Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm Hobisi Nishane Röportajı

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Altuğ Hocam o gün hangi parfüm kullanmıştın? Onlar ne kullanyor Nishane dışında :-) Favorileri ne? Gerçekten merak ettim.

    Yorum


    • #17
      Güzel olmus hocam, zamanınıza saglık.. Bu roportajın ingilizcesini de eklemek gerekir bence.

      Yorum


      • #18
        Orjinal yazı sahibi: CNYT
        Aslında biz millet olarak parfüm kültürümüz yok demek yanlış olur. Herbirimizin evinde muhakkak kolonya (limonlusu-lavantalısı-tütünlüsü vs.) vardır, bunlar da parfümdür. Hangi ülkede misafir gelince kolonya servisi yapılır? Kolonya içinde alkol var diye almayanlarda da bol bol gül suyu kolonyası bulunur, buda parfümdür. Bizdeki sıkıntı maddi güçle alakalıdır ve iyi parfümü de çok iyi biliriz. Ülkemizde, Agarwood yetişmediği için (belki şu an vardır) ve Akdeniz iklimi tesirinde kalındığından, oud yerine limon ve turunçgiller ön planda kalmıştır. Eski padişah kolonyalarına baktığımızda birbirinden güzel hoş kokulu çeşitli çiçekler, limon narenciye notaları, gül, misk ve amber (Yunus şiiri gibi) sık rastlanır. Eyüp Sabri Tuncer ve benzeri tanınmış kolonya üreticilerinde fazla çeşit görmek mümkündür. Orient tarzından biraz uzağız çünkü orada oud+gül karışımı hep ön plandadır. Bizde oud notasını (yeni keşfedilmiş değildir, eskiden 20 li yaşlarda büyükanne yada rüküş bayan kokusu derdik) sevmeyen, sevenden oldukça fazladır; özellikle +45 yaş grubu eski kafa parfüm seven bayanlar. Şimdi kullanıyoruz. 2 sene sonra parfümde hangi akım gelir bilinmez, ama boozy tarzda parfümler biraz daha ilgi çekmeye başladı. Şimdi marka çok, çeşit çok ancak memnuniyet az (performans, silaj, kalıcılık sorun). Bu nedenle hep değişik markalar merak ediliyor, deneniyor, bir sonraki önceki ile aynı olmuyor; öyle biran geldi ki sanki tüm parfümler el ele birbirine benzemek için -nota olarak 1-2 değişiklikle- yarış haline girdiler, bu konuda insanı bazen parfümden uzaklaştırıyor.
        Dediğin gibi kolonya bizde çok hoş yerleşmiş bir kültür; ben daha hâlâ kolonya kullanırım. Arap dünyası hariç bence oud-trendi bitmek üzere; Araplar da eskiden de olduğu gibi son doğal miski ve amberi tüketene kadar oud'u da bitirecekler. İşte tam burada Batı tarzı bilimsel-kimysal icatlar geliyor. Batı da tıkanmış durumda aslında, 1992'den beri maltol (Angel) dönemindeyiz; ondan önce de neredeyse 75 sene aldehitler egemendi; 60'larda hedione (Eau Savage) 80'lerden sonra da Iso-E süper girdi vs.İnsanlar çok fazla deneysel parfümlere meraklı değil, haklı olarak...onun için hep aynı şeyi kokluyoruz..

        Yorum


        • #19
          nishane discovery setini kendi sitesinden türkiye içine bilerek mi satmıyor? pazarlama strateji ise bana mantıklı gelmiyor. ha layık görmüyorlar ise o ayrı.

          Yorum

          İşleniyor...
          X