Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane EGE

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane EGE

    Click image for larger version  Name:	nishane Ege.jpeg Views:	0 Size:	46.2 KB ID:	178266

    Mekan Kramer Palas. Yıl 1922

    Rum Garson -“Yerimiz yoktur efendim” der.

    Mustafa Kemal, “Canım şöyle bir köşeye sığışsaydık...”

    Rum Garson - Bozuk Türkçesi ile garson direnir. “Mümkünsüzdür efendim yerimiz yoktur...”

    O sırada müşterilerden biri onu tanır, “Mustafa Kemal Paşa!” diye bağırınca herkes fırlar alkışlar, çığlıklar yükselir.

    Bu sefer aynı Rum garson: “Emriniz paşam!...” diye sorar.

    Gazi, garsona: “Kral Kostantin İzmir’e geldiği zaman buraya oturup bir kadeh rakı içti mi?” diye sorar.
    “Hayır Paşa efendimiz.”
    “Yazık” der Mustafa Kemal, “Öyleyse neden İzmir’i almak istemiş” diye ilave eder.

    Atatürk Kramer Oteli’nde oturup içki içerken, grubu seyrederek, “İzmir’in kordon boyunda güneşin batışını seyrederken bir bardak rakı içmek dünyanın en mutlu olaylarından biridir”demiştir.

    Bu satırlarla başladım Nishane Ege'yi yazmaya çünkü bazı parfümler vardır içindeki notalar oraya rastgele konmamıştır. Size bir hikaye anlatır, yaşanmışlığı ve kültürü aktarır size... Bunları daha önce yaşamadıysanız, bilmiyorsanız parfüm size güzel kokudan başka bir anlam ifade etmez. Güzel kokuymuş der kullanır çıkarsanız onun hikayesini özümseyemez onu anlayamazsınız.

    Ege'de yaşamanıza gerek yok bu parfümü anlamak için Ege'nin herhangi bir tatil beldesinde, akşam sahil kenarında küçük gezintiye çıktıysanız bu parfümü anlamak için yeterli bir zaman geçirmişsiniz demektir.

    Click image for larger version  Name:	Nishane Ege yorum.jpg Views:	0 Size:	246.5 KB ID:	178267

    Nishane Ege size denizden esen rüzgarla beraber egenin, aromatik yeşil otlarını, evlerin bahçesinden gelen gelen fesleğen ve menekşe kokularını, sofralardan tüten anason kokusunu size aktarıyor.

    İşte Ege sahil kesimlerinin böyle bir kültürü vardır kendine has. Bu kültür İzmir'e de gitseniz, Atina'ya da gitseniz Datça'ya gitseniz Kos Adası'na da gitseniz değişmez. Diller farklıdır ama sofralar ve gönüller aynıdır. Sadece her iki yakayı ayıran bir deniz vardır Ege'dir adı. Egenin her iki kıyısından da anason kokan sofralar, mutlulukla kaldırılan kadehler vardır. Sıcaktır, hoş muhabbettir insanları.

    İsminden dolayı bu parfümden beklentiniz basmakalıp deniz temalı bir parfüm ise sizi yanıltır. Çünkü bu parfüm Ege'nin bir bütün ambiansını size yaşatıyor. Sadece ver caloneu, bas tuzu, koy içine su notasını diye yapılan, basit deniz temalı parfümlerden değil.Üzerine çalışılmış, uğraşılmış ve kafa yorulmuş bir kompozisyon.

    Click image for larger version  Name:	Nishane Ege inceleme.jpg Views:	0 Size:	46.3 KB ID:	178268

    Genel beğenisi ve giyilebilirliği yüksek, kış harici ve günlük kullanıma uygun elinizin sürekli gideceği keyifli bir parfüm olmuş.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği bu tarz bir parfüm için çok iyi. Zaten Nishane parfümleri genel olarak standartın çok üzerinde kalıcılığı ve yayılımı olan parfümler Ege'de bunlardan birisi olmuş. Tazelemeye ihtiyaç duymadan bir günü rahatlıkla çıkartıyor.

    Aromatik-Yeşil olarak sınıflandırdığım parfüm tarz olarak en fazla Creed Millesime imperiale benziyor. Millesime imperial'in meyvesiz daha yeşil parlak halini canlandırırsanız kafanızda parfümün nasıl
    kokuğu ile ilgili az çok bir bilgi sahibi olursunuz.

    Parfüm üzerinde bir seneden fazla bir emek ve 15 farklı çalıştırma var. Mert Güzel ve Murat Katran'ın aklındaki Ege'yi en iyi yansıtacak parfüme ulaşmak için parfümör İlias Ermenidis tarafından tasarlanmış. En nihayetinde istenen ve varılmak istenen noktaya gerçekten muazzam bir kompozisyon ile ulaşılmış ve parfüm dünyasına sunulmuş.

    Emeği geçenlerin ellerine sağlık...

  • #2
    Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
    Nishane Ege size denizden esen rüzgarla beraber egenin, aromatik yeşil otlarını, evlerin bahçesinden gelen gelen fesleğen ve menekşe kokularını, sofralardan tüten anason kokusunu size aktarıyor.
    Geçtiğimiz bir zaman anasonlu bir fujer kullanırken (bir başka anason kokulu deniz kenarı şehir olan Tekirdağ'lı birisi olarak) aklıma düşmüştü; "Sahi anason kokulu, deniz temalı bir parfüm olsa ne de güzel olurdu!" Diye... Bence böyle bir temaya anason notası gerçekten heyecan verici ve çok güzel bir tercih

    Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
    İşte Ege sahil kesimlerinin böyle bir kültürü vardır kendine has. Bu kültür İzmir'e de gitseniz, Atina'ya da gitseniz Datça'ya gitseniz Kos Adası'na da gitseniz değişmez. Diller farklıdır ama sofralar ve gönüller aynıdır. Sadece her iki yakayı ayıran bir deniz vardır Ege'dir adı. Egenin her iki kıyısından da anason kokan sofralar, mutlulukla kaldırılan kadehler vardır. Sıcaktır, hoş muhabbettir insanları.
    Bu parfüm, yapay sınırları ve oryantalist bakış açısını aşan, ön yargıları yıkan, birleştirici ve barışçıl bir estetikten yana gibi gözüküyor. Mesela, bu parfümün şişesinin üzerindeki yazıların Yunan alfabesiyle de yazılması çok güzel düşünülmüş... Bu sonuçta sadece bir tarafın değil, paylaşılan ortak bir güzelliğin parçası.

    Türk-Yunan düşmanlığının pompalandığı böylesine sıcak bir dönemde Nishane'yi ayrıca tebrik etmek lazım. Harika iş!



    Son Düzenleme Aryan; 27-08-20, 23:32. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      Acaba Profumi del Forte - Tirrenico'ya benziyor mu?

      Yorum


      • #4
        Çok merak ediyorum bu kokuyu bakalım. Elinize sağlık güzel incelemeniz için. Atatürk ile garson arasında geçen diyaloğa bayıldım

        Yorum


        • #5
          Notalar harika, tema enfes, kordonda balık pişiricisinde bir ilkbahar akşamı esen rüzgarla beyaz dublelere eşlik etmesi ümidiyle.

          Yorum


          • #6
            Eline sağlık altuğ hocam
            Kordondaki gün batımı gözümde canlandı, bu sene İzmir'e gidemediğim için biraz hüzünlendim
            Ancak EGE yi de çok merak ettim, umarım en kısa zamanda deneyebilirim.

            Yorum


            • #7
              Bugün denedim ve çok beğendim, bence nishane'nin en çok satan parfümü olabilir. Baştan sona anason hakimiyetinde ama hiç rahatsız edici değil.Ortalarda yeşilliklerde ekleniyor hafif ekşimsi bir hal alıyor ama tam ayarında. Çok güzel bir yazlık parfüm olmuş bence, şu ana kadar beğendiğim tek nishane parfümü oldu.

              Yorum


              • #8
                Denemek için sabırsızlanıyorum👍

                Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • #9
                  3 gündür kullanıyorum. Şunu net olarak söyleyebilirim ki bu zamana kadar en çok sorulan ve beğenilen parfüm oldu. Çok değişik ve güzel bir ambiansı var. Önümüzde ki bahar ve yaz aylarında muhtemelen çok daha keyif verecektir. Her kokladığımda daha çok kendine bağlıyor.

                  Yorum


                  • #10
                    Bana %95 hatırlattığı parfüm:

                    Loewe - EDC Intense

                    Click image for larger version

Name:	Loewe Solo EDC Intense.PNG
Views:	681
Size:	159.9 KB
ID:	197799

                    Yorum


                    • #11
                      Sevemedim gitti...

                      SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                      Yorum


                      • #12
                        Nanshe ve Ege

                        bana göre sanki aceleye gelmiş ve seneyi kapatalım dercesine çıkarılmış iki parfüm gibi. Her ne kadar nanshe çok daha iyi olsa da ikisine karşı olan düşüncemi değiştirmez. Asla boshporuz, Afrika olifant ve patchouli kozha kalitesini vermiyor. Shem fiyatını hak edecek bir koku olacak mı bakalım.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X