Histories De Parfums En Aparte serisinin ele avuca sığmaz çocuğu Prolixe
Karanlık, puslu ve nemli bir deri parfümü.
Markanın bugün denediğim son kokusu olan daha açılışında sizi öyle bir çarpıyor ki veye uğradığınız şaşırıyorsunuz. Bir anda herbalımsı yeşillikler, safran, greyfurt ve ananastan oluşan ilginç karışım burnunuza bir yumruk indiriyor. O kadar farklıki tatlı desem tatlı değil, ekşi desem ekşi değil, tozlu desem o da değil, nasıl bir kıvamdır bu... Oldukça sıradışı.
Oldukça karmaşık ve kaoslu bir açılışın ardından sakinleşmeye başlıyor. Safran kendini oldukça ön plana çıkartıyor. Buradaki safran kullanımı bana MFK oud u hatırlattı. Ama arka planda yanmış plastiğimsi bir his veren deri, klasik deri safran uyumunun oldukça dışında. Öyle bir parfüm ki kirli bir yapısı varmış gibi duruyor ama koklamaktan büyük keyif alıyorsunuz. Sanırım kakule ve deri birleşimi bu ilginç deneyimi yaşatıyor bana. İlerleyen vakitlerde bir topraksı hava giriyor parfüme ama bu nerden geliyor anlamış değilim tamam paçuli var parfümün içinde ama bu paçulinin verdiği bir topraksılık değil daha başka bambaşka bir ilüzyon. ten üzerindeki değişimi farklılığı başlı başına bir sanat. Kesinlikle çok beğendim. 220 Euro verip her an alabilirim. Serinin açık ara en iyi parfümü.
Snbahar ve kış aylarında kullanıma oldukça uygun. Sizi farklı yönleriyle şaşkına uğratacak bu zamana kadar kullandığınız hiç bir parfüme benezemeyen sıradışı bir yapıt Prolixe. Kesinlikle bir gün bir yerde bulursanız deneyin.
Yorum