Histiries De Parfums tarihteki önemli olayların vuku bulduğu yılları parfüm isimlerine yansıtarak herkesin dikkatini ve beğenisini kazanmış bir firma. Bütün yapıtları şahsına münhasır olan bu parfümevi'nin en beğendiğim kokusu 1740 oldu. HDP 1740’da erotik ve şeytani edebiyatın babalarından birisi olan Marquis De Sade’nin doğum tarihi ile piyasaya sürülmüş bir parfüm.
Gerald Ghislain bu kokunun sadece ismi ile bizlere son derece absürt, erotik ve şeytani bir koku olduğu mesajını veriyor adeta. Gelelim kokunun ilerleyişine
Başlangıcı oldukça absürt ve vurucu. Tecrübesi olmayan burunlar ilk koklamadan itibaren bu kokudan koşarak uzaklaşacaktır. Öncelikle oldukça eski bir başlangıcı var. Burada bize bergamot ve ölmez otu eşlik ediyor (dip not: içinde ölmez otu olan kokuları çok sevdiğimi fark ettim, bkz: HDP 1740, HDP Tubereuse 3, ELDO The Afternoon of a Faun, ELDO Like This).
Orta notalara gelindiğinde buram buram devam eden ölmez otunun yanı sıra devreye tütün giriyor. Puro sevdalıları bu konuda daha çok yardım edecektir bkz: ibrhm orta notalarından itibaren ballı puro paketini açtığınızda çıkan kokuya benzer bir koku alıyorum.
Parfümün sonlarına doğru ise deri eşlik ediyor ve koku eski tozlu halinden oldukça tatlı bir hale geçiyor. 1740 oldukça progresif bir koku. Başlangıçtan itibaren kademeli olarak oyuna giren bütün notalar son ana kadar geri plana kaymadan kendini hissettiriyor.
Özetle oldukça kendisine özgü bir koku. Gerald Ghislain İsmindeki mesajı şişenin içine yansıtmakta oldukça başarılı olmuş. Benim bu karaktere benzettiğim pek bir koku olmadı, deneyimleyen arkadaş varsa altta yorumlarını bekliyorum. Fark edirlik ve kalıcılık muazzam seviyede. Başta da belirttiğim gibi tecrübesiz burunların kör alış yapmaması gereken bir koku.
Yorum