Hemen her semavi dinde zeytin ağacı ile beraber kutsiyet atfedilen, yunan mitolojisinde bilgeliği, türk-islam folkloriğinde de uğursuzluğu sembolize eden ağacımız. Yaprağına, sütüne, yağmurdaki gövdesine ve bebek meyvelerine ayrı ayrı her birinin kokusuna aşığım. Bazı çalışmalarda meyveli tarafı, bazı çalışmalarda ağaçsı-çimensi yönü bazılarında hindistan cevizi sütü kıvamında gördüğümüz incir bazı akımlarda da turunçgil desteği bazılarında da çiçeksi nüanslar ile karşımıza çıkıyor. En bilindik çalışmalar Premier Figuier, Philosykos, Fico di Amalfi ve Figuier Eden olmakla beraber Figue Amere ve Jardin Mediterranee'nin yeri de ben de ayrıdır. Italian Summer Fig ve Paşabahçe Incir ile de beklentilerimi karşılayan bu efsanevi dostumun en sevdiğim hali ise: Jovoy L'Arbre de la Connaissance.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Incir Notası
Çökme
X
-
Diptyque Philosykos ilk akla gelen koku olsa da Fico di Amalfiyi denememiş olmam büyük bir eksiklik sanırım.
- 1 Beğen
Yorum
-
favori incirim : armani privie figuere ( bu incir kullanımı bana hep yaş tütün kokusunu hatırlatıyor , dozu yerinde en iyi incir kullanımı )
sütlü incir yaprağı notasında L'artisan premier figuier extrm veya tozlu incir yaprağinda diptq philosykos (gerçekten ağacı şişenin içine koymuşlar kadar gerçek )
- 1 Beğen
Yorum
-
Yazın kullanmayı en sevdiğim notalardandır. Aşırı mutluluk verir. Piyasadaki tüm incir temalı kokuları denedim hepsi hiç sevmediğim tarzda gerçeği yansıtmayan kremsi havada kullanılıyor.
Fakat en hayran kaldığım koku akdeniz havasını en iyi yansıtan parfümevi Acqua di Parma'dan ilk 10'umda bulunan Fico di Amalfi'dir.Nawab of Oudh, NY Oud, Naxos, NY Amber, Mona Vanille
- 1 Beğen
Yorum
-
Tom Ford - Men Extreme'de de çok klas bi' incir dokunuşu vardı. Sedirin, paçulinin falan arasında duruyor. Dikkatli koklayın ne kadar kaliteli kullandığını hissedebilirsiniz.1 Photo- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 1 Beğen
Yorum
-
Dikkatimi çekti çok beğenilen incir kokuları genellikle hindistan cevizi notası da barındırıyor. Hindistan cevizi daha baskın bir koku olduğundan parfümün karakteri o yöne doğru kayıyor bence. Bkz: Philosykos, Premier Figuier, italian summer fig, marc jacobs man vs.
Benim beğendiğim incirler ise:
Philosykos, Dune, Figuier Eden
Yorum
Yorum