Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yeni Türk Markası Regalien İncelemesi

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Sylvain Cara baş parfümör olarak geçiyor. Fransa da bulunan Unique School of Perfumery (ISIPCA) okulundan mezun olmuş bir parfümördür. Dünyaca ünlü parfüm tasarımcısı Madame Patricia de Nicolai' ın yanında çalışarak kendini kanıtlamıştır. Daha detaylı bilgileri web sitesinde bulabilirsiniz.
    Son Düzenleme Pikcell; 01-03-17, 10:22. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Pikcell
      Pikcell Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hemen düzeltelim o zaman Ben sayfayı yenilemediğim için göremedim, şimdi farkına vardım.

    • Optuna
      Optuna Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Gülçiçek firmasında epey calismis sanırım, Türkiye'ye yerleştigine gore de kariyer planları artık buralarda gibi gorunuyor. MG gibi bir firma Türkiye'de buyuk bir girişim gerçekleştirmemesi enteresan parfüm ile alakalı olarak. Pek arastirmadim gerci belki vardır bir gelişme ama oldukça buyuk oldugunu biliyorum sadece..

    • Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yurtdışına ciddi boyutta bir hammadde ihraç ediyorlar anladığım kadarıyla. Kendi geliştirdikleri aroma kimyasallar da mevcut. Son Dünya Parfümeri Kongresi'nde (2016) Sylvain Cara kendi geliştirdiği 2 tanesini tanıtmış mesela (Kuşkonmaz ve Siyah Trüf). Kendileri bir parfüm markası oluşturmuyor ama Firmenich, Givaudan, vs gibi bünyelerindeki parfümörler ve ellerindeki kaliteli hammaddeler ile başka markalara parfüm tasarlıyorlar. Bazı yabancı markalardan da talep gelecek olursa, belki parfümör sayılarını çoğaltıp bu alana daha da ağırlık verirler fakat ana akım markalara bu tür hizmet vermek için sadece kaliteli hammadde ve yetenekli parfümör yeterli olmuyor, o alan apayrı bir dünya ve kendine özgü kuralları var. Şimdilik küçük niş markalara hitap ederek belli bir mesafe katedebilirler gibi görünüyor.

  • #17
    Bugün kullanmış olduğum Regalien White Gold parfümünden bahsedeyim kısaca. Yaklaşık 14 saat geçmesine rağmen koku hala kendini hissettiriyor. Genel beğeniye açık olarak tasarlanmış bir parfüm. Açılışta tatlımsı meyvemsi girişi ile kendini sevdiriyor. Çevremdeki kişilere sorduğumda beğenmeyen kimse kalmadı. Markanın en ön plana çıkan kokusu bu olacak gibi diğer yorumlardan da anladığım kadarıyla. Koku fark edilirliği orta seviyelerde olsa da bütünlüğünü bozmadan, koku karakterini korumayı başarıyor. Diğer notalara geçişleri ise oldukça dengeli, özellikle tonka fasulyesi ile tatlımsı notalarla ana karakteri ortaya çıkıyor. Sonlara doğru ise tenimde elbiseme göre daha kalıcı ve hoş kokmaya başladı. Bir Türk firması olarak oldukça başarılı buldum fakat fiyatları bana yüksek geldi. Böyle Türk markaların çoğalması bizleri hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor. Umarım başarılı olurlar.

    Yorum


    • #18
      Bu da benim naçizane yorumlamam. Bu arada daha önce Fragrantica editörlerine mail atmıştım ve bugün yayına alınmış oradan da bilgi edinebilirsiniz.

      Acqua Notte

      Freş, Odunsu sınıfında olan bu koku; Bergamot, sarı turuçgiller ve akuatik bi hava önderliğinde başlıyor. Orta notada ise pek fazla değişime uğramıyor. Alt notaya gelindiğinde ise daha odunsu bir hal alarak yoluna devam ediyor. Silaj ve kalıcılık ortalama bir düzeyde diyebilirim.


      Amber Salude

      Odunsu Tatlı Amber tarzında olan bu koku; Sıcacık bir amber eşliğinde, karanfil ve hafif turunçgilli bir başlangıç yapıyor. Orta notada ise bunlara ek olarak biraz daha tatlılık ekleniyor alttan ise hafif tozlu ve tatlı çiçek kokuları eşlik ediyor. Sonlara yaklaşıldığında ise Amber iyice baskınlığını arttırıp yanlarına Tonka fasülyesi ve kafidemsi notaları da alarak oldukça lüks hissiyatlı bir Amber kokusuna dönüşüyor. Zaman zaman kakaomsu, zaman zaman şekerli ama oldukça oturaklı. Bildiğiniz amber kokuları gibi çok tatlı yada çok kuru halde değil tam kıvamında. Burnu yormadan hissettiriyor kendini. Silaj ve kalıcılık gayet iyi.


      Babel's Heaven

      Meyveli, Çiçeksi ve Egzotik. Armut ile mayhoş bir başlangıç gerçekleşiyor. Gerçekten çok doğal. Hemen arkasından bergamot, mandalina ve şeftali ekleniyor. Önününüzde taze meyve tabağı veya taze sıkılmış meyve suyu kokteyli varmış gibi kokuyor. Daha önce bu kadar güzel bir meyve açılışı gömemiştim. Çok farklı ben çok beğendim. Daha sonra bu meyvelere aynı tarzda mayhoş çiçekler ekleniyor. Koku resmen ekşi ile tatlı arasında çekişme yaşamaya başlıyor. Son olarak ise azalan meyveler ve çiçeklere misk ve odunsu paçuli eklenerek koku tamamlanmış oluyor. Silaj ve kalıcılık iyi derecede. Yalnız belirtmeliyim bayan kullanıma biraz daha uygun olacaktır.


      Musk Barrel

      Genel anlamda odunsu olan bu koku; Safranın eşsiz tatlı kokusu eşliğinde karabiber ve kimyonlu sımsıcak bir açılış gerçekleştiriyor. Açılışını en çok sevdiğim koku bu oldu. Gerçekten çok güzel. Orta notada sıcak ve tatlı baharatlara çiçekler ekleniyor. Çok fazla değişim olmuyor. Sonlara yaklaşıldığında ise önceden devam eden sıcak, tatlı baharatlı kokuya odunsu notalar dahil oluyor. Genel olarak tatlı bahartlı, odunsu ve topraksı bir koku olarak sona ulaşıyor. Silaj biraz ortalama üstünde kalıcılık ise gayet iyi.


      Sandal Harmony 7

      Bahatratlı ve Odunsu tarzda olan koku; Adını da aldığı Sandal Ağacı eşliğinde kokuya başlıyor. Sandal ağacının yanında hafif baharatlar da bulunuyor. Koku biraz laboratuar tarzı Sandal Ağacı kokularına benzemiş bu yönüyle en çok Le Labo Santal 33'e benzettim. Topraksı Sandal ağacına orta notada hafif çiçekler eşlik ediyor pek fazla değişim yaşanmıyor. Son notada ise koku hafif tatlı amberli topraksı bi sandal ağacı kokusu halini alıyor ve tamamlanıyor. Silaj ve kalıcılık iyi düzeyde.


      Vanity Oud

      Çiçeksi ve Tatlı. Tatlı meyvelerle başlangıcını yapan bu koku bayanlara hitap edeceğini daha ilk saniyelerden belli ediyor. Tatlı kremsi vanilyalı bir başlangıç yapan kokuya orta notada orkide ağırlıklı olmak üzere çiçeksi hava ekleniyor. Sonlarda ise pek değişim olmadan ismini taşıdığı naif bir öd kokusu ekleniyor. Kokuyu Tiziana Terenzi Maremma ve Van Cleef & Arpels Precious Oud'e oldukça benzettim. Silaj ve kalıcılık iyi düzeyde.


      White Gold

      Meyveli, Odunsu koku sınıfına ait bu koku; Oldukça kapalı bir hava altındaki meyvelerle açılışını sergiliyor. Abercrombie & Fitch Fierce'e benziyor. Biraz yapaylık da mevcut. Orta notada ağırlıklı gül ve çiçekler eklenerek pek fazla değişim sergilemiyor. Sonlara doğru ise daha tatlı ve ağaçsı bir hal alıyor bu şekilde de kapanışa doğru ilerliyor. Silaj ve kalıcılık ortalama üstünde diyebilirim.
      Nawab of Oudh, NY Oud, Naxos, NY Amber, Mona Vanille

      Yorum


      • #19
        Amber Salude açılışında bulunan narenciye notalarını sevemedim, acımsı efektleri ile alkolün karışımı hiç de hoş bir giriş olmadı. İlk dakikalarda denettirdiğim kişilerden hep olumsuz geri dönüşler aldım. Orta notalara geçişte ise kokuyu pek hissedemez oldum, ne koktuğu ile ilgili hep bir soru işareti belirdi. Oldukça derinden gelen şekerimsi tatlı bir koku kendini hissettiremeyince yaşadığım hayal kırıklığı ile umudumu kesmeme sebep oldu. Koca bir gün daha başlangıçta Amber Salude için bitti derken, aklıma gelen kokuyu tekrar kokladığımda ise tüm olumsuzlukları unutturan pudra efektli amber kokusu beni mest etti ve gün içerisinde ilk kez yüzümde tebessüme sebep oldu. Tüm gün beni memnun etmeyen, neredeyse kokusu silinnmişken kapanışı ile düşüncelerimi tersine çevirdi. Kokunun güzelliğinden ziyade son dakikadaki geri dönüşü ve saldırıya geçip çevremden olumlu tepkiler almama sebep olması beni daha çok etkiledi. Futbol tabiri ile bize mücadelenin 90 dakika olduğunu hatırlatan kokumuz kalıcılığı ile güzel iş çıkardı. Fark edilirlik olarak ilk başlarda çok kötü olsa da sonlara doğru ortalama bir performansa sahip olduğunu belirtmek isterim.

        Yorum


        • #20
          Evet Amber Salude'un ilk bölümleri ve ortaları bana da hitap etmedi. Sondaki amber daha sevilesi.

          Yorum


          • #21
            İnceleme için size de teşekkürler Xlusive hocam.

            Yorum


            • #22
              Fragrantica da indexlenmiş

              Yorum


              • Xlusive
                Xlusive Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Ben eklettim abi

            • #23
              sayfaya katkı veren arkadaşlar.. harikasınız..

              Yorum


              • #24
                rüzgar ve yağmur geçip gider ama yaşanmışlıklar sende kalır…”
                Benim için;
                Zorlama bir tanıtım,
                güzel bir marka amblemi
                Özgün olmayan notalar
                niş parfüm için ortalama bir fiyat (549₺)
                Split veya dekant olarak alıp denerim şişelerinide sevmedim.
                İnşaAllah ilerde bu sözlerimi bana yedirirler.




                Sadece garçons.

                Yorum


                • #25
                  Mail atmıştım, cevap vermişler (ekteki görselde).



                  http://www.fragrantica.com/member/761777/

                  Yorum


                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Varol Bey'i, forum üyeleri arasında gördüğümü sanıyorum

                • #26
                  Prosedülsel dedigine gore proje bir acun projesi

                  Yorum


                  • Optuna
                    Optuna Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                İşleniyor...
                X