Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Ormonde Jayne Montabaco EDP - Montabaco Parfum - Montabaco İntensivo

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Ormonde Jayne Montabaco EDP - Montabaco Parfum - Montabaco İntensivo

    Click image for larger version

Name:	F2829C90-7E9B-460D-9EAA-56A94B2191C2.jpeg
Views:	3184
Size:	201.8 KB
ID:	119350Click image for larger version

Name:	95FB34AC-0523-4EE6-BE71-D66E9F3BE049.jpeg
Views:	3066
Size:	366.9 KB
ID:	119351



    Şimdi bu başlığı açmamdaki sebepleri sizlerle paylaşıp gözlemlerimi iletmek istiyorum.

    Biliyorsunuz ki Ormonde Jayne markasının Türkiye distribütörlüğünü Ladeese firması yapmaktaydı. Fakat aldığım son duyumlar çerçevesinde Ladeese artık Ormonde Jayne markasını bıraktı. Daha önceki getirmiş olduğu Ormonde Jayne parfümlerinde ise sürekli olarak bir söylenti dolaşıyordu. Marka ve Distribütör Türkiye pazarına özel olarak esans yoğunluğunda oynama yaparak daha ucuz bir maliyet dolayısı ile yurtdışındaki satış fiyatlarına oranla çok daha düşük fiyatlı olarak satış yapılıyordu.

    Yurtdışı fiyatlarına baktığımızda 198 Euro fiyat etiketine sahip OJ Man TR pazarında o zamanki kur oranını göz önüne aldığımızda 140 Euro civarına. 320 Euro fiyat etikitiyle satılan OJ Montabaco TR fiyatına indirgediğimizde 230 Euro, aynı şekilde yurtdışında 396 Euro fiyat etiketi ile satılan Nawab Of Oudh ise TL bazına çevirdiğimizde 230 euro fiyat etiketi satılmaktaydı. Peki nasıl oluyordu da bu parfümleri yurtdışından bile daha ucuza alabiliyorduk hemde böyle yüksek gümrük vergileri ve ötv varken.

    İşin aslını bizzat gözlemleyrek çözdüğümü düşünüyorum. 2 gün önce Uzay Exclusive den almış olduğum Montabaco ve Nawab Of Oudh kutularının ve şişelerinin üstündeki Parfum yazısı ilk dikkatimi çeken şey olmuştu. Daha sonra önceden elimde olan ve Ladeese den alınan önceki parfümlerle karşılaştırmaya geçtiğimde TR distribütörü aracılığı ile alınan parfümlerin üstündeki Eau De Parfum yazısı ile ayrıştığını gördüm. Sadece Parfum yazan sınıflandırmayı artık biliyoruz diye umuyorum ama ben yinede kısaca bir açıklama yapayım Parfum versiyon demek EDP den daha yüksek Extraitten daha düşük olan ara bir sınıf demek. Bunu son gözlemlediğimiz Bond No 9 Newyork Amber serisini gözünüzün önüne getirebilir ve aradaki farkı çözebilirsiniz.

    Şimdi işin daha ilginci olan Daha önce TR de satılan Montabaco İntensivo versiyonun 120 ml liğinin yurtdışında hiç bir yerde satışı olmaması. OJ nin kendi satış sayfasında bile sadece 50 ml lik intensivo versiyonun oluşu ve yanında %42 yazması. Zaten daha önceden bu 50 lik şişelerde satılan İntensivo ile TR de satılan 120 lik intensivolar arasında oldukça fark olduğu bir çok kişi tarafından dillendiriliyordu. Bende denediğim zaman o 50 lik şişelerdeki intensivo ile 120 lik intensivo arasında oldukça fark olduğu yönündeydi. Bu fark ise tamamen marka ve distribütörün TR deki parfüm kullanıcıları tarafından sadece Parfum yazan ile EDP yazan iki şişe arasındaki farkın tam olarak anlaşılmayacağı durumu varsayılarak yapılmış bir strateji olarak görüyorum. Yani uzun lafın kısası bize intensivo diye satılan 120 ml lik şişeler aslında Parfum versiyonuydu. Bunuda elimde daha önceden olan intensivo ile Uzay Exclusive den almış olduğum Parfum versiyonunu karşılaştırarak bizzat test ettim. Ne koku nede kalıcılık yönünden bir fark olmadığını gözlemledim. Keza aynı şekilde Nawab Of Oudh ve OJ Man de daha önce distribütör tarafından getirilen ürünlere kıyasla kalıcılık ve farkedilirlik yönünden daha kuvvetli ve kokuları daha keskin.

    Yani biz burada Ormonde jayne markasının parfümlerini tam esans oranıyla hiçbir zaman deneyimleyemedik. Bunu da yeni almış olduğum tam esans oranına sahip parfümlerle oldukça iyi gözlemlemiş oldum.

    Umarım açıklamaya çalıştığım şeyi tam olarak açıklayabilmişimdir.

  • #2
    Son aldığım parfümler konusunda o kadar oj parfümünün resmini görünce split için sanmıştım. Meğer durum başkaymış. Güzel bir inceleme / ifşa olmuş

    Yorum


    • #3
      Vay bee buradan da gol yedik iyi mi?Elinize sağlık Altuğ hocam OJ alırken buna dikkat ederek alacağız o zaman.Hatta mümkünse yurt dışından getirtmek en iyisi.

      Yorum


      • #4
        Açıklama biraz karışık geldi bana tam anlayamadım açıçası ama kendi sitesinden bakınca bahsettiğiniz mevzu anlaşılıyor.

        Oj nin kendi sitesinde belirtiliyor esans oranları, Montabacco intensivo ve parfüm modelinde ve nawab 50ml lerde %42 diyor, 120ml lerde % ibaresi belirtilmemiş. Black gold aynı 50 ve 120 ml olarak.

        Edp ve Parfüm ayrımına dikkat ediyorum bu gözümden kaçmadı,örneğin Roja nın sitesinde girdiğinizde aynı parfüm hem EDP hem Parfüm olarak satılmakta ve arada da bir fiyat farkı var.

        Bizde fiyat olayı sadece bu markada değil diğer bir çok markadada hep dikkatimi çekti, aynı parfüm nasıl oluyorda free shoptan aldığım fiyattan daha ucuza Türkiyede önemli mağazalarda ve sitelerde satılabiliyor ?

        Aslında Oj nin kendi sitesi de kafa karıştıyor, Montabacco intensivo Montabacco parfüme göre daha yüksek esanslı yani extrait parfüm diyebiliriz, burada extrait yerine intensivo ibaresini kullanmasıyla yeni bir parfüm sınıfı ismi çıkarmış oluyor kendine göre. bizdede 120ml olarak intensivo yani axtrait parfüm olarak satılan Montabacco aslında Montabacco parfüm düşük esanslı olanı.

        Hiç şaşırmadım yakışır bize.

        Son Düzenleme asilx; 30-03-19, 20:33. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #5
          Bir ara OJ sitesine girdiğimde, yurtdışında parfümün konsantre oranlarını kendinizin seçebildiğini fark etmiştim; aslında ilginç bir uygulama, ama kötü tarafı eğer Londra'da yaşamıyorsunuz istediğiniz konsantreyi aslında alamıyorsunuz demekti bu; onun için bu markanın parfümlerini sevmeme rağmen yine de bu parfümevinden biraz soğumuştum. %25 ya da üstü parfüm yağının %98'in etanolda ve %2 suda çözülmesi extrai ya da parfüm denildiğini; EDT ise yaklaşık %10 parfüm yağının %98 etanolde ve %2 suda çözeltilmesi olduğunu; ve %15 ile %18 oranında bir parfüm yağının %98 etanolde ve %2 suda çözeltilmesine EDP (ya da parfum de toilette) dendiğini Luca Turin'in kitabında okumuştum.

          Yorum


          • #6
            Altuğ Bey brandroom da Türkiye distribütörü olan ladeeseden mi temin ediyordu yoksa kendi mi ithal ediyordu?

            Yorum


            • matrai
              matrai Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Hepsi Ladeese

          • #7
            Brandroomdan Montobacco İntensivo aldım. Elimdeki o kadar parfum içinde performans olarak ilk 3 e girer kesin. bunun bir üstü nasıl olur bilemedim Diğer kokuları da hep Ladesseden aldığım için karşılaştırma fırsatım olmadı. Ama Man olanın biraz tene yakın kalması dışında hepsi memnun etti beni markada. Zizan bile bir yazlık için çok iyi performans gösteriyor.
            Son Düzenleme Drekoo; 31-03-19, 11:06. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • #8
              Benim de aylar once Harvey Nichols'tan aldigim son Montabaco Intensivo tenimde sadece birkac saat kaliyordu, inanamadim ve elden cikardim. Artik zaten 120ml alma imkani kalmadi ama siz siz olun 50 ml'lik asil versiyondan sasmayin derim.

              Yorum


              • #9
                Onca para verdikten sonra kara kara düşün ,ben şimdi ne aldım diye

                Yorum


                • #10
                  Peki sizce bunu tüm parfümlerine yapıyorlar mıdır? Yoksa Montabaco gibi populer olanlara mı?

                  Yorum


                  • #11
                    Zamanında OJ official sitesinde böyle bir açıklama olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Çok iyi bir yakalama olmuş valla araştırmana kalemine sağlık


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • #12
                      Bu ne arkadaş? Atom altı fizik problemi mi çözüyoruz parfüm mü alıyoruz?

                      Yorum


                      • #13
                        Teşekkürler Hocam ilk defa duydum bunu ve şaşırdım. Amouage ve Ormonde den başka hangi markalar da var acaba bu işler.

                        Yorum


                        • #14
                          Aaaaaahahahaaaa...
                          Bugün Ne Kullandım?
                          - Montabaaaaakö Colognsivo.

                          Good Job OJ 🤜🏿🤛
                           

                          Yorum


                          • #15
                            Başlığı yeni gördüm. Kendi açımdan Nawab ve Montabaconun hem 50 lik intensivo hem 120 lik parfüm versiyonları elimde mevcut. Ayrıca elimde 120 mllik montabaco intensivo da var ve 50 lik ile hiçbir farkı yok. Parfüm versiyonuna göre intensivoların daha parlak ve iso-e süperin daha fazla olduğu, parfüm versiyonların intensivolara göre daha gövdeli ve notaların daha net olduğunu söyleyebilirim.

                            Bu arada 120 lik intensivolar sadece selfridges mağazasına özel üretilmişti. Orada bulabilirsiniz ki son fiyat zammıyla beraber 390 euro fiyat etiketi ile essenza-nobile'de de mevcut. Bende deneyimlerime dayanarak 120 lik intensivoların parfüm versiyonlarından daha yüksek konsantrasyonu olduğunu "sadece deneyimleyerek" diyebilirim.

                            120 lik montabaco intensivo linki Almanyada şu an satışta: https://essenza-nobile.de/fragrances...intensivo.html

                            Bu arada geçen hafta İngiltere Ormonde Jayne markası ile yaptığım mesajlaşmada 1000 pound ve üzeri alımlarda %10 indirimleri olacaklarını belirtmişti. Hatta ormonde bana cuir imperial parfümünü birkaç şişe sipariş verirsem bizzat benim adıma gidip alıp ücretsiz olarak kargolayacağını belirtiyor. Böyle de krallar.

                            Aynı husus yani indirim daha yüklü miktarlarda daha da yüksek olabilir ki markanın TR'ye geliş tarihi 2017 başı sanırım. Avro kurunun 2017 de ortalama 4 TL olduğunu düşünsek fiyatı aslında Avrupadan pahalı veya aynı duruma gelmekte. Ladeesse bu parfümleri distribütör olarak değil nihai tüketiciymiş gibi almış duruyor benim şahsi fikrim o yüzden de sadece 2 yıl ürünleri satıp sonrasında satışı bıraktı. Çünkü stokları yenileyemedi. Fiyat güncellememesinin olmaması da buna işaret ediyor.
                            Son olarak Ormonde markasının içeriklerle oynayarak kişiye özel üretimleri mevcut sitelerinde de bu husus değerlendirilmiş ama o durumlarda özel şişeler kullanılmakta. Ayrıca bunları sadece belli ürünlerine uygulamaktalar. Örneğin osmanthus, taif, ısfarkand vb.gibiydi. Four corners serisinde buna ilişkin tüketiciye sundukları bir ayrım yok, ki aynı isim aynı şişe aynı ad ile ürün içeriklerinde farklılık olduğunu belirtmeden veya bir işaret koymadan satış yapması tüketici kanuna göre tüketiciyi aldatıcı hareket olacaktır. Hukuk bilgisi daha iyi olan üyelerimiz değerlendirebilir.

                            Özetle şahsi kanaatlerim intensivo yazan tüm şişeler parfümleri döver parfümler de edpleri döver

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X