doğru bilmiyorum ama "Parfümör hapisane hücresini anımsayarak bu förmülü ürettiğini açıklamış" dedi. Kendisi sevdiğim biri parfüm konusundaysa baya bilgili ve bayağı ilgilidir. Neyse daha da merak edip denemek istedim hakikaten sert bi açılış ile karşılaştım pek ısınamadım. Elimde makul miktarda ısınmak için ara ara denediğim örneği mevcut. Belki birgün kokuyu anlayabilirim ama şu an için mesafeliyim.
                        Gerald Ghislain hapishane'den ziyade Marquis de Sade hayatına ithafen tasarlamış bu kokuyu. De Sade'nin de ömrünün yarısını hapishanelerde geçirdiğini göz önünde bulundurursak hapishane faktörü de önemlidir tabiki de oluşturma aşamasında.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: promesta View Post

Gerald Ghislain hapishane'den ziyade Marquis de Sade hayatına ithafen tasarlamış bu kokuyu. De Sade'nin de ömrünün yarısını hapishanelerde geçirdiğini göz önünde bulundurursak hapishane faktörü de önemlidir tabiki de oluşturma aşamasında.
                          Demek ki bilgilendiren arkadaş bir nebze de olsa doğru yönlendirmiş hocam değişik bir çalışma. belkide henüz anlayamamış ben dahil bazı arkadaşların bu denli bir deneyim eksikliği olduğundan olabilir.

Yorum

Benim içinde başyapıt değeri olan bir koku, eski tozlu hissi kokunun bir hikayesinin olduğunun kanıtı niteliğinde. 2 yıl önceki kokudan farklı yumuşatılmış bir koku gibi geldi. Reformule kurbanları arasına katılmasın lütfen.

Yorum

her zaman beni alıp bir yerlere götüren kokuların peşinden koştum bu hobiyi sevmemin en büyük nedeni, güzel kokayım eş dost beğensinden ziyade beni mutlu eden iyi hissettiren kokularla maneviyatımı ruhumu beslemek oldu.çocukluğumda tek katlı bahçeli bir evde büyüdüm mutfak taşımızın altıdaki ahşap raflarda çeşit çeşit baharatlarımız vardı kimyon,poy,yeni bahar,kırmızı kara pul biberler vs...rafın önü bezden bir perdeyle kapalı dururdu haliyle bütün baharatların karışımı o beze sinmişti. küçücük boyumla oralara girer karıştırır oynardım,niş parfümle ilk tanıştığım dönemde dekant 1740 alıpta kapağını ilk kokladığımda direk çocukluğuma ışınlanmıştım, bizim raf perdesi tamda böyle kokuyordu işte. o anda bu parfümün şişesi çoktan alınmıştı bile zihnimde.sonra merakla denedim parfümü iki fıs, ne muazzam bir açılıştı , tütünle karışık şarabımsı koku beni benden almıştı.sonlara doğru oluşan kirli idrarımsı hissiyat hiç önemli değildi çocukluğumdan kalma hala bayıla bayıla yediğim salçalı poyu fazla kaçırdığımda bende böyle kokuyorum zaten sıkıntı yok ) o gün iyiki böyle bir hobim var, iyiki bir koleksiyona sahibim dedirten kokudur kendileri kısacası hdp 1740 KIYMETLİMDİR.
                              Son Düzenleme ssselçuk; 29-03-17, 12:50. Tarafından yapıldı.

Yorum

İşleniyor...
                              X