Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

MFK - Absolue Pour le Soir

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• MFK - Absolue Pour le Soir

Nereden geldi bu cesaret bilmiyorum ama deneyeceğim. Zor bir kokuyu kendimce anlatmayı deneyeceğim, çünkü "çok" beğendim.
    2010 üretimli bu kokuyu yabancı forumlarda okuduğumda bir genel beğeni parfümü olmadığı çok belliydi, arada beğenenler çıkıyordu ama ağırlıklı olarak o kadar çok yerden yere vuruluyordu ki, standlarda gördüğümde "hadi şimdi denemeyeyim, üstüme başıma sıkınca diğer kokuları bastırmasın" dedim.. Sonra parfüm ortalıktan yavaş yavaş yok olmaya başladı. Zor kokuları, "kirli" hissiyatı veren kokuları seven biri olarak bu sefer kokuyu bulmaya çalıştım ama denk gelemedim.

Ta ki 1 hafta öncesine kadar..

Kokuyla ilk olarak dekant şişesinde tanıştım, koku kapağa bulaşmıştı, orta notalardaydı.. Dolayısıyla bir anlamda filme ortasından başladım. Çok ama çok sevdim.
    Çünkü parfümde cesaret var, hafif kirli ve tozlu dumanlı bir hava var, ayrıca oldukça animalic. Misk kullanımı olduğu çok bariz.

Neden korkmuşum bu kokudan dedim kendi kendime, belki Fragrantica'yı istila eden Kuzey Amerikalıların saçma yorumları yüzündendir!

Koku "oriental" kategoride.

Click image for larger version  Name:	Ekran Resmi 2019-04-25 10.36.07.png Views:	1 Size:	29.2 KB ID:	123057

Notalar muhteşem! tam benlik. Ylang ylang, sandal ağacı, tütsü, gül, bal, kimyon, sedir ağacı.

Koku ile ilk tanışmam sıfır bir şişeden açılarak olsaydı mesela, belki tütsüyü daha net hissederdim ama benim hissettiğim tütsünün parfüme kattığı dumanlı, tozlu, kirli hava.
    Bu kirlilikte tabii ki "kimyon"un etkisi de çok büyük. Baharatalı yemek yiyip terlemiş ve yıkanmamış bir vücut kokusu gibi ama işte o kadar değil, yani tam öyle değil !! O effekti vermiş Kürkçüyan, ama gözümüze sokmamış. Naifçe yapmış, biraz oynamış bizimle.

Parfümdeki bal, tatlı tatlı kokan bir bal değil, daha çok balmumunu hatırlatıyor ama öte yandan sandalağacı/ylang ylang ikilisine katılınca kremsi, hafif tatlımsı, hafif vanillic, ama hala oryantal bir kokuya dönüşüyor.

Sanki asi bir atın sakinleşmesi gibi bu kokunun ilerleyişi...

Yatarken sürdüğüm parfümü sabah tenimde kokladığımda, animalic tonda, misk ile karışık / hafif tatlımsı, ve bir miktar da o kirli havayı devam ettiren bir mucizeydi. Beni hem heyecanlandıran hem sakinleştiren garip bir havası var.

Bu arada L'Air de Rien hayranı biri olarak (hep kirlilikle, tozlu, "eski" olmakla suçlanmış bir parfüm) aralarında bir bağ hissettim.

Absolue Pour le Soir, L'Air de Rien'in daha cesur gibi geldi, hissettirdikleri de benzerdi.

İyi ki koklamışım, iyi ki tanışmışım bu parfümle

Click image for larger version  Name:	375x500.10469.jpg Views:	1 Size:	32.9 KB ID:	123058

" ...Fragrantica'yı istila eden Kuzey Amerikalıların saçma yorumları yüzündendir!"

Sadece butiklerden temin ediliyor diye hatırlıyorum... Bi' sürü karmaşık duyguyu barındıran en dolgun Kurkdjian eseri bence.
    Kalemine sağlık Minty.

- Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Lagerfeld Gerçekten çok dolgun, çok zengin. Anlatımım zayıf kalıyor kokunun yanında ama denedim yine de :-)

Gerekli, forumda olması gereken bir incelemeydi. Benim gibi parfümü hiç denememiş kişiler için çook güzel bir inceleme olmuş. Kalemine sağlık..
    estefanyen

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      ali İnan koku bundan çok daha fazlası, ama kalemim bu kadarına yetti :-)

Sıkmaya kıyamadıklarımdan. Musc Ravageur ile birlikte keskin geçişlerine hayran olduğum kokudur APLS. Kirlilikten tatlılığa doğru radikal geçişleri kademe kademe hissediyorsunuz, şiir gibi.

Ağzına sağlık sevgili Minty

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim sevgili promesta :-)) Yaptığın yorum çok doğru, geçişler.. Keskin dönemeçler var. Şaşırtan kokuların dayanılmaz cazibesi.

5 yıl önce yazdığım yorumu buldum. Ne kadar benzer şeyler yazmışız:

MFK - Absolue Pour Le Soir... Açılış alışılmışın oldukça dışında ve ilk dakikalar zorlayıcı. Bol baharatlı yemekler yemiş birinin buruk ter kokusunu andıran bir yanı var. Bu zor anlar çok uzun sürmüyor bende. Kimyonun, hayvansal miskin, kuru bir odunsu tütsünün, az tatlı-az tozlu reçinemsi bir balmumunun, hafif çiçeksi dokunuşların ve amberin birleşimi, en baştaki kirli ve hayvansı özelliğini aslında uzunca bir süre (3 saat civarı) devam ettirse de ilk 5-10 dakika dışında burun büktüren bir yanı yok bence. Hatta ilk dakikalardan sonrası gayet ilginç ve çekici diyebilirim. Fakat esas lezzetli kısım bundan sonrası. Yumuşak baharatların desteklediği sıcak, kadifemsi, klasik harika bir amber iyice öne çıkıyor ve bu şekilde sürüp gidiyor. Bu kısım, çok sevdiğim Ambre Précieux’ye hafif bir kirlilik eklenmiş gibi bir izlenim bırakıyor bende. Kalıcılık oldukça uzun, farkedilirlik başlarda ortalama üzeriyken giderek normale dönüşüyor, sonra da tene yakın hale geliyor ama kendini uzun süre hissettiriyor.

Benimki gibi düz, mekanik yorumlar yerine kullanan kişinin hissettiklerini de yansıttığı yorumları okumak çok keyifli oluyor. Bu arada bu parfümü beğendiğini söyleyen eşim dışında ilk kadın oldun Adını hatırlamadığım bir yorumcu da "Takım elbise giymiş bir at gibi hissediyorum" demişti. MFK'nın bana göre en ilgi çekici parfümü.
    Son Düzenleme Medea; 25-04-19, 21:36. Tarafından yapıldı.

Yorum

Kaleminize sağlık öncelikle. Her geçen gün daha da çok sevdiğim bir parfüm oldu Apls. Zor denilebilir ama o kadar da zor değil. Mete abi bu arada beğenen kadın sayısına +1 ekle😄

Yorum

Yorumu iyi ki saklamışsın! şaşırtıcı derecede benzer.. Bu pafüm yıllarca kendini bana saklamış, beni beklemiş gibi Medea

Yorum

Hala bendeki dekantını açıp sıkmaya cesaret edemem,ilk edindiğimde, kapağına sıkıp o tozlu ve kirli karakteri koklayınca beni baya zorlamıştı.Şimdi sıkıp denemek farz oldu.Keşke bu yazıyı kışın yazmış olsaydınız Minty Çok sağolun,kaleminize sağlık..

Yorum

• Minty
            Minty Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Powerty :-) Kokularda mevsim algım olmadığı için ne zaman kullanılacağına çok takılmıyorum, etrafım düşünsün :-)
            Elinizdeki dekanta gelince, bence şöyle yapıyoruz, cesaretimizi toplayıp çok az bir miktar bileklere sıkıyoruz, boyun bölgesi belki rahatsız edici olabilir burnunuza çok yakın olduğu için, sonra birkaç saat bileklerimizi koklamıyoruz. Birkaç saat bekleyip koku orta notalara ulaştığında da keyfini çıkarıyoruz :-) Ancak kokunun sakinlemiş hali bile hala size hitap etmiyorsa, o zaman yeni bir sahibi olabilir! Yani, dolapta beklemesin yazıktır..

Bende Kurkdijan a olan hayranlığımdan 5 ml bir dekantını almıştım splitten. Evet zor bir koku ama çok cezbedici , sersemletici , ve parfüm zamanla katmandan katmana atladıkça nasıl da ehlileşiyor...hırçın yüzünü geri çekip kalbindeki sıcak çekiciliği sunuyor...balın tatlılığı aynen anlattığın gibi Aysum...benden başka benzeten var mı bilmiyorum ama Kurkdijan ın bir başka muazzam eseri Elie Saab le parfum intense in o çekici ballı ve çiçeksi halini çağrıştırıyor orta notalardan dip notalarına doğru...Yüreğini sağlık prensesim yine çok güzel yorumlamışsın 👸

Yorum

Kalemine sağlık Minty.İyisiyle kötüsüyle çok güzel yorumlamışsın.Ben bu kokuyu henüz koklamadım ancak cologne versiyonunu çok sevmiştim.Daha giyilebilir ılık bir ten kokusuydu cologne.
            APLS görünce aklıma bir başka zebani olan Eau Noire geliyor.
            Son Düzenleme murrjm; 26-04-19, 10:58. Tarafından yapıldı.

Yorum

APLS çok ayrı bir dünya yaratmış MFK markası içerisine. Oud serisini bile saymıyorum. Ylang-ylang notasının o kirliliğin içerisine kattığı tat, benim APLSdeki en sevdiğim kısım.

Ayrıca L'Air de Rien hatırlatması için de teşekkürler. Hemen hafızayı tazelemeliyim Rien'i APLS'den daha çok seviyorum sanırım.

Edit: APLS'de en sevmediğim ve beni zorlayan kısım ise bal. Nota bu haliyle benlik değil. O sebeple sanırım... Biraz daha karamelize bir tadı olan bal notası nasıl dururmuş acaba? ya da saf çiçek gibi değil de, kestane falan gibi... Acımtrak, buruk, daha odunsu...
              Son Düzenleme cantona8; 26-04-19, 14:34. Tarafından yapıldı.

Yorum

Çol güzel bir yazı olmuş tebrik ederim..Bu parfumu ne kadar begendiysem cologne pour le soir'i bir o kadar begenmedim..Birseyler eksik cpls'de..Halbuki ilk o çıkmış..begenılmıs ve sonrasında apls yapılmıs...ilginc..
                Bu arada yorumlardaki takım elbise gıymiş at benzetmesi harika..
                Bu ve Koublai khan asla elimden çıkarmayacagım parfumler..Sahi Koublai Khanı denemişmiydiniz?

Yorum

• Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Teşekkür ederim, çok naziksiniz.. :-) trustalt Koublai Khan denedim ama APLS gibi tenimde değil.. APLS ile epey bir vakit geçirdik koku tenimde oturdu, geçişleri hissettim, iyice "anladım" parfümü. Koublai Khan ise sadece sieden koklamakla kalmış bir deneyimdi, oldukça etkildendiğimi hatırlıyorum yalnız!!!

Yakın zamanda çok da uygun fiyata alma fırsatım vardı aslında ama hiç bilmediğim ve açılışının beğenilmemesinden ötürü cesaret edememiştim. Keşke bu yazıyı 10 gün önce okusaydım fırsat kaçmazdı elinize kaleminize saglık.

Yorum

• Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  ntmm22 Üzüldüm iyi bir fırsatı kaçırmanıza :-( Zor bulunuyor çünkü artık. Umarım karşınıza çıkar tekrar.
              İşleniyor...
              X