“Oud” özellikle son yıllarda parfümlerde çok popüler olmaya başladı ve hemen hemen her marka “Oud” temalı bir parfüm çıkarttı. Fakat ben ilk defa bu markanın parfümleriyle “Oud”un bu kadar güzel, sıcak, pürüzsüz ve zarif olabileceğine şaşırdım diyebilirim.
Fragrance Du Bois markasının tüm parfüm kompozisyonlarının temeli Aquilaria ağacından elde edilen ve kimi zaman “Likit Altın” olarak da tanımlanan “Oud” notasına dayanıyor. Kısaca “Oud”, markanın ruhu olmuş durumda. Bu değerli reçinenin yasa dışı ticareti, maalesef ağaç türlerinin yok olmasına neden oluyor. Bu sebeple de 2004’ten bu yana, Aquilaria ağacının tüm türleri CITES (Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme) altında korunmakta. Fragrance Du Bois de CITES belgesine sahip ve kendi arazilerinde yetiştirdikleri ağaçlardan elde edilen saf, organik “Oud” yağını parfümlerinde kullanmakta. Böylece kullandıkları “Oud”un sürdürülebilir ve etik bir kaynaktan geldiğini ve kesinlikle saf ve organik olduğunu garanti edebiliyorlar.
“Oud Orange Intense” parfümüne gelecek olursak, denediğim andan itibaren beni etkisi altına alan yumuşacık bir parfüm olduğunu söyleyebilirim. Kafamda “Oud” ile ilgili bütün yargıları değiştiren, yumuşacık, hafif tatlı, kremsi, çekici meyveli bir parfüm.
Hindistan cevizi ve meyvelerin hafif bir tatlılığı ve bourbon vanilyanın saflığı, bazda uzun ömürlü bir misk ve yumuşak bir oudun yoğunluğuyla çok güzel bir şekilde birleşiyor. İpek bir fular yumuşaklığında teninizi saran, sivri köşeleri olmayan pürüzsüz bir koku. Ben kendisini en çok yaza yakıştırdım ve çok soğuk kış günleri hariç her mevsimde kullanılabileceğini düşünüyorum. Kalıcılığı gerçekten muazzam, yayılımı ise kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde “ne çok ne az” diyebilirim. Özellikle “Oud” sevmeyenler önyargılarını kırmak için mutlaka bu markanın parfümlerini denemeli…
Yorum