Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Histories De Parfums 1740

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Histories De Parfums 1740

Click image for larger version  Name:	maxresdefault.jpg Views:	1 Size:	79.5 KB ID:	2456

Histiries De Parfums tarihteki önemli olayların vuku bulduğu yılları parfüm isimlerine yansıtarak herkesin dikkatini ve beğenisini kazanmış bir firma. Bütün yapıtları şahsına münhasır olan bu parfümevi'nin en beğendiğim kokusu 1740 oldu. HDP 1740’da erotik ve şeytani edebiyatın babalarından birisi olan Marquis De Sade’nin doğum tarihi ile piyasaya sürülmüş bir parfüm.

Gerald Ghislain bu kokunun sadece ismi ile bizlere son derece absürt, erotik ve şeytani bir koku olduğu mesajını veriyor adeta. Gelelim kokunun ilerleyişine
    Başlangıcı oldukça absürt ve vurucu. Tecrübesi olmayan burunlar ilk koklamadan itibaren bu kokudan koşarak uzaklaşacaktır. Öncelikle oldukça eski bir başlangıcı var. Burada bize bergamot ve ölmez otu eşlik ediyor (dip not: içinde ölmez otu olan kokuları çok sevdiğimi fark ettim, bkz: HDP 1740, HDP Tubereuse 3, ELDO The Afternoon of a Faun, ELDO Like This).

Orta notalara gelindiğinde buram buram devam eden ölmez otunun yanı sıra devreye tütün giriyor. Puro sevdalıları bu konuda daha çok yardım edecektir bkz: ibrhm orta notalarından itibaren ballı puro paketini açtığınızda çıkan kokuya benzer bir koku alıyorum.

Parfümün sonlarına doğru ise deri eşlik ediyor ve koku eski tozlu halinden oldukça tatlı bir hale geçiyor. 1740 oldukça progresif bir koku. Başlangıçtan itibaren kademeli olarak oyuna giren bütün notalar son ana kadar geri plana kaymadan kendini hissettiriyor.

Özetle oldukça kendisine özgü bir koku. Gerald Ghislain İsmindeki mesajı şişenin içine yansıtmakta oldukça başarılı olmuş. Benim bu karaktere benzettiğim pek bir koku olmadı, deneyimleyen arkadaş varsa altta yorumlarını bekliyorum. Fark edirlik ve kalıcılık muazzam seviyede. Başta da belirttiğim gibi tecrübesiz burunların kör alış yapmaması gereken bir koku.

Yeni HDP'leri büyük ölçüde denemedim fakat denediklerim arasında en beğendiğim ve özgün bulduğum HDP çalışması olmuştu, eline sağlık Metin hocam. Dediklerine ne bir şey ekleyebilirim ne bir şey çıkarabilirim . Genelde dışarıda insanlarla buluşacakken fazla sıkmaktan korktuğumu fark ettim bu parfümü, genel beğeniye uymaz cidden.

Yorum

Metin Hocam kalemine sağlık, anlattığı hikayeye bire bir uyan baş yapıt. HDP nin bence en iyi çalışması.

Yorum

De Sade'ın şanına yakışır bir koku. Bu arada ölmez otu fanları arasına beni de yaz Metin Hocam.

Yorum

Ölmez otunu herkese sevdirebilir Güzel inceleme

Yorum

Harika bir maskülen. Oldukça sert ve maço. Kullanım için belli bir parfüm tecrübesi gerekir herkesin sevebileceği bir yapısı yok. Ama bir kere sevdinizmi vazgeçemezsiniz bağımlılık yaratır

Yorum

• Pi-jeY
              Pi-jeY Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Kesinlikle tecrübe gerektiren bir koku ilk sıktığınızda burun büken cinsten çok sert ve performansı üst seviye bir koku .

Kislik kokularda favorilerimden bir tanesi....

Yorum

1740, 'ölmezotu'yla derinin nasıl yan yana durduğunun, 'deri' notası oluşturulurken gizli ya da belirgin bir şekilde parfümde yer aldığının bir kanıtı...

özellikle süet varsa nota açıklanmasa bile büyük ihtimalle o parfümün formülasyonunda 'ölmezotu' vardır (var olabilir)..

Click image for larger version

Name:	1e2500bf55fbeb9427d2f21247fde225.jpg
Views:	642
Size:	26.0 KB
ID:	2564

Yorum

"Tecrübesi olmayan burunlar ilk koklamadan itibaren bu kokudan koşarak uzaklaşacaktır"

Evet benim ilk tanışmam aynen de öyle oldu. Ilk kez Beymen spliti yapıyorduk sanirim. Ama burnum tecrübelendikçe özellikle de ölmezotunun güzelliğini iyice keşfedince özeller listeme ekledim.

HdP konusuna gelirsek, soylemek istedigim cok sey var aslinda. Hemen her kokusunda bir tema barindiran, son kesfim Fidelis ile de zirveye oynamaya devam eden, genel olarak denedigim tum parfumlerini kullanilabilir buldugum, büyük saygı duyduğum bir marka. Ben 1740 ile Fidelis'i ayri bi yerde tutuyorum tabi ama konuya donecek olursam; promesta hocamın agzina saglik diyerek kapatmak istiyorum

Yorum

Benim henüz birkaç haftalık birlikteliğim olmasına rağmen şimdiden kışlık favorilerime girmiş bir koku; karakter ve farklılık barındırıyor, özellikle deri-rezin-ölmezotu triosu gerçekten 4 4'lük. Bazı yerlerde kullanımının zor olduğunu okuyorum, bence Tobacco Vanille'den daha zor değil.

Yorum

Ben de çok zor bir koku olduğuna inanmıyorum. Ayılıp bayılan da çok olmaz ama ortalama zorlukta bir koku bence. Hatta yazın sıktığımda 2-3 orta yaşlı kadın bol bol övdü kokuyu ))

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Benim de başyapıt olarak gördüklerimden. Dozajı dikkatli ayarladığında, fazla zorluğunun kalmadığını düşünüyorum. Kalemine sağlık Promesta.

Yorum

Böyle bi' tipin kokusu....
                        Koku da, giyecek olan da bi' şeyler anlattığı zaman denge oturuyor.

- Stop the car...
                        - What ?!
                        - Stop the fuckin' car!

Yorum

• kuzukardes
                          kuzukardes Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          tipe göre parfüm ...harika hocam ya..

hocam çok iyi .izninle copyright hakkı sen de olmak üzere ,bende şöyle bir yorumda bulunayım

Yorum

• Lagerfeld
                          Lagerfeld Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Estağfurullah kuzu ne demek.

Çok sert ve maskülen bir koku ama bir o kadar da orijinal .İlk kokladığımda sanki burnuma okkalı bir yumruk indi sanmıştım.

Yorum

İşleniyor...
                        X