Gün geçtikçe Türkiye'de ki niche parfüm sektörüne de yeni markalar katılmaya devam ediyor. Bu sefer ki girişim ise forum olarak göğsümüzün kabarmasına vesile olacak birisinden forumumuzun eski ve değerli üyelerinden biri olan Optuna arkadaşımızın markası Yakura. Zaten başlıkta da içimizden biri olarak bahsetmemin tam olarak sebebi buydu. Henüz parfümleri deneme imkanım olmasa da Optuna nın tarzını ve beğenilerini çok iyi bildiğim için parfümlerini de kendi tarzına uygun olarak tasarladığını düşünerek belli bir çıtanın üstünde olacağını düşünüyorum. Şişe tasarımla ve parfüm isimleri zaten bu özeni gösteriyor.
Site linkini aşağıda paylaşıyorum. Merak edenler girip bakabilirler.
Ben merakla parfümleriyle buluşmayı bekliyorum. Forum olarak arkadaşımızın yanında olacağımızı da buradan bildiriyorum.
Yolun açık olsun sevgili Optuna
Şu anda koleksiyonda 6 parfüm var.
İsimleri ise şu şekilde
Alanguva
Belen
Koru
Som
Tayga
Yalgituda
Bu sırada markanın ismi ve parfümleri dahil bütün isimlendirmeler öz Türkçe olarak seçilmiş. Merak edenler için anlamlarını aşağıya yazıyorum.
Yakura: Hun Türkçesinden gelen bir kelime. Yakın, yakınlık duygusu anlamı taşımakta.
ALANGUVA:
Türk mitolojisinde Ala geyik, ışığın geyiği, ışık güzeli gibi kavramlara tekabül eder 'Alanguva'.
Ortaasyanın doğallığını ve sadeliğine bir atıftır aynı zamanda. Hafif bir gösteriş, dikkat çeken bir tavır.
Berraklığın sıvı halidir 'Alanguva'.
KORU:
Yerleşim alanlarına yakın, özel bir yeşil bölgedir 'Koru'. Bu sanal koşuşturma içinde ferah bir nefes almak gibi değerli. Yeşilin sıcağa sarılması, yağmurun toprağa düşmesi gibi. Hafif tatlı ve sonsuz.
YALGI TUDA:
Bir büyüdür 'Yalgı Tuda'. Aydınlık ile karanlığın arasında bir yerde, gizemini asla kaybetmeyen ve peşinizi bırakmayan bir büyü. İçinizi ısıtan, enerji tandanslı, biraz yaramaz ve belki de biraz cesur bir arkadaş gibi.
SOM:
Maddenin en saf halinin tanımıdır 'Som'. Sarıya çalan bir gökyüzü altında uyumak kadar masalsı. Güneş'in ve Ay'ın ve belki de diğerler gezegenlerin Dünya'lı dostu. Tam anlamıyla doğallığın ve tabiatın yansımasıdır 'Som'.
TAYGA:
Altayca'da 'Orman' anlamına gelen 'Tayga' yeryüzünün akciğerleridir . Yeşilin en saf ve belki de mücadeleye en yatkın halidir doğal olarak. Tabiatın mucizesi, huzurun ta kendisidir.
BELEN:
'Belen', Büyük İskender'den Romalılara kadar birçok kültüre tanık olan eşsiz bir zirvenin adıdır. Zirveye ulaşma çabasını temsil eden 'Belen' aynı zamanda Asalet ve İstikrar anlamına da gelir. Taze yayla havası ile birlikte, doğal narenciyeleri solumak kadar saf ve değerlidir.
Yorum