Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Sisley - Soir de Lune

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Sisley - Soir de Lune

Saat gece yarısını epey geçmiş gibi..
    Toprağı hafif bir yağmurun ıslattığı serin bir gece..
    Muhteşem bir şatoda verilen bir parti var bu gece ve partide yapılan valsler..
    İnsanlar birbirine karşı mesafeli, belki biraz soguk ama kibar.
    Kadınların güzelliği göz kamaştırıyor, ama bu güzellik feminenliğin fazlasıyla sergilendiği bir güzellik değil.
    Rafine, naif ve ulaşılması zor kadınların hissettirdiği sırça köşkte yaşayan bir peri kızı misali bir güzellik..

Ancak bu kemanların ve pianolardan yükselen nefis vals tınılarının eşlik ettiği gecede, kalbi kırık bir kadın var.
    Belki biraz öfke dolu.. Kendini köşkten dışarı atıp yaşlı gözleriyle, üstünde görkemli elbisesi, elinde ise kavalyesi tarafından verilen gülüyle ormana atıveriyor kendini.
    Ve ay ışığının eşlik ettiği yarı karanlık gecede ormanda yürümeye başlıyor.. Yürüdükçe ormanın karanlığı, ay ışığının hafif aydınlığı ile karışıyor ve ayağındaki dans ayakkabılarını da atıp cıplak teniyle ıslak toprağı hissetmeye başlıyor. Yürüdükçe gözlerinden akan yaşlar artıyor, ve gözyaşlarına ve yalnızlığına eşlik eden tek şey ise ay ışığı..

Ormandaki toprağın ıslak kokusu, yosun tutmuş ağaçlardan yayılan acımsı ama huzur veren koku, ve elindeki gülden, ya da o gece binbir güzel hayal ile sürmüş olduğu gül esansının kokusu yayılıyor teninden.

Gece olmasına rağmen korkmuyor, kalbi kırılmış bir kadını hiçbirşey korkutamaz çünkü.. Çünkü kadınlar en çok kalplerinin kırılmasından korkar.
    Ormanın binbir türlü güzel ve gizemli rayihasıyla, ve serin havayla kalbindeki acıyı biraz unutmaya ve yürüdükçe sakinleşmeye başlıyor kalbi….

Ormanın karanlık derinliğinde birden sıcak bir el hissediyor omzunda.
    O el tam da beklediği kişinin eli, kırdığı kalbi onarmaya gelmiş bir erkek.. Cok seviyor kadın onu, özürler duymasına bile gerek yok.. Kısa bir bakışın ve ardından zaten üşümüş olduğu bu serin gecede sevdiğine sımsıkı sarılıyor.. Ormanın binbir türlü yeşil kokuları, kadının teninden yayılan gül ve erkeğin paçuli zengini parfümü birbirine karışıyor.

Bu gizli kavuşmaya şahitlik eden tek şey ise ay ışıgı ve gecenin sessizliği..

Muhteşem bir şipre parfümü olan Sisley Soir De Lune'un bana kurdurduğu hayaller bunlar..

Eğer acımsı ama en doğalından bir bal, meşe yosunu, paculi ve gül tecrübesi yaşamak istiyorsaniz sanki 70'lerden kopup gelmiş gibi bir havası olan Soir De Lune denenmesi gereken bir koku.. Ve cinsiyetsiz oldğunu rahatlıkla söyleyebilirim

Ben kendisine 10 puan veriyorum❤

Yine döktürmmüşsün Aysucum kalemine sağlık şahane bir parfüm şahane bir yorum Gerçekten çok güzel lüks bir kokusu var kokladıkça koklayası geliyor insanın
    http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

Sipre, gül... akşam akşam bu kadar merakta bırakılır yani insan

SM-N7505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Kartaliçe
        Kartaliçe Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Mutlaka deneyin ben notalarına bakınca çok ağır diye düşünüyordum ama denediğimde bayıldım

Tekrar kalemine sağlık Aysu. Zamanında çok övüldüğü için merakla deneyip beklentime pek karşılık bulamadığım bir parfüm olmuştu Soir de Lune. Ama benim üzerimde koklayan kadınlar çok beğenmişti senin gibi.

Yorum

• Minty
        Minty Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Cok ilginçtir, Mete, ben senden farklı olarak kendim zaten çok seviyorum kokuyu, ancak taşıması oldukça zor bir koku olmasına ve bir kadın icin paculi ve yogun mese yosunu yüzünden oldukca "sert" bir koku olmasına ragmen, kullandığım zaman en çok sorulan ve iltifat aldığım kokulardan biri.. Sanırım etrafta bıraktığı izlenim bizim kendi algıladığımızdan daha farklı.. Tarif etmesi zor. Abimin benden sık sık çaldığı bir kokudur bu arada, bir erkekte de oldukça iyi duruyor bence..

• Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Muhtemelen böyle bi açıklaması var bu durumun. Gerçi ben başkasının üzerinde deneyince de pek etkilenmedim diye hatırlıyorum ama onun nedeninin sadece benle ilgili bir detay olduğunu sanıyorum (çok emin olmamakla beraber bal olabilir).

Bunuda çok beğenmeme rağmen nedense benim için hiçbir zaman Eau de Soir'ın önüne geçemedi.

Ne gariptirki son zamanlarda Eau de Soir ve Soir de Lune'ün de reformüle olduğunu söyleyenler var. Performansı düştü falan diyorlar ama umarım doğru değildir.

Yorum

• Minty
        Minty Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bu sanırım dogru Burak bey, sebebi ise en baskın notanın meşe yosunu olması muhtemelen..
        Son kokladığım şişelerde koku aynıydı ama kalıcılık eski sürümlere göre maalesef daha zayıftı
        (Soir de Lune için konusuyorum, Eau de Soir'i kiyaslamadim)

• Burakkk
        Burakkk Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Şu eski parfümler ne çektiiyse meşe yosunundan çekti.

Ne notaymış bütün kokuların kalıcılığı düştü.

Yazdıklarını okurken zihnimde kurguladım bu hayali çok keyif aldım
      Benim de çok çok sevdiğim parfümlerden SDL.
      Koklayanın anında sevebileceği bir yapısı yok.Ya seversin ya nefret edersin.Şanslıysan zaman içinde alışırsın kabul edersin.Ben kokladığım an aşık oldum.
      Ama dozajlamasını iyi ayarlamazsam beni bile zorluyor zaman zaman.Şöyle söyleyim ilk kez bir kokuda 100 ml olarak edinmeyi fazla buldum
      Teşekkürler Minty

Yorum

Fiyatı 1000 küsür tl olmuş
        http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

• murrjm
          murrjm Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Izıa'da bu fiyattan gelecek diye çok üzülüyorum.
          SDL'i geçen yıl Tekin Acar'ın sitesinden indirim ile 395 TL'ye edinmiştik.Hey gidi günler hey !

Harika bir anlatım olmuş❤️Ne yazık ki ben bu parfümü pek sevemeyenlerdenim.Bana biraz ağır geliyor.Birkaç kez denedim fakat pek alışamadım kokusuna.Eau du Soir ise defalarca denediğim ve çok beğendiğim bir parfümdü.Nihayet geçen yaz eşim bana aldı ama o da denemelerime göre daha farklı geldi sanki.Yine de güzel tabi ama çok da umduğumu bulamadım.Artık reformüle olduğu için mi yoksa beklentim yüksek olduğu için mi bilemiyorum...

Yorum

• Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Aslında ben ağır kokuları severim ama nedense her denememde çok kaliteli bir havası olduğunu düşünsem de bana biraz uzak geldi.Belki kullansam zamanla severim.Sadece kolumda ya da kağıt üzerinde denedim çünkü.Kalıcılığı mükemmeldi.Eau du Soir a göre çok daha iyiydi.Gerçi bu fiyatlarla hiç alışmamak daha hayırlı sankiArtık beğenip almak istersem diye parfüm denemeye bile korkar oldum...

• Burakkk
          Burakkk Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bendeki Eau de Soir 2012 Batch. Kalıcılık ve silaj mükemmel seviyede. TR'de çok talep gören parfümler olmadığı için birkaç sene öncesinin batchlerini bulmak hep kolay.

• Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Şimdi baktım bendeki Eau du Soir 2015 de üretilmiş.Kalıcılık ve silaj kötü değil ama daha iyi olacağını düşünmüştüm açıkçası.Bir de denemelerimde hep daha kremsi gibi gelirken bendeki daha keskin kokuyor sanki.Yine de güzel

kullanmaktan ve sahip olmaktan asla pişman olmadığım değişik bir şipre yorumu soir de lune. Aysu hanım o kadar güzel anlatmış ki bize de parfümü sadece yaşamak kalıyor.

Yorum

Yine mükemmel , masalsı bir anlatım ...tebrik ederim Aysucuğum

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Şiirsel bir anlatım olmuş,kaleminize sağlık Aysu hanım. Şişesine baktım az önce, Ay'ı öpmeye çalışan kadınlı kapakta hoşmuş parfümün.

Yorum

İşleniyor...
            X